Αποστολέας Θέμα: Willys - Μια βιαστική κατασκευή ( με πάρα πολλά λάθη )  (Αναγνώστηκε 1398 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Papadopoulos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Σουτιέν.
Willys - Μια βιαστική κατασκευή ( με πάρα πολλά λάθη )
« στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 01:08:40 πμ »
Καλησπέρα

μια κατασκευή με πάρα πολλά λάθη, που έγινε για να εκτονώσω το άγχος μου  ::eusa_wall::

01. Έγινε πολύ επιπόλαιη δουλειά σε όλα τα επίπεδα, αλλά το ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα. Το ξεκίνησα το Σάββατο.

2-3 φωτογραφίες έτσι απλά για το αρχείο :

Τραγικά λάθη που γίνανε :

01. Καθαριστήρες ; Ποιοί καθαριστήρες ;
02. Πολύ κακή κόλληση της μπάρας που κρατάει την κουκούλα
03. Κολλήθηκαν οι τροχοί πριν λασπωθούν οι θόλοι, οπότε απλά δε λασπώθηκαν ...
04. Έλλειψη υπομονής, και κακή εφαρμογή των χαλκομανιών
05.
06.
07.

Πάντως μου χάρισε 3 πολύ ωραίες ημέρες ...

Δημήτρης
γουρουμουστρουφούρδουφλουκ

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Willys - Μια βιαστική κατασκευή ( με πάρα πολλά λάθη )
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 01:32:26 πμ »
Η ρεζερβα θελει λιγο αερα! ::glossa::

• Scale 1/48
  • *
  • Σουτιέν.
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 12:35:21 μμ »
ναι, και τα κλειδιά ένα μεγαλύτερο μπρελόκ :P

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 01:53:53 μμ »
Μια χαρά είναι!
Μην ανησυχείς καθόλου! Κι εγώ έτσι το έφτιαξα...
Όσο για τους θόλους, στην πραγματικότητα, ποτέ δεν λασπώνονταν πριν λασπωθούν πρώτα οι τροχοί,
οπότε...ρίξε πεταχτό στον τοίχο τώρα μάστορα!  :D ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • Σουτιέν.
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 01:56:43 μμ »
με φαρδύ πινέλο και αερογράφο εννοείς ε ; Το σκέφτηκα, αλλά φοβάμαι να το κάνω ...

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 02:12:19 μμ »
Ίσως να πιάσει το εξής: να αραιώσεις κάμποσο λίγη ατλακόλ. Η αραίωση να είναι τέτοια, ώστε να τρέχει σαν γάλα ΝΟΥΝΟΥ. Αφού τη βάλεις στον θόλο με πινέλο, τότε με αερογράφο ή χωρίς, ρίχνεις κοσκινισμένο χώμα. Αυτό θα κάνει μάλλον ξεραμένη λάσπη. Αν θες να φαίνεται λίγο υγρή, τότε ανακάτεψε την αραιωμένη ατλακόλ με λίγο κοσκινισμένο χώμα και χρησιμοποίησε αερογράφο. Αλλιώς, πάρε την ακρυλική ρητίνη με σκόνες MIG.

Δοκίμασε σε μοντέλο δοκιμών αν έχεις.  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • Σουτιέν.
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 02:15:43 μμ »
Η ιδέα σου δεν ακούγεται καθόλου, μα καθόλου κακή. Πάντως στην επόμενη τροχοφόρα κατασκευή ( ένα Jeep Golden Eagle στην 1:16 ), το λάσπωμα θα γίνει πριν μπουν οι τροχοί.

Αποσυνδεδεμένος ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαύδος
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 02:32:06 μμ »
Μερικά φιλικά σχόλια: Μην ξεχάσεις τα άγκιστρα ασφάλισης του καπώ, δύο από κάθε πλευρά. Προσωπικά θα φρόντιζα χρωμματικά την εξάτμιση.
Τέλος, έβαλες κεραία αλλά δεν βλέπω τον ασύρματο. Δεν θυμάμαι να υπάρχει στο κιτ..

• Scale 1/48
  • *
  • Σουτιέν.
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 02:52:18 μμ »
Χαρίδημε έχεις απόλυτο δίκιο. Στο κιτ όντως δεν υπάρχει ασύρματος, και τα άγκιστρα είναι ίσως η μεγαλύτερη ντροπή, γιατί από τα 15 μου έως τα 36 είχα Jeep  :oops:
Απλά. όπως είπα, ήταν μια πολύ βιαστική κατασκευή, μόνο και μόνο για να γίνει.

Π.χ. να σου πώ άλλο τερατώδες λάθος ; Τα πίσω φανάρια δεν βάφτηκαν κόκκινα

Γενικά ήθελα να παίξω λιγάκι με το ξεθώριασμα των χαλκομανιών και με το σκόνισμα, το υπόλοιπο αγγίζει τα όρια του minimal, και βέβαια του τελείως λάθος.

Γενικά βιαζόμουν πάρα μα πάρα πολύ να δώ κάτι στο ράφι μου, για ψυχολογικούς λόγους, μια που το προηγούμενο μοντέλο που είχα τελειώσει ήταν το 2006. Ακολούθησε μια περίοδος που τα εργαλεία μου κοιμόντουσαν σε μια ντουλάπα, και αυτό τον καιρό προσπαθώ να χρησιμοποιήσω το μοντελισμό σαν αγχολυτικό. Φαντάζομαι κι άλλοι εδώ, μοντελάρουν γιατί όσο τρίβεις - κολλάς - βάφεις - ασχολείσαι καθαρίζει το μυαλό και μπορείς να σκεφτείς πιο ψύχραιμα τα προβλήματά σου. Προσωπικά, για μένα, επειδή δυστυχώς το επάγγελμά μου έχει πεθάνει ( και απότομα μάλιστα ), είναι ένας τρόπος να μπορώ να σκεφτώ, να καπνίσω λιγότερο, να ξεκολλήσω από την οθόνη, και να δώ τι θα κάνω στη ζωή μου. Γι αυτό και προιδέασα πως είναι τελείως λάθος, επιπόλαια φτιαγμένο. Ας πούμε πως αυτό το τζιπάκι είναι σαν τα ταουάζ της φυλακής, το κάνεις για να θυμάσαι, κι ας είναι απαίσιο.

Ελπίζω το Golden Eagle να γεί καλύτερο, αν και λέω να ξεκινήσω, με λίγη περισσότερη υπευθυνότητα, ένα Nissan Terrano, και ίσως παράλληλα και κάτι πετούμενο.

Αυτά, από topic για μοντέλο το έκανα λίγο reality, αλλά έπρεπε να εξηγήσω γιατί ποστάρισα κάτι τόσο ελλεεινό

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 03:46:27 μμ »
Το θέμα είναι οτι πέτυχες το σκοπό σου.Πέρασες 3 ευχάριστες μέρες με το κιτάκι.ʼλλωστε αυτό δεν ήθελες να κάνεις;Καμιά φορά χρειάζεται και κάτι αρπακολίτικο για να χαλαρώσεις.Καλή συνέχεια στα επόμενα και υπομονή με την δουλειά σου (δεν ξέρω τι κάνεις) αλλά έχει πεθάνει όλη η Ελλάδα.Τι να πούμε και'μεις που έχουμε να δούμε μεροκάματο σχεδόν 1,5 χρόνο.

Μοντελάρουμε και τους γράφουμε όλους εκει που δεν πιάνει μελάνι...δεν θα πεθάνουμε κιόλας  :wink:

• Scale 1/48
  • *
  • Σουτιέν.
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 04:05:47 μμ »
το βασικό μου επάγγελμα ήταν στο χώρο του ραδιοφώνου. Ήμουν παραγωγός επαγγελματικά από το 1990, και για 7 χρόνια Δ/ντής προγράμματος ενός Αθηναϊκού σταθμού ( έχω περάσει σχεδόν από όλους με ξένο ρεπερτόριο ), και είχα και μια εταιρία instore media ( δηλαδή βάζαμε ένα μηχανάκι που έπαιζε μουσική σε ξενοδοχεία, καταστήματα κλπ ), αλλά λόγω διαφωνίας αποχώρησα. Κι έτσι βρέθηκα να επιστρέφω σε μία ραδιοφωνική αγορά ανύπαρκτη, μια που πλέον βάζουν όλοι ένα PC, να παίζει 300 τραγούδια ξανά και ξανά. Επίσης έπαιζα και σε διάφορα μαγαζιά μουσική, αλλά κι εκεί ή θα πας με μεροκάματο που δεν είναι ούτε η βενζίνη σου, ή βάζουν κι εκεί PC. Κι έτσι κλείνουμε τα 40 και δεν ξέρουμε τι μας γίνεται ...

Μοντελάρουμε και τους γράφουμε όλους εκει που δεν πιάνει μελάνι...δεν θα πεθάνουμε κιόλας  :wink:

Σχετικά με αυτό, δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια να έχω δικό μου σπίτι, και είναι δύσκολο. Γι αυτό πρέπει να γίνει κάτι σύντομα, οπότε χρειάζεται γρήγορη σκέψη

Αποσυνδεδεμένος svyatoslav

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορινθος-Σερρες
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 08, 2010, 07:42:06 μμ »
Το μονο που εχω να πω ειναι οτι το χομπυ μας εκανε και σε σενα την δουλεια του. Προσωπικα δεν με ενοχλει τιποτα πολυ στο μοντελο σου μονο και μονο για ολα τα παραπανω. Καλη συνεχεια με το επομενο και οσο μπορεις χαλαρα(και αυτο ιδεα εχει γινει παρα πραξη)
 ::salut::

Tags: