Αποστολέας Θέμα: Νεος στα τρενα  (Αναγνώστηκε 2124 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος josuts

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αιγινα
Νεος στα τρενα
« στις: Νοεμβρίου 12, 2010, 08:04:20 μμ »
Καλησπερα κ απο εμενα.

Ειμαι εντελως νεο στα τρενα κ στο μοντελισμο γενικα.Για να ειμαι ειλικρινης δεν γνωριζω τιποτα ακριβως για αυτο κ μπηκα εδω για βοηθεια κ για να μαθω απο ολους εασς που ασχολειστε παρα πολλα χρονια με το αντικειμενο.Εχω αγαπη για τα τρενα απο μικρος.Μαλιστα ειχα ενα σετ τοτε της ΛΙΜΑ αν θυμαμαι καλα το οποιο δεν υπαρχει πια.Τωρα για να μπω στο θεμα κ στην σημερινη κατασταση.
Βρισκομαι εδω κ 2 μηνες στην Αυστρια κ βλεποντας αρκετες βιτρινες μαγαζιων που ασχολουνται με τον μοντελισμο κυριως τρενα κ οχι μονο αποφασισα να ασχοληθω κ εγω.
Μαλιστα αγορασα ενα σετ της Μαρκλιν κ επισης μια μηχανη κ μερικα βαγονια απο Αυστριακο σιδηροδρομο!

πηρα κ καποιες πληροφοριες απο τους πωλητες εκει.Ηταν ευγενεστατοι κ μου εξηγησαν οσα περισσοτερα μπορουσαν στα Αγγλικα καθως εγω δεν γνωριζω Γερμανικα.
Τωρα θα ηθελα μερικες πληροφοριες σχετικα με τα βαγονια κ μηχανες της Ροκο.Μου ειπαν μπορω να παρω κ τετοια κ να αλλαξω τα κουπλερς κ την συνδεση μπροστα για να δουλεψουν με τα αλλα που ηδη εχω παρει.
Επισης να αναφερω εδω οτι δεν εχω ιδεα κ απο μακετα κατι που φανταζομαι θα χρειαστω.Το μονο που εχω ισως ειναι ο χρονος που χρειαζεται.Το δε οικονομικο ειναι λιγο δυσκολο για αυτο θελω να παω σιγα σιγα.

Σας ευχαριστω κ ελπιζω στη διαθεση σας για βοηθεια εαν αυτο ειναι εφικτο.

Ενα καινουργιο μελος :)

Γιαννης

Αποσυνδεδεμένος zevgolis

• Scale 1/144
  • *
    • ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ
Απ: Νεος στα τρενα
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 12, 2010, 11:04:33 μμ »
Καλησπερα κ απο εμενα.

Ειμαι εντελως νεο στα τρενα κ στο μοντελισμο γενικα ......

Καλησπέρα,
χωρίς να το ξέρεις ίσως, βρίσκεσαι στην κοιτίδα του ROCO-μοντελισμού, στην Αυστρία. Εδώ στο forum θα σου απαντήσουν σίγουρα στις ερωτήσεις σου. Κάτι όμως δεν μου κολλάει. maerklin-ROCO είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι και λειτουργούν εντελώς διαφορετικά. Μόνο τα βαγόνια ταιριάζουν με κάποιες τροποποιήσεις στις ρόδες. Η εμπειρία μου (βαγόνια ROCO σε γραμμές Maerklin) δεν είναι θετική. Έστι τα βαγόνια μου από ROCO στολίζουν μόνο τη βιτρίνα. Δεν τα χρησιμοποιώ. Στις αρχές Δεκεμβρίου θα αναρτήσω στην ιστοσελίδα μου λεπτομερές κείμενο για αρχάριους μοντελιστές. Σε χαιρετώ και δώσε τους χαιρετισμούς στους αυστριακούς που συμπαθούν τους έλληνες περισσότερο από τους υπόλοιπους γερμανόφωνους.....

Αποσυνδεδεμένος josuts

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 13, 2010, 10:24:35 μμ »
Καλησπερα κ παλι απο Αυστρια.

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Ειλικρινα δεν ηξερα οτι η ΡΟΚΟ εχει πατριδα την Αυστρια.Αφου λοιπον εκανα την αρχη με Μαρκλιν λεω να συνεχισω ετσι.Τα 2 βαγονια ροκο ηταν μια παρενθεση αλλα θα ελεγα με αφηνει παραπονεμενο το γεγονος οτι δεν θα μπορω να τα χρησιμποιησω με μαρκλιν,παρολο που μου αλλαξαν τις ροδες κ τις ενωσεις μπροστα κ πισω.Συγγνωμη που τα γραφω ετσι αλλα δεν γνωριζω ακομα την ακριβη ορολογια.Φανταζομαι με τον καιρο να τα μαθω καλυτερα.Οποτε λοιπον ως αρχαριος μου προτεινεται να μεινω στην Μαρκλιν κ αν ναι τι αλλο θα μπορουσα να αγορασω απο εδω αφου θα ειμαι ως το τελος του μηνα? Μεχρι στιγμης εχω παρει το σταρτερσετ με μηχανη κ βαγονια Ιντερσιτυ Γερμανιας με γραμμες κ ψηφιακο κοντρολ.Επισης ενα εξτρα πακετο γραμμων καθως κ μια μηχανη απο Αυστριακο σιδηροδρομο κ ακομα 5 βαγονια του ιδιου κ τα 2 ροκο οπως ειπα στην αρχη.
Αυτα απο εμενα κ ελπιζω στις απαντησεις κ στην καλη σας διαθεση για βοηθεια σε εναν αρχαριο που ομως αγαπαει τα τρενα κ εχει ταξιδεψει αρκετα με αυτα κ στην πραγματικοτητα! :D

Ευχαριστω πολυ,
Γιαννης

Αποσυνδεδεμένος bill 60

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΝΗΣΟΣ ΛΕΡΟΣ
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 13, 2010, 10:52:15 μμ »
Την καλησπερα μου σεσενα και στην υπεροχη Αυστρια,και εγω καινουργιος  ειμαι εδω αλλα αλλα ψιλοκατεχω μερικα τα υπολοιπα τα μαθαινω απο εδω διαβαζοντας στην κοινοτητα.Με ΜΑΡΚΙΝ ασχολουμε κι εγω καποιες ωρες τις ημερας.καλη αρχη  και καλη δυναμη,καλη διαμονη.
                                                                               Φιλικα
                                                                           bill 60

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 14, 2010, 02:17:37 πμ »
Καλώς ήρθες κι από εμένα φίλε μου (και στο μοντελισμό και στο forum). Καταρχήν τα δύο Roco βαγόνια που αναφέρεις, εφόσον έχουν αλλαχτεί οι τροχοί και τα couplers, λογικά θα πρέπει να δουλεύουν κανονικά στο Maerklin σύστημα σου. Κατά δεύτερον [χωρίς κανενός είδους εμπάθεια ( :?:mrgreen: ) με τη Maerklin και το σύστημα της] θα σου πρότεινα, όσο είναι καιρός και δεν έχεις δημιουργήσει μεγάλο στόκ από AC τροχαίο υλικό και άλλο εξοπλισμό, να πουλήσεις ότι έχεις και να "γυρίσεις" σε DCC σύστημα. Ειδικά αφού βρίσκεσαι στην Αυστρία η Roco είναι ίσως η καλύτερη επιλογή. Χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, θα πρέπει να σε ενημερώσω ότι η ενασχόληση με τη Maerklin είναι ακριβό χόμπυ (σε σχέση με τα DCC) και μάλιστα χωρίς κανένα αντικειμενικό πλεονέκτημα έναντι των DCC, ίσως και με μειονεκτήματα σε σχέση με αυτά. Πάντως πρίν από οτιδήποτε άλλο διάβασε λίγο τα διάφορα τόπικ του forum τα οποία είναι, πιστεύω, άκρως διαφωτιστικά και ότι απορίες σου δημιουργηθούν εδώ είμαστε εμείς να σε βοηθήσουμε.

Spoiler (hover to show)

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος josuts

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 14, 2010, 07:33:49 μμ »
Σας ευχαριστω πολυ ολους σας για της απαντησεις.Καταρχην στην Αυστρια θα βρισκομαι για λιγο καιρο ακομα.Μετα θα ειμαι Ελλαδα κ παλι.Καταλαβαινω οτι εδω εχουν πιο πολυ ΡΟΚΟ διοτι εχθες επισκευτικα ενα μαγαζι εξω απο την Βιεννη κ η κοπελα που δουλευε εκει μου εδειχνε τα ΡΟΚΟ.Βεβαια ειχαν κ Μαρκλιν! Δεν θα ηθελα να πουλησω αυτα που εχω αγορασει ως τωρα κ να παω σε ΡΟΚΟ.Εχω δωσει μεχρι τωρα 1200ευρω περιπου κ δεν μου ειναι ευκολο να αρχισω κ παλι απο την αρχη.Καταλαβαινω οτι η Μαρκλιν ειναι πιο ακριβη αλλα σιγα σιγα κ οποτε μπορω οικονομικα θα προχωραω.
Να πω εδω οτι την Κυρια Μαρκλιν :D την ερωτευτηκα απο την αρχη!
Τωρα για τις διαφορες που αναφερετε δεν τις γνωριζω ακομα αλλα ευελπιστω στο μελλον να μαθω περισσοτερα. :D
Ευχαριστω κ παλι

Γιαννης

Αποσυνδεδεμένος dm

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 14, 2010, 07:54:01 μμ »
Καλησπερα και απο μενα,
Και εγω Marklin εχω, εχω παρει καποια βαγονια της ROCO
και δεν εχω αλλαξει τιποτα και τρεχουν μια χαρα,
αλλαγη στις ροδες κανεις αν τρεξεις βαγονια της Marklin
σε DC συστημα.

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 14, 2010, 09:34:27 μμ »
Σας ευχαριστω πολυ ολους σας για της απαντησεις.Καταρχην στην Αυστρια θα βρισκομαι για λιγο καιρο ακομα.
Μετα θα ειμαι Ελλαδα κ παλι. Τί να κάνεις εδώ?
Καταλαβαινω οτι εδω εχουν πιο πολυ ΡΟΚΟ διοτι εχθες επισκευτικα ενα μαγαζι εξω απο την Βιεννη κ η κοπελα που δουλευε εκει μου εδειχνε τα ΡΟΚΟ.Βεβαια ειχαν κ Μαρκλιν! Δεν θα ηθελα να πουλησω αυτα που εχω αγορασει ως τωρα κ να παω σε ΡΟΚΟ.Εχω δωσει μεχρι τωρα 1200ευρω περιπου κ δεν μου ειναι ευκολο να αρχισω κ παλι απο την αρχη.Καταλαβαινω οτι η Μαρκλιν ειναι πιο ακριβη αλλα σιγα σιγα κ οποτε μπορω οικονομικα θα προχωραω. 'Ετσι έκανε και η Ελλάδα και δές τώρα που είναι.
Να πω εδω οτι την Κυρια Μαρκλιν :D την ερωτευτηκα απο την αρχη! Πάλι καλά που δεν ερωτεύτηκες τη Μέρκελ.  :lol: Να ξέρεις οτι οι έρωτες της πρώτης ματιάς δεν κρατάνε ,δηλ οι 'Ελληνες γουστάρουν τις ξανθιές αλλά παντρεύονται μελαχροινές,συνήθως .
Τωρα για τις διαφορες που αναφερετε δεν τις γνωριζω ακομα αλλα ευελπιστω στο μελλον να μαθω περισσοτερα. :D
Τότε ,θα είναι αργά.Το πορτοφόλι σου θα είναι ..............πιο άδειο
Ευχαριστω κ παλι
Γιαννης
Όπως και νάχει, καλώς ήρθες στο κλάμπ
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 15, 2010, 12:34:05 πμ »
Γιάννη καλησπέρα και καλώς ήλθες! ::salut::

(καλώς ήλθες στο forum δηλαδή , διότι από τα γραφόμενά σου καταλαβαίνω ,ότι είσαι ακόμα στο έξωτερικό.)
Καταρχήν Roco & Austria και δη Salzburg πάνε πακέτο...μάλιστα , σ' ένα ταξείδι μου στην Αυστρία πήγα επί τούτου και στο εργοστάσιο της Roco λίγο έξω από το Saltzburg, για να αποτίσω φόρο τιμής....αλλά ήταν τότε που είχε βαρέσει κανόνι και ήταν κλειστό...

Το να πας στην Αυστρία και να "ερωτευτείς" την Maerklin είναι σαν να πας στο Maranelo (*) και αγοράσεις Audi.... :?
Περί ορέξεως .....

Και πάλι  ::hi::

Jimmy.k

(*) Maranelo = Η πόλη που εδρεύει η Ferrari.

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 15, 2010, 03:49:27 μμ »
δεν ξέρω από που ψωνίζετε εσείς αλλά στην Θεσσαλονίκη η Maerklin είναι αρκετά φθηνή, (και όχι φθηνιάρικη)... Πολύ πιο φθηνή από την Αθήνα.

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 15, 2010, 04:01:36 μμ »
Επίσης η Maerklin είναι φθηνότερη της Roco. π.χ. Roco 69342 DR Class 01 για DC χωρίς αποκωδικοποιητή στα 285EUR ενώ παραπλήσια με ήχους στα 410EUR. Η ίδια Maerklin (39013) με ήχους 346EUR. Το ίδιο ισχύει για όλα τα προϊόντα της. Αν ήθελα να συγκρίνω προϊόντα Roco για AC τότε η ψαλίδα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

Αποσυνδεδεμένος josuts

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 15, 2010, 11:09:09 μμ »
Καλησπερα!

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.Μου αρεσει η απαντηση του JIMMY'S! :D Λοιπον ναι ειμαι ακομα Αυστρια ως το τελος του μηνα.Δυστυχως βεβαια δεν ειμαι για εναν ευχαριστω λογο.Ειμαι παντρεμενος αλλα η γυναικα μου ειναι Αυστριακη κ ξανθια. :D Ομως εχει ενα χρονιο σοβαρο θεμα υγειας κ το καλοκαιρι εκανε θεραπεια αλλα τωρα χρειαζεται να κανει κ ενεσεις καθε μερα.Οποτε ειμασταν σε γιατρο,κλινικες κλπ.Τελοςπαντων δεν θελω να ενοχλω με τα προσωπικα μου απλα ηταν μια παρενθεση μονο.Τουλαχιστον ομως εκανα το παιδικο μου ονειρο πραγματικοτητα να μπω στο χωρο των τρενων κ του μοντελισμου! :D

Παρολο το οικονομικο στριγμωμα ελπιζω να προχωρησω με τον μοντελισμο γενικοτερα.Τελος για να μην γινομαι κουραστικος ταξιδευω σχεδον καθε μερα εδω περα με Αυστριακο σιδηροδρομο κ απολαμβανω να χαζευω τρενα κ σταθμους κ τοπια! :D

Αχ Μαερρκλιν τι μου κανεις.. :D

Γιαννης

Υ.Γ. Να πω κ εγω πως εχω μεινει κυριολεκτικα αφωνος με την δουλεια του JIMMY'S! ::eusa_clap::
Συγχαρητηρια! Με κανεις κ τα ονειρευομαι ολα αυτα! :D

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 16, 2010, 01:36:13 πμ »
@ josuts >>> Εύχομαι ολόψυχα να ξεπεράσετε το πρόβλημα υγείας που σας ταλαιπώρησε.
                     Ενας άντρας παραμένει πάντα ένα μεγάλο παιδί , και τα παιδικά του όνειρα μακάρι να γίνουν πραγματικότητα.
                     Πές μας τι σου κάνει η Marklin,αν περιγράφεται.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

.......... η Maerklin είναι αρκετά φθηνή, (και όχι φθηνιάρικη)...
Συ  είπας ..................

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
@JimmyK >>> Aν κάποτε με αξιώσει ο Θεός να πάω στο Maranelo για ν'αγοράσω αυτοκίνητο , Ferrari κόκκινη δεν θα αγόραζα."Κόβει" το χρώμα
                      και αφού δεν κυκλοφορούν πολλά τέτοια αυτοκίνητα ,σημαίνει οτι δεν είναι καλά και δεν τα παίρνει ο κόσμος :mrgreen:
                      Ούτε Audi . Θα σκεφτόμουν όμως το Δρ Φερντιναντ Πόρσε , ενα αστέρι στο καπώ ή την Βαυβαρική έλικα στον γαλάζιο ουρανό    ή εστω και  κανα μαύρο αιλουροειδές. Ιεροσυλία θα μου πείς. Εχεις δίκιο , αλλά που να το βρείς. :)  

sorry :oops: για τα δύο προηγούμενα OFF TOPIC σχόλια.

WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος giannis400

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 16, 2010, 12:01:02 μμ »
εγω τον Μαρινελο απ τα ιμισκούμπρια ξερω, το maranelo δε το ξέρω γμτ...  :lol:
ΛΑΤΕΡΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ... ακου PORSHE φιλε
παλι offtopic αααα  :?

Tags: