Αποστολέας Θέμα: F-8E Crusader 1/72 USMC VMFA-333 "Fighting Shamrocks" Cpt. Corbett της Academy  (Αναγνώστηκε 1608 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Panos89

• Scale 1/144
  • *
F-8E Crusader 1/72 USMC VMFA-333 "Fighting Shamrocks" Cpt. Corbett της Academy
« στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 03:11:42 μμ »
Καλησπέρα,

Αυτό είναι το νέο κιτ μου και αποφάσισα να μοιραστώ την πρόοδο του μαζί σας για να με βοηθήσετε, γιατί όπως και να το κάνουμε οι περισσότεροι εδώ μέσα φτιάχνετε έργα τέχνης.

Το F-8 είναι το αγαπημένο μου αεροσκάφος κυρίως ενός παιδικού που έβλεπα μικρός...

Όλες οι ιδέες και παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες !

ΥΓ: Δουλεύω πινέλο :S

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: 1/72 F-8E Crusader USMC VMFA-333 "Fighting Shamrocks" Cpt. Corbett της Academy
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 03:14:41 μμ »
Και μαμώ τα μοιρόσημα... Βρήκα τι θα ψάχνω το Σάββατο... :mrgreen: :mrgreen:

Καλή αρχή και ρώτα αβέρτα...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
Απ: 1/72 F-8E Crusader USMC VMFA-333 "Fighting Shamrocks" Cpt. Corbett της Academy
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 03:31:38 μμ »
Συμφωνώ με το gtdeath13 για τα μοιρόσημα και έχω να επισημάνω και τον οπλισμό που θα το κάνει τούμπανο! Εδώ είμαστε ότι θέλεις μας ρωτάς φίλε Πάνο!

Αποσυνδεδεμένος Panos89

• Scale 1/144
  • *
Απ: F-8E Crusader 1/72 USMC VMFA-333 "Fighting Shamrocks" Cpt. Corbett της Academy
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 03:12:33 μμ »
Καλησπέρα,σας κάνω ένα μικρό update,

Το κιτ με μία πρώτη ματιά φαίνεται αρκετά καλό ως προς τα κομμάτια του cockpit

Όπως καταλαβαίνεται ιδικά ο πίνακας οργάνων είναι μικρός (1/72 άλλωστε είναι το κιτ) η Academy δίνει αυτοκόλλητα  για αυτόν αλλά και για τις κονσόλες δεξιά και αριστερά του χειριστή. Θα προσπαθήσω να δώσω όσο το δυνατόν καλύτερη αληθοφάνεια με τα χεράκια μου.

Ξεκινάω λοιπόν με το κάθισμα του F-8 E της Martin-Baker...

Βρήκα κάποιες φωτογραφίες στο Ιντερνετ βάση των οποίων και θα δουλέψω.

Σκέφτομαι επίσης να προσθέσω υλικά πάνω στο κάθισμα για να γίνει ακόμα πιο ρεαλιστικό, όπως ύφασμα, χαλκοσύρματα ... καμία άλλη ιδέα?

• Scale 1/32
  • *
Απ: F-8E Crusader 1/72 USMC VMFA-333 "Fighting Shamrocks" Cpt. Corbett της Academy
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 03:21:20 μμ »
Το πιο σίγουρο είναι να αντικαταστήσεις με χαλκόσυρμα τους δύο κρίκους στο πάνω μέρος που τους δίνει με πολύ χοντρό πλαστικό.

Τις ζώνες μπορείς να τις κάνεις με βαμμένη ταινία μασκαρίσματος και τις αγκράφες με σύρμα.

Για τον πίνακα οργάνων δοκίμασε το εξής:

Βάψε πρώτα όλο τον πίνακα με το χρώμα που έχει περιμετρικά στα όργανα και στους δείκτες. Μετά βάψε ξανά με το χρώμα που έχουν εσωτερικά τα όργανα. Όταν στεγνώσει το χρώμα ξύσε ελαφρά με το πισω μέρος του κοπιδιού (όχι την κόψη) για να φανεί το κάτω χρώμα. Ένας άλλος τρόπος είναι να βάψεις με το εσωτερικό χρώμα και μετά να κάνεις στεγνό πινέλο το χρώμα που έχουν τα όργανα εξωτερικά.

Καλή συνέχεια..

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 05, 2012, 02:20:43 μμ »
Για χαρά και καλή χρονιά! Το έχω φτιάξει στο παρελθόν και είναι πολύ καλό μοντέλο από την Academy. Οι συμβουλές του gtdeath13 είναι πολύ καλές και ξεκίνα έτσι με το cockpit και όχι χρησιμοποιώντας τα αυτοκόλλητα. Πρόσεξε στο τέλος της κατασκευής με τα decals που θα βάλεις στην επιφάνεια γιατί είναι ευαίσθητα και τσαλακώνονται εύκολα.

Αποσυνδεδεμένος Panos89

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 05, 2012, 07:48:46 μμ »
Καλησπέρα παίδες,

Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Ξεκίνησα σήμερα με το κάθισμα και τα χοντρικά του κόκπιτ.

gtdeath13 τα χαλκοσύρματα που έχω είναι μικρότερης διατομής και δεν κάνουν για αντικατάσταση του eject πάνω απ το Martin-Baker ... πριν αρχίσω να κόβω και να ράβω λέω να δοκιμάσω γυαλόχαρτο για να μικρύνω του κρίκους... θα πιάσει?

επίσης θα προσθέσω το eject ανάμεσα στα πόδια με σύρμα...

σύντομα θα έχετε update μου...

καλό βράδυ!

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 05, 2012, 07:50:59 μμ »
Καλησπέρα παίδες,

Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Ξεκίνησα σήμερα με το κάθισμα και τα χοντρικά του κόκπιτ.

gtdeath13 τα χαλκοσύρματα που έχω είναι μικρότερης διατομής και δεν κάνουν για αντικατάσταση του eject πάνω απ το Martin-Baker ... πριν αρχίσω να κόβω και να ράβω λέω να δοκιμάσω γυαλόχαρτο για να μικρύνω του κρίκους... θα πιάσει?

επίσης θα προσθέσω το eject ανάμεσα στα πόδια με σύρμα...

σύντομα θα έχετε update μου...

καλό βράδυ!
Θα παιδευτείς πολύ με το τρίψιμο. ʼμα έχεις το κουράγιο κάντο.

Νίκος  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 06, 2012, 12:04:30 μμ »
Αν δεν βρεις ψιλό συρματάκι,δοκίμασε και με Τεντωμένο πλαστικό!
Δεν σου συνιστώ να δοκιμάσεις το τρίψιμο...Δεν θα καταφέρεις ποτέ το σωστό πάχος παντού και δεν θα είναι το ίδιο με ένα σύρμα ή τεντωμένο πλαστικό.
Επίσης για τις πόρπες στις ζώνες,δοκίμασε παραλληλόγραμμα κομμάτια φύλλου πλαστικού!Αν έχεις και κέφι,μπορείς να δοκιμάσεις να τρίψεις το πλαστικό στο σχήμα της μυτερής πόρπης!
Καλή συνέχεια! ::salut::
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Panos89

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 07, 2012, 02:03:42 πμ »
mmaker Ευχαριστώ για τα τιπς αλλά δεν έχω ιδέα τι είναι το τεντωμένο πλαστικό... φαντάζομαι ότι είναι ένα κομμάτι πλαστικού εύκολο προς την μορφοποίησή του... δεν έχω δουλέψει κάτι τέτοιο ως σήμερα.
Όσο για τις πόρπες έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω κομμάτια από άλλα μοντέλα τα οποία δεν τα έχω χρησιμοποιήσει και τα κρατάω σε τέτοιες περιπτώσεις...
Πιστεύω οτι τα πτερύγια υποηχητικής ταχύτητας των R-27 ενός Mig-29 κλίμακας 1/144 που έχω θα κάνουν με κάποια κατεργασία...

Αποσυνδεδεμένος Panos89

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 20, 2012, 05:29:42 μμ »
Καλησπέρα παίδες!
Το update άργησε λίγο, όχι γιατί έγινε κάτι κακό... αντιθέτως γιόρτασα τα 23ά γενέθλια μου στις 12/1 και προετοίμασα το σπίτι για να δεχθεί κύματα καλεσμένων...κοινώς έπρεπε να κλειδαμπαρώσω τα μοντέλα μου !!! 
Μέσα σε όλα ένα καλός μου φίλος , μου έκανε δώρο ένα Tornado τις Revell ... μαζί θα το φτιάξουμε και τούτο...

Στα του F-8E τώρα  το κοκπιτ έχει βαφτεί... το κάθισμα θέλει κάτι προσθήκες ακόμα (Πχ ακόμα προσπαθώ να φτιάξω τις ζώνες!!! καταραμένα 1/72)... η φωλιά των τροχών εχει βαφτεί όπως και του Speedbrake απλά προσπαθώ να βρώ καλές φωτογραφίες για να προσθέσω σωληνώσεις με χαλκοσύρματα. Επίσης τα πλαϊνά του κοκπιτ είναι έτοιμα. Τέλος πρέπει να αγοράσω άμεσα  ένα χρωματάκι για την πόρτα της πτέρυγας (green-yellow κατι... μοιάζει με primer ) για να βαφτεί και αυτή. Οι φωτογραφίες που θα δείτε απο κάτω ήταν μεγάλος μπελάς γιατί η ψηφιακή μου δεν μπορούσε να εστιάσει :S καλά ...

Έχω πολύ δουλίτσα ακόμη αλλά αυτά ως πρώτη ενημέρωση! Περιμένω συμβουλές-υποδείξεις !!!

Καλό σας Απόγευμα-Βράδυ!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 20, 2012, 07:38:33 μμ »
Η μπανιερα και ο πινακας ειναι σουπερ! :wink:
Για τις ζωνες μην αγχωνεσαι καθολου απλα θελει λιγο υπομονη για να τις πετυχεις υπο κλιμακα.
Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος D stratos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ανδρων επιφανων πασα γη ταφος
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 08:19:22 μμ »
καλα το πας φιλε Πανο, για τα χαλκοσυρματα να ξερεις οτι ειναι λιγο ατιθασα στο κολλημα καλυτερα sprue οπως ειπε κ ο φιλος πριν για τις ζωνες με υφη υφασματινη δοκιμασε lefcosilk της lefkoplast θα εχεις καλο αποτελεσμα με ενα υλικο που το δουλευεις ευκολα κ εχει αληθοφανεια, καλη συνεχεια  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
vanitas vanitatum et omnia vanitas

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 09:51:58 μμ »
Ωραίο το cockpit! Προχώρα.

Αποσυνδεδεμένος FANTOMAS......

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: καρδιτσα
  • Φωτοπουλος Νεκταριος
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 21, 2012, 09:55:33 μμ »
πολυ ωραιο το cocpit καλη συνεχεια ::salut:: ::salut::
Φωτοπουλος Νεκταριος

Tags: