Θανάση πες μας ποιο είναι το κιτ που θα αρχίσεις να φτιάχνεις και σου εύχομαι για άλλη μια φορά καλή επιτυχία στη κατασκευή του.
Προσωπικά δεν θεωρώ τον εαυτό μου δάσκαλο (δεν είμαι μετριόφρων), έχω φτιάξει μερικά ξύλινα, έχω πετάξει μερικά και συνεχίζω να κάνω λάθη. Μαθαίνω όμως από τα λάθη μου, το σίγουρο είναι οτι δεν έχω απογοητευθεί και μου αρέσει αυτό που κάνω. Συνεχίζω και διαβάζω πολλά από πολύ έμπειρους και καταξιωμένους μοντελιστές στο χώρο ώστε να μπορώ να κατασκευάσω τα μοντέλα μου όσο γίνεται καλύτερα.
Η κορυφή του μοντελισμού (ξύλινα καράβια) είναι το να φτιάχνεις κάτι από το μηδέν, κάτι το οποίο θα κάνω στο προσεχές μέλλον (μόλις φτιάξω τα κιτ που έχω), διαβάζοντας ταυτόχρονα για την κατασκευή τους και παίρνοντας πάντα συμβουλές από έμπειρους στο χώρο (Έλληνες και Ξένους μοντελιστές).
Ίσως δεν πρέπει να γραφεί εδώ αλλά θα το γράψω, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Θανάση Γιαννίκο για όλες τις πολύτιμες συμβουλές που έχει δώσει και σε αυτό το forum αλλά και σε πολλά άλλα forum και τον οποίο θεωρώ πολύ έμπειρο στις κατασκευές παραδοσιακών σκαφών από το μηδέν.
Τα ίδια ισχύουν και για τον yapanta (Γιάννη).
Τα λέω αυτά (μάλλον τα γράφω) γιατί τους θεωρώ Δασκάλους και όταν με το καλό ξεκινήσω κάτι Ελληνικό σίγουρα σε αυτούς τους φίλους θα απευθυνθώ για να μου δώσουν τις συμβουλές τους.
Στο δια ταύτα τώρα, Θανάση σου προτείνω να μελετήσεις καλά όλα τα στάδια της κατασκευής πριν κολλήσεις κάτι, κόλλησε μόνο όταν είσαι απόλυτα σίγουρος ότι αυτό είναι σωστό.
Βασίλης