ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Ξύλινα Πλοία
Halifax New Hampshire 1768
nickolas77:
καλησπερα! ειμαι νεος και στο φορουμ και επισης νεος στην κατασκευη ξυλινου καραβιου!!
εχω το μοντελο Halifax new hampshire 1768 της constructo και πραγματικα δυσκολευομαι να βγαλω ακρη. δεν ξερω αν φταιει το γεγονος οτι δεν εχω ξαναφτιαξει ξυλινο μοντελο η οι πληροφοριες που μου δινει ο κατασκευαστης ειναι λιγοστες
μου εχει ενα γενικο σχεδιο μεγεθους Α1 διπλης οψης, ενα βιβλιο οδηγιων που περιοριζετε σε 5-6 σελιδες και μια λιστα απο τα parts
επισης μου εχει μεσα ορειχαλκινα καρφακια τα οποια αμφιβαλλω αν θα με φτασουν οπως επισης και τα ξυλα που πρεπει να χρησιμοποιησω για τον σκελετο του πλοιου δεν μου αρκουν
εχω προχωρησει μεχρι ενα σημειο δηλαδη εχω φτιαξει τα 2 επιπεδα του καταστρωματος και εχω επενδυσει με 2 σειρες απο ξυλα τον σκελετο του καραβιου!
και εχω για αρχη μερικες ερωτησεις!
α) που μπορω να βρω αυτα τα καρφακια απο ορειχαλκο φ 0,5 *12mm; για την διαμετρο δεν ειμαι σιγουρος αλλα περιπου τοσο ειναι
β) αν υπαρχει κανεις που να εχει φτιαξει το ιδιο η της ιδιας εταιριας μπας και καταλαβω την λογικη
γ) αν μου λειψουν ξυλα τι μπορω να κανω που μπορω να βρω; πχ ξυλο με διαστασεις 5*2*480mm σκεφτηκα ετσι και μου λειψουν να αγορασω ενα ξυλο την ιδιας ποιοτητας με διαστασεις 200*500 με παχος 2 mm με το ιδιο παχος και να τα εκοβα σε υδροκοπη! υπαρχει καμια καλυτερη ιδεα;
vagelischantziaras:
Καλησπερα Nickolas 77.
Κατ αρχας να σε συγχαρω για την επιλογη σου ειναι ενα πολυ ωραιο καραβι.
Πρωτ απ ολα το πρωτο πραγμα που εχω να πω ειναι οτι οταν αρχιζουμε ενα εργο το πρωτο πράγμα που κανουμε ειναι να συλλεξουμε πληροφοριες, ιστορικες, κατασκευαστικες,φωτογραφικες κ.λ.π.οι οποιες θα μας γινουν χρησιμος συμβουλος στην κατασκευη . Αυτο εσχυει για νεους και παλιους κατασκευαστές.
Και τώρα στις ερωτησεις .
1)Αν τα καρφακια τα χρειάζεσαι για να στηριξεις τα ξυλα ειναι λαθος,αν τα θες να φαινονται στο τελικο σταδιο ,υπαρχει τεχνικη που αντικαθιστα τα καρφακια.
2)Προσωπικα το συγκεκριμενο καραβι δεν το εφτιαξα,αλλα για πληροφοριες οσον αφορα την λογικη εξεφρασε τες και θα τις δουμε μια μια .
3)Συνηθως τα ξυλα που υπαρχουν στα kits αρκουν κανοντας βεβαια μια οικονομια .
Σε συνιστω δε, αν σε ενδιαφερει να ασχοληθεις με αυτο το χομπυ, να αρχισεις την αγορα καποιων εργαλειων για να μπορεσεις να ανταποκριθείς στις διάφορες απαιτησεις,κοπης ,λειανσης κ.λ.π..
Vagelis
nickolas77:
ωραια ας τα πιασουμε απο την αρχη!!
1) θα ηθελα να με παραπεψεις στην τεχνικη που αντικαθιστα τα καρφακια! οπου εκτος απο το πετσωμα (αν το λεω σωστα) που χρειαζονται καρφακια τα θελω και στο καταστρωμα για την επενδυση του
η τεχνικη που μου λεει να ακολουθησω εναι οτι σε ολες τις περιπτωσεις καρφωνω μεχρι μισο ποντο το ορειχαλκινα καρφακια και μετα θα πρεπει να κοπουν οπως και εχω κανει μεχρι στιγμης
2) για τα ξυλα που λεω οτι δεν θα φτασουν δεν ειμαι ακομα σιγουρος 100% αλλα οκ το αφηνω στην ακρη για την ωρα αυτο
3) το ποιο σοβαρο θεμα που εχω να αντιμετωπισω ειναι η επενδυση του σκελετου αν υπαρχει να ηθελα να δω εναν "οδηγο" με την τεχνικη του
το βιβλιο οδηγιων του σου λεει το πως θα γινει αλλα απο οτι καταλαβα βοηθαει μονο καποιον που εχει ασχοληθει ξανα για πρωταρη νομιζω ειναι αρκετα δυσκολο
εχω συλλεξει πληροφοριες χωρις να με βοηθησουν αρκετα εκτος απο καποιες φωτογραφιες που βρηκα αλλα οχι για το "ντυσιμο" του σκελετου
απο την μια προσπαθω να αυτοσκεδιασω αλλα απο την αλλη το φοβαμαι για να μην χαλασω το μοντελο
επισης απο εργαλεια σε γενικες γραμμες ειμαι οκ!!
Vasilis-Frederica:
Ξεκίνα πρώτα από το πέτσωμα του σκάφους.
Μια καλή αρχή για αρχάριους όσον αφορά το πέτσωμα του σκάφους θα βρεις εδώ http://modelshipworld.com/phpBB2/hptintro.php
Ξυλεία καρφιά και πολλά fittings για ξύλινα πλοία μπορείς να βρεις σε πολλά μαγαζιά του εξωτερικού.
Στείλε μου μήνυμα για να σου δώσω μερικά site, δεν ξέρω εάν μπορώ να βάλω εδώ διάφορα url μήπως και είναι θέμα διαφήμισης και δεν κάνει.
Γενικά η εταιρεία που διάλεξες είναι λίγω φτωχή στα σχέδια και τις οδηγίες.
Πάντως η όλη δουλειά είναι να προσέξεις το πέτσωμα του σκάφους.
Διάβασε καλά τις οδηγίες που σου δίνω στο παραπάνω url, είναι πολύ κατατοπιστικές.
Ξυλεία και πάλι θα βρεις ότι θέλεις σε καταστήματα του εξωτερικού, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε διαστάσεις και σε πάχη.
Καλή συνέχεια με το ιστιοφόρο.
Βασίλης
vagelischantziaras:
Καλημέρα.
Κατ αρχας ενα ερωτημα. Το συγκεκριμενο kit προβλεπει και δευτερο πετσωμα η οχι?
Για το πρωτο ερωτηματα που μου κανεις θα σου απαντησω με φωτογραφιες (1) & (2).
Για το τριτο ερωτημα.
α) Το εγχειρίδιο που σε παρέπεμψε ο Vasbot σου είναι απαραίτητο.
β) Εδώ υπαρχουν http://win.xiulong.it/modellismo/manuali%20ok/manuali.htm κάποια manual χρήσιμα κατά την γνώμη μου, δυστυχώς ελληνικά δεν ξέρω αν υπάρχουν.
Επίσης θα πρέπει να αρχίσεις να επισκέπτεσαι ξένες ιστοσελίδες μοντελισμού για να δεις και να πάρεις ιδέες πως αλλοι λύνουν τα διάφορα προβλήματα. γ) Εάν το kit προβλεπει δυο πετσωματα δες φωτο (3 ) &( 4), αν οχι τα πραγματα αλαζουν
χρειαζεται μεγαλη προσοχη για να εχεις ενα καλο αποτελεσμα.
Αν θες ανέβασε κάποιες φωτο στο στάδιο που βρίσκεσαι , έτσι πιστεύω θα εκτιμήσουμε καλύτερα τα προβλήματα και θα σου δώσουμε πιο σαφείς απαντήσεις .
Παντως ενα ειναι σιγουρο μην συνεχιζεις αν δεν λυσεις τις απορειες σου.
Vagelis.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση