Αποστολέας Θέμα: Ξυλόκολλα Κρυσταλιζέ 909 - Ερώτηση  (Αναγνώστηκε 8404 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Ξυλόκολλα Κρυσταλιζέ 909 - Ερώτηση
« στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 12:47:19 μμ »
Αγόρασα την κόλλα που φαίνεται στη φωτό

για να κολλήσω καλύπτρες  και να αποφύγω τα σπαστικά θολώματα που αντιμετώπιζα μέχρι τώρα, αλλά διαπίστωσα ότι ΑΡΓΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ να στεγνώσει.
Ειδικά για καλύπτρα όρθια ,αναγκάστηκα να βάλω καλαμάκι από κάτω να τη στηρίζει

έχουν περάσει 15 λεπτά, πάω να βγάλω το καλαμάκι, και διαπιστώνω ότι ΔΕΝ έχει κολλήσει..
Κάνω κάτι λάθος ?
ΔΕΝ την αραίωσα με τιποτα τη κόλλα και μπορώ να πω ότι έβαλα αρκετή ποσότητα...

ΥΓ) Το γεγονός πάντως ότι έχει ξεθολώσει με έχει αφησει άφωνο.. Ειδικά στο αλεξινέμιο, αρχικά είχε μια θολούρα εκεί που εβαλα κόλλα, αλλά μετα από ελάχιστα λεπτα ειχε φύγει.. Τέλειο !

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: Ξυλόκολλα Κρυσταλιζέ 909 -Ερώτηση
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 12:50:15 μμ »
   Νωρίς είναι. Κι όταν νομίζεις ότι στέγνωσε,άστο καμιά δυό ώρες ακόμα......... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 03:12:33 μμ »
ειδικά για μη πορώδεις επιφάνειες ο χρόνος στεγνώματος μπορεί να φτάσει και τις 24 Ω

το ότι "εξαφανίζεται" στο τέλος (γίνεται διαφανής) είναι ένα από τα υπέροχα και θαυμαστά χαρακτηριστικά της κρυσταλλικής

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 03:16:15 μμ »
τ ην συγκεκριμενη ξυλοκολα δεν την ξερω
προτιμησε μια γρηγορη της bison ,αλλα και παλι οι κολησεις θα αργουν και δεν θα εχεις γενικως "δυνατες κολησεις" οπως οι κυανοακρυλικες
Μπορεις να δοκιμασεις και τις εποξικες δυο συστατικων 5λεπτων(στεγνωνει σε 5...διαφανης και ειναι πανισχυρη)αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν κανει για καλυπτρες(δεν νομιζω να θολωνει)

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 05:25:19 μμ »
Σωστά τα λέτε Nick2 και Σταύρο  ::icon_thumright::. Τελικά ήθελε το καιρό της ..Όπως φαινεται από την (χάλια) φωτό , μετά από 4 ώρες ,  στηρίζεται μόνη της η καλύπτρα...

------> Dim57
Επειδή γενικά ασχολούμαι με 48αρια και άρα πιο βαριες καλύπτρες σε σχέση με αυτη στη φοτο ( jaguar 1/72), ίσως  δοκιμάσω τη bison που προτείνεις και για την οποία έχω ξαναδιαβάσει στο forum..

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις !  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 05:46:31 μμ »
Μπορείς να δοκιμάσεις συνδυασμό κόλλησης κρυσταλιζέ με μια πονταρισιά κυανοακρυλικής ή εποξικής!
Επίσης πολύ καλή και για κόλληση και για στοκάρισμα(σε αλεξινέμια) είναι το Crystal Clear της Microscale που με μια μπατονέτα νοτισμένη σε νερό,να βγάλεις το περίσευμμα,στοκάροντας ταυτόχρονα και ότι μικροκενά υπάρχουν...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 05:47:47 μμ »
------> Dim57
Επειδή γενικά ασχολούμαι με 48αρια και άρα πιο βαριες καλύπτρες σε σχέση με αυτη στη φοτο ( jaguar 1/72), ίσως  δοκιμάσω τη bison που προτείνεις και για την οποία έχω ξαναδιαβάσει στο forum..

Έχει γίνει δοκιμή της bison σε διαφανή κομάτια  :?:

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 06:33:41 μμ »
Αντιγράφω από το forum και το link (κάτω κατω)
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,237.msg3472/highlight,bison.html#msg3472

παιδια υπαρχει και η εποξικη 5 λεπτων της bison  που ειναι ανθεκτικοτατη και το κυριοτερο δεν θολωνει.εδω μου επεσε μιτσελ 72αρι τιγκα στο φοτοετσντ κατω μου εσπασε μια πτερυγα αλλα μεσα τα βελτιωτικα και οι καλυπτρες εμειναν στη θεση τους!!!παλι καλα γιατι αν τα ειχα κολλησει με logo θα ειχε φαει εκπαραθυρωση!!!!!!

-----------------------
Βέβαια εδώ λέει για εποξική, έχει διαφορά με την κρυσταλλική ?

Αποσυνδεδεμένος apostolos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νίκη - Λουτράκι πάνω κάτω
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 06:56:16 μμ »
Η εποξική είναι κόλλα δύο συστατικών, αν θα έχεις δει η συσκευασία της είναι σαν διπλή σύριγγα, και είναι πιο ισχυρή από την κυανοακρυλική αλλά και την κρυσταλλική.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Ξυλόκολλα Κρυσταλιζέ 909 - Ερώτηση
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 07:10:04 μμ »
εάν το ερώτημα (κατά βάθος) είναι "με τι κόλλα να κολλήσω την διαφανή καλύπτρα ή γενικά τα διαφανή τμήματα"  :?:
θα πρότεινα να δοκιμάσετε την σχετική υπερκόλλα για διαφανή κομμάτια της Deluxe.
ακριβούτσικη (~10 ευρώ) αλλά κολλάει πάρα πολύ γερά, αμέσως και εντελώς διάφανα χωρίς θάμπωμα.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 07:26:03 μμ »
Μπορείς να δοκιμάσεις συνδυασμό κόλλησης κρυσταλιζέ με μια πονταρισιά κυανοακρυλικής ή εποξικής!
Επίσης πολύ καλή και για κόλληση και για στοκάρισμα(σε αλεξινέμια) είναι το Crystal Clear της Microscale που με μια μπατονέτα νοτισμένη σε νερό,να βγάλεις το περίσευμμα,στοκάροντας ταυτόχρονα και ότι μικροκενά υπάρχουν...
Κύριε Διαχειριστά, ευχαριστώ , κάθε νέο κόλπο (σαν αρχάριος)  με φοβίζει, ειδικά στο θέμα 'καλύπτρα΄, αλλά για να το λες κάτι παραπάνω θα ξέρεις.  ::salut::

---------> Απόστολε, ευχαριστω για την απάντηση. ::salut::

εάν το ερώτημα (κατά βάθος) είναι "με τι κόλλα να κολλήσω την διαφανή καλύπτρα ή γενικά τα διαφανή τμήματα"  :?:
θα πρότεινα να δοκιμάσετε την σχετική υπερκόλλα της Deluxe.
ακριβούτσικη (~10 ευρώ) αλλά κολλάει πάρα πολύ γερά, αμέσως και εντελώς διάφανα χωρίς θάμπωμα.
Σ.Σ.

Σταύρο, πράγματι  κάλυψες πλήρως το θέμα σε 2 γραμμές..  
Αρκετά ακριβη βέβαια αν σκεφτείς ότι αυτή που αγόρασα κανει 1 Euro και ειναι 200 gr που σημαίνει ότι θα με καλύψει για καμιά 300αριά μοντέλα.. Αν είναι όμως να φτιάξεις κανα lancaster ή κανα C-130 , με το μισό αεροπλάνο να είναι καλύπτρα, ίσως αξίζουν τα λεφτά της Deluxe !.

.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 08:46:12 μμ »
Προσωπικά χρησιμοποιώ την odourless της deluxe που είναι για διάφανα μέρη και είναι σούπερ.Είναι ακριβούτσικη όπως έγραψε και ο Σταύρος αλλά αξίζει τα λεφτά της  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 28, 2010, 11:47:20 πμ »

Kαι να που τελικά εκείνη η απάντησή σου φίλε admin θα μου χρειαστεί..
Όπως βλέπουμε παρακάτω, θα χρειαστεί αμεση επέμβαση στο αλεξ/μιο.

Μπορειτε να με βοηθησετε λίγο πιο αναλυτικά γιατι για να ειμαι ειλικρινής δεν το ειχα πολυκαταλαβει αυτο που προτεινε ο mmaker..

να τονίσω ότι το αλεξ/μιο εχει κοληθει με ξυλόκολα που υποθετω οτι βγαινει ευκολα χωρις προβλήματα..
Επίσης να πω οτι το χρωμα της παραλλαγης ΔΕΝ το εχω πια, ειχα κανει κατι μίξεις,  αλλά δεν κρατησα καθόλου για περιπτωσεις σαν κι αυτές. :? :? Αν χρειαστεί να περασω μονο το σιδερικό της καλύπτρας , ίσως το humbrol 144 να ειναι ΟΚ..

Ευχαριστώ πολύ

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 10:15:59 πμ »
Χμ, να το εβαζα ξεχωριστό θέμα ? μιας και δεν εχει βοηθησει κανεις μεχρι τωρα ?

Η ερωτηση μου ειναι ΠΩΣ μπορω να στοκαρω τα κενα στο αλεξ/μιο , αυτο με το Crystal Clear της Microscale που ειχε πει ο mmaker, πώς ακριβως δουλέυεται ?
Φανταζομαι ειναι κατι σαν ζελε, που το περναω και καποια στιγμη στεγνωνει και αρα μπορω να το βαψω ?

Ευχαριστώ σας

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 10:46:39 πμ »
Εγω για να στοκαρω το αλεξ/μιο χρησιμο κολλα ατλακολλ.
Εχω την εντυπωση πως και η κολλα που εχεις ποσταρει στην αρχη την κανει τη δουλεια της.
Στεγνωνει γρηγορα και δεν αφηνει σημαδια.
Αν τυχων σου τραβηξει κατα το στεγνωμα,απλα προσθεσε λιγη ακομα.
Μετα απο πανω μπορεις να βαψεις αφοβα. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 29, 2010, 10:52:59 πμ »
Σε ευχαριστώ  ::icon_thumright:: Λαμπρο.
Η δικια μου ξυλοκολα παντως αργει πολύ να στεγνωσει, όπως νομίζω όλες οι κρυταλιζε ξυλοκολες..
ΚΑι επίσης εξαφανίζεται καθως στεγνωνει..

Αφου το λες, θα προσπαθησω να στοκαρω με αυτην και να βαψω μετα κ βλεπουμε..

Κοιτα να δεις τι επαθα, εκει που τελιωνε το αερόπλανο, να εχω καθυστερησεις ..

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 30, 2010, 07:57:44 πμ »
Παιδιά τελικά, υπάρχει κάποια κόλλα για καλύπτρες η οποία να σου δίνει το δικαίωμα για διορθώσεις, να στεγνώνει σχετικά αργά δηλαδή και να προσφέρει δυνατή και ασφαλή κόλληση χωρίς κίνδυνο θόλωσης της καλύπτρας?
Αν και σε άλλα φόρα διάβασα ότι η εμβάπτιση της καλύπτρας στο φουτουρ την προστατεύει από θολώματα μετά από χρήση κυανοκρυλικής, αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω και εγώ, αλλά το πάιζεις για το μέλλον?
Κάπου διάβασα για την G-S hypo cement http://www.gshypocement.com/ μια κόλλα που χρησιμοποιούν στην ωρολογοποιία και στην κατασκευή κοσμημάτων για την οποία διάβασα καλά λόγια, αλλού για την ZAP Formula 560 Canopy Glue και αλλού για την αντίστοιχη της Testors. Η χρήση της επόξικής στην καλύπτρα υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να δημιουργήσει προβλήματα? εννοώ μήπως υπάρχουν παρενέργειες καθώς αυτή στεγνώνει?
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.