Αποστολέας Θέμα: Μια χιονισμένη ημέρα στο μέτωπο  (Αναγνώστηκε 1428 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PAPARGYRISDIM

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ-ΑΛΜΥΡΟΣ
  • H ήττα δεν κλέβει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
Μια χιονισμένη ημέρα στο μέτωπο
« στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 10:26:42 πμ »
Τελειώνοντας το project "Πολεμικό αεροδρόμιο της Luftwaffe" Β΄ΠΠ και ακολουθώντας τις πολύτιμες συμβουλές των παλαιοτέρων, ώστε να το κάνω λίγο πιο λιτό, μου περρίσεψαν αρκετά κομμάτια. Έτσι αποφάσισα να κάνω ένα διόραμα με το πρώτο αεροπλάνο που κατασκέυασα, ένα Stuka σε χειμερινή παραλλαγή. Έτσι απο εχθές το πρωί έως σήμερα με περίσσια διάθεση χρόνο (σε άδεια βρισκόμενος) και ενθουσιασμό κατάφερα να κάνω το πρώτο μου αυτοσχέδιο διόραμα. Τώρα αν οι κλίμακες είναι σωστές και λοιπές παρατηρήσεις, περιμένω τα σχόλια όλων. ::salut::

"Δεν μπορείς να μένεις ακίνητος (αμέτοχος), μέσα σε ένα τρένο που κινείται".

Αποσυνδεδεμένος xorxe

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: Μια χιονισμένη ημέρα στο μέτωπο
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 10:40:16 πμ »
Καλημερα φιλε μου.
Καλη προσπαθεια γενικα αλλα οσο αφορα το αεροπλανο εχω καποιες παρατηρισεις μιας και εχω περισοτερη εμπειρια απο τα διοραματα. ::sorry::
α.στο επομενο καλο θα ηταν να κανεις χρηση στοκου και λιμαρισματος στις ενωσεις.
β.προσοχη στης οποιες φθορες.Εδω ειμαστε για βοηθεια.
γ.Το χειμερινο καμο... ειναι δυσκολο σε αποδοση και θελει καποια εμπηρεια οσον  αφορα την τεχνικη...(εδω ειμαστε να βοηθησουμε στο επομενο).
Οι παρατηρησεις γινονται καλοπροερετα παντα και σκοπο εχουν το καλητερο αποτελεσμα την επομενη φορα. ::keep_mod:: ::good_job_smilie::   

Αποσυνδεδεμένος PAPARGYRISDIM

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ-ΑΛΜΥΡΟΣ
  • H ήττα δεν κλέβει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 10, 2010, 10:54:50 πμ »
Φίλε xorxe, ευχαριστώ για τη συμβουλή και τα καλά σου λόγια. Απλώς αναφέρω ότι το αεροπλάνο είναι το πρώτο που κατασκέυασα και σίγουρα σαν κατασκευή χάνει σε πολλά. Θα επανέλθω με καινούρια, σίγουρα καλύτερη κατασκευή.  ::salut::
"Δεν μπορείς να μένεις ακίνητος (αμέτοχος), μέσα σε ένα τρένο που κινείται".

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 16, 2010, 11:36:00 πμ »
Από ό,τι έχω καταλάβει είσαι καινούριος στο χόμπυ μας, οπότε καλώς ήρθες.

Γενικά τα διοράματα είναι κάτι πολύ πολύπλευρο οπότε ίσως θα ήταν καλό να ακονίσεις πρώτα τις ικανότητές σου σε μεμονωμένα μοντέλα, μετά μοντέλα με βάσεις και σιγά σιγά να μπεις και στο διόραμα.

Αν πάντως θέλεις να το κάνεις με τον δύσκολο τρόπο, η παρατήρησή μου είναι η εξής:
Τα μοντέλα σου σηκώνουν πολλες διορθώσεις, ομως αυτό που σου καταστρέφει την εικόνα είναι οι βάσεις στις φιγούρες. Θα ήταν μια καλή ιδέα να τις κόψεις (και το κομμάτι κάτω από τα πόδια) και να κολλήσεις απευθείας τις φιγούρες.

Για ο,τι χρειαστείς εδώ είμαστε!

Tags: