Αποστολέας Θέμα: Καλως σας βρηκα...  (Αναγνώστηκε 1445 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος akatos

• Scale 1/144
  • *
Καλως σας βρηκα...
« στις: Νοεμβρίου 06, 2010, 04:33:39 μμ »
Καλησπερα σε ολους.Ειμαι πολυ χαρουμενος που ειμαι και γω πλεον μελλος αυτης της ομαδας με πραγματικα εξαιρετους καλλιτεχνες.Τοσο καιρο καθομαι και βλεπω θεματα διβαζω συμβουλες και μου μπηκε το μικροβιο να φτιαξω μια φιγουρα 1/35.Γενικα εχω ασχοληθει ελαχιστα και στο παρελθον, ποτε ομως σε φιγουρα.Επειδη ειμαι τελειως μα τελειως ασχετος θελω παρα παρα πολλες συμβουλες.Πηγα λοιπον σε ενα (μοναδικο αν δεν κανω λαθως μαγαζι) μοντελισμου στη λαρισα και αγορασα το συγκεκρημενο kit http://www.mbltd.info/3553.htm  .Επειδη ειμαι τελειως ασχετος διαλεξα ενα με 2 φιγουρες για να ασχοληθω καλα.Ρωτησα τον καταστηματαρχη τι αλλο να παρω και πηρα ολα τα χρωματα που ζητουσε απο πισω το kit.o καταστηματαρχης ειχε μονο της humbrol και της revell.τελικα πηρα ολα της humbrol Enamel τα παρακατω:

wood 63
skin tone 61
fieldgreen 76
black 33
gunmetal 53
grey 145
brown yellow 94
darkgreen 149
german fieldgrey 66
Τα πηρα ολα τελικα και διαλυτικο και πινελα.Τωρα θα τα βαψω οπως μου κανει καλυτερα στο ματι βλεποντας το κουτι?ή υπαρχουν καποια στανταρ καπου?ας μου πει καπιος τα βηματα αναλυτικα σας παρακαλω για εναν τελειως αρχαριο,(αφου σκεφτειτε μου φανηκαν δυσκολα αυτα που λεγατε στο θεμα 'ξεκινοντας τις φιγουρες'.Ξερω για καποιους θα φανει βλακεια το θεμα να ασχοληθουν με ενα τοσο ασχετο αλλα παρακαλω ζηταω μια βοηθεια απο πραγματικους καλλιτεχνες στο ειδος.ευχαριστω πολυ.

Αποσυνδεδεμένος akatos

• Scale 1/144
  • *
Απ: Καλως σας βρηκα...
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 06, 2010, 06:57:52 μμ »
κανενας???κατι εστω για αρχη.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 06, 2010, 07:13:48 μμ »
Περίμενε, Σάββατο απόγευμα και πολύς κόσμος έχει λακίσει...

Δεν είμαι φιγουράς, αλλά μιας και έχεις πάρει πλαστικές φιγούρες θα σου πρότεινα αρχικά να τις συναρμολογήσεις και να ασχοληθείς με καθαρίσματα από σημάδια καλουπιού και ίσως στοκαρίσματα. Από κόλλα τι έχεις πάρει;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος akatos

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 06, 2010, 07:18:18 μμ »
πηρα της revell με τη μακρυα σιδερενια μυτη.οσο αφορα το βαψημο?

Αποσυνδεδεμένος akatos

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 06, 2010, 07:19:36 μμ »
τα χρωματα καλα ειναι που πηρα?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 06, 2010, 08:07:20 μμ »
Από κόλλα είσαι εντάξει. Για το βάψιμο τώρα τι να σου πω, από φιγούρες είμαι ΕΝΤΕΛΩΣ άσχετος :oops:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Christosjager

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
  • Χρήστος Παναγιωτόπουλος
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 06, 2010, 08:49:00 μμ »
Γεια σου φίλε Akatos,
βλέπω είσαι ανυπόμονος (και γω θα ήμουν) αλλά Σάββατο μεσημέρι οι φιγουράδες κάνουν σιέστα. :lol:

Καλά είναι τα χρώματα που έχεις πάρει αλλά χρειάζονται και άλλα. Τουλάχιστον για αρχή κάποια βασικά χρώματα όπως Κόκκινο,Κίτρινο,Μπλε,Μαύρο,ʼσπρο,Καφέ.

Αποσυνδεδεμένος akatos

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 07, 2010, 07:12:58 μμ »
Παιδιά τι λέτε για τα χρώματα της VALLEJO; Είναι καλύτερα για τις φιγούρες; Είναι καλύτερα απο τα χρώματα της humbrol Enamel ; Τι διαφορές έχουν ως προς τη ποιότητα και τη χρήση τους ;

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 07, 2010, 09:12:07 μμ »
Ξερω για καποιους θα φανει βλακεια το θεμα να ασχοληθουν με ενα τοσο ασχετο  

Παιδιά τι λέτε για τα χρώματα της VALLEJO; Είναι καλύτερα για τις φιγούρες; Είναι καλύτερα απο τα χρώματα της humbrol Enamel ; Τι διαφορές έχουν ως προς τη ποιότητα και τη χρήση τους ;

φίλε akate τώρα είδα το θέμα σου, μή λές τέτοια πράγματα, απλά είναι πολλά που πρέπει να μάθεις. Κατα καιρούς με ρωτάνε με pm εδώ μέσα παιδιά που δέν έχουν ασχοληθεί ποτέ με φιγούρα (αεροπλανάδες,αρματάδες)  και θέλω κάποια στιγμή να κάνω ένα θέμα με απλές οδηγίες και βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος στα βασικά . Οχι τόσο βαφτικά γιατί υπάρχουν καλύτεροι απο μένα που έχουν ασχοληθεί με πιο πολλές τεχνικές αλλά να ξεκινήσει κάποιος σωστά μια φιγούρα (κατα καιρούς έχω ακούσει διάφορα: άλλος ήθελε να βάψει με Gunze χρώματα, άλλος δέν ήξερε τί ήταν η φωτοσκίαση κτλ.). Εχω ασχοληθεί λίγο με enamel χρώματα και δέν ξέρω αλλά (εφόσον το σηκώνει η τσέπη σου) θα πρότεινα να πάρεις χρώματα Vallejo αλλά και paint sets της Andrea (λευκό και κοκκινο ιδιαίτερα τα οποία είναι δύσκολα χρώματα). Επίσης αγόρασε: 2 τουλάχιστον πινέλα ( 0,00) και ένα αστάρι...βέβαια εγώ σου προτείνω αν θέλεις να ασχοληθείς μόνο με φιγούρα να αφήσεις τις πλαστικές (οι οποίες είναι ποιοτικά οι χειρότερες) και να περάσεις σε μια κλίμακα 1/32 αγοράζοντας μεταλλικές φιγούρες που έχουν εξαιρετική λεπτομέρεια  ::salut::
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 09:52:08 πμ »
Φιλε akatos  ::welcome_model::

Η  κυριοτερη διαφορά των ακρυλικών χρωματων απο τα σμαλτα (Enamel) ειναι ο διαλυτης τους. Τα ακρυλικά διαλύονται  και δουλευονται με νερο ενώ τα σμαλτα με white spirit ή καλυτερα το διαλυτικο της εταιρειας τους. Τα ακρυλικά δεν μυριζουν, είιναι λιγοτερο τοξικα ενώ τα σμαλτα μυριζουν. Οταν χρησιμοποιέις λοιπόν  σμαλτα, ειναι απαραιτητο ο χωρος οπου εργαζεσαι να εχει ικανοποιτικο εξαερισμό. Αλλη διαφορά ειναι οτι τα ακρυλικά στεγνώνουν γρηγορότερα  και δεν αναμιγνειονται μεταξυ τους κατα τη διαρκεια του βαψίματος.
Αυτες ειναι και οι κυριότερες διαφορές των Vallejo τα οποία ειναι ακρυλικά και των hubroll που ειναι enamel.

Προσωπικά, αν και δεν ειμαι φιγουράς, θεωρώ τα vallejo κορυφαια ποιότητα και ιδανικά για βαψιμο με πινέλο και ειδικά βαψιμο φιγούρας.
Τα vallejo είναι  παχυρευστα, καλυπτουν αξαιρετικά την επιφανεια που θελεις να βαψεις, δεν αφηνουν πινελιες, δεν μυριζουν και η συσκευασια τους (σε μακροστενο μπουκαλακι με στενο στομιο σαν σταγονομετρο) τα κανει πολυ ευχρηστα.

Και με τα humbrol που εχεις παντως, μπορείς να κανεις δουλειά. Για μενα το μεγαλυτερο πλεονεκτημα των humbrol ειναι οτι τα βρισκεις παντου, δηλ σχρδον ολα τα μοτελιστικα μαγαζια  εχουν.

Αποσυνδεδεμένος ROMANOS

• Scale 1/144
  • *
  • Ελεύθερον το εύψυχον
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 11:12:56 πμ »
Φίλε Akatos, καλημέρα

Σε καλοσωρίζουμε στη παρέα και εύχομαι καλές δημιουργίες,

Είμαι και εγώ σχετικά αρχάριος (ξανάρχισα μετά από πολλά χρόνια) αλλά θα γράψω κάποιες βασικές πληροφορίες.

Γενικά αν ψάξεις στο forum, στα σχετικά θέματα θα βρείς πολλές πληροφορίες για τα υίκά, τα χρώματα, τις σκιάσεις, κλπ.

Συμφωνώ με τους προηγούμενους οτι τα ακρυλικά χρώματα της valejo είναι τα πιό εύχρηστα λόγω της συσκευασίας.

H Humprol έχει επίσης καλά χρώματα, ακρυλικά και enamel, στο κατάστημα που πήγες σίγουρα δίνουν δωρεάν τον κατάλογο των χρωμάτων και τις λίστες μετατροπών (χρωματικής ταύτισης) των χρωμάτων σε διάφορες εταιρίες σε σχέση με τη Humbrol. Μπορείς να το βρείς και στο site της Humbrol 

http://www.humbrol.com/paints/   

Προσωπικά προτιμώ τα ακρυλικά για να αποφεύγω τα διαλυτικά λόγω οσμής που απαιτούνται στα enamel (τα ακρυλικά διαλύονται με σταγόνες απεσταγμένου νερού)

Οσον αφορά τις αποχρώσεις των στολών, ακολούθησε τις οδηγίες του μοντέλου αλλά καλό είναι και να ψάξεις στο internet για τις στολές στη σχετική περίοδο (early war, mid war, late war)

Παραθέτω κάποιες χρήσιμες διευθύνσεις για στολές WWII, περισσότερα από δικό σου ψάξιμο, αλλά και από βιβλία (πληροφορίες στο forum)

http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?81050-WWII-uniforms-equipment-and-gear

http://www.diggerhistory.info/pages-uniforms/all-forces.htm

http://ww2collection.blogspot.com/

http://www.ibiblio.org/hyperwar/Germany/HB/HB-9.html

Για τη τεχνική του βαψίματος γνωρίζω μόνο τα βασικά σίγουρα στο forum υπάρχουν φιγουράδες με μεγάλη εμπειρία που θα βοηθήσουν αν χρειαστείς.

Φιλικά
 ::salut::
Romanos

Αποσυνδεδεμένος akatos

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 09:21:24 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας. Ξεκίνησα το κόλλημα! Ποία είναι η καλύτερη τεχνική ώστε να καθαρίσει η κόλλα από τις περιοχές που μου ξέφυγε πάνω στη φιγούρα; Στη Λάρισα δεν υπάρχουν ακρυλικά Valleho. Υποδείξτε μου κάποιο κατάστημα που μπορώ να τα προμηθευτώ. Καθώς επίσης και μια συμβουλή για το ποια χρώματα της Valleho να προμηθευτώ. Τι εργαλείο να προμηθευτώ για τον καθαρισμό του περιττού πλαστικού πριν το κόλλημα (τώρα χρησιμοποίησα ένα κοφτερό σουγιαδάκι, αλλά δεν με βόλεψε) αλλά και γενικά εργαλεία που θα με βοηθήσουν.

Αποσυνδεδεμένος ROMANOS

• Scale 1/144
  • *
  • Ελεύθερον το εύψυχον
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 10:24:26 μμ »
Για τέτοια καθαρίσματα, πρέπει να πάρεις διάφορα μικροεργαλεία από μοντελιστικό κατάστημα ή από ένα πολυκατάστημα τύπου praktiker (σίγουρα στη Λάρισα θα υπάρχει)

- Κόφτη (μικρό τύπυ στυλό) με ανταλλακτικά
- Ντουκόχαρτα fine για τρίψιμο
- Στόκο για μκροδιορθώσεις, σε περίπτωση που υπάρχουν βαθουλώματα στο μοντέλο πχ από φυσσαλίδες αέρα στη χύτευση ή από λάθη δικά μας στο κόψιμο και το καθάριμσα, μπρείς να τα γεμίσεις με λίγο στόκο και μετά να τρίψεις τη περιοχή με ντουκόχαρτο.
Μικρές λίμες κλπ

Η κόλα μπορεί να βγεί με λίγο τρίψιμο με τον κόφτη ή με λιμίτσα και μετά λείανση με ντουκόχαρτο fine (200-400-500)

Για τα χρώματα μην ανησυχείς, να καταλώσεις πρώτα αυτά που έχεις και στο μέλλον σε νέα μοντέλα αγοράζεις και ακρυλικά για να πειραματιστείς ώστε να διαλέξεις τι σου πάει καλύτερα.

Οπως σου έγραψα ακρυλικά έχει και η Humbrol αλλά και άλες εταιρίες πέρα από τη Vallejo που ίσως είναι διαθέσιμες στη πόλη σου.

Αν έρθεις Αθήνα, τα vallejo αντιπροσωπεύονται από τις Αθηναικές Μινιατούρες στην Ιπποκράτους.

tips

Για να πιάσει το χρώμα πρέπει να πλύνεις καλλά τα κομμάτια με σαπούνι για να φύγει το λιπαντικό από την χύτευση, θα έλεγα οτι και κολλημένα αν δεν το έκανες να τα πλύνεις προσεκτικά και να τα στεγνώσεις με πιστολάκι, οχι από πολύ κοντά για να αποφύγεις τις παραμορφώσεις,

Για καλύτερο βάψιμο χρησιμοποίησε ένα αστάρι, είτε μπογιά spray, είτε και βερνίκι άχρωμο που σκληραίνει και τη φιγούρα.

Αφηνε χρόνο για στέγωμα και προχώρησε στο χρωματισμό.

Περισσότερα από τους έμπειρους του χώρου, αν κατι είναι λάθος παρακαλώ διορθώστε,

Φιλικά
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος akatos

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 09, 2010, 10:29:12 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Είναι όλες τους πολύτιμες. Θα ανεβάσω τις επόμενες μέρες φωτογραφίες σε καινούριο θέμα για να με βοηθήσετε στη διόρθωση. Ευχαριστώ και πάλι. 

Tags: