Καλή μοντελιστική χρονιά σε όλους. Αποφάσισα να σας σερβίρω μπριζολάκι σήμερα.
Το είχα λοιπόν το κακόμοιρο και σκονιζότανε παρατημένο και ημιτελές πάνω στο ράφι. Κάποια στιγμή έλεγα να το κάνω πειραματόζωο, γλύτωσε από τρεις γενικές εκκαθαρίσεις, μερικά πεσίματα και άλλες κακουχίες. Δεν μου πήγαινε καρδιά όμως γιατί το θεωρώ πανέμορφο σαν άρμα, οπότε κάθε φορά που σκεπτόμουν να το κάνω κάτι επέστρεφε στο ράφι.
Προχτές το πήρα απόφαση, ξεβάφτηκε (έπρεπε, μιας και είχα ασελγήσει επάνω του όπως βλέπετε σε προηγούμενες φωτογραφίες) και έτσι το Μ-60 μπήκε σε τάπερ με χλωρίνη για 72 ώρες περίπου. Το χρώμα απλά εξαφανίστηκε, χωρίς καθόλου τρίψιμο. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα το άνοιγα να δω τι γίνεται, με το τελικό αποτέλεσμα, όπως φαίνεται παρακάτω, να είναι άψογο, και χωρίς να πειραχτεί το πλαστικό ή οι κολλήσεις. Ήταν βαμμένο με έναμελ και υδατοδιαλυτά ρέβελ, τα οποία αντιστάθηκαν και το περισσότερο στη χλωρίνη. Σε κάνα δυο εδαφικούς έμεινε λίγο χρώμα αλλά θα καθαριστεί κι αυτό με το άλλο μαγικό ζουμί.
Πάμε τώρα στο τι άλλο του έκανα:
ΠύργοςΠροστέθηκαν καπνογόνα και τα κουτιά αποθήκευσης. Η βάση των καπνογόνων είναι λίγο μούφα, μιας και η κανονική πατάει λίγο πιο ψηλά από την επιφάνει του πύργου αλλά θα το αντέξω, πείτε κι εσείς ότι δεν σας το είπα.

Έφτιαξα τα οπτικά του πυροβολητή, καθάρισα καλουπογραμμές και σημάδια και μένει στοκοτρίψιμο σε συγκεκριμένα σημεία.
ΠήγμαΕδώ ήθελε αρκετή δουλειά. Αρχικά αλλάχθηκαν οι εισαγωγές αέρα με τις πιο νέες από το σετ του Verlinden. Αυτό το έκανα γιατί έβαλα και τα καπνογόνα στον πύργο.

Οι εδαφικοί της esci-italeri είναι άψογοι και δεν χρειάστηκαν κάτι αλλά στους κινητήριους - sprocket έπεσε κλάμα. Αρχικά έπρεπε να αλλαχτούν οι κινητήριοι γιατί είχα συναρμολογήσει λάθος αυτούς του κιτ, και έπειτα αλλάχτηκαν και οι μεταδόσεις.

Μένει να μπει ένα φύλλο πλαστικού εσωτερικά να μην φαίνονται τα ανοίγματα. Επίσης, κάτι που μου το είχε κάνει και με τους αρχικούς, η ερπύστρια έρχονταν δύο χιλιοστά περίπου πιο έξω από τον κινητήριο (δεν ξέρω τι έφταιγε, αλλά ούτε και βρήκα όσο και να το έψαξα), με αποτέλεσμα να μπουν φιλέτα πλαστικού ανάμεσα στον κινητήριο και την μετάδοση για την ευθυγράμμιση. Οι νέοι κινητήριοι και μεταδόσεις είναι academy. Μετά από όλες τις διορθώσεις μπήκε η ερπύστρια, από το κιτ του blazer της Italeri.

Προχωράμε σε στοκαρίσματα, διορθώσεις, τριψίματα κι άλλες λεπτομέρειες και επανέρχομαι με το βάψιμο.
Κι επειδη όταν λέμε κολλάμε, το εννοούμε, το μόνο πράγμα που έφυγε στα τρία χρόνια κακοποίησης ήταν μια χειρολαβή από το αριστερό κουτί στο φτερό.

Το άρμα θα γίνει αμερικάνικο, ελπίζω να μου κάτσει αυτό που σχεδιάζω, αν και με τρώει να το κάνω Α3 αλλάζοντας πυροβόλο, οπτικό πυροβολητή και προσθέτοντας τον αισθητήρα ανέμου.

Και μια πανοραμική για κλείσιμο: