Αποστολέας Θέμα: Αγορές Μοντέλων...απο που????  (Αναγνώστηκε 6261 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: Αγορές Μοντέλων...απο που????
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 24, 2011, 06:56:21 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος kpappoutas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 28, 2011, 03:15:29 μμ »
παιδια ξερετε καποιο καταστημα στην Κυπρο στην Λαρνακα συγκεκριμενα για μοντελα tanks?ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 02, 2011, 12:02:42 πμ »
Φυσικά και θα προτιμούσα να αγοράζω από την εγχώρια αγορά για να στηρίξω και την ντόπια οικονομία.Ένα μαγαζί όμως για να δουλέψει θα πρέπει να πληρώσει τα ενοίκιά του , τον υπάλληλο-ους που πιθανώς απασχολεί , να πληρώσει το ΦΠΑ που ανεβαίνει κι ανεβαίνει και που θα το πάρει από εμάς , την ασφάλιση του κλπ κλπ . Δεν έχω μαγαζί δεν ξέρω τι χρειάζεται επακριβώς όπως και το ότι ένα αντίστοιχο Ιντερνετικό έχει πολαπλώς λιγότερα έξοδα . Σε αυτό όμως θα αντιπαραθέσω - παρόλο που μου αρέσει η μοντελοβόλτα στην Αθήνα από την εποχή του Καλφάκη στη Σταδίου και να βλέπω επιτόπου τι ψωνίζω -  το ότι δεν βρίσκω σχεδόν ποτέ ότι θέλω και χρειάζομαι. Ποιο κατάστημα διαθέτει scifi θέματα ( όχι τα πόκετ της Revell αλλά τα αριστουργήματα της Fine Molds ); Κανένα γιατί δεν πουλάνε. Φύλλα πλστικού έφαγα ένα χρόνο να περιμένω και τελικώς παραλήφθησαν κατευθείαν από την πηγή.Φυσικά και δεν θα κοιτάξω να πάρω απ' έξω κάτι που εδώ κοστίζει 3-5 Ε παραπάνω.Δεν αξίζει η αναμονή. Ας κοιτάξουν και οι έμποροι λίγο την ποικιλία και όχι να διαθέτουν σε 45 εκδόσεις το Tiger και το F16. Επίσης η υπέρογκη διαφορά για ένα μοντέλο που το παραλαμβάνουν με Container ( σαφώς φθηνότερα μεταφορικά από τα δικά μας αεροπορικά ) είναι ένας αρνητικός παράγοντας. 29 Ε με μεταφορικά για ένα μοντέλο καραβιού στην 1/700 από τη Μαλαισία και 50 Ε εδώ!!!!!!!!!!!!!!! Μεταχειρισμένα βαγόνια κλίμακας Ν σετ των 8 σχεδόν άθικτα 23 Ε με μεταφορικά από USA και το ένα ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ εδώ στα 10 Ε. Ότι και να γίνει το πιθανότερο είναι ότι θα τους αξίζει.Κάποτε στο Modelling υπήρχε μια αντίστοιχη ανάλυση από τον Κο Κωνσταντινίδη σχετικά με τον ευγενή ανταγωνισμό. Ας βρουν οι μαγαζάτορες τη χρυσή τομή εξυπηρέτησης πελατών και προσωπικού τους συμφέροντος.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 02, 2011, 12:21:03 πμ »
Φυσικά και θα προτιμούσα να αγοράζω από την εγχώρια αγορά για να στηρίξω και την ντόπια οικονομία.Ένα μαγαζί όμως για να δουλέψει θα πρέπει να πληρώσει τα ενοίκιά του , τον υπάλληλο-ους που πιθανώς απασχολεί , να πληρώσει το ΦΠΑ που ανεβαίνει κι ανεβαίνει και που θα το πάρει από εμάς , την ασφάλιση του κλπ κλπ . Δεν έχω μαγαζί δεν ξέρω τι χρειάζεται επακριβώς όπως και το ότι ένα αντίστοιχο Ιντερνετικό έχει πολαπλώς λιγότερα έξοδα . Σε αυτό όμως θα αντιπαραθέσω - παρόλο που μου αρέσει η μοντελοβόλτα στην Αθήνα από την εποχή του Καλφάκη στη Σταδίου και να βλέπω επιτόπου τι ψωνίζω -  το ότι δεν βρίσκω σχεδόν ποτέ ότι θέλω και χρειάζομαι. Ποιο κατάστημα διαθέτει scifi θέματα ( όχι τα πόκετ της Revell αλλά τα αριστουργήματα της Fine Molds ); Κανένα γιατί δεν πουλάνε. Φύλλα πλστικού έφαγα ένα χρόνο να περιμένω και τελικώς παραλήφθησαν κατευθείαν από την πηγή.Φυσικά και δεν θα κοιτάξω να πάρω απ' έξω κάτι που εδώ κοστίζει 3-5 Ε παραπάνω.Δεν αξίζει η αναμονή. Ας κοιτάξουν και οι έμποροι λίγο την ποικιλία και όχι να διαθέτουν σε 45 εκδόσεις το Tiger και το F16. Επίσης η υπέρογκη διαφορά για ένα μοντέλο που το παραλαμβάνουν με Container ( σαφώς φθηνότερα μεταφορικά από τα δικά μας αεροπορικά ) είναι ένας αρνητικός παράγοντας. 29 Ε με μεταφορικά για ένα μοντέλο καραβιού στην 1/700 από τη Μαλαισία και 50 Ε εδώ!!!!!!!!!!!!!!! Μεταχειρισμένα βαγόνια κλίμακας Ν σετ των 8 σχεδόν άθικτα 23 Ε με μεταφορικά από USA και το ένα ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ εδώ στα 10 Ε. Ότι και να γίνει το πιθανότερο είναι ότι θα τους αξίζει.Κάποτε στο Modelling υπήρχε μια αντίστοιχη ανάλυση από τον Κο Κωνσταντινίδη σχετικά με τον ευγενή ανταγωνισμό. Ας βρουν οι μαγαζάτορες τη χρυσή τομή εξυπηρέτησης πελατών και προσωπικού τους συμφέροντος.

Τα μοντέλα της FineMolds ,από το Star Wars,τα φέρνει το GEHobbies-Γρηγόρης- εδώ και δύο χρόνια....
Φύλλα πλαστικού,έχουν όλα σχεδόν τα μαγαζιά της Ιπποκράτους,εκτός των φιγουράδικων,καθώς και τα MAX stores,ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια-το λέω εκ πείρας. ::glossa::
Για το οτι υπάρχουν 45 εκδόσεις Tiger και F-16,δεν φταίνε οι μαγαζάτορες,αλλά οι εταιρείες,οι οποίες με την σειρά τους,ταΐζουν την όρεξη ημών των μοντελιστών,για τα συγκεκριμένα τα θέματα  ::violent1::
Για τα υπόλοιπα,έχουν γραφτεί τόσα πολλά στο φόρουμ,που έχουν ...μαλλιάσει και τα δάχτυλά μας!

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 02, 2011, 01:34:56 πμ »
Το GE Hobbies έχει να κάνει ανανέωση στη σελίδα του από το 2007  ::arrowred:: http://www.gehobbies.gr/scifia.htm .Το Millenium Falcon το έχει 228 Ε απ' ότι γράφει που μάλλον δεν ισχύει αν το διαθέτει από την επανακυκλοφορία του που είναι κατά πολύ ακριβότερο και μάλλον εκτός παραγωγής τώρα. Το θέμα των πλαστικών υφίστατο πριν από 2 χρόνια και όλοι μα όλοι στην Ιπποκράτους με κοίταζαν σαν να ζητούσα κοκορέτσι από ψαροταβέρνα.Τώρα βέβαια έχουν όλοι αλλά έχω κι εγώ πλέον δια μέσω της οδού που προανέφερα.Απλά ήταν ένα παράδειγμα σχετικά με τη σοβαρότητα των καταστηματαρχών " τώρα που τελείωσε και το ξεφορτώθηκα σιγά μην το ξαναφέρω" αλλά σε μένα λέει " έχω παραγγείλει και σε κανά δίμηνο θα έρθει" τουτέστιν σε ένα χρόνο κι αν φίλε.....

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 02, 2011, 07:30:24 μμ »
Για το οτι υπάρχουν 45 εκδόσεις Tiger και F-16,δεν φταίνε οι μαγαζάτορες,αλλά οι εταιρείες,οι οποίες με την σειρά τους,ταΐζουν την όρεξη ημών των μοντελιστών,για τα συγκεκριμένα τα θέματα

Για τα συγκεκριμένες τις "θεματάρες" έχω να πω το εξής : Όταν στο παρελθόν προσπαθούσε ο κάθε Τσώνος Μέγας και ο κάθε Γιάννης Παπανικολάου να φτιάξουν εκδόσεις αεροσκαφών σε Potez Ελληνικά μεσ τη λασπουριά και Isherman με ψέμματα , χωρίς μέταλλα , χωρίς ρητίνες , βελτιωτικές ερπύστριες και κόκπιτ και προπάντων χωρίς μοντέλα από Ασία που ήταν δυσεύρετα ( "καλά ένα 10άρικο για ένα τανκσάκι" για να δανειστώ μια φράση που διάβασα κάποτε στο "Μοντέλο" ) και που όμως βγαίναν αριστουργήματα και Ιστορικά ακριβή ήταν προφανώς μοντελιστές με Μ κεφαλαίο και οι δημιουργίες τους ασκούσαν πάνω μας τη μαγεία της δημιουργίας. Αυτή η μαγεία έχει πλέον έχει χαθεί λόγω της πληθώρας των σούπερ ντούπερ και γουάου μοντέλων που κάθε 3 και λίγο κυκλοφορούν.Η απληστία δυστυχώς συμπεριλαμβάνεται στα 7 θανάσιμα αμαρτήματα και είναι αντιστρόφως ανάλογη της προσωπικής ισορροπίας μέσα από το μοντελισμό..
Καλό είναι να μην κάνουμε συνεχώς το δικηγόρο του Διαβόλου.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 02, 2011, 10:59:59 μμ »

Για τα συγκεκριμένες τις "θεματάρες" έχω να πω το εξής : Όταν στο παρελθόν προσπαθούσε ο κάθε Τσώνος Μέγας και ο κάθε Γιάννης Παπανικολάου να φτιάξουν εκδόσεις αεροσκαφών σε Potez Ελληνικά μεσ τη λασπουριά και Isherman με ψέμματα , χωρίς μέταλλα , χωρίς ρητίνες , βελτιωτικές ερπύστριες και κόκπιτ και προπάντων χωρίς μοντέλα από Ασία που ήταν δυσεύρετα ( "καλά ένα 10άρικο για ένα τανκσάκι" για να δανειστώ μια φράση που διάβασα κάποτε στο "Μοντέλο" ) και που όμως βγαίναν αριστουργήματα και Ιστορικά ακριβή ήταν προφανώς μοντελιστές με Μ κεφαλαίο και οι δημιουργίες τους ασκούσαν πάνω μας τη μαγεία της δημιουργίας. Αυτή η μαγεία έχει πλέον έχει χαθεί λόγω της πληθώρας των σούπερ ντούπερ και γουάου μοντέλων που κάθε 3 και λίγο κυκλοφορούν.Η απληστία δυστυχώς συμπεριλαμβάνεται στα 7 θανάσιμα αμαρτήματα και είναι αντιστρόφως ανάλογη της προσωπικής ισορροπίας μέσα από το μοντελισμό..
Καλό είναι να μην κάνουμε συνεχώς το δικηγόρο του Διαβόλου.

Μπορεί τότε που λες,να μην υπήρχαν όλα αυτά τα βελτιωτικά,αλλά ο κάθε Τσώνος και Παπανικολάου της εποχής,χρησιμοποιούσε ότι πιο καινούργιο υπήρχε στην πιάτσα καθώς και πρωτοποριακές τεχνικές ,άγνωστες στον μέσο μοντελιστή του τότε,για να κάνουν τα υπέροχα μοντέλα που έκαναν.Παρόλλα αυτά,όταν τα κοιτάς με την σημερινή οπτική,δεν σου φαίνονται ξεπερασμένα???
Ο μοντελισμός έχει εξελιχθεί.Η πληθώρα των μοντελιστικών μέσων είναι ανάλογη της εποχής μας,καθώς τεχνολογίες πανάκριβες παλαιότερα,έγιναν προσιτές στις μέσες και μικρές μοντελιστικές εταιρείες.Αυτές με την σειρά τους δίνουν την δυνατότητα στον (Μ)μοντελιστή να πετύχει αποτελέσματα που πραγματικά εντυπωσιάζουν.Απ΄την άλλη,τα σούπερ-ντούπερ-γουάου-μοδερφάκινγ κιτ,δεν είναι πανάκεια και δεν κάνουν μοντελιστικό αστέρα τον κουλό,που θα τα αγοράσει περιχαρής και συελοσκορπίζων!
Η ικανότητα,παίζει ακόμα και θα συνεχίζει να παίζει ,τον πρωτεύοντα ρόλο στο αποτέλεσμα.
Λυπάμαι που έχασες την μαγεία του χόμπυ μας,εγώ την νιώθω ακόμα,κοιτώντας μοντέλα του σήμερα,του Τσώνου,του Πολύζου,του Καριωτέλλη,του Olav,του Johnson,του Βασιλόπουλου,του Πατσαρού και πολλών άλλων,οι οποίοι εκμεταλεύονται στο έπακρο τα μέσα της εποχής μας.

Βέβαια τα παραπάνω και ζητώ συγνώμη,δεν έχουν ουδεμία σχέση με το από που αγοράζεις το κιτ! :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 02, 2011, 11:07:32 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 02, 2011, 11:13:44 μμ »
Η ικανότητα,παίζει ακόμα και θα συνεχίζει να παίζει ,τον πρωτεύοντα ρόλο στο αποτέλεσμα.
Ω ναι, αν δεν ήταν έτσι θα έφιαχνα κάτι μοντελάρες, τρέλλα! Αλλά, super duper μοντέλα ή απλά μοντέλα, στα ίδια χάλια είμαι. Οπότε ή το έχεις ή το Dragon με τα 1028 κομμάτια δε σε σώζει. Απλά εμάς τους κουλούς μας κάνει να αγγίζουμε ένα επίπεδο το οποίο δια απλής χειρός, ούτε στον ύπνο μας.

Και ας βάζουμε πάνω μη βιολογικά προϊόντα! (Ρε τι θυμήθηκα βραδυάτικα...)
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 03, 2011, 09:51:02 μμ »
Η αλήθεια είναι οτι μπορεί να γίνει μοντελάρα ΟΟΒ και πατάτα με φούλ βελτιωτικά...
Προσωπικά αν και τα έχω χώσει χοντρά στην εδώ αγορά (και συνεχίζω να τα χώνω), φύλο πλαστικού 0.25χιλ. (και οχι 1.5 και 2 χιλ) τις πιο πολλές φορές δεν βρίσκεις, μην πω για plastic rod 0.20" ή κατι πιο ειδικό. Και ανταλακτικό tamiya tape 10mm περίμενα κανα μήνα να έρθει και κάποια δημοφιλή ακρυλικά Tamiya είναι καιρό εξαφανισμένα και σε τρία μαγαζιά πήγα για να βρώ διαλυτικό Humbrol enamel πρόσφατα!!!
Υπάρχει θέμα τροφοδοσίας της αγοράς δίχως αμφιβολία, αλλά είναι αυτή η καταραμένη αμεσότητα της αγοράς στο μαγαζί που είναι ασυναγώνιστη  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 03, 2011, 11:24:25 μμ »
Πέστα Χρυσόστομε!!!!!!!!!

Η ανάλυση που μας έβγαλε από το θέμα δεν επικεντρωνόταν στην ντόπια και την ξένη αγορά αλλά στην απληστία μας σαν μοντελιστές που ενώ διαθέτουμε κάποια κιτ θέλουμε να προμηθευτούμε όλες τις εκδόσεις.Κι εγώ έχω τετράκις το Pensylvania στην 1/700 της Dragon .....αλλά ........αλλά.....δεν το πήρα σαν συλλέκτης και ούτε  από εδώ που τσούζει σαν τιμή και 2ο ....η φύση των θεμάτων που ασχολούμαι απαιτούν πολλά και επαναλαμβανόμενα τμήματα.Όσο για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας - κοίτα που θα ξαναβγούμε εκτός αλλά δεν πειράζει αφού υπάρχει επίπεδο - που χρησιμοποιούσαν οι παλαιοί θα πω το εξής : Σκλήρυνση μπάλσας για άτρακτο αεροσκάφους με LOGO!!!!! και κοίτη ποταμού με άστα να πάνε πολυεστέρα αυτό μάλιστα είναι NASA Technology . Οι παλιοί μάλλον θυμούνται , οι νεώτεροι ίσως να τα βρουν και να τα διαβάσουν.Βέβαια η επιστήμη προχωράει.Μόνο όμως ως προς τις τεχνικές θέλω να πιστεύω κι όχι ως προς το άρπα κόλα που προσφέρει το τελευταία δημιούργημα της Dragon που περιέχει μέχρι και τις δέστρες των εργαλείων σε μέταλλα και δε συμμαζεύεται.

Σόρρυ για το οφφ.Και για να μείνουμε εντός θέματος : Στη σελίδα του GE Hobbies που προτείνατε εξακολουθώ να μην βλέπω sci fi θέματα της Fine Μolds .Τυχαίο;;;;;;; I don't think so mister. Ένα παράδειγμα για το αν θα πρέπει να προτιμάμε τα Ελληνικά ή τα Ξένα. HobbyBoss 1/72 82901 German Kriegslokomotive BR-52 στα 29 Ε αντί για 40 φεύγα εδώ και άντε βρέστο κιόλας.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 03, 2011, 11:46:54 μμ »
Επειδή περνάω συχνά πυκνά από τον Γρηγόρη λόγω ότι είναι κοντά μου ΚΑΙ μου αρέσουν κι' εμένα τα Sci Fi θέματα, δεν έχω δει κάτι εδώ και μήνες.
Μόνο κάτι Revell μοντέλα του Star Trek (το Voyager μάλιστα το χτύπησα) και 1-2 Star Wars νομίζω της ΑΜΤ.

Για τις τιμές, μην ξεχνάμε κάτι... Ο ΦαΠΑ εδώ εκτοξεύτηκε στο 23% (!!!!) ενώ Αγγλία πχ είναι στο 16%, και δεν ξέρω που αλλού ακόμα χαμηλότερα.  Οπότε και μόνο από αυτό κερδισμένοι είναι όσοι ψωνίζουν από εκεί.  Αλλά εδώ στο ελλάντα πρέπει να μαζέψει χρήμα το κράτος και αντί να βοηθήσει την αγορά.... ΩΩωωωωπππ.. Όχι... Sorry... Πήρα φόρα... άσχετο. (όχι για τον ΦΠΑ, το υπόλοιπο)...

Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 03, 2011, 11:53:29 μμ »

Για τις τιμές, μην ξεχνάμε κάτι... Ο ΦαΠΑ εδώ εκτοξεύτηκε στο 23% (!!!!) ενώ Αγγλία πχ είναι στο 16%, και δεν ξέρω που αλλού ακόμα χαμηλότερα.  Οπότε και μόνο από αυτό κερδισμένοι είναι όσοι ψωνίζουν από εκεί.  Αλλά εδώ στο ελλάντα πρέπει να μαζέψει χρήμα το κράτος και αντί να βοηθήσει την αγορά.... ΩΩωωωωπππ.. Όχι... Sorry... Πήρα φόρα... άσχετο. (όχι για τον ΦΠΑ, το υπόλοιπο)...

Γιώργος

'Ετσι ακριβώς....Μπορεί εμείς σαν ιδιωτες να παίρνουμε τα 32αρια της ACADEMY/TRUMPETER με 65-70 ευρω απο Κορεα και Κινα αλλά στο μαγαζί θα πανε με μια ταρίφα 23%-οπότε η τιμή διαμορφώνεται περίπου στα 90-95 αρα εκεί είναι δύσκολα τα πράγματα αλλα στα υπόλοιπα δεν βλέπω τον λόγο για καποιον να μην προτιμήσει τα τοπικα΄καταστήματα....  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 04, 2011, 12:01:29 πμ »
Μην ξεχνάτε ότι τα καταστήματα ψωνίζουν χονδρική από τους κατασκευαστές και δεν πληρώνουν αεροπορικά μεταφορικά όπως εμείς αλλά θάλασσα και container .Το ανέφερα παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 04, 2011, 12:05:40 πμ »
 :arrow: KWSTAS
Mην είσαι απόλυτος οτι όλα έρχονται με container και από θάλασσα.

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 04, 2011, 12:11:59 πμ »
Κώστα το παράδειγμά σου με την 1/72 Hobby boss BR 52 είναι ατυχές διότι στον "τυχερό" κοστίζει 35,44Ε με τα ταχυδρομικά και εδώ η διαφορά είναι μόλις 3Ε(38,60Ε) και υπάρχει σχεδόν από την στιγμή που κυκλοφόρησε ,δες εδώ
http://www.e-kalfakis.gr/advanced_search_result.php?cats=2&inc_subcat=1&categories_id=&manufacturers_id=6&scale=1%2F72&model=&state=&keywords=BR+52&x=85&y=5

Ας μην είμαστε αφοριστικοί με όλα, και εγώ συμφωνώ πώς υπάρχουν ελλείψεις στην ελληνική αγορά όμως οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν γίνονται όλα τη στιγμή που τα θέλουμε!Για να μην έχεις απορία είμαι της παλιάς φρουράς καθώς ασχολούμαι από το 1985 με το σπόρ και τα τελευταία 20 χρόνια επαγγελματικά.Χρήστος Αποστολόπουλος  ::salut::
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 04, 2011, 12:34:54 πμ »
Δεν θέλω να μιλάω για συγκεκριμένα καταστήματα διότι στο τέλος θα μου πουν ότι τους δυσφημίζω κιόλας.Αλλά αφού αρχίσαμε μου το εξηγεί κάποιος αυτό;
Πατάμε στο εικονίδιο της Hobbyboss και αφού μπούμε στην αντίστοιχη σελίδα κάτω κάτω στον κατάλογο ο κωδικός "98-82901" αναγράφει 42.90 Ε με τιμές 2009 παρακαλώ.Ποια από τις 2 τιμές ισχύει;
http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/1START_page_SCALE.htm
Διαθέτω 2 από δαύτα.Το ένα αγοράστηκε από τον απέναντι σ΄αυτή την τιμή γιατί ο ίδιος δεν το είχε.
Πάντως ο καθόλα επαγγελματίας Κος Καλφάκης διέθετε 1/48 Hobbyboss στα ράφια του κάποια χρονική στιγμή με αυτοκόλητη τιμή στα 13.5 Ε.Ρωτώντας αν ισχύουν οι τιμές έλαβα καταφατική απάντηση. Όταν όμως ο υπάλληλος το σκάναρε με χρέωσε 16.5 Ε γιατί έτσι ήταν λέει στον υπολογιστή.

29Ε είναι με μεταφορικά φίλε μου.   :arrow: :arrow: :arrow: http://cgi.ebay.com/HobbyBoss-1-72-82901-German-Kriegslokomotive-BR-52-/320638794774?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa78fbc16  
Κάνε τη μετατροπή.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 04, 2011, 12:50:22 πμ »
Πέστα Χρυσόστομε!!!!!!!!!

Η ανάλυση που μας έβγαλε από το θέμα δεν επικεντρωνόταν στην ντόπια και την ξένη αγορά αλλά στην απληστία μας σαν μοντελιστές που ενώ διαθέτουμε κάποια κιτ θέλουμε να προμηθευτούμε όλες τις εκδόσεις.Κι εγώ έχω τετράκις το Pensylvania στην 1/700 της Dragon .....αλλά ........αλλά.....δεν το πήρα σαν συλλέκτης και ούτε  από εδώ που τσούζει σαν τιμή και 2ο ....η φύση των θεμάτων που ασχολούμαι απαιτούν πολλά και επαναλαμβανόμενα τμήματα.Όσο για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας - κοίτα που θα ξαναβγούμε εκτός αλλά δεν πειράζει αφού υπάρχει επίπεδο - που χρησιμοποιούσαν οι παλαιοί θα πω το εξής : Σκλήρυνση μπάλσας για άτρακτο αεροσκάφους με LOGO!!!!! και κοίτη ποταμού με άστα να πάνε πολυεστέρα αυτό μάλιστα είναι NASA Technology . Οι παλιοί μάλλον θυμούνται , οι νεώτεροι ίσως να τα βρουν και να τα διαβάσουν.Βέβαια η επιστήμη προχωράει.Μόνο όμως ως προς τις τεχνικές θέλω να πιστεύω κι όχι ως προς το άρπα κόλα που προσφέρει το τελευταία δημιούργημα της Dragon που περιέχει μέχρι και τις δέστρες των εργαλείων σε μέταλλα και δε συμμαζεύεται.

Σόρρυ για το οφφ.Και για να μείνουμε εντός θέματος : Στη σελίδα του GE Hobbies που προτείνατε εξακολουθώ να μην βλέπω sci fi θέματα της Fine Μolds .Τυχαίο;;;;;;; I don't think so mister. Ένα παράδειγμα για το αν θα πρέπει να προτιμάμε τα Ελληνικά ή τα Ξένα. HobbyBoss 1/72 82901 German Kriegslokomotive BR-52 στα 29 Ε αντί για 40 φεύγα εδώ και άντε βρέστο κιόλας.

Εντός-εκτός και επί τα αυτά:
Χαίρομαι που επιβεβαιώνεις τα λόγια μου.
Η LOGO πάνω στην μπάλσα και η χρήση πολυεστέρα,φαίνονται αυτονόητα και ξεπερασμένα σήμερα,πριν από 25 και βάλε χρόνια όμως,δεν ήταν στο οπλοστάσιο του μέσου μοντελιστή,ούτε γνωστή η σωστή χρήση τους.
Μην βλέπεις τόσο μονόπλευρα το χόμπυ μας,αυτό που εσύ αποκηρύτεις ως απληστία,ο άλλος το βλέπει ως ολοκληρωμένη συλλογή στην βιτρίνα του...

Εντός:
Δεν τσεκάρω ποτέ την ιστοσελίδα του GEHobbies,οπότε δεν ξέρω πόσο συχνά την ενημερώνει,αλλά τσεκάρω σε εβδομαδιαία βάση τα ράφια του.Πριν από κανά μήνα λοιπόν,θώπευα το Tie Fighter και το Y-Wing της FineMolds.Σήμερα που πέρασα,σε μια γρήγορη ματιά,είδα πάλι το Y-Wing.Σίγουρα δεν φέρνει καραβιές ολόκληρες από τα συγκεκριμένα κιτ,άλλωστε έχουν πολύ περιορισμένο κοινό και τσουχτερή τιμή,αλλά ότι βγαίνει το βλέπω εκεί.Προφανώς κάποιοι πιο φανατικοί του Sci-Fi,περνάνε και τα τσιμπάνε την ώρα που εσείς σερφάρετε στο-μη ενημερωμένο-δίκτυο.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 04, 2011, 01:02:13 πμ »
Δεν τσεκάρω ποτέ την ιστοσελίδα του GEHobbies,οπότε δεν ξέρω πόσο συχνά την ενημερώνει,αλλά τσεκάρω σε εβδομαδιαία βάση τα ράφια του.Πριν από κανά μήνα λοιπόν,θώπευα το Tie Fighter και το Y-Wing της FineMolds.Σήμερα που πέρασα,σε μια γρήγορη ματιά,είδα πάλι το Y-Wing.Σίγουρα δεν φέρνει καραβιές ολόκληρες από τα συγκεκριμένα κιτ,άλλωστε έχουν πολύ περιορισμένο κοινό και τσουχτερή τιμή,αλλά ότι βγαίνει το βλέπω εκεί.Προφανώς κάποιοι πιο φανατικοί του Sci-Fi,περνάνε και τα τσιμπάνε την ώρα που εσείς σερφάρετε στο-μη ενημερωμένο-δίκτυο.

Συνονόματε δεν έχω περάσει από το κατάστημα και δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω. Η εργασία όμως , οι κοινωνικές υποχρεώσεις και 1002 άλλα δεν μας επιτρέπουν να πάρουμε σβάρνα όλα τα μοντελιστικά καταστήματα για να βρούμε αυτό που θέλουμε κι αν θα το βρούμε.Χτυπάμε 2-3 μαγαζιά στο τρίγωνο όσο μας επιτρέπει ο χρόνος μας. Just my 2 cents.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 04, 2011, 01:09:52 πμ »
Παράθεση
Συνονόματε δεν έχω περάσει από το κατάστημα και δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω. Η εργασία όμως , οι κοινωνικές υποχρεώσεις και 1002 άλλα δεν μας επιτρέπουν να πάρουμε σβάρνα όλα τα μοντελιστικά καταστήματα για να βρούμε αυτό που θέλουμε κι αν θα το βρούμε.Χτυπάμε 2-3 μαγαζιά στο τρίγωνο όσο μας επιτρέπει ο χρόνος μας. Just my 2 cents.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 04, 2011, 01:15:27 πμ »
 :lol: :lol: :lol: :lol:

Εγώ έχω Cyta!!!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tags: