Χρόνια πολλά!
Εντάξει, πρωτοχρονιά αλλά να μη λουφάρουμε. Ετοιμες οι ερπύστριες μετά το χημικό μπάνιο τους. Στη μέσα πλευρά έχουν τριφτεί με ντουκόχαρτο 400άρι στα σημεία που τις πατάνε οι τροχοί και στα δόντια. Για την χημική μέθοδο έχω να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις

μήπως και βοηθηθεί κάποιος συνάδελφος:
- ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε παχύρευστη χλωρίνη. Μόλις έρθει σε επαφή με το ξύδι αφρίζει. Πολύ. Και βρωμάει απίστευτα...
- Επεξεργαστείτε ταυτόχρονα και τις 2 ερπύστριες (αριστερά-δεξιά). Φιάξτε μία ποσότητα υγρού, χωρίστε τη στα δύο και βάλτε ζουμί και ερπύστριες σε 2 βαζάκια που να κλείνουν καλά. Αν δεν το κάνετε ταυτόχρονα, μετά είναι δύσκολο να πετύχετε τον ίδιο βαθμό φθοράς σε κάθε ερπύστρια

- Στις 4 ώρες οι ερπύστριες έχουν μαυρίσει. Για πραγματικά σώβρακο ερπύστριες αφήστε τις 6 ώρες και τότε παίρνουν μία κόκκινο-σκουριασμένη όψη που είναι, τουλάχιστον όπως εγώ πιστεύω, ότι πρέπει για ΒΠΠ.
- Μειονέκτημα: Αφού συναρμολογήσετε την ερπύστρια, θα ανακαλύψετε πως σε κάποια σημεία το ατσαλόσυρμα "γυαλίζει" και φαίνεται αφύσικο. Αν δε θέλετε να μπλέξετε με σκόνες, wash κλπ, που θα αλλοιώσουν και τη μεταλλική υφή των ερπυστριών, ξαναβάλτε τις μέσα στο ζουμί για 1 μόνο ώρα. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΑΥΣΤΗΡΑ 1 ΩΡΑ. Το ατσαλόσυρμα θα ματάρει και θα μαυρίσει αλλά αν τις αφήσετε παραπάνω πιθανότατα θα διαβρωθεί πολύ και θα κοπεί.
- Κατά τη συναρμολόγηση φροντίστε να έχετε καλό εξαερισμό και αν μπορείτε φορέστε γάντια. Αν δεν μπορείτε φροντίστε να μην αγγίξετε βλενογόνους με τα χέρια μαύρα από τη σκόνη που αφήνουν οι ερπύστριες (μάτια ή, τέλος πάντων, αλλού...)
- Πάλι κατά τη συναρμολόγηση φροντίστε να έχετε ένα πολύ καλό κοφτάκι με μυτερή μύτη. Τέτοια θα βρείτε στα καταστήματα ηλεκτρονικών (Κατουμάς, Βενιέρης), ζητήστε κοφτάκι για να κόβετε τους ακροδέκτες των εξαρτημάτων από κάτω από την πλακέτα. Δεν είναι φθηνά, είναι όμως πολύτιμα για τη δουλειά αυτή. Επίσης με λίγο προσοχή αντέχουν πολύ, το δικό μου το έχω αγοράσει πριν από τουλάχιστον 25 χρόνια

Και τώρα πάω να λασπώσω το σύμπαν όλο!