Αποστολέας Θέμα: Οδηγίες για Βαγιέχο  (Αναγνώστηκε 2911 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος EYFYHS

• Scale 1/144
  • *
Οδηγίες για Βαγιέχο
« στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 01:28:31 πμ »
Παιδιά βρήκα στην Θεσσαλονίκη το κατάστημα που πουλάει Βαγέχο ακριλικά χρώματα...ο τύπος στο κατάστημα μου είπε ότι αυτά με το λευκό καπάκι στρώνουν πολύ καλά για πινέλο (ότι είπε και ο Crow στο βίντεό του). Είναι όντως τόσο καλά; Χρειάζονται αραίωμα;Και με τι; Μιλάω πάντα για χρήση με πινέλο.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Οδηγίες για Βαγιέχο
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 01:39:29 πμ »
Με λιγο νερακι + κανα-δυο σταγωνες αζαξ στρωνουν πολυ καλα.

Αποσυνδεδεμένος armatistis300

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 01:15:47 μμ »
Παιδιά βρήκα στην Θεσσαλονίκη το κατάστημα που πουλάει Βαγέχο ακριλικά χρώματα...ο τύπος στο κατάστημα μου είπε ότι αυτά με το λευκό καπάκι στρώνουν πολύ καλά για πινέλο (ότι είπε και ο Crow στο βίντεό του). Είναι όντως τόσο καλά; Χρειάζονται αραίωμα;Και με τι; Μιλάω πάντα για χρήση με πινέλο.
τα vallejo ειναι λιγο δυσευρετα. που τα πετυχες? σε ποιο μαγαζι?

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 01:41:42 μμ »
δουλεύονται όντως πολύ καλά με πινέλο αλλά είναι πολύ ευαίσθητα. το σύνηθες πιάσιμο του μοντέλου προκαλεί γρατζουνιές στο χρώμα και οποιαδήποτε χρήση ταινίας σηκώνει το χρώμα για πλάκα. αυτά από την μικρή μου εμπειρία με τα συγκεκριμένα χρώματα (model color). τα model air (είναι για αερογράφο) μου φάνηκαν λίγο πιο ανθεκτικά στο δούλεμα από πάνω.

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 07:42:52 μμ »
δουλεύονται όντως πολύ καλά με πινέλο αλλά είναι πολύ ευαίσθητα. το σύνηθες πιάσιμο του μοντέλου προκαλεί γρατζουνιές στο χρώμα και οποιαδήποτε χρήση ταινίας σηκώνει το χρώμα για πλάκα. αυτά από την μικρή μου εμπειρία με τα συγκεκριμένα χρώματα (model color). τα model air (είναι για αερογράφο) μου φάνηκαν λίγο πιο ανθεκτικά στο δούλεμα από πάνω.

εξαρτάται τί θέλεις να βάψεις...για φιγούρα είναι τα κορυφαία κατ'εμέ

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 08:40:07 πμ »
Με πινέλο, δουλεύονται αραιωμένα (όπως σου είπε ο Δημήτρης - Crow), αλλά και αδιάλυτα κατευθείαν από το μπουκαλάκι (το οποίο όμως θα πρέπει να κρατάς ανάποδα και να το κουνήσεις με μανία για κανένα λεπτό). Και με τους δύο τρόπους στρώνουν υπέροχα, χωρίς να αφήνουν πινελιές. Κατ' εμέ, μάλλον τα κορυφαία χρώματα που υπάρχουν σήμερα για πινέλο.

Η αλήθεια είναι πάντως, ότι δεν πιάνουν γερά απ' ευθείας σε πλαστικό, με αποτέλεσμα να σηκώνονται με την ταινία και να είναι επιρρεπή σε γρατζουνιές. Επίσης για κάποιο λόγο είναι πολύ ευπαθή και δύστροπα αν περαστούν πάνω σε plasticard. Αν όμως το μοντέλο σου είναι ασταρωμένο, τότε δεν έχεις πρόβλημα.

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος EYFYHS

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2010, 09:32:39 μμ »
Προφανώς δεν υπάρχει το τέλειο...και να στρώνουν καλά με πινέλο και να είναι ανθεκτικά, και το ένα και το άλλο... δύσκολο...οπότε ασταρώνεις και ησυχάζεις.Το γεγονός ότι δεν είναι πολύ ανθεκτικά όμως δεν θα με βοηθήσει να "ξεφτίσω" πιο εύκολα γωνίες και φθορές;

Αποσυνδεδεμένος Manos T.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2010, 03:39:14 πμ »
τα vallejo ειναι λιγο δυσευρετα. που τα πετυχες? σε ποιο μαγαζι?

Εγω τα εχω βρει στο καταστημα Αθηναικες Μινιατουρες στην Ιπποκρατους... Εχει σχεδον ολη την γκαμα... Νουμερο δεν θυμαμαι αλλα ειναι σχετικα ψηλα... Μετα το plastimodelismo κανα δυο τετραγωνα στα δεξια οπως ανεβαινεις προς Αλεξανδρας...

Αποσυνδεδεμένος Χ.Δρέττας

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2010, 02:15:36 μμ »
Αθηναϊκές Μινιατούρες
Ιπποκράτους 84
(γωνία με Καλλιδρομίου)
τηλ. 210 3638510

ΜΦΧ
Χρήστος Δρέττας

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2010, 07:13:40 μμ »
Είτε αραιωμένα με νερό  είτε και σκέτα. Είναι όντως ιδανικά για δουλειές με πινέλο αλλά μην τα αποκλείετε από τον αερογράφο! Χρησιμοποιώντας ως δυαλυτικό το καθαριστικό αερογράφου της εταιρίας, ψεκάζονται άνετα.

Για όσους ασχολούνται με  άρματα και φίγουρες Β ΠΠ, η σειρά  της Vallejo Panzer Aces  είναι κάτι που δεν πρέπει να λείπει από το εργαστήριο τους.

type less model more

Tags: vallejo