Αποστολέας Θέμα: Mercedes Benz 500K Italeri 1/24  (Αναγνώστηκε 1544 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Mercedes Benz 500K Italeri 1/24
« στις: Οκτωβρίου 14, 2010, 05:46:35 μμ »
 Φίλοι μου καλησπέρα  ::salut::
εδώ και λίγες μέρες καταπιάστηκα μ' ενα πολιτικό θέμα (να ξεφεύγουμε κάπου-κάπου  :wink: ) το οποίο ελπίζω να προλάβω για την έκθεση της IPMS.....Λοιπόν Mercedes 500K, κλασικό "κομμάτι", που προσωπικά μ' αρέσει πολύ, απο την Italeri στην "αυτοκινητάδικη" κλίμακα 1/24.
Σαν κατασκευή απο το λίγο που είδα τα κομμάτια στα πλαίσια δεν μοιάζει προβληματική (καμμιά σχέση με εκείνη της Heller) οπότε και ξεκίνησα με το αμάξωμα.....(παρακαλούνται οι φίλοι "αυτοκινητάδες" να μην βαράνε μιας και "νουμπάς" στο θέμα αυτό  :oops: :D )
 Αρχικά αφού πλύθηκε καλά και ασταρώθηκε, σειρά είχε το μπλέ της Humbrol (71) αναμιγμένο με ελάχιστο μαύρο gloss (Humbrol επίσης)....

Έπειτα αφού στέγνωσε για 3-4 μέρες (Humbrol γαρ), μασκάρισα κάποια σημεία του αμαξώματος και σειρά πλέον είχε το Airframe Alluminiun της Alclad.......

Αφού έμεινε μια ολόκληρη νύχτα στον πάγκο μέσα σ' ενα κουτί απο παππούτσια (για την σκόνη και καλά - αν και τελικά εμφανίστηκε  :evil: ) ψέκασα το Trasparent Blue της Alclad και πάλι, αλλά σε πολύ λεπτά "χέρια" απο μακρυά. Σκοπός μου ήταν (δεν ξέρω αν το πέτυχα  :roll: ) να μην γίνει απόλυτα μπλέ μεταλλικό αλλά ενα ιριδίζων μπλέ χρώμμα που υπο γωνίες να ασημίζει λίγο (το 'χω δεί σε μοντέρνα Mercedes και μου έκανε εντύπωση).....

ξέρω οτι σε πολλούς θυμίζει καθαρά την Delahaye 135 (εννοώ χρωμματικά) και όντως έτσι είναι  :oops: απο εκείνη "εμπνεύστηκα" και το δοκιμάζω στην "500Κ" (την Delahaye που έχω θα δοκιμάσω άλλη διχρωμμία όταν έρθει εκείνη η ώρα)......
Τώρα θα μπεί σε κουτί για 5-6 μέρες ώστε να "κάτσουν" τα χρώμματα καλά, και εγώ θα ασχοληθώ με το εσωτερικό πλέον.....

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
Απ: Mercedes Benz 500K Italeri 1/24
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 14, 2010, 09:15:24 μμ »
Τέλειο φίλε Παναγιώτη...  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::
Τι να βαρέσουμε εμεις οι "αυτοκινητάδες", είναι άψογο.  ::salut::

ξέρω οτι σε πολλούς θυμίζει καθαρά την Delahaye 135 (εννοώ χρωμματικά) και όντως έτσι είναι  :oops: απο εκείνη "εμπνεύστηκα" και το δοκιμάζω στην "500Κ" (την Delahaye που έχω θα δοκιμάσω άλλη διχρωμμία όταν έρθει εκείνη η ώρα)......
Κι έλεγα κάπου το έχω ξαναδει... Θυμάμαι μια μονογραφία των 4τροχών με την Delahaye 135, αν δεν κάνω λάθος, σε αυτο το ακριβώς το συνδυασμό χρωμάτων...
Πάντως και το ασημι να άφηνες ωραίο είναι... Σκεφτόμουν ακριβως την ίδια διαδικασία με χρυσό υπόστρωμα και clear red για την F2007... Οπότε μου είναι απόλυτα χρήσιμη η εμπνευσή σου. 

Καλη συνέχεια με το εσωτερικό...  ::salut:: ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 14, 2010, 11:24:54 μμ »
Γιώργο φίλε μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια  :wink: 
Χμμμμ χρυσό και κόκκινο θα σου "βγάλει" πορτοκαλί τόνους......καλύτερα νομίζω υπόστρωμμα chrome silver και μετά πολλά λεπτά "χέρια" clear red  :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 07:29:31 πμ »
Θαυμάσιο βάψιμο Παναγιώτη. Τέτοια γυαλάδα :!: :!: Και με την ...παρεξηγημένη Humbrol  :?:

Σκεφτόμουν ακριβως την ίδια διαδικασία με χρυσό υπόστρωμα και clear red για την F2007... Οπότε μου είναι απόλυτα χρήσιμη η εμπνευσή σου. 
Λοιπόν αυτός ο τύπος μεταφράζει ό,τι βλεπέι σε Ferrari. Ανίατη η κατάστασή του :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 16, 2010, 05:23:55 μμ »
ΦΟΒΕΡΟ ΒΑΨΙΜΟ !!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Συγχαρητηρια!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 16, 2010, 09:42:43 μμ »
Σταύρο, Βαγγέλη σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια  :wink:
 λοιπόν μικρή συνέχεια στην "γερμανίδα"........

τα καθίσματα δυστυχώς ήταν πολύ απλά, οπότε προσπάθησα να προσθέσω μερικά πράγματα. Το roller της πλάτης είναι απο ρόδες 1/35 του Sd.Kfz.10 ενώ η μανέτα απο κάτω απο αεροσκάφος 1/72

και το πίσω μονό (  :shock: ) κάθισμα

Και πάλι δυστυχώς το σαλόνι δίνεται ως μονοκόματη "μπανιέρα" και δεν μπορούσα να κάνω και πολλά στα πλευρικά τοιχώματα με τον αερογράφο.....διαδοχικά μασκαρίσματα για ξύλο, λευκό, μπλέ. Το ταμπλό ευτυχώς ήταν χωριστά και βάφτηκε ξύλινο με νίκελ (και καλά) λεπτομέρειες. Στις πόρτες είναι να μπούν ακόμα τα "μπράτσα", οι μανιβέλες των παραθύρων και τα χερούλια (ανάγλυφα και οτι πολύ κακοφτιαγμένα απο την κατασκευάστρια) που έκανα απο διάφορα κομμάτια πλαστικού (στεγνώνουν ακόμα  :oops: )

Και ενα πρόχειρο dry fit για να δώ λίγο πώς θα είναι στο πρπ

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 16, 2010, 09:50:59 μμ »
κουκλι ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 16, 2010, 09:56:43 μμ »
Παναγιώτη για την εξωτερική του εμφάνιση μου άρεσε πάρα πολύ.Στο εσωτερικό, θα μπορούσες να επιμείνεις σε μερικά σημεία, όπως ένα wash με light (ή και medium grey) στις αναγλυφες ραφές των ασπρων καθισμάτων και "παιχνίδισμα" με περισσότερες αποχρώσεις καφέ για τα νεύρα του ξύλου και ένα σατινέ βερνικάκι για μια υποτυπώδη γυαλάδα και crystal clear στους πίνακες των οργάνων!... λεπτομέρειεςπου κάνουν την διαφορά και ας μπήκε απο πάνω η κουκούλα!.. ::icon_thumright:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 16, 2010, 10:00:38 μμ »
Δημήτρη, Θανάση  ::thanks_smilie::
 Θανάση για το wash έχεις απόλυτο δίκιο και θα προσπαθήσω να το εφαρμόσω (ακόμα δεν κολλήθηκαν  :wink: ).....Στα ξύλα έχω ψεκάσει 2 "χέρια" ακρυλικό βερνίκι gloss της Tamiya και ίσως λόγω φώτο δεν φαίνεται  :oops:  Το ίδιο και για τα όργανα, μια σταγόνα πηκτό βερνίκι της Talens  :wink:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 16, 2010, 10:19:41 μμ »
Πολύ ωραίο Παναγιώτη. Μου άρεσε πολύ το βάψιμο και η προσέγγιση που έκανες.  ::icon_thumright::
Στο εσωτερικό θα μπορούσες ίσως να επιμείνεις λίγο περισσότερο όπως λέει και ο Θανάσης, εκεί όμως που θέλει λίγο παραπάνω προσπάθεια και προσοχή νομίζω ότι είναι τα ανάγλυφα όργανα  :?

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 18, 2010, 05:44:13 μμ »
Πολύ ωραίο γίνεται και το dry fit δειχνει τέλειο!!!  ::icon_thumright:: ::eusa_clap::
Για τα παιχνίδισμα" με περισσότερες αποχρώσεις καφέ για τα νεύρα του ξύλου, δεν είμαι ειδικός αλλα μια χαρά μου φαίνονται...
Τα καθίσματα ωραία βγηκάν.
Καλή συνέχεια...
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος geokat

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΞΑΝΘΗ-ΝΑΥΠΛΙΟ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 19, 2010, 05:13:55 μμ »
πολη ομορφη η γερμανιδα σου φιλε ειδικα το βαψημο της ειναι πρωτο!!!!!!!καλη συνεχεια ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Tags: