Αποστολέας Θέμα: Α.Τ. ΒΕΛΟΣ II / D-16 Fletcher class (1:72 Ιδιοκατασκευή)  (Αναγνώστηκε 58514 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Απ: Α.Τ. ΒΕΛΟΣ II / D-16 Fletcher class (1:72 Ιδιοκατασκευή)
« Απάντηση #175 στις: Δεκεμβρίου 14, 2010, 10:34:50 μμ »
Νικόλα καλά τα πας μπράβο. ::salut::
Εχω μια ανησυχία γιατί δεν φαίνεται καλά στις φωτογραφίες, μου φαίνονται λίγο τεράστιες οι φωλιές για τους κάβους σε σχέση με τις φιγούρες που έβαλες ένα αυτό, και δεύτερον το νερό στην εξαγωγή στα πλαϊνά νομίζω ότι πετιέται αρκετά μακριά. Για τσεκάρισε τα αυτά τα δυο πραγματάκια. :wink:

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #176 στις: Δεκεμβρίου 15, 2010, 12:58:31 πμ »
Συμεών,ευχαριστώ φίλε για τίς παρατηρήσεις σου,η γνώμη σου με ενδιαφέρει πολύ  ::icon_thumright::
Όταν είδα τίς φώτο στον υπολογιστή το διαπίστωσα και εγώ,ότι κάτι ''τρεχει'',αν και ακόμη δεν τους είχα ολοκληρώση(θέλαν τρίψημω να καμπυλώσουν οι γωνίες τούς) :?
Κατέβηκα στην αποθήκη και τίς μέτρησα,είχα κάνει λάθος στούς υπολογισμούς της κλίμακας και είναι όντως 3 χιλιοστά μεγαλήτερες.
Όσο για το νερό στο πλάγια του σκάφους,απο την παρακάτω φώτο για οδηγό υπολόγισα την θέση της  ::arrowdown::

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #177 στις: Δεκεμβρίου 15, 2010, 01:23:31 πμ »
Πολύ ωραίο... πέρα από την όμορφη κατασκευή που την ζηλεύω (έφτιαξα το πρώτο μου πλοίο το '76)...
μου ξυπνάει και αναμνήσεις...υπηρέτησα στο Α/Τ Θεμιστοκλής  (1986/1987 Ναύτης Μηχανικός).
Θα περιμένω να το δω ολοκληρωμένο...

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #178 στις: Δεκεμβρίου 15, 2010, 09:20:27 πμ »
Πολύ ωραίο... πέρα από την όμορφη κατασκευή που την ζηλεύω (έφτιαξα το πρώτο μου πλοίο το '76)...
μου ξυπνάει και αναμνήσεις...υπηρέτησα στο Α/Τ Θεμιστοκλής  (1986/1987 Ναύτης Μηχανικός).
Θα περιμένω να το δω ολοκληρωμένο...
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου,χαίρομαι που σου αρέσει ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KATSFLYBY

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #179 στις: Δεκεμβρίου 18, 2010, 01:49:57 πμ »
Μοναδικη κατασκευη.Ακομα και το κητος να αφηνες μονο του  σαν μοντελο παλι ωραιο θα ηταν.

Μια παρατηρηση για την θαλασσα.Δοκιμασε να βαλεις το σκαφος σε θαλασσα που υποδηλωνει ναι μεν ταχυτητα , με καποιους συμμετρικους  κυματισμους δεξια και αριστερα του σκαφους )συνηθως σε ηπια θαλασσα αυτο γινεται , χωρις ομως να σχηματιζει τοσο πολλους αφρους.Σχεδον καθολου.Ετσι θα αποφυγης το δυσκολο εργο των αφρων σε τοσο μεγαλη κλιμακα και παραλληλα το σκηνικο θα εξακολουθει να ειναι ακρως ρεαλιστικο, και να προσδιδει κινιση στην σκηνη σου..

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #180 στις: Δεκεμβρίου 18, 2010, 09:23:59 πμ »
Eυχαριστώ πολυ φίλε Κώστα ::salut::
Η γνώσεις σου στην κατασκευή θάλασσας ειναι μεγάλη βοήθεια για όλους μας ::icon_thumright::
Σίγουρα οι αφροί είναι λίγο υπερβολικοί :roll:αλλά τουλάχιστον δεν είναι κατι το απαγορευτικό,σε ορισμένες περιπτώσεις η θάλασσα αφρίζει αρκετά,αναλόγος την ποσότητα αλατιού και όταν υπάρχουν δυνατά ρεύματα αέρα :D.

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ ΓΙΑΝΝΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
    • http://i824.photobucket.com/albums/zz162/koytagia/submarines/DSC049480-1.jpg
« Απάντηση #181 στις: Δεκεμβρίου 18, 2010, 06:39:08 μμ »
Μπραβο Νικο, πολυ καλα μεχρι τωρα αν και στο θεμα της θαλασσας επιτρεψε μου να συνφωνησω με τον Κωστα!

Αποσυνδεδεμένος vla

• Βλάσσης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι
« Απάντηση #182 στις: Δεκεμβρίου 18, 2010, 06:58:46 μμ »
Μπραβο Νικο, πολυ καλα μεχρι τωρα αν και στο θεμα της θαλασσας επιτρεψε μου να συνφωνησω με τον Κωστα!
Αν μου επιτρέπετε και εμένα μια γνώμη μιας και δεν έχω εμπράκτως αποδείξει την ικανότητα μου ως μοντελιστής εδώ στην παρέα σας και γνωρίζοντας ότι έχετε αρκετή μοντελιστική εμπειρία σε ναυτικά θέματα. Λοιπόν εγώ θεωρώ ότι το αποτέλεσμα του φίλου Νίκου είναι εξαιρετικό. Μία γάστρα ενός πολεμικού πλοίου σε ταχύτητες άνω των 18-20 κόμβων εκτοπίζει πολύ νερό με αποτέλεσμα ο αφρός που δημιουργείται να είναι ανάλογος με αυτόν που έχει αποδόσει ο Νίκος στο συγκεκριμένο θέμα του. Αν έχουμε και λίγη θαλασσίτσα που την έχει βάλει ο Νικόλας εδώ να χτυπάει λοξά την πλώρη του πλοίου. Μιλάω μόνο από την 14ετή εμπειρία που έχω στα πλοία και ειδικότερα στα πολεμικά τα τελευταία 8 χρόνια. Το έχω δεί πολλές φορές ζωντανά. Τέλος απλά να πω ότι είναι η γνώμη μου και δεν έχω πρόθεση να προσβάλω κανέναν.
Οι άνθρωποι είναι για να αγαπιούνται και τα αντικείμενα για να χρησιμοποιούνται. Όχι το αντίθετο!!!

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #183 στις: Δεκεμβρίου 18, 2010, 09:07:14 μμ »
Γιάννη,Βλαση σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον ::salut::
Για το θέμα της θάλασσας,σαν οδηγό κατασκευής της είχα αρκετές φώτο απο το ιντερνετ,σε άλλες τα κύματα ήταν μηδαμηνά και σε άλλες όπως τα έχω φτιάξει.
Την απόφαση για πολλούς αφρούς στα κύματα,ηταν καθαρά για να δώσω ενα πιό εντυπωσιακό αποτέλεσμα :wink:

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #184 στις: Δεκεμβρίου 19, 2010, 06:16:56 μμ »
Καλησπέρα σε όλους ::salut::
Μερίκες φώτο απο την πρόοδο της εργασίας στο κατάστρωμα του πλοίου.
Με λεπτή κλοστή που ράβουμε έφτιαξα τις κολλίσεις τών λαμαρίνων και με φύλλο πλαστικού 0,10 mm το πέτσωμά του.
Επίσης ξήλωσα τις φωλιές των κάβων και φτιάχνω νέες.
Και τέλος  με την θάλασσα,έκανα ένα πλυσιματάκι με γαλάζιο χρώμα ακρυλικό και πιστεύω ''είρθε και έδεσε'' ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #185 στις: Δεκεμβρίου 20, 2010, 11:59:04 πμ »
Εντυπωσιακό εφέ στο νερό :shock: και ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τους αρμούς ::icon_thumright:: μήπως θέλουν λίγο τρίψιμο ακόμα να λεπτύνουν, δεν ξέρω πώς φαίνονται στις φωτο του πραγματικού που έχεις, αλλά "με το μάτι" δείχνουν λίγο φαρδείς :oops:
Καλή συνέχεια :mrgreen: ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #186 στις: Δεκεμβρίου 20, 2010, 04:13:22 μμ »
Γιάννη,ευχαριστώ φίλε,λίγο τριψιματάκι το θέλουν οι αρμοί :wink:
Έκανα άλλο ένα χεράκι πλύσιμό με μπλέ την θάλασσα και αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα.

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #187 στις: Δεκεμβρίου 20, 2010, 08:06:19 μμ »
Έκανα άλλο ένα χεράκι πλύσιμό με μπλέ την θάλασσα και αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Mάλλον αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα :mrgreen:,σιλικόνη και μπαμπάκι για τούς αφρούς ::arrowdown::

Αποσυνδεδεμένος jimis7

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: AG DIMITRIS
  • FILOS
« Απάντηση #188 στις: Δεκεμβρίου 21, 2010, 05:01:58 μμ »
για σου φιλε καταρχας ειμαι γαυρος και αυτο πιστευω να βοηθεισει χεχεεχε.το ειχα φτιαξσει και εγω το 1997 το  σκαρι οταν ειμουν ναυτης,ειχα περασει και εγω ιστοριες με το πλοιαριο.το ειχα φτιαξει τοτε και πριν κανα χρονο το ξηλωσα και  κρατισα μονο το σκαρι και τωρα το ξαναπιασα.εψαχνα φωτο στο ιντερνετ και βρηκα εσας εδω και γραφτικα να κανω καμια ερωτιση και οποις εχει ορεξση ας απανταει.παντος το εργαλειο σου ειναι φοβερο μπραβο αμα σε δω στο γηπεδο θα ρηκσω προσοχη χεχεχεχε.ΔΗΜΗΤΡΗΣ
FILOS

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #189 στις: Δεκεμβρίου 21, 2010, 08:28:31 μμ »
Γειά σου φίλε Δημήτρη ::welcome_model::Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια ::salut::
Σε τί ακριβώς θέλεις βοήθεια :roll:Φώτο ή σχέδια :?:

Αποσυνδεδεμένος jimis7

• Scale 1/144
  • *
  • FILOS
« Απάντηση #190 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 08:54:10 μμ »
στα πλαγια το καταλαυα που το εκανες με πλεγμα οικοδομης,στο πανο μερος στο καταστρομα τις γραμμες τα χωρισματα δηλαδη τα εκανες με τον ιδιο τροπο,εκοψες μεγαλητερα κουτακια απο πλεγμα
FILOS

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #191 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 10:01:22 μμ »
στα πλαγια το καταλαυα που το εκανες με πλεγμα οικοδομης,στο πανο μερος στο καταστρομα τις γραμμες τα χωρισματα δηλαδη τα εκανες με τον ιδιο τροπο,εκοψες μεγαλητερα κουτακια απο πλεγμα
Στα σημεία που έχει πέτσωμα με λαμαρίνες,έκοψα φίλο πλαστικού 0,10 m παχους και τα κώλλισα δίπλα,δίπλα και στα σημεία
που είναι κωλλιμένες οι λαμαρίνες μεταξή τους χρεισημοποίησα κλοστή την οποία την κώλλισα με κυανοακρυλική κόλλα(logo).
Επειδή οι ηλεκτροσυγκωλλίσεις έχουν ανάγλυφο σχήμα δεν βάζεις νάυλον κλοστή αλλά την κοινή κλοστή για να αποδώσης αυτό το ανάγλυφο ::salut::
Ελπίζω να βοήθεισα :wink:

Αποσυνδεδεμένος jimis7

• Scale 1/144
  • *
  • FILOS
« Απάντηση #192 στις: Δεκεμβρίου 22, 2010, 10:21:28 μμ »
δηλαδη κολας ενα κομματι πλαστικη λαμαρινα και στην ακρη της βαζεις ηιν κλοστη και μετα ακουμπας διπλα την επομενη?το αναγλιφο πως μενει στο καταστρομα την βγαζεισ μετα? η την κολας μετα στα ενοματα των πλαστικων και την βαφεις μαζι τους?
FILOS

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #193 στις: Δεκεμβρίου 23, 2010, 10:49:42 μμ »
δηλαδη κολας ενα κομματι πλαστικη λαμαρινα και στην ακρη της βαζεις ηιν κλοστη και μετα ακουμπας διπλα την επομενη?το αναγλιφο πως μενει στο καταστρομα την βγαζεισ μετα? η την κολας μετα στα ενοματα των πλαστικων και την βαφεις μαζι τους?
Την κωλλάς στίς ενώσεις και την βάφεις :wink:
Τίς ευχές μου σε όλους,με υγεία :D :D :D ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma::

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #194 στις: Δεκεμβρίου 23, 2010, 11:32:29 μμ »
Μία μικρή πρόοδο με τίς υπερκατασκευές στίς οποίες θα βάλω και φωτισμό led.

Αποσυνδεδεμένος jimis7

• Scale 1/144
  • *
  • FILOS
« Απάντηση #195 στις: Δεκεμβρίου 24, 2010, 12:52:43 πμ »
efx man  ::salut::
FILOS

Αποσυνδεδεμένος jimis7

• Scale 1/144
  • *
  • FILOS
« Απάντηση #196 στις: Δεκεμβρίου 24, 2010, 01:09:59 πμ »
τελικα δεν θα παρω αυτογραφο απο τον μηλαλας απο σενα θα παρω.χεχεχε θα κανεις παπαδες στο τελος το βλεπω ::arrowred:: ::pop:: ::pop::
FILOS

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #197 στις: Δεκεμβρίου 25, 2010, 01:57:15 μμ »
τελικα δεν θα παρω αυτογραφο απο τον μηλαλας απο σενα θα παρω.χεχεχε θα κανεις παπαδες στο τελος το βλεπω ::arrowred:: ::pop:: ::pop::
::thanks_smilie::
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cochem
« Απάντηση #198 στις: Δεκεμβρίου 25, 2010, 04:54:22 μμ »
Αυτό είναι μοντελιστικη τέχνη που αξίζει βραβείο  ::award_1::.Ένα μεγάλο μπράβο και ανυπομονώ να δω το τέλος

Lucas

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #199 στις: Δεκεμβρίου 25, 2010, 07:12:57 μμ »
Αυτό είναι μοντελιστικη τέχνη που αξίζει βραβείο  ::award_1::.Ένα μεγάλο μπράβο και ανυπομονώ να δω το τέλος

Lucas
Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου :D

Tags: