Αυτό το θέμα κανονικά έπρεπε να έχει ανοιχτεί εδώ και πολύ καιρό και όχι από μένα, αλλά από τον αξιότιμο κο Γιώργο Κοντογιάννη ή gkontog γνωστό κα με τα προσωνύμια χοτ-ντογκ, κινγκ-κονγκ, μέγιστος, τιτανομεγιστοτεράστιος, grosse και πάει λέγοντας.
Αφού λοιπόν δεν κατόρθωσα να τον πείσω να ποστάρει ο ίδιος την κατασκευή του, την οποία μάλιστα χαρακτήριζε ως αποτυχημένη ... που μοιάζει με πατημένη κάμπια, το μόνο που κατάφερα να τον πείσω ήταν να μην την πετάξει. Έτσι λοιπόν, παρέλαβα στα χέρια μου το παρακάτω :

Όπως πολύ εύκολα μπορείτε όλοι να διακρίνετε,
πρόκειται για έξοχη κατασκευή, με ωραίο βάψιμο, σκιάσεις, φωτίσματα κλπ κλπ. και φυσικά καθόλου αποτυχημένη όπως ισχυριζόταν ο αξιαγάπητος δημιουργός της.
Το μόνο που μπορούσα να κάνω εγώ πλέον, (και μέχρι να βάλω κάποιο αντίστοιχο κατασκευάσματα του philio στο χέρι

) ήταν να το πιάσω και να το ξεσκίσω. Επειδή ως σύγχρονο όχημα δεν σήκωνε πολλά, επιλέχθηκε να ΣΚΟΝΙΣΤΕΙ. Πολύ όμως, και μιας και οι Μαλαισιανές ζούγκλες βοηθούν σε αυτό ...
... άρχισε το λάσπωμα πρώτα, στις κάτω επιφάνειες και στους θόλους των φτερών.

Προστέθηκε από τα spares μόνο ένας εφεδρικός τροχός όπως έφεραν μερικά οχήματα όπως είδα σε κάποιες φωτό. Μετά αφού δέχτηκε 2 φιλτράκια όλα κι όλα και ένα διακριτικό pin-wash άρχισε η κακοπέραση.
Έντονο «ντους» με αραιωμένα ακρυλικά γαιώδη χρώματα με στόχο να τρέχουν τα «ζουμιά»

Στα χαμηλότερα σημεία ψεκάστηκε με αερογράφο και λίγο πιο πυκνό χρώμα, ενώ με πινέλο έγιναν και κάποια «τρεξίματα».

Παράλληλα φτιάχτηκε και μια απλή βάση και υπό το άγρυπνο βλέμμα της κόρης μου που έκλεβε τέχνη.

Τελικό στάδιο με τον αερογράφο να φυσά το πινέλο για τις χαμηλότερες λάσπες πιτσιλιές, βλάστηση και βάψιμο στη βάση και ιδού.

Το μοντέλο ελπίζω αυτή τη στιγμή να έχει πάρει θέση στην βιτρίνα του Μανώλη (mkontog) και να τον εμπνεύσει σε πολλές και ωραίες κατασκευές όπως ήδη έχουμε δει ότι είναι ικανός.