Χρόνια πολλά σε όλους και καλή Λαμπρή να έχουμε με Υγεία και κουράγιο για να την βγάλουμε καθαρή με αυτά που μας κάνουν οι πολιτκοί μας...
Λίγες φωτό από το σημερινό στάδιο της μακέτας (μετά από πολύ καιρό).
Διαμόρφωση μονοκατοικιών χωριού

Λίγες φωτογραφίες από τους πάγκους λαϊκής που κατασκεύασα εξολοκλήρου από την αρχή:
Ζεσταμένο πλαστικό από χρησιμοποιημένα πλαίσια στατικού μοντελισμού (στρογγυλής διατομής κατά προτίμηση) για το σκελετό των τεντών.
Τέντες από υφασμα που χρησιμοποιείται για εσωτερικά μπαλώματα (είναι αρκετά χοντρό- στα είδη ραπτικής ή απ' τη γυναίκα σας αν ασχολείται με τέτοια) , βάψιμο με άσπρο χρώμα ακρυλικό (τσιμεντόχρωμα από το χρωματοπωλείο της γειτονιάς) και μετά με μασκάρισμα (με ταινία) βάψιμο με κόκκινο και πορτοκαλί (από ανάμιξη κόκκινου και κίτρινου τσιμεντοχρώματος-ακρυλικού)
Οι πάγκοι έγιναν από φύλλο πολυστερίνης που είχα αγοράσει από Ιπποκράτους (για παλαιότερες χρήσεις, θυμίζω το σπτι μου, που έφτιαξα σε κλιμακα ΗΟ) , το έκοψα λωρίδες για να εξομοιώσω τις τάβλες και τις κόλλησα παράλληλα (απο κάτω με κομματάκια από πολυστερίνη και πάλι) , μετά βάψιμο με Hobby Color H57στην απόχρωση του ξύλου. Εκτός του πωλητή μπανανών και μιας γιαγιάς με βάση (παλαιάς κοπής φιγούρες) έβαψα και έβαλα και τις άλλες κυρίες και το αγρότη(δεξιά στη φωτό) όπως θα παρατηρήσετε. Τις πινακίδες με τις τιμές των φρούτων και λαχανικών τις έφτιαξα σε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και γερμανικό λεξικό (αφού το όλο σκηνικό είναι σε γερμανοκρατούμενη περιοχή με βουνά-χιόνια- λίμνες και τρένα. Σημειώστε δεν ξέρω γερμανικά αλλά αυτό είναι αδιάφορο ας είναι καλά το διαδίκτυο)
Τα καφάσια τα έφτιαξα με ψιλές λωρίδες από ξύλο μπάλζα (περισσέματα από κάτι παλιές δημιουργίες του γιού μου) , ενώ τα φρούτα από σφαιρίδια (μπιλίτσες για να μην παρΕξηγηθώ) που έφτιαξα πλάθοντας με τα δάχτυλα από ακρυλικό στόκο (για τα πεπόνια) και βάφοντας με κίτρινο και λίγο καφέ ή από φελιζόλ (οι μπιλίτσες είναι έτοιμες) κα βάφοντας κόκκινο (ντομάτες) ή πορτοκαλί (πορτοκάλια). Για τα χόρτα και μαρούλια τα πράγματα ήταν εύκολα, χρησιμοποιησα υλικό τοπίων-landscape (foam foliage) που χρησιμοποιούμε για κατασκευή φυλλώματος δένδρων και παρόμοια.

Αντε και εις το επανιδείν
και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ και ψυχραιμία ...