Αποστολέας Θέμα: Zvezda 1/35 ISU-152  (Αναγνώστηκε 19315 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Zvezda 1/35 ISU-152
« στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 05:26:42 μμ »
Μετά την ωμή πρόκληση (υπάρχει και ψημένη; ) του τυχάρπαστου Kliment Yefremovich Voroshilov, ήμουν υποχρεωμένος να απαντήσω, οπότε ιδού το ISU-152 της εξ ανατολών ορμόμενης Zvezda.Το κιτ ποιοτικά είναι εξαιρετικό και το μόνο σημείο που δεν απαιτείται στόκος είναι...

...οι οδηγίες οι οποίες είναι σωστά τυπωμένες σε μία σελίδα Α4. Αν και οι θέσεις τοποθέτησης των κομματιών απαιτούν ευρεία χρήση ειδικών εργαλείων πρόβλεψης όπως το παρακάτω...

...οι ίδιες οι οδηγίες είναι σωστά στοιχισμένες ως προς τη σελίδα και αν ξέρεις ρωσσικά, ευανάγνωστες. Και τα σωστά σταματούν εδώ!

Το κάτω μέρος του πήγματος είχε μία καλαίσθητη καμπύλη η οποία βοηθάει αν τα πράγματα με το μοντέλο δεν πάνε καλά να το βάλεις, ξέρετε, εκεί που πρέπει :evil:

Με χρήση σεσουάρ και όλου μου του βάρους (πολύ πράμα) κάπως το ίσιωσα. Μετά ακολούθσαν τα πλαϊνά στα οποία θα μπουν οι τροχοί. Τα κομμάτια αυτά σύμφωνα με τη θεωρία θα πρέπει να είναι παράλληλα μεταξύ τους και κάθετα ως προς το έδαφος. Ενα dry fit μου έδειξε πως το ένα ήταν παράλληλο με τη Βουλιαγμένης κα το άλλο με τη Μουστοξύδη ενώ και τα δύο ήταν κάθετα ως προς του έδαφος του Αλφα του Κενταύρου. Επιπροσθέτως ήταν ημιτονοειδή κατά μήκος και ακουμπούσαν με το κάτω μέρος του πήγματος σε 3 σημεία έκαστο. Ξανά σεσουάρ, ζεστά νερά, σκοτεινές ύβρεις και επικλήσεις στον Βεελζεβούλ και τελικά καπως κόλλησαν.

Μία δοκιμή με το πάνω μέρος έδειξε πως πέραν των τιτάνιων χασμάτων, όλα δείχνουν στοιχισμένα. Ελπίζω στο καλύτερο ::eusa_pray::

Και επειδή τώρα τελευταία υπάρχουν ενδείξεις απειλών και βιαιοπραγιών κατά μοντελιστών οι οποίοι δεν τηρούν τις επιταγές της αληθοφανείας και της ποιότητας, μπορεί να μου πει κάποιος παρακαλώ πως μπορώ να αγριέψω την υπερκατασκευή; Αν τη δέσω με κοντή αλυσίδα θα αγριέψει; Το κόλπο με την κόλλα και την οδοντοβουρτσα παίζει; Κάτι άλλο; Παρακαλώ οδηγίες.

Πάω να μασκάρω λίγο Τ-72 να χαλαρώσω...

ΥΓ
Russian green με αερογράφο. Εταιρεία παρακαλώ και να υπάρχει στην Ελλάδα και να μην απαιτεί ζυγό ακριβείας για να αραιωθεί ούτε αίμα 20χρονης παρθένας για να ψεκαστεί.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
Απ: Zvezda 1/35 ISU-152
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 05:42:10 μμ »
 ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Είσαι θεός!!!!!
Με κάνεις να νοιώθω τύψεις που σε βάζω σε αυτό το μαρτύριο!!!!!
Αλλά βέβαια και προς αντικατάσταση της ιστορικής αλήθειας, εσύ το θέλησες!!!!!
Βλέποντας τις οδηγίες, θυμήθηκα ότι αυτό είχα φτιάξει παλαιότερα!!!!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 09:37:46 μμ »
Δε με λες κε Voroshilov δεν ντρέπεσαι καθόλου :?:
 :evil:
Μεγάλο άνθρωπο και τον βάζεις να μαζοχίζεται με κιτ που απλά είναι για πέταμα :?:
Κανονικά πρέπει εσύ να αρχίσεις το Zvezda και να δώσεις στον αξιότιμο κο gkontog το αντίστοιχο της Tamiya...
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 09:46:01 μμ »
 :oops: :oops:
τώρα νοιώθω 2 φορές τύψεις  :cry:
αλλά είπαμε το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού!!!! Το έχω ήδη φτιάξει το zvezda και είπα "ποτέ ξανά"!!!!
Μπορεί εξ'άλλου να φτιάξει και ο ίδιοςτο ΤΑΜΙΥΑ (αλλά πλέον έχω βάσιμες υποψίες ότι είναι ψιλομαζόχας... ::glossa::)...

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 09:57:44 μμ »
Γιώργο η περιγραφή σου είναι όλα τα λεφτά, όπως πάντα άλλωστε!!!
Κουράγιο με το χρέπι που έμπλεξες!

Για την χυτή θωράκιση θα πάρεις μία φτηνή υγρή κόλλα και όπως είπες, με την οδοντόβουρτσα θα χτυπάς τις επιφάνιες που θέλεις και θα γίνουν σαγρέ. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις 500άρι στόκο της Gunze και ένα παλιό πινέλο και θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Χίος
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 09:59:51 μμ »
Eγω ενα πραγμα θα ευχηθω....ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 10:25:09 μμ »

...
ΥΓ
Russian green με αερογράφο. Εταιρεία παρακαλώ και να υπάρχει στην Ελλάδα και να μην απαιτεί ζυγό ακριβείας για να αραιωθεί ούτε αίμα 20χρονης παρθένας για να ψεκαστεί.

επειδή το "russian green" ειναι αστικός μύθος.... :mrgreen: :mrgreen:  .. εγω θα σου πρότεινα...
πρώτο χερι - black green - tamiya xf-27 ... και μετα 2-3 χεριά με το gunze 320 (dark green) προσθέτοντας στο 2 -3 χερι κάτι σε κίτρινο για ξανοιγμα (πχ desert yellow)...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 11:40:19 μμ »
Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση!

Eγω ενα πραγμα θα ευχηθω....ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!
Οι άντρες την τύχη τους τη φτιάχνουν μόνοι τους, εντάξει; ::glossa::

επειδή το "russian green" ειναι αστικός μύθος.... :mrgreen: :mrgreen:  .. εγω θα σου πρότεινα...
πρώτο χερι - black green - tamiya xf-27 ... και μετα 2-3 χεριά με το gunze 320 (dark green) προσθέτοντας στο 2 -3 χερι κάτι σε κίτρινο για ξανοιγμα (πχ desert yellow)...
Τη είδα τη συνταγή στο πολύ όμορφο κανονάκι σου. Κίτρινο λοιπόν για ξάνοιγμα και όχι το εκ των αεροσκαφών γνωστό άσπρο. ΟΚ, θα το δοκιμάσω, merci!

Ερωτήσεις:

- Πιο κομμάτι του κτήνους είχε χυτό θώρακα; Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει να γλυτώσω ψάξιμο; Μόνο το ασπίδιο του πυροβόλου ή ολόκληρη η υπερκατασκευή;

- Πριν από λίγο έφτιαχνα ΖΤΠ να κλείσω κάτι γαϊδουροκενά και μου γεννήθηκε η απορία. Είσαι σπίτι και μοντελάρεις παρέα με τον Φου. Ανάβεις το κερί, ξεκινάς κάτι ζόρικο σε ΖΤΠ και χρειάζεσαι ένα τρίτο χέρι. Πως φωνάζεις τον Φου για βοήθεια χωρίς να σβήσει το κερί; :shock:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 11:56:47 μμ »
Το ότι ξανα-μοντελάρεις με το γνωστό τρόπο σου το ανέχομαι...
Το ότι ποστάρεις με τον επίσης γνωστό απολαυστικό τρόπο σου...επίσης το ανέχομαι...
Το ότι κατακρίνεις τη Zvezda...ε! αυτό πάει πολύ, έλεος...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 11:58:56 μμ »
...μου γεννήθηκε η απορία. Είσαι σπίτι και μοντελάρεις παρέα με τον Φου. Ανάβεις το κερί, ξεκινάς κάτι ζόρικο σε ΖΤΠ και χρειάζεσαι ένα τρίτο χέρι. Πως φωνάζεις τον Φου για βοήθεια χωρίς να σβήσει το κερί; :shock:

:shock: :shock: :shock:
::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Πεθένω τώρα.... καλέστε 166!!! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 12:08:57 πμ »
.................Πριν από λίγο έφτιαχνα ΖΤΠ να κλείσω κάτι γαϊδουροκενά και μου γεννήθηκε η απορία. Είσαι σπίτι και μοντελάρεις παρέα με τον Φου. Ανάβεις το κερί, ξεκινάς κάτι ζόρικο σε ΖΤΠ και χρειάζεσαι ένα τρίτο χέρι. Πως φωνάζεις τον Φου για βοήθεια χωρίς να σβήσει το κερί; :shock:

::lol18:: ::lol18:: ::lol18::  ....ήρθε η καλή μου να δει γιατί γελάω έτσι και έχει πέσει δίπλα μου κρατώντας την κοιλιά της...... ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Απίστευτε gkontogιε συνέχισε μας έλειψες πολύ!!!

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 12:13:22 πμ »
.........
ΥΓ

και επειδή σου αρέσει να τυραννιέσαι υπάρχει το 71017 Russian Green ModelAir της Vallejo.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 12:31:40 πμ »
Σταθερή αξια ......... όπως παντα είσαι Γιωργο.....απολαυστικος σε καθε λέξη.....
πωπω.....ακομα γελαω...
καλο κουραγιο....μπραβο...... ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 09:44:07 πμ »
 :mrgreen: :mrgreen:
προβλέπω όμως να μου ρίχνεις στα αυτιά καθώς η προσπάθειά σου θα έχει διπλή αξία λόγο του χρεπιού με το οποίο έχεις μπλέξει!!!!!!!
όσο αφορά τον χάλυβα, όλο το "κουτί" της υπερκατασκευής, είναι από χυτοχάλυβα. Όσο αφορά την διαδικασία αναπαράστασής του, πιστεύω ότι αυτό που είπε και ο ʼλεξ για την υγρή κόλλα και την οδοντόβουρτσα, είναι η ευκολότερη...  ::salut::

Τώρα για το χρώμα...

καλύφτηκα πλήρως!!!!

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 10:52:06 πμ »

- Πιο κομμάτι του κτήνους είχε χυτό θώρακα; Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει να γλυτώσω ψάξιμο; Μόνο το ασπίδιο του πυροβόλου ή ολόκληρη η υπερκατασκευή;

-Γιώργο μπορείς να δεις αρκετές φωτό εδώ : http://www.primeportal.net/the_battlefield_armor.htm.
Δες και τις φωτό για JS-2, εκεί φαίνεται ότι το πίσω μέρος του άρματος (κοινό για τα JS-2/JSU-152) είναι σαφώς πιο λείο.
Πάντως το σαγρέ της επιφάνειας στα χυτά μέρη δεν είναι πολύ έντονο, μάλιστα έχω την εντύπωση ότι σε αυτό http://www.primeportal.net/tanks/carrey/isu-152/ στην αριστερή του πλευρά φαίνεται πιο έντονο από ότι στην δεξιά.

Για την αναπαράσταση της υφής υπάρχει και αυτό : http://www.cammett.co.uk/tutorials/cast.htm , http://forums.europeanmodeller.com/index.php?showtopic=234 .
Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά από τις φωτό φαίνεται να δημιουργεί πολύ πιο πειστικό εφέ από ότι με την υγρή κόλλα.

-Για χρώμα υπάρχει και το 4807 russian armor green της Model Master ακρυλικό.

Καλή συνέχεια στην κατασκευή ::salut::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 12:02:27 μμ »
Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες, θα αξιοποιηθούν πάραυτα.

Λοιπον η Zvezda είχε στην υπερκατασκευή κάποια sink marks τα οποία από ότι είδα στις φωτογραφίες υπήρχαν και στα πραγματικά λόγω καλουπιού, άρα παραμένουν (ευτυχώς, θα χρειαστώ τουλάχιστον 6 κιλά στόκο λιγότερο!).

Λοιπόν, δοκιμή με υγρή κόλλα και οδοντόβουρτσα, πριν...

...και μετά. Συνεχίζω;

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 12:07:18 μμ »
Φεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεέτα! Μια χαρά βγήκε! Οταν στεγνώσει καλά η κόλλα, τρίψε με ένα χιλιαράκι ντουκόχαρτο απαλά, για να εξομαλύνεις την επιφάνεια και θα είναι σούπερ!

Spoiler (hover to show)

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 12:18:23 μμ »
συνέχισε ακάθεκτος!!!!!!
Δεν υπάρχει ουσιαστικό μέτρο για να οριστεί υπερβολική η υφή του χάλυβα και με ένα ντουκοχάρτισμα μετά, θα έρθει και θα δέσει!!!!
Και μετά θα παρακαλάει για ένα διακριτικό washάκι- φιλτράρισμα!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 01:10:26 μμ »
Γιώργαρε το να φωνάξεις τον Φού δηλ. εμένα δεν απαιτεί τίποτα άλλο παρά το βιβλίο Arts Goetia και επικλήσεις σε διάφορες σκοτεινές θεότητες του μοντελισμού αλλά και του οξαποδώ :twisted:Στο προκείμενο τώρα η υφή είναι πολύ καλή αλλά ακολούθησε τη συμβουλή του ʼλεξ για το τρίψιμο με ψιλό ντουκόχαρτο!Ο υγρός στόκος της Gunze αραιώνεται με το Τ-101 της ίδιας εταιρίας και είναι καλή λύση για την αναπαράσταση χυτών επιφανειών!Οι θώρακες συνήθως είναι αποτέλεσμα άλλης επεξεργασίας που ονομάζεται rolled steel!Οπότε προσοχή με τα εφφέ ::icon_thumright::Αναζήτησε σε φωτό την ύπαρξη νούμερων χύτευσης και βάλε αντίστοιχα χρησιμοποιώντασς από τα sprue!Απλό ,οικονομικό και ΕΥΚΟΛΟ :mrgreen:Το πρόβλημα με το κιτ είναι η κάννη οπότε η λύση είναι μονόδρομος ΑΒΕR και οι ερπύστριες που κάνουν μόνο για σφεντόνα!Πάρε friul ή modelkasten.Aυτά για τώρα  ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::glossa::
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 01:14:23 μμ »
.....

.Aυτά για τώρα  ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::glossa::

μ'αρεσεις, μ'αρεσεις ... χωρις διαλειμα... ουτε για  νερο...   :mrgreen: :mrgreen:

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 01:46:33 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 02:16:35 μμ »
.....

.Aυτά για τώρα  ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::glossa::

μ'αρεσεις, μ'αρεσεις ... χωρις διαλειμα... ουτε για  νερο...   :mrgreen: :mrgreen:
Και εμένα μου αρέσει, είναι τρυφερός και τζαχπινοζούζουνος σα μικρό λούτρινο ζωάκι! ::glossa::

Ωραία λοιπόν, όξω η κάνη. Που βρίσκω άλλη και σε τη τιμή; Επίσης που βρίσκω ερπύστριες γιατί όντως αυτές του κιτ είναι απαράδεκτες. Και πόσο κάνουν παρακαλώ καθότι τώρα τελευταία υπάρχουν οικονομικές δυστοκίες...

Τώρα να την ανοίξω την κουβέντα για rolled steel και casted steel; Δε νομίζω πως rolled steel μπορεί να έχει τέτοια υφή, διαφωτίστε με γιατί είμαι και άσχετος.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 02:19:39 μμ »
Γιώργαρε το να φωνάξεις τον Φού δηλ. εμένα δεν απαιτεί τίποτα άλλο παρά το βιβλίο Arts Goetia και επικλήσεις σε διάφορες σκοτεινές θεότητες του μοντελισμού αλλά και του οξαποδώ :twisted:
Και εγώ που νόμιζα πως χρειαζόταν το Νεκρονομικόν του Αμπτούλ Αλ Χαζρέντ και κλήση στους Κθούλου και Νιόγκθα. Θα ξαναδώ το manual, Fu calling for beginners, R'Lye Publications, ISBN 666-666-666-6 ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 02:20:45 μμ »
..
Ωραία λοιπόν, όξω η κάνη. Που βρίσκω άλλη και σε τη τιμή; Επίσης που βρίσκω ερπύστριες γιατί όντως αυτές του κιτ είναι απαράδεκτες. Και πόσο κάνουν παρακαλώ καθότι τώρα τελευταία υπάρχουν οικονομικές δυστοκίες...
...

::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 02:22:04 μμ »
..
...

::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::
Λέγε!

Tags: