Αποστολέας Θέμα: Amerigo Vespucci by Panart  (Αναγνώστηκε 33663 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
Amerigo Vespucci by Panart
« στις: Οκτωβρίου 26, 2010, 07:27:08 μμ »
Αγαπητοί συνάδελφοι μερικές φωτογραφίες από την κατασκευή του Amerigo Vespucci της Panart.
Θα ακολουθήσουν αργότερα και πολλές άλλες από την υπόλοιπη κατασκευή.
Πιστεύω ότι είναι από τα πιο εντυπωσιακά ιστιοφόρα του 19ου αιώνα, η κλίμακα είναι 1:84, ολικό μήκος 1250 χιλιοστά και ύψος 738 χιλιοστά.
Παρακαλώ οποιοδήποτε σχόλιο όχι μόνο θετικό αλλά και αρνητικό.
Βασίλης

Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
Απ: Amerigo Vespucci by Panart
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 26, 2010, 07:44:14 μμ »
Καταπληκτικό σκάφος ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Καλή συνέχεια ::icon_thumright::

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 26, 2010, 08:21:06 μμ »
Ευχαριστώ Κύριε Παπαδάκη

Αποσυνδεδεμένος kapten bisbics

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αιγάλεω
  • Νίκος
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 26, 2010, 10:44:10 μμ »
Καλή αρχή φίλε βασίλη και απο εμένα!!! ::keep_mod::
Και εγώ το amerigo φτιάχνω, εχω τελειωσει με τα βαψίματα και προχωράω σιγά σιγά :)
έχω ανεβάσει φώτο στην συγκεκριμένη κατηγορία
με εκτίμηση
kapten bisbics
Η δημιουργική στιγμή είναι σαν την ερωτική εξομολόγηση,
ΠΟΤΕ δεν προσχεδιάζεις πότε θα γίνει...

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 11:17:12 πμ »
Καλή μέρα
Συγχαρητήρια για την επιλογή σου . Πολύ ωραίο σκάφος.
Καλή συνεχεία .
Βαγγελης

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 12:22:26 μμ »
Το "ξύρισμα" της γάστρας, τέλειο !!
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος naytikomodelistas

• Γιαννης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τι Εδω , τι εκει , ολοι σε ενα πλανητη ζουμε.
    • Ιστοσελίδα μοντέλων μου
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 03:41:38 μμ »
καταπληκτικη κατασκευη ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
Σε τετοιο μεγεθος για τι τιμη μιλαμε :?: :?: :?: :?:
Προσωπική ιστοσελίδα μοντέλων:
http://modelgallery.wikispaces.com/

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ ΓΙΑΝΝΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
    • http://i824.photobucket.com/albums/zz162/koytagia/submarines/DSC049480-1.jpg
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 04:24:18 μμ »
Πολυ καλη η δουλεια σου φιλε Βασιλη!!! Καλη συνεχεια! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 06:08:51 μμ »
Ευχαριστώ Γιάννη, ευχαριστώ nayticomodelistas.
nayticomodelistas εάν εννοείς πόσο έχει το κιτ η τιμή του είναι  από Αγγλία 620 λίρες.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 04:30:48 μμ »
Λοιπόν ξεκινάω σιγά-σιγά και το Amerigo Vespucci της Panart που έχει μήκος 1.250 χιλιοστά από το σημείο που το είχα αφήσει.
Το συγκεκριμένο καράβι δεν είναι το multi part kit (το οποίο πωλείται σε 8 κομμάτια) αλλά είναι το κανονικό κιτ και το οποίο έχω αγοράσει από την Αγγλία στην τιμή των 605 στερλινών.
Πριν συνεχίσω στην ολοκλήρωση του πετσώματος της γάστρας θα πετσώσω τα τρία καταστρώματα.
Όπως βλέπετε έχω τραβήξει γραμμές με μολύβι προκειμένου να τοποθετήσω τις σανίδες πετσώματος.
Οι σανίδες θα κοπούν σε διάσταση 70 χιλιοστά και 35 χιλιοστά και η μια πλευρά τους θα περαστεί με ανεξίτηλο μαύρο μαρκαδόρο προκειμένου να αναπαραστήσω τους αρμούς. Δεν θα χρησιμοποιήσω τις σανίδες που περιέχει το κιτ αλλά άλλες ίδιας διάστασης διαφορετικού χρώματος όμως και το κάνω αυτό διότι δεν μου άρεσε το χρώμα που είχαν οι σανίδες του κιτ. Μόλις ολοκληρωθεί το πέτσωμα οι σανίδες θα περαστούν με βερνίκι χρώματος.
Μερικές φωτογραφίες και η κατασκευή συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς μιας και κάποια βασικά κομμάτια δεν ταιριάζουν και ίσως φτιαχτούν από την αρχή.
Το πρόβλημα με τα κομμάτια τελικά είναι σπαζοκεφαλιά και ευτυχώς που το είδα σε άλλο φόρουμ, ειδάλλως θα υπήρχε σοβαρότατο πρόβλημα.

[imgt]http://www.translatedfast.com/vespucci/vespucci1%20(1).JPG[/imgt]  [imgt]http://www.translatedfast.com/vespucci/vespucci1%20(2).JPG[/imgt]  [imgt]http://www.translatedfast.com/vespucci/vespucci1%20(3).JPG[/imgt]  [imgt]http://www.translatedfast.com/vespucci/vespucci1%20(4).JPG[/imgt]

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 09, 2011, 11:41:52 πμ »
Βασίλη ,συνχαριτήρια φίλε ,καταπληκτικό πέτσωμα!!!Οσο για το σκάφος τι να λέμε!!!Μου φέρνει μνήμες από τη δεκαετία του 80' οταν το πλοίο επισκέπτονταν τακτικά την Κέρκυρα τα καλοκαίρια και η πόλη γέμιζε με Ναυτικούς Δόκιμους του Ιταλικού ναυτικού.Αυτό που μας έκανε εντύπωση σαν παιδιά που ήμασταν τότε ήταν το χιαστί ξιφίδιο που έφεραν στη στολή εξόδου τους.
Καλη συνέχεια φίλε!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 09, 2011, 05:53:20 μμ »
εδωσες ζωη στην κατηγορια Βασιλη συγχαρητηρια ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 09, 2011, 10:21:41 μμ »
Βασίλη ,συνχαριτήρια φίλε ,καταπληκτικό πέτσωμα!!!Οσο για το σκάφος τι να λέμε!!!Μου φέρνει μνήμες από τη δεκαετία του 80' οταν το πλοίο επισκέπτονταν τακτικά την Κέρκυρα τα καλοκαίρια και η πόλη γέμιζε με Ναυτικούς Δόκιμους του Ιταλικού ναυτικού.Αυτό που μας έκανε εντύπωση σαν παιδιά που ήμασταν τότε ήταν το χιαστί ξιφίδιο που έφεραν στη στολή εξόδου τους.
Καλη συνέχεια φίλε!
Σταμάτη ευχαριστώ. Μόλις είδα και γω το συγκεκριμένο καράβι από κοντά στην Ιταλία μου άρεσε τόσο πολύ που είπα ότι κάποια στιγμή θα το φτιάξω. Ήρθε λοιπόν η ώρα και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα κάνω λάθη με την κατασκευή, μάλλον θα προσπαθήσω να μην κάνω. Εκεί που αντιμετωπίζω πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να βρω να περάσω τα καταστρώματα κάποιο βερνίκι το οποίο θα πλησιάζει πολύ το πραγματικό και μάλλον θα βάλω ανοιχτή καρυδιά. Πάντως είναι ένα καράβι που απαιτεί πολλές ώρες δουλειάς, μέχρι και οι βάρκες που έχει πετσώνονται κανονικά.

Dim57 Σε ευχαριστώ και θα προσπαθήσω να μην σας αποηοητεύσω με την κατασκευή.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 01:27:53 μμ »
Καλη συνέχεια φίλε!
Σταμάτη ευχαριστώ. Μόλις είδα και γω το συγκεκριμένο καράβι από κοντά στην Ιταλία μου άρεσε τόσο πολύ που είπα ότι κάποια στιγμή θα το φτιάξω. Ήρθε λοιπόν η ώρα και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα κάνω λάθη με την κατασκευή, μάλλον θα προσπαθήσω να μην κάνω. Εκεί που αντιμετωπίζω πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να βρω να περάσω τα καταστρώματα κάποιο βερνίκι το οποίο θα πλησιάζει πολύ το πραγματικό και μάλλον θα βάλω ανοιχτή καρυδιά. Πάντως είναι ένα καράβι που απαιτεί πολλές ώρες δουλειάς, μέχρι και οι βάρκες που έχει πετσώνονται κανονικά.

Dim57 Σε ευχαριστώ και θα προσπαθήσω να μην σας αποηοητεύσω με την κατασκευή.
Αν και δεν έχω ανεβεί στο συγκεκριμένο καράβι ,δεν ξέρω και τι ξυλεία σου δίνει το κιτ για το κατάστρωμα.....αν σου σφεντάμι ίσως ένα  τελείως διάφανο νερού να είναι αρκετό για να αναδειχτεί το ξύλο....αν τώρα στο πραγματικό γκριζάρι από την πολυκαιρία και τη χρήση ,μπορείς πριν από το βερνίκι να περάσεις χρώματα ακουαρέλας πολύ αραιωμένα σαν φίλτρα για να δώσεις την επιθυμιτή απόχρωση.....μετά σφραγίζεις με βερνίκι!!!Καλή συνέχεια .....είμαι σίγουρος οτι θα το απογειώσεις!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 02:07:15 μμ »
Αν και δεν έχω ανεβεί στο συγκεκριμένο καράβι ,δεν ξέρω και τι ξυλεία σου δίνει το κιτ για το κατάστρωμα.....αν σου σφεντάμι ίσως ένα  τελείως διάφανο νερού να είναι αρκετό για να αναδειχτεί το ξύλο....αν τώρα στο πραγματικό γκριζάρι από την πολυκαιρία και τη χρήση ,μπορείς πριν από το βερνίκι να περάσεις χρώματα ακουαρέλας πολύ αραιωμένα σαν φίλτρα για να δώσεις την επιθυμιτή απόχρωση.....μετά σφραγίζεις με βερνίκι!!!Καλή συνέχεια .....είμαι σίγουρος οτι θα το απογειώσεις!!!
[/quote]

Σταμάτη το κιτ έχει σανίδες walnut (καρυδιά), αλλά είναι πολύ σκούρα και δεν μου γεμίζει το μάτι και γι' αυτό τα αλλάζω με άλλα σανιδάκια ώστε να περάσω πάνω ένα πιο ανοικτό χρώμα καρυδιάς.
Αυτά τα χρώματα ακουαρέλας πως δουλεύουνε . Έχω βρει ένα βερνίκι που ταιριάζει περίπου με αυτή την φωτογραφία, αλλά να δοκιμάσω και την ακουαρέλα, εννοείς αυτά τα χρώματα στα σωληνάρια; γιατί είμαι και λίγο άσχετος σε θέματα ζωγραφικής.

Αυτή η φωτογραφία είναι μια δοκιμή με το βερνίκι που έχω, ανοικτή καρυδιά.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 02:27:50 μμ »
Από τη φωτογραφία που παραθέτεις με τη δοκιμή σου μου φαίνεται εντάξει !!!Λίγο πιό σκούρο βέβαια από οτι πρέπει.Δοκίμασε και το τελείως διάφανο που σου λέω ,χωρίς απόχρωση δηλαδή.Πιστευω οτι οταν το περάσεις με αυτό θα αναδειχτούν τα νερά και θα πάρει και την πραγματική απόχρωση το ξύλο .....το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα υποκίτρινο πολύ κοντά στην πρώτη φωτογραφία.....
Τα χρώματα ακουαρέλας υπάρχουν σε σωληνάριο αλλά και σε δίσκους...είναι αυτές που χρησιμοποιούν τα παιδιά....αραιωμένες με πολύ νερό μπορούν να δώσουν την απόχρωση που επιθυμείς ,μετά από μόίξεις βέβαια ,χωρίς να χάσεις τα νερά του ξύλου.
Στην προκειμένη που χρειάζεσαι ένα καθαρό κατάστρωμα ,μάλλον δεν θα χρειαστούν....ιδανικά θα ήταν αν ήθελες πολυκαιρισμένα ξύλα με λαδιές και μάκες από χρήση και εργασίες.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:13:00 μμ »
Από τη φωτογραφία που παραθέτεις με τη δοκιμή σου μου φαίνεται εντάξει !!!Λίγο πιό σκούρο βέβαια από οτι πρέπει.Δοκίμασε και το τελείως διάφανο που σου λέω ,χωρίς απόχρωση δηλαδή.Πιστευω οτι οταν το περάσεις με αυτό θα αναδειχτούν τα νερά και θα πάρει και την πραγματική απόχρωση το ξύλο .....το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα υποκίτρινο πολύ κοντά στην πρώτη φωτογραφία.....
Τα χρώματα ακουαρέλας υπάρχουν σε σωληνάριο αλλά και σε δίσκους...είναι αυτές που χρησιμοποιούν τα παιδιά....αραιωμένες με πολύ νερό μπορούν να δώσουν την απόχρωση που επιθυμείς ,μετά από μόίξεις βέβαια ,χωρίς να χάσεις τα νερά του ξύλου.
Στην προκειμένη που χρειάζεσαι ένα καθαρό κατάστρωμα ,μάλλον δεν θα χρειαστούν....ιδανικά θα ήταν αν ήθελες πολυκαιρισμένα ξύλα με λαδιές και μάκες από χρήση και εργασίες.
Σταμάτη ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σου, θα δοκιμάσω και το διάφανο μόλις τελειώσω τα καταστρώματα και θα τα συγκρίνω με μερικές φωτογραφίες που έχω

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:18:29 μμ »
Σταμάτη ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σου, θα δοκιμάσω και το διάφανο μόλις τελειώσω τα καταστρώματα και θα τα συγκρίνω με μερικές φωτογραφίες που έχω
Bασίλη δεν κάνει τίποτα φίλε ,ελπίζω να βοήθησα έστω και στο ελάχιστο. ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 10, 2011, 03:44:59 μμ »
Σταμάτη με βοήθησες πάρα πολύ.

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 11, 2011, 05:58:54 μμ »
Βασίλη στα χαρακτηριστικά ξέχασες να πεις πως είναι και 35 κιλά. Που θα το βάλεις βρε αθεόφοβε??
Μπράβο και γιά την επιλογή σου. Εχω τις καλύτερες εντυπώσεις από την PANART. Τα σχέδιά του είναι πολύ κατατοπιστικά. Σε γενικές γραμμές πόσο περίπου χρόνο θα κάνεις?? Αν είσαι συνταξιούχος δεν το κουβεντιάζω. Υπολογίζω περίπου τους επτά μήνες. Συνέχισε συνάδελφε.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 11, 2011, 06:30:24 μμ »
Βασίλη στα χαρακτηριστικά ξέχασες να πεις πως είναι και 35 κιλά. Που θα το βάλεις βρε αθεόφοβε??
Μπράβο και γιά την επιλογή σου. Εχω τις καλύτερες εντυπώσεις από την PANART. Τα σχέδιά του είναι πολύ κατατοπιστικά. Σε γενικές γραμμές πόσο περίπου χρόνο θα κάνεις?? Αν είσαι συνταξιούχος δεν το κουβεντιάζω. Υπολογίζω περίπου τους επτά μήνες. Συνέχισε συνάδελφε.

ΠΑΝΟ Δυστυχώς αυτή τη φορά και σε αυτό το Vespucci δεν υπάρχουν σχέδια όπως για παράδειγμα στο Caroline που έχεις φτιάξει εσύ (το έχω και γω στο κουτί του). Έχει μόνο 8 φυλλάδια με φωτογραφίες και λίγες γραμμές, έχει επίσης και φύλλα Α4 με την ιστιοφορία του σκάφους. Με λίγα λόγια είναι το ολόκληρο κιτ, αλλά τα manual είναι από το multi part kit. Επειδή έχω μεγάλη σειρά από καράβια του γκρουπ της Mantua (Sergal - Panart) συμφωνώ μαζί σου ότι τα σχέδια είναι κατατοπιστικά (πλην Vespucci και καινούργιο Sovereign Of The Seas ) με μερικές ασάφειες στο Αγγλικό κείμενο. Στο κόψιμο των κομματιών όμως πολλές φορές η Mantua έχει κάνει φοβερά λάθη. Σε γενικές γραμμές την θεωρώ μία από τις καλύτερες εταιρείες, όχι όμως την καλύτερη.
Δεν είναι τόσο βαρύ πολύ κάτω από τα 35 κιλά, υπολογίζω γύρω στα 10.
Το δουλεύω αργά γιατί έχω συναντήσει διάφορα προβλήματα και θα πάρει πάνω από 7 μήνες απ' ότι υπολογίζω.

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 12, 2011, 10:47:33 πμ »
Κατάλαβα. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να παίζεις puzzle με την ξυλεία και τα σχήματα. Την πάτησα κι εγω με μιά δυήρη της ΑΜΑΤΙ που μόλις είδα τα σχέδια είπα να πετάξω όλο το κουτι στο τζάκι.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 08:37:10 μμ »
Τα καταστρώματα πλώρης και πρύμνης είναι έτοιμα.
Πρώτα περάστηκαν δύο χέρια με βερνίκι εμποτισμού της 3V3 και σε απόχρωση δρυς μεσαία. Δοκίμασα πολλά βερνίκια για να έρθω κοντά στην απόχρωση του πραγματικού, την οποία πλησίασα κατά ένα ποσοστό 40%. Θα ήθελα βέβαια παραπάνω αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω το κατάλληλο βερνίκι. Όπως έχω πει και πιο πάνω οι σανίδες που περιέχονται στο κιτ δεν έχουν καμία σχέση με του πραγματικού (είναι σκούρα καρυδιά).

[imgt]http://www.translatedfast.com/vespucci/3v3.jpg[/imgt]

Στη συνέχεια και αφού στέγνωσε το βερνίκι εμποτισμού περάστηκαν δύο φορές με το παρακάτω βερνίκι (διαφανές ματ). Από όλα τα βερνίκια που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα το συγκεκριμένο είναι το καλύτερο. Δουλεύεται πολύ καλά με το πινέλο, επίσης μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει ώστε να σφραγίσει τα μοντελιστικά χρώματα και διαλύεται με white spirit.

[imgt]http://www.translatedfast.com/vespucci/vespucci2%20(5).JPG[/imgt]

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το πέτσωμα του μεσαίου καταστρώματος, η ολοκλήρωση του πετσώματος του σκάφους και πριν γίνει ετοιμασία για το βάψιμο θα τοποθετηθούν μερικές κατασκευές στο μεσαίο κατάστρωμα. Μερικές φωτογραφίες από τα καταστρώματα.

[imgt]http://www.translatedfast.com/vespucci/vespucci2%20(1).JPG[/imgt]  [imgt]http://www.translatedfast.com/vespucci/vespucci2%20(2).JPG[/imgt]  [imgt]http://www.translatedfast.com/vespucci/vespucci2%20(3).JPG[/imgt]  [imgt]http://www.translatedfast.com/vespucci/vespucci2%20(4).JPG[/imgt]

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 01:07:18 μμ »
το τερας παει σφαιρα ετσι?
δοκιμασες τα λαδια τικ μηπως δωσουν αυτα επιθυμητους τονους?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 02:09:29 μμ »
Δημήτρη πάει λιγάκι αργά γιατί περιμένω κάποια ξυλεία από UK λόγω του ότι θα πρέπει να φτιάξω μερικά κομμάτια από την αρχή (κανά δύο είναι με λάθος κλίση στην καμπύλη).
Δοκίμασα όσα βερνίκια έχω στην αποθήκη και είναι αρκετά αυτά, αναγκάστηκα και πήρα το 3V3 μετά από δοκιμή (πανάκριβο)  :lol: :lol:, για το teak oil δεν το σκέφτηκα καθόλου αν και έχω βαφή νερού σε απόχρωση teak (η οποία το έκανε πολύ σκούρο), δοκίμασα όμως και το danish oil το οποίο δεν έδινε τον χρωματισμό που ήθελα. Τα βερνίκια είναι περίεργο πράγμα και σίγουρα παίζει ρόλο και η ξυλεία που χρησιμοποιείς.
Το 1995 είχα βρει ένα βερνίκι της DULUX σε απόχρωση teak που ήταν φοβερό, έκτοτε δεν μπορώ να το βρω.
Κοίταξε το κατάστρωμα στις παρακάτω φωτογραφίες που είναι περασμένο με αυτό το βερνίκι. Δεν ξέρω κατά πόσο φαίνεται καλά, δυστυχώς εκείνη την εποχή δεν κρατούσα πλήρες αρχείο.