Αποστολέας Θέμα: S-70B 1/72 AEGEAN HAWK HOBBY BOSS  (Αναγνώστηκε 7361 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mksstratos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
S-70B 1/72 AEGEAN HAWK HOBBY BOSS
« στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 08:12:33 μμ »
Γεία σας φίλοι μου και πάλι....Θα ξεκινήσω ένα νέο project-πρόκληση για τις μοντελιστικές μου ικανότητες-με σκοπό να προσθέσω στη συλλογή μου ένα δεύτερο Ε/Π του ΠΝ μας.Ύστερα απο ψαξίματα και ξαναψαξίματα κατέληξα στην αγορά του SH-60F της Hobby Boss που με τις απαραίτητες προσθήκες/μετατροπές (όχι ιδιαίτερα επίπονες στα εξωτερικά μέρη) μπορεί να γίνει άνετα ένα απο τα τελευταίας παραλάβης ναυτικά Ε/Π του ΠΝ.Σας παραθέτω εικόνες απο του τι διαθέτω για να ξεκινήσω

Το κιτ μπορώ να πω οτι είναι αρκετά καλής ποιότητας με πολλά περίσσεια κομμάτια (δεύτερο πάτωμα χωρίς ράγες για καθίσματα,πίνακας οργάνων χωρίς ανάγλυφη λεπτομέρεια,πλαινό πολύκαννο πυροβόλο,βλήμα penguin που θα χρησιμοποιηθεί δεόντως κ.α.) και πολύ καλές χαλκομανίες απο άποψη θεματολογίας όπως βλέπετε.
Επίσης έχω στη διάθεση μου και δύο βελτιωτικά σετάκια ένα απο eduard με φωτοχαραγμένα που κολλούν μόνα τους

καθώς και το απαραίτητο σετάκι ρητίνης απο armycast (με απίστευτα γρήγορη παράδοση και χαμηλή τιμή μεταφορικών) που αναλαμβάνει να...Ελληνοποιήσει το κιτ

Όμως!!!Δεν υπάρχει κάτι για το εσωτερικό δυστυχώς, κι εδώ έρχεται η μνεία που έκανα στην αρχή για τη λέξη ''πρόκληση''!!!!.........Πρέπει να φτιαχτεί βαρούλκο sonar,γραφείο εργασίας ASO(σοναρίστα),γραφείο εργασίας TSO(ρανταρίστα),ράφια ηλεκτρονικών,ένα βίντεο οικιακού τύπου και πολλά άλλα τα οποία βέβαια ΕΑΝ θέλεις τα φτιάχνεις αλλά.....είπαμε.Και όλα αυτα στην 1/72.Δυστυχώς-κι εδώ θα ήθελα τη βοήθεια σας-δεν κατέχω και πολλές φωτο (παρ'ολο που έχω επισκεφθεί τη βάση του Μαραθώνα ουκ ολίγες φορές) ειδικά απο τις θέσεις του ρανταρίστα με το συρόμενο πανελ του ρανταρ και το esm.Θα ήθελα να φτιάξω το ΠΝ59 με τον θυρεό της επιχείρησης ATLANTA (Σομαλία) ή το ΠΝ60.Αυτά φίλοι μου το προτζεκτ δυστυχως απο τώρα σας το λέω θα είναι αργό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά εδώ είμαστε.Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και τα λέμε  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
Απ: S-70B 1/72 AEGEAN HAWK HOBBY BOSS
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 08:27:26 μμ »
καλη επιτυχια φιλε μου.Το εχω και εγω το συγκεκριμενο αλλα δε βλεπω να το πιανω συντομα
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 08:44:43 μμ »
Καλη αρχη Στρατο.  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Εγω περιμενω το σετακι της μετατροπης αν και ειχα ξεκινησει να τα scratchαρω ολα, μεσα εξω. Τα μεσα θα τα κρατησω  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Να σκεφτεσαι οτι ειναι 1/72. Ακομη και με ανοιχτη την πορτα τα βασικα θα φαινονται  :wink:
Οι οθονες ειναι ευκολες να φτιαχτουν απο πλαστικο (κουτακια) αλλα θελουν το χρονο τους και αρκετη υπομονη.

Το κοκπιτ της eduard ειναι λαθος για τα ΠΝ-59/60/61. Το πραγματικο αποτελειται απο 4 μεγαλες οθονες με ολες τις ενδειξεις του ελικοπτερου.
Τα παλιοτερα Aegean-Hawk εχουν αυτο το κοκπιτ που δινει και η eduard.
Νώντας

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 08:50:32 μμ »
Καλη αρχη Στρατο.  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Εγω περιμενω το σετακι της μετατροπης αν και ειχα ξεκινησει να τα scratchαρω ολα, μεσα εξω. Τα μεσα θα τα κρατησω  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Να σκεφτεσαι οτι ειναι 1/72. Ακομη και με ανοιχτη την πορτα τα βασικα θα φαινονται  :wink:
Οι οθονες ειναι ευκολες να φτιαχτουν απο πλαστικο (κουτακια) αλλα θελουν το χρονο τους και αρκετη υπομονη.

Το κοκπιτ της eduard ειναι λαθος για τα ΠΝ-59/60/61. Το πραγματικο αποτελειται απο 4 μεγαλες οθονες με ολες τις ενδειξεις του ελικοπτερου.
Τα παλιοτερα Aegean-Hawk εχουν αυτο το κοκπιτ που δινει και η eduard.

Σ'ευχαριστώ φίλε felix.Ναι το γνωρίζω αυτό για το κοκπιτ δεν έχω αποφασίσει ακόμη εαν θα το βάλω ή οχι (μπορει να ''πατήσω'' πάνω σε αυτο θα δω είναι όμορφα προβαμμένο) όσο και για την κλίμακα θα συμφωνήσω μαζί σου και στο αγκουστάκι που έφτιαξα τον χειμώνα τετοια κουτάκια έφτιαχνα αλλά θέλει υπομονή όπως είπες.

Αποσυνδεδεμένος svyatoslav

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορινθος-Σερρες
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 08:16:57 μμ »
Καλη αρχη Στρατο. Αντε και την Πρωτοχρονια ετοιμο :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 ::salut::. Καλο κουραγιο

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 26, 2010, 08:29:08 μμ »
Αγαπητοί μου συμοντελιστές Χρόνια Πόλλά κατ'αρχην!!!Βρήκα λίγο χρόνο σήμερα και ξεκίνησα δυνατά ύστερα από αρκετό διάστημα απουσίας (από το καλοκαιράκι).Το πήρα λοιπόν απόφαση και πάμε.Αφού άνοιξα μια τρύπα στο πάτωμα για το σοναρ έφτιαξα την βάση για το βαρούλκο του μηχανισμού εισολκής/εξολκής αυτού.

Στη συνέχεια και με πολύ υπομονή προχώρησα στο rack των ηλεκτρονικών και στην κονσόλα του σοναρίστα.

Χρησιμοποιήθηκε φύλλο πλαστικού απο δυο πάχη καθώς και τα περισσεύματα ρητίνης του σετ της armycast.Τέλος, έφτιαξα άλλο ένα κουτί για το -και καλά- τακτικό σύστημα-esm

Η κατάσταση λοιπόν εως τώρα είναι αυτή στην παραπάνω φωτο,περιμένω να κολλήσουν καλά όλα αυτά τα εύθραστα πραγματάκια για να συνεχίσω με στοκοτριψίματα όπου μπορώ και να ξεκινήσει η βαφή.Όσον αφορά τη βαφή για έναν φίλο που ρώτησε εδώ θα χρησιμοποιήσω για το εσωτερικό το Η308 (γκριζο) για πάτωμα συσκευές,το Η45 που είναι ανοικτό γαλάζιο για τα τοιχώματα και την οροφή φυσικά το μαύρο που έιναι στο κοκπιτ και για έξω το Η307 για τα πλαινά του Ε/Π,το Η315 για τις κάτω επιφάνειες και το Η337 για τις άνω όλα gunze.Τα χρώματα εαν θέλετε να τα δείτε τα έχω χρησιμοποιήσει στο ΑΒ-212ASW που έχω φτιάξει και μου φαίνονται ικανοποιητικά  (http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,2019.50.html)

Αυτά φίλοι μου τα λέμε  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 26, 2010, 08:35:14 μμ »
Πάρε μια φωτό για έμπευση... Καλές δουλειές....  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 12:39:00 μμ »
Πάρε μια φωτό για έμπευση... Καλές δουλειές....  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Περασμένες δόξες.......Υπηρετούσα σε Φ/Γ και είχα συχνή ενασχόληση ως ελεγκτής ε/π αλλά τώρα είμαι σε ΤΠΚ........

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 03:29:56 μμ »
Spoiler (hover to show)

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 27, 2010, 08:28:39 μμ »
Επιτελους καταφερες να ασχοληθεις και λιγο. Χρονια πολλα Στρατο. Καλα ειναι και στους αθανατους :)

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 08:12:56 μμ »
Καλή Χρονιά σε όλους και όλες με υγεία πάνω απ'όλα!!!!!!Βρήκα λίγο χρόνο χθές και σήμερα το απογευματάκι (ανάμεσα σε κουραμπιεμελομακάρονα,δίπλες κλπκλπ) και προχώρησα λίγο
με το εσωτερικό του γερακιού.

Έκλεισα άτρακτο,κόλλησα σκέλη π/γ και εισαγωγές/εξαγωγές κινητήρων και αύριο με πιο καθαρό μυαλό και πιο πολύ χρόνο ελπίζω να προχωρήσω με τα του εξωτερικού ώστε να συνεχίσω με στοκαρίσματα που θα είναι αρκετά  :( :(

Αυτά φίλοι μου ελπίζω να σας αρέσει τα λέμε  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 01, 2011, 10:19:07 μμ »
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 02, 2011, 09:10:50 μμ »
Γεία σας και πάλι  ::salut:: , προχώρησα σήμερα με κολλήσεις,πολλές κολλήσεις μικρών-και χωρίς οδηγούς-κομματιών (ρητίνες γαρ) απαραίτητων όμως για να Ελληνοποιήσουν το γεράκι μας.
Θα προσπαθήσω να το στοκάρω αύριο όπου χρειάζεται (παντού δλδ όπως θα δείτε) και θα το αφήσω καμιά βδομάδα (φεύγω ταξίδι με το πλοίο  :evil:) να τραβήξει καλά και μετά τρίβουμε :? :?

Αυτά φίλοι μου θα τα πούμε σε μια εβδομάδα καλά να περνάτε  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Στράτος

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 11, 2011, 09:28:38 πμ »
καλή συνέχεια σε αυτή τη δύσκκολη μετατροπή

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 11, 2011, 09:40:18 πμ »
Χαρά στο κουράγιο σου! Πάντως μέχρι τώρα τα πας μια χαρά! Καλή συνέχεια! :D

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 07:48:04 μμ »
Γεία σας και πάλι φίλοι μου!!!!Ύστερα από αρκετό καιρό απραξίας-λόγω δουλειάς δλδ-έχω φθάσει στο σημείο της βαφής.Έχω ψεκάσει τις κάτω επιφάνειες,αυτή τη στιγμή που σας γράφω τελειώνω με τις πλαινές,θα το αφήσω δυο-τρείς μέρες να στεγνώσει καλά και μετά πάμε στις άνω.Εδώ....έχω πελαγώσει και θα ήθελα τη βοήθεια σας.Απ'ότι ξέρω δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο παραλλάγης απλά βάφουμε το σκουρότερο γκρίζο όπως βλέπουμε το ε/π απο επάνω-καλύμματα κινητήρων,χώρος άνωθεν κοκπιτ-σωστά;Τι γίνεται με το stabilator αλήθεια?Όποιος έχει καμιά πιο σαφή φωτο ευπρόσδεκτη είναι.Το θέμα είναι οτι οι τόνοι των δύο γκρίζων είναι αρκετά κοντά που δεν ξεχωρίζεις κάποιο πατερν.Ευχαριστώ παίδες τα λέμε με φωτο ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 13, 2011, 09:44:46 μμ »
Δες εδω http://koti.welho.com/msolanak/dets70.html

Κανονικα βαφεται με το σκουροτερο γκρι και το ανω μερος ολης της ουρας, δηλαδη απο την καμπινα και πισω, στην ουσια μια μικρη λωριδα που επεκτεινεται και στο χειλος του καθετου σταθερου.

Βαλε φωτογραφιες, ωραια δουλεια εχεις κανει  ::salut::
Νώντας

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 14, 2011, 01:54:21 μμ »
Καλο κουραγιο στο βαψιμο Στρατο. δειξε φωτογραφιες οποτε ευκαιρεσεις ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 17, 2011, 11:42:03 μμ »
Γεία σας φίλοι μου...

Μερικές φώτο και απο το τρίτο χρώμα.(Οι φώτο είναι απαράδεκτες συγγνώμη αλλά βιαζόμουν και τις έβγαλα με το κινητό μου).Για πείτε μου να προχωρήσω στο επόμενο βήμα ή όχι?η ''μουρίτσα'' του δε βάφεται με το σκούρο γκρί???? :? :?

Σίγουρα χρειάζονται διορθώσεις με την επέμβαση ψιλού πινέλου. ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 08:31:47 μμ »
Γεία σας φίλοι μου!!!

Ένα μικρό update σήμερα...Αφού πέρασα δύο χέρια παρκετίνη τοποθέτησα τις παρεχόμενες χαλκομανίες απο το σετ της armycast

Παιδιά όμως δύσκολα τις ξεχωρίζεις τι γίνεται ρε γμτ?Ύπαρχει περίπτωση να σκουρήνουν λίγο με το τελικό ματ βερνίκι?

Κοιτάξτε εδώ τι έγινε....... :evil: :evil:

Τι λέτε να κάνω εδώ που έχω φτάσει?????  :? :? :?

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 09:15:18 μμ »
Αχνοφαίνονται τα decals  :!: :!: :!: Γιατί έγινε αυτό ρε παίδες  :?: :roll:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 01, 2011, 12:29:16 πμ »
Φίλε Στράτο νομίζω πως η απόχρωση σου είναι λάθος. Το πραγματικό έχω την εντύπωση πως είναι πιο σκούρο και μπλεδίζει κάπως. Οι πιο ειδικοί στην παραλαγή των Aegean Hawk ας συνδράμουν!

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 07, 2011, 12:14:44 πμ »
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,17231.0.html

με τα χρωματα για το aegean hawk ειναι μπερδεμα....
αυτο ειναι το topic που εκανα και ειδα οτι υπαρχουν διαφορα χρωματα που χρησιμοποιει ο καθενας
δες αν θες ισως σε βοηθησει......

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,17231.0.html

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 07, 2011, 01:08:46 μμ »
Παιδιά ευχαριστώ πολύ δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει γίνει έχω χρησιμοποιήσει αυτά τα χρώματα ακριβώς (όπως και σε ένα αγκουστακι που έχω φτιάξει).Τώρα είναι λίγο αργά.Έχω κάνει wash,θα ψεκάσω και ματ βερνικάκι και τέλος και πολύ κράτησε......Έχω ξενερώσει αλλά ας όψεται που έρχεται η κόρη μου.......(Γι'αυτό ψιλοβιάζομαι να το τελειώσω γιατί μετά...παπαλα για κάποιο καιρό)

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 07, 2011, 11:29:05 μμ »
Tωρα ξεκινα τις αποχρωσεις και ασε τα γκρι. Αντε με το καλο αγορινα μου ::glossa:: ::glossa::

Tags: s-70 sh-60 seahawk