Αποστολέας Θέμα: Αγορές Μοντέλων...απο που????  (Αναγνώστηκε 6252 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Παύλος.Δ.

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο - Κρήτη
  • modelclub.gr
Αγορές Μοντέλων...απο που????
« στις: Οκτωβρίου 23, 2010, 10:36:04 πμ »
Καλημέρα...Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο μέρος για αυτο το θέμα.
Αν είναι λάθος ασ το μετακινήσουν.
Εσείς απο που προμηθευεστε τα κιτ των μοντέλων?
Προσπαθώ να βρω απο ebay αλλά δεν ξέρω αν αξίζει.

Αποσυνδεδεμένος FOX-3

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
Απ: Αγορές Μοντέλων...απο που????
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 23, 2010, 10:41:33 πμ »
απο αθηνα κυριος απο ττην ιπποκρατους(  φασμα πλαστιμοντελισμο καλφακης και ριαλ ) βαλε στο google στα αγγλικα τοα ονοματα αυτα και διπλα μοντελς
και θα βγουν οι ιστιοσελιδες τους

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 23, 2010, 11:32:19 πμ »
αυτό που έχω καταλάβει εγώ φίλε μου είναι οτι οι έλληνες μαγαζάτορες άν δέν έχουν αυτά που θέλεις σε stock δέ σου τα φέρνουν ποτέ. Ήδη παραγγελία μου απο Αθήνα έχει περάσει το 3μηνο και θα παραγγείλω απο εξωτερικό βέβαια, οπότε για μένα άν δεν τα έχουν στα μαγαζιά τους μόνο online μή κάθεσαι και περιμένεις τσάμπα στην Κρήτη όπως βλέπω  ::salut::
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 23, 2010, 12:57:35 μμ »
γενικα απο θεμα εξυπηρετησης ειναι ενα θεμα με τους εγχωριους....
το εξωτερικο βολευει καλυτερα..
κριμα γιατι θα πρεπει να ενισχυουμε και τα ελληνικα μαγαζια... :?

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 23, 2010, 02:23:36 μμ »
κριμα γιατι θα πρεπει να ενισχυουμε και τα ελληνικα μαγαζια...
Συμφωνώ... ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Και επειδή η αγορά της Κρήτης είναι πιστεύω πολύ περιορισμένη αναγκαστικά καταφεύγω τις περισσότερες φορές στο εξωτερικό.
Αναφέρω παράδειγμα το οποίο είναι εντελώς ασχετο με το χώρο...Χρειάστηκε να πάρουμε ενα μοντέλλο καροτσιού για το μωρό.Εδώ μου ζητούσαν 1200 Ευρώ.το παρήγγειλα απο Ιταλία με 600 ευρώ (και τα μεταφορικά πληρωμένα)...έλεος????
Από εξωτερικό ποιό site προτειμάτε για αγορά, που να μην βαράει στα μεταφορικά?
Συγγνώμη αν κουράζω...

Αποσυνδεδεμένος ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαύδος
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 23, 2010, 02:35:49 μμ »
κριμα γιατι θα πρεπει να ενισχυουμε και τα ελληνικα μαγαζια...
Χρειάστηκε να πάρουμε ενα μοντέλλο καροτσιού για το μωρό.Εδώ μου ζητούσαν 1200 Ευρώ.το παρήγγειλα απο Ιταλία με 600 ευρώ (και τα μεταφορικά πληρωμένα)...έλεος????

Στην Αθήνα σύντεκνε το πήρα με 350 Ε! ( "τρία σε ένα", ξέρεις.. )... Ήψαξες καλά;

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 23, 2010, 03:20:38 μμ »
Μάλον δεν θα λεμε για το ίδιο...
Ξεφύγαμε απο το θέμα

Αποσυνδεδεμένος ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαύδος
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 23, 2010, 03:26:06 μμ »
Πιστεύω πως κοινή είναι η πεποίθηση ότι οι τιμές στα μαγαζιά του εξωτερικού είναι μεν φθηνότερες από εδώ,
αλλά για μεμωνομένη παραγγελία το τελικό κόστος είναι το ίδιο, αφού επιβαρύνεται με τα μεταφορικά.

Μόνο στην ομαδική παραγγελία υπάρχει στην ουσία κέρδος.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 23, 2010, 03:27:11 μμ »
Ακόμα πιο σωστό...

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 23, 2010, 06:43:32 μμ »
αλλά για μεμωνομένη παραγγελία το τελικό κόστος είναι το ίδιο, αφού επιβαρύνεται με τα μεταφορικά.

σωστά φίλε αλλά με μία πολύ σημαντική διαφορά. Με την παραγγελία στο εξωτερικό ξέρεις ότι θα τα έχες σε ένα 10ήμερο, με την παραγγελία απο τους έλληνες μαγαζάτορες θα στα φέρουν σε κανα 4μηνο ή όποτε τους καπνίσει (άν είσαι τυχερός και στα φέρουν) και μου τό χουν κάνει τουλάχιστον 5 μαγαζιά σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 24, 2010, 01:23:24 πμ »
Πιστεύω πως κοινή είναι η πεποίθηση ότι οι τιμές στα μαγαζιά του εξωτερικού είναι μεν φθηνότερες από εδώ,

Φίλε Χαρίδημε, δεν μπορώ να πώ πως συμφωνώ μαζί σου. Τα τελευταία 7 χρόνια παραγγέλνω σε sites του εξωτερικού, διάφορα μοντελιστικά είδη (από στατικά μοντέλα, χρώματα, υλικά, ηλεκτρικά τραίνα έως και θερμικά τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα) και πάντα το κέρδος σε σχέση με τις εγχώριες τιμές των αντίστοιχων ειδών ήταν τουλάχιστον 20-25% (συμπεριλανβανομένων των μεταφορικών). Στα δε στατικά μοντέλα το κέρδος πολλές φορές φτάνει στο 50% της "εδώ" τιμής. Θεωρώ πως στο όνομα της ενίσχυσης της ντόπιας αγοράς δε μπορώ να επιβαρύνω μόνιμα τα δικά μου οικονομικά, που ούτως ή άλλως είναι ήδη επιβαρυμένα λόγω της γενικότερης ακρίβειας. ʼλλωστε είναι στο χέρι των εισαγωγέων να εξυγιάνουν την εγχώρια αγορά μειώνοντας λίγο τις τιμές (βλ. κέρδος τους) και να ξανακερδίσουν τους πελάτες που τώρα προτιμούν το internet για τις αγορές τους. Εντέλει, δε σου κρύβω πως κι εγώ θα προτιμούσα να πηγαίνω και να αγοράζω τα μοντελιστικά μου είδη με τον "πατροπαράδοτο" τρόπο (που είναι κατ' εμέ και πιο διασκεδαστικός) στα εδώ μαγαζιά την ώρα που τα θέλω , από το να τα παραγγέλνω στο εξωτερικό και να τα περιμένω 5-15 μέρες. Δε μπορώ πάντως να πιστέψω πως οι εισαγωγείς μας δεν έχουν περιθώριο μείωσης του κέρδους τους, όταν βλέπω μικρά ευρωπαικά μαγαζιά (και όχι μόνο online) σε Πολωνία, Τσεχία ή Γερμανία να έχουν κατά 20 ή και 30% φτηνότερες τιμές σε σχέση με εδώ. Δε συζητώ για Κίνα ή Honk Kong... εκεί η διαφορά τιμών είναι χαοτική (για άλλους βέβαια λόγους).

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 28, 2010, 01:48:53 πμ »
Κυρίως από Ebay Νομίζω ότι είναι πιο συνφερον αν ψάξεις καλά, ακόμα και με τα μεταφορικά!! ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ....περιπλανώμενος κάπου στο Αιγαίο....
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 14, 2011, 12:56:44 πμ »
Kαλησπέρα!
Είμαι τήs άποψηs  νά αγοράζουμε από ελληνικά μαγαζιά
εδώ καί ένα χρόνο πού ασχολούμαι έχω 13 κίτ στήν κατοχή μου,
τα 12 αγορασμένα από
Καλφακήs: 1
Plastimodellismo: 1
Fasma: 5
Model one: 1
Super models: 1
...Σκλαβενίτηs: 3
(καί ένα από Κύπρο δώρο)
απλά όσο μπορούμε νά ψωνίζουμε από όλουs γιά νά ''κινείται '' καί λίγο η αγορά.
Αλήθεια έχετε σκεφτεί τήν περίπτωση σε μερικά χράνια νά μήν υπάρχουν μοντελομάγαζα,
στήν Ελλάδα καί νά είσαι υποχρεωμένοs νά ψωνίζειs ιντερνετικά ή νά περιμένειs νά γίνει κανένα παζάρι
γιά νά μοντελάρειs?
sorry αν ακούγομαι γραφικόs αλλά δυστήχωs είναι μιά πραγματικότητα,
εχω διαπιστώσει από το forum πού διαβάζω ότι το 60% τουλάχιστον τών χρηστών αγοράζουν απ'εξω!!
Ειδίκα οι Αθηναίοι και οι θεσσαλονικείs ισωs πρέπε νά τόι ξανασκεφτούν!
Ευχαριστώ!
βαρυ(ΠΝ)οίτης 7

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 14, 2011, 08:14:56 πμ »
Πάντως εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να ψωνίζουμε από έξω μόνο ότι δεν βρίσκουμε εδώ.

Φανταστείτε τι άσχημο θα ήταν για το μέλλον του χόμπυ μας αν μια ωραία πρωία τα μοντελιστικά καταστήματα εκλειναν ακριβως επειδή εμείς οι ίδιοι δεν τα στηρίξαμε.

Κύριοι εγώ είμαι της άποψης παπούτσι από τον τόπο σου και ας είναι και μπαλομένο :!: :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 14, 2011, 08:59:54 πμ »
Το κάθε EUR μας μετράει. Το πράγμα είναι απλό στις μέρες μας, χώρος για συναισθηματισμούς δεν υπάρχει. Αγοράζεις από εκεί που βρίσκεις φθηνότερα. Αλλά πάντα με λίγη κριτική σκέψη.

Δηλαδή αν ο ντόπιος μαγαζάτορας πουλάει ένα κιτ ας πούμε 29 EUR ενώ εγώ το βρίσκω 28 EUR απ' το ebay με τα μεταφορικά, ε προφανώς δεν θα ασχοληθώ με το ebay για 1 EUR. Αν όμως η τιμή απ' το ebay είναι η μισή, ε τότε δεν το συζητάμε.
Γενικά αφήνω ένα όριο ανοχής προς τα πάνω στα ελληνικά καταστήματα. Συχνά επίσης εξαρτάται και από το πόσο χρειάζομαι κάτι.

Σε γενικές γραμμές, θα προτιμήσω το ελληνικό κατάστημα πάντα εκτός απ' τις περιπτώσεις που θίγει παράλογα την τσέπη μου.

Το αν στο μέλλον θα υπάρχουν μοντελιστικά καταστήματα στην Ελλάδα κτλ, με απασχολεί μεν πολύ, αλλά με απασχολεί λιγότερο απ' το αν στο μέλλον θα έχω εγώ χρήματα για να αγοράζω έστω και τα φθηνότερα μοντέλα. Και βέβαια να στηρίζουμε την εγχώρια αγορά, αλλά να μας στηρίζει και εκείνη.

Για να είμαι δίκαιος, παρατηρώ ότι τα τελευταία χρόνια γίνονται σημαντικές προσπάθειες περιορισμού του κόστους απ' τους Έλληνες εισαγωγείς, οπότε η αλήθεια είναι πως τα πιο πολλά μοντέλα μου τα αγοράζω απ' το τοπικό μαγαζί. Όμως 9/10 φορές, πριν αποφασίσω να πάρω ένα κιτ απ' το ράφι, έχω πρώτα ψάξει να δω σε τι τιμή το βρίσκω απ' το εξωτερικό.
Σύνορα στις αγορές δεν υπάρχουν πια (όσο ακόμα αγοράζουμε με EUR κι εμείς οι Έλληνες δηλαδή) και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και οι επαγγελματίες του χώρου και να κινηθούν ανάλογα. Όσοι το έχουν πιάσει το νόημα, νομίζω ανταμείβονται με την αποδοχή των αγοραστών. Οι υπόλοιποι, είναι ώρα να ξυπνήσουν.

Πάντως, για να κλείσω, ως γενικό κανόνα έχω διαπιστώσει εγώ το εξής: Όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή του προϊόντος, τόσο περισσότερο κερδίζεις με την αγορά απ' το εξωτερικό.

Αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε, είναι να αγοράζουμε ΩΡΙΜΑ και ΛΟΓΙΚΑ.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία - Κύπρος (Καταγωγή - Πύργος Ηλείας - Ελλάδα)
  • Afterlife Computer Graphics
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 14, 2011, 01:38:27 μμ »
Από εξωτερικό ποιό site προτειμάτε για αγορά, που να μην βαράει στα μεταφορικά?
Συγγνώμη αν κουράζω...
Προσωπικα παραγγελνω απο το www.modelhobbies.co.uk φτηνα μεταφορικα, πολυ καλες τιμες και αμεση αντεποκριση με σωστη εξυπηρετιση.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 14, 2011, 02:33:15 μμ »
Οι επιλογές σήμερα είναι  σαφώς περισσότερες από παλαιότερες εποχές. Ετσι μπορούμε να προσανατολιστούμε στην εγχωρια αγορά ( αν και θα συμφωνήσω με το παράπονο των φίλων από την περιφέρεια ) εάν αυτό που θέλουμε το θέλουμε τώρα, ή από το εξωτερικό εάν αυτό που θέλουμε  είναι σαφώς πιό ακριβό εδώ και δεν καιγόμαστε και τόσο.

Ψωνίζω από παντού. Εσωτερικό, εξωτερικό, παζάρια εγχώρια, πωλήσεις μέσω του φόρουμ. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου έδειξε ότι εάν θέλω πχ ένα από τα "ακριβά" κιτ ( πχ ένα 35αρι Dragon) η αγορά του από το εξωτερικό ( και ειδικά την Ασία) συμφέρει αρκετά. Ομοίως απόέ ξω παίρνω βελτιωτικά για το μοντέλο, όχι τόσο επειδή είναι φθηνότερα αλλά επειδή  αυτό που ήθελα να βάλω και είχα την διάθεση να το πάρω από εδω, ΠΟΤΕ δεν το βρήκα  σε μαγαζί. Ειδικά για 'διασημα θέματα" ( πχ παντσερ τριάρι, τεσσαρι, τίγρεις, πάνθηρες κλπ) τίποτα έως καθόλου...

Βεβαίως για να μην αδικώ όσους ασχολούνται με αεροπλάνα και χρησιμοποιούν βελτιωτικά, οσα γράφω αφορούν αρματικά θέματα στην 1/35.

Η εγχωρια αγορά  σαφώς συμφέρει για μικρές αγορές. Ειδάλλως εάν πας να πάρεις ένα  72αρι αεροπλάνο από το εξωτερικό μόνο του, θα το πληρώσεις το ίδιο αν όχι και ακριβότερα από εδώ.

type less model more

Αποσυνδεδεμένος SEGGOSD

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 16, 2011, 03:17:41 μμ »
Θα συμφωνήσω με όλα τα παραπάνω που γράφτηκαν
Απλά θα πω ότι οι περισσότερες νεκροψίες των εταιρίων της χώρας μας ( κυρίος των μικρομεσσαίων )
δείχνουν ότι ακολοθούν τη βιολογική πορεία του δημιουργού τους ( την ΑΝΟΔΟΣ, το ΘΡΙΑΜΒΟΣ, και τη ΠΤΩΣΗ )
Με λίγα λόγια δεν είναι καν εταιρίες , είναι το αφεντικό, τα παιδιά και η μαμά οι λοιποί συγγενοίς και φίλοι
Δεν υπάρχουν στελέχοι, Δοιηκιτικό συμβούλιο κ.λ.π.
και μην πεί κανείς ότι αυτά είναι μόνο για τις μεγάλες εταιρίες.
Παράδειγμα οι εταιρίες μοντελισμού στο "ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ", που δεν υπήρχαν καν, όταν ο κλάδος στην Ελλάδα έκλεινε ζωή άνω των 20 ετών
και όμως μας έχουν προσπεράσει κατά πολύ, σε οργάνωση και παγκόσμια εμπορική δικτύωση.
Οι αναφορές μου δεν είναι "ΪΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ" ΄μορφής πρός τους Εμπόρους του μοντελισμού στη χώρα μας, που μπορεί να στερούν σε πολλά,
αλλά τουλάχιστον διακατέχονται απο αγνά μοντελιστικά αισθήματα ( ίσος υπερβολίκσ και εις βάρος της εμπορικής τους ταυτότηας ).
Απλά τα αναφέρω
για να ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ
να ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ
η ΧΩΡΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ
Πρέπει και εμείς σαν πελάτες ανεξάρτητα απο "ΔΡΑΧΜΙΚΌ ΚΟΣΤΟΣ" να αποχτήσουμε Εθνική/τοπική ταυτότητα στις αγορές μας
και ο Εμπορκός κόσμος να κάνει το μεγάλο άλμα ( τόσες δεκαετίες μπρόστα στη πόρτα του αεροπλάνου είναι αρκετές)

Πάντα αισιόδοξος
και με ευχές για καλό Πάσχα σε όλους μας

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 23, 2011, 01:37:19 μμ »
Όταν ένα κιτ των 120 ευρώ το παίρνεις 80 απο το ίντερνετ (με μεταφορικά μέσα) τι να πεις... :mrgreen:
Τώρα είτε οι έμποροι δεν μπορούν, είτε δεν θέλουν, είτε δεν καταλαβαίνουν τι να κάνουμε? Η αγορά θα ρυθμιστεί μόνη της.
Δεν πιστεύω οτι τα εδώ μαγαζιά θα κλείσουν...είναι ολίγον μύθος αυτό, πάντα θα βρεθεί κάποιος να εξυπηρετήσει όσο υπάρχει ζήτηση (δηλαδή μοντελιστές).
Προσωπικά αγοράζω απο εδώ αυτά που συμφέρουν (υπάρχουν πολλά) καθώς και 90% των υλικών (μην ξεχνάμε χρώματα δεν στέλνουν απο έξω), αλλά και πολλά απο έξω (ειδικά αν πάρεις κάποια κιτ μαζί).
Αυτό που εκνευρίζει στην εγχώρια αγορά είναι οτι κατα περίπτωση υπάρχουν τιμές που "σφάζουν" και τιμές νορμάλ στο ίδιο μαγαζί!!!
Κλασσικό Ελληνικό σχέδιο :evil:
Προσοχή λοιπόν και πολλή έρευνα!

Αποσυνδεδεμένος iliasbass

• χρόνος... ποτέ δεν είναι αρκετός...
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 23, 2011, 05:42:56 μμ »
το θεμα ειναι τι αγοραστικη κινηση-δυναμη εχει καθε μαγαζι...
οταν αγορασει καποιος χονδρικη 1 κιτ δεν θα παρει καλη τιμη σε σχεση με καποιο αλλο μαγαζι που θα παρει 20-30 κιτ...
alangelo αν θυμασαι και εσυ στην αγγελια σου ειχες γραψει 1 κιτ 12 ευρω, τα 2 20ευρω...
με την ιδια λογικη δουλευουν και τα μαγαζια στην χονδρικη.
δεν μπορουμε να συγκρινουμε μαγαζι πχ που πουλαει σε χωριουδακι η μαγαζι που πουλαει στην αθηνα με μαγαζι που πουλαει global μεσω internet...
αν και με την ιδια λογικη θα χαιρομουν να εβλεπα ελληνικο μαγαζι, με καλες τιμες, ειτε  μοντελιστικο, ειτε μουσικο ειτε για αναλωσιμα αυτοκινητου και με την σειρα μου θα το στηριζα!!!
3% μοντελιστης
97% θαυμαστης των εργων σας...

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 24, 2011, 03:54:50 πμ »
...μην ξεχνάμε χρώματα δεν στέλνουν απο έξω...
Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλό Πάσχα :!:

Στέλνουν χρώματα και "ζουμιά" γενικότερα, τα περισσότερα online μοντελομάγαζα. Τα αμερικάνικα "σφίγγονται" λίγο (φοβούνται τις βόμβες :mrgreen:).

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 24, 2011, 07:36:22 πμ »
Καλημέρα, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ σέ ολουs!

σέ γενικέs γραμμέs θά συμφωνήσω μέ τούs περισσότερουs συναδέλφουs και πραγμάτικα χαίρομαι πού υπάρχει ανταπόκριση σ' ενα τόσο σοβαρό θέμα,
μόνο θά μού επιτρέψετε δύο-τρείs επισημάνσειs!

α) άπο τήν μικρή μού μοντελιστική πείρα εχώ διαπιστώσει ότι το hobby μάs δέν θεωρείται ιδιαίτερα φθήνο (ειδικότερα R/C, die cast), αλλά καί στατικόs ειδικά εάν προσθέσουμε καί τά αναλλώσιμα
    οπότε σιγουρά κάθε ευρώ μετράει στίs μέρεs μάs, αλλά οί περισσότεροι πιστεύω έχουμε τήν στοιχειώδη οικονομική δυνατότητα γιά νά μοντελάρουμε.

β) δέν πιστεύω ότι οι μαγαζάτορεs ''μπλοφάρουν'' και  ''καλλιεργουν'' τον μύθο που αναφέρει πιό πάνω ο φίλοs, αλλά δυστηχώs είναι μια πραγματικότητα,ειδικότερα όταν κλείνουν τα εμπορικά μαγαζιά
    πλέον γιά πλάκα  (μόνο στόν Πειραία κλείσανε τά τελευταία δύο χρόνια 60 περίπτερα απο τά οποία τά μισά περιμετρικά του λιμανιού) αυτό κατι λέει.

γ) ασφαλώs και χωράει συναισθηματισμόs στόν μοντελισμό, αλλιώs θα ασχολιόμασταν με πιό ''συνιθησμένα'' πράγματα στόν ελευθερό χρόνο μαs καί δέν θα ''παίζαμε''  (όπωs λένε πολοί) με
    αυτοκινητάκια,αεροπλανάκια και στρατιωτάκια στήν ηλικία μάs,ειδικά μ' ένα hobby πού ητάν στά φόρτε τού στά 80s και 90s και θεωρείται ξεπερασμένο σήμερα μπροστά στην ''λαίλαπα'' τών
    παιχνιδομηχανών.

δ) τέλοs δέν συγκρίνεται μέ τίποτα γία μένα συνάδελφοι μιά μοντελιστική βόλτα κυρίωs στο τρίγωνο αλλά και στά υπόλοιπα μαγαζιά  γία καφεδάκι,κουβέντούλα μέ τον υπαλλήλο και τούs
     πελάτεs,πολύτιμεs συμβουλέs και ψώνια,παρά μιά ψυχρή αγοραπωλησία απ' τό διαδίκτυο.

αλλά σίγουρα όλα αυτά είναι καθαρά υποκειμενικά και ο καθέναs σκέφτεται και πράτει αναλόγωs!

ευχαριστώ γιά τόν χρόνο σαs!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ME ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
βαρυ(ΠΝ)οίτης 7

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 24, 2011, 01:24:14 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 24, 2011, 05:00:07 μμ »
Εσείς απο που προμηθευεστε τα κιτ των μοντέλων?

Τον τελευταίο καιρό συνήθως από ModelClub! Μια χαρά πράγματα βρίσκω και έρχομαι και σε επαφή με τους συναδέλφους. Α, και προκειμένου τα χρήματά μου να πηγαίνουν από δω και από κει (έστω και αυτά τα μικροποσά των 5 και 8 eur) ξέρω ότι πάνε σε μία ...πλαϊνή τσέπη, σε κάποιον e-φίλο ή γνωστό!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 24, 2011, 05:26:57 μμ »
Καλησπέρα Νάσο και ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

κανένα απολύτως πρόβλημα φίλε μού,κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη ειδικά από εμπειρότερα άτομα στόν χώρο.
Οφείλω παντώς νά ομολογήσω ότι έχεις μεγάλη παρατηρητικότητα,αυτό τό έχω παρατηρήσει σε πολλά θέματα πού έχεις συμμετάσχει και πραγμάτικα χαίρομαι νά συζητώ μέ ατομά που έχουν κρίση
αντικειμενικότητα και αμεροληψία.

Φιλικά Αλέξης!

βαρυ(ΠΝ)οίτης 7

Tags: