Αποστολέας Θέμα: Microscale Liquid decal film  (Αναγνώστηκε 13683 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
Απ: Microscale Liquid decal film
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 21, 2011, 10:51:31 μμ »
Καλησπέρα! Ξέρει κανείς να  μου πεί σε τί αναλογία αραιώνουμε το Λικουϊντ Ντέκαλ Φίλμ με οινόπνευμα, για να ψεκάσουμε με αερογράφο;
Το οινόπνευμα όμως δεν θα "επιτεθεί" στο μελάνι του inkjet??? ή είναι μόνο για χαλκομανίες που έχουν εκτυπωθεί με laser??

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 21, 2011, 10:55:37 μμ »
Ούπς! Αυτό δέν το σκέφτηκα...Αλλά από ότι είδα, το υγρό αυτό έχει από μόνο του μεσα προπυλική αλκοόλη που μπορεί να κάνει το ίδιο...
Πόσα χέρια "αερογραφάτα" χρειάζονται;

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 21, 2011, 11:12:28 μμ »
Σε custom χαλκομανιες δεν ειχα προβλημα ,θελει 2 χερια απο 30cm  περιπου ,και τα ψεκασματα ναεχουν διαφορα καποιας ωρας

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 23, 2011, 01:21:45 πμ »
Για όποιον μπορεί να ενδιαφέρει:
Το αποτέλεσμα που είχα, ήταν το εξής: Έχοντας αφήσει την τυπωμένη ίνκτζετ χαλκομανία να στεγνώσει για 48 ώρες, ψέκασα το Μάικροσκαίηλ Λίκουϊντ Ντέκαλ Φίλμ αραιωμένο σε αναλογία 1/1 με καθαρό οινόπνευμα, 4 "χέρια". Ανάμεσα σε κάθε "χέρι", μεσολαβούσε χρόνος κάποιων λεπτών. Το υγρό στέγνωνε τάχιστα! :D Δέν επηρέασε καθόλου τα μελάνια, και παρά τα τέσσερα χέρια δέν φαίνεται να "έχτισε". Κάποιες σκονίτσες και χνουδάκια που κόλλησαν στο φύλλο, αφαιρέθηκαν άνετα, με λαβιδίτσα και την αίχμη του κόφτη, χωρίς να βλαφθεί η υποκείμενη επιφάνεια...Μεθαύριο θα γίνει δοκιμή εφαρμογής της χαλκομανίας, και ελπίζω όλα να πάνε εξίσου καλά. Θα καταγράψω εδώ τα αποτελέσματα με μορφή παράθεσης, ώστε να είναι διαθέσιμα σε όλους.

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 23, 2011, 07:42:04 πμ »
 ::salut::
ευχαριστούμε πολύ!!!!

Αποσυνδεδεμένος greg

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 23, 2011, 08:52:06 μμ »
Περιμενουμε αποτελεσματα και εντυπωσεις ::salut::

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 23, 2011, 10:01:20 μμ »
Λοιπόν... ψέκασα και εγώ πάνω σε χαλκομανία από inkjet, την αναλογία 1:1 του Microscale Liquid Decal Film με καθαρό οινόπνευμα και δεν έπαθε τίποτα η εκτύπωση.
4 χέρια και όλα μια χαρά!!!!
Την είχα αφήσει να στεγνώσει για 3-4 ώρες ενώ τώρα ήδη προχωράω στο κόλλημα της...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 27, 2011, 01:25:02 πμ »
Για όποιον μπορεί να ενδιαφέρει:
Το αποτέλεσμα που είχα, ήταν το εξής: Έχοντας αφήσει την τυπωμένη ίνκτζετ χαλκομανία να στεγνώσει για 48 ώρες, ψέκασα το Μάικροσκαίηλ Λίκουϊντ Ντέκαλ Φίλμ αραιωμένο σε αναλογία 1/1 με καθαρό οινόπνευμα, 4 "χέρια". Ανάμεσα σε κάθε "χέρι", μεσολαβούσε χρόνος κάποιων λεπτών. Το υγρό στέγνωνε τάχιστα! :D Δέν επηρέασε καθόλου τα μελάνια, και παρά τα τέσσερα χέρια δέν φαίνεται να "έχτισε". Κάποιες σκονίτσες και χνουδάκια που κόλλησαν στο φύλλο, αφαιρέθηκαν άνετα, με λαβιδίτσα και την αίχμη του κόφτη, χωρίς να βλαφθεί η υποκείμενη επιφάνεια...Μεθαύριο θα γίνει δοκιμή εφαρμογής της χαλκομανίας, και ελπίζω όλα να πάνε εξίσου καλά.
Η εφαρμογή των χαλκομανιών έγινε μετά από τέσσερις, ουσιαστικά, ημέρες. ΔΕΝ παρουσιάστηκε πρόβλημα με τα μελάνια, αν και δέν βύθισα εντελώς την χαλκομανία στο νερό. Απλώς την ακούμπησα στην επιφάνειά του, και την άφησα πάνω στην επιφάνεια εργασίας να τραβήξει όσο νερό χρειαζόταν για να αρχίσει να κινείται.
Πρίν την εφαρμόσω, έβαλα το Μρ Σέττερ πάνω στην επιφάνεια.Ουδέν πρόβλημα και με αυτό!.
Εφήρμοσα και το Μρ Σόφτερ μετά, διότι η χαλκομανία έπρεπε να ακολουθήσει μια σχετικά μεγάλη επιφάνεια. Εδώ φάνηκε κάάάτι να συμβαίνει, χωρίς όμως να έχουμε τραγικό τέλος...Απλά λίγο μελάνι έμεινε πάνω στην χαρτοπετσέτα με την οποία στέγνωνα την χαλκομανία, χωρίς όμως να ξεβαφτεί η χαλκομανία ή να δημιουργηθούν μπαλώματα.
Σημειωτέον πώς το μοντέλο ήταν βαμμένο με αρκετά χέρια γυαλιστερό ακρυλικό άσπρο της Γκούνζε, εδώ και ένα χρόνο, χωρίς βερνίκι από πάνω, και δέν βλάφτηκε από τα βελτιωτικά υγρά. ʼρα το υγρό Μάικροσκαίηλ Λίκουιντ Ντέκαλ Φίλμ έκανε την δουλειά του. Προσοχή όμως, στο Μρ. Σόφτερ.  Δέν πρέπει να εφαρμοστεί παρατεταμένα και σε μεγάλη ποσότητα. Αυτά κύριοι ::salut:: Το μοντέλο σας το φυλάω για έκπληξη στο Σόου Ρούμ, Κοντός ψαλμός ::pop::Αληλούια! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 25, 2011, 12:25:25 πμ »
Χρόνια Πολλά και καλά Χριστούγεννα!

Δύο ερωτήσεις στο θέμα.  Με πινέλο δεν μπορεί να γίνει πρώτη εφαρμογή του Decal Film γιατί το υγρό ξεβάφει το μελάνι των inkjet.  Η 1η μου προσπάθεια κατέληξε πίνακας του Πικάσο...
ʼρα πρέπει να ψεκαστεί.  Αναλογία αραίωσης αναφέρεται η 1 προς 1.  Το καθαρό οινόπνευμα πόσων βαθμών να είναι; 90, 95; Κάνει και 80;
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 25, 2011, 12:36:57 πμ »
Εγω εχω χρησιμοποιησει 93 βαθμων με γλυκερινη και αρωμα λεμονι

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 25, 2011, 12:50:56 πμ »
Η εφαρμογή των χαλκομανιών έγινε μετά από τέσσερις, ουσιαστικά, ημέρες. ΔΕΝ παρουσιάστηκε πρόβλημα με τα μελάνια, αν και δέν βύθισα εντελώς την χαλκομανία στο νερό. Απλώς την ακούμπησα στην επιφάνειά του, και την άφησα πάνω στην επιφάνεια εργασίας να τραβήξει όσο νερό χρειαζόταν για να αρχίσει να κινείται.
Πρίν την εφαρμόσω, έβαλα το Μρ Σέττερ πάνω στην επιφάνεια.Ουδέν πρόβλημα και με αυτό!.
Εφήρμοσα και το Μρ Σόφτερ μετά, διότι η χαλκομανία έπρεπε να ακολουθήσει μια σχετικά μεγάλη επιφάνεια. Εδώ φάνηκε κάάάτι να συμβαίνει, χωρίς όμως να έχουμε τραγικό τέλος...Απλά λίγο μελάνι έμεινε πάνω στην χαρτοπετσέτα με την οποία στέγνωνα την χαλκομανία, χωρίς όμως να ξεβαφτεί η χαλκομανία ή να δημιουργηθούν μπαλώματα.
Σημειωτέον πώς το μοντέλο ήταν βαμμένο με αρκετά χέρια γυαλιστερό ακρυλικό άσπρο της Γκούνζε, εδώ και ένα χρόνο, χωρίς βερνίκι από πάνω, και δέν βλάφτηκε από τα βελτιωτικά υγρά. ʼρα το υγρό Μάικροσκαίηλ Λίκουιντ Ντέκαλ Φίλμ έκανε την δουλειά του. Προσοχή όμως, στο Μρ. Σόφτερ.  Δέν πρέπει να εφαρμοστεί παρατεταμένα και σε μεγάλη ποσότητα. Αυτά κύριοι ::salut:: Το μοντέλο σας το φυλάω για έκπληξη στο Σόου Ρούμ, Κοντός ψαλμός ::pop::Αληλούια! ::salut:: ::salut::

Όταν έφτιαξα τους αριθμούς για το ʼνσον, έκανα το λάθος και χρησιμοποίησα πινέλο, χωρίς να αραιώσω το υγρό και τα αποτελέσματα ήταν για κλάματα.
Εσύ τι αποτέλεσμα είχες;

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 02:57:46 μμ »
Δοκίμασα σήμερα και ψέκασα το decal film αραιωμένο με οινοπνευματώδη σκεύασμα που περιέχει γλυκερίνη και άρωμα λεμόνι.  Λογικά είναι το ίδιο που αναφέρει και ο Σωτήρης.  Δεν ξέρω πόσο το αραίωσα... Με το μάτι έβαλα μια ποσότητα από το decal film και επίσης με το μάτι έριξα οινόπνευμα.  Στην χαλκομανία δεν φαινόταν που ψέκαζα και που όχι εκτός αν πλησίαζα πάρα πολύ τον αερογράφο. Φαινόταν τα στεγνώνει σχεδόν αμέσως.  Έκανα 4-5 εφαρμογές με διάστημα 4-5 λεπτών μεταξύ τους.
Μάλιστα για να μην έχω τεράστια επιφάνεια για ψέκασμα έκοψα τις χαλκομανίες σε ομάδες και ψέκαζα μια ομάδα τη φορά με τη σειρά της.
Σε λίγο θα δοκιμάσω και την εφαρμογή... Ευχηθείτε μου καλή τύχη!...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 03:30:45 μμ »
Σε λίγο θα δοκιμάσω και την εφαρμογή... Ευχηθείτε μου καλή τύχη!...
Μια χαρά σε βρίσκω. Και δε χρειάζεσαι τύχη, όλα θα πάνε εντάξει!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 04:41:05 μμ »
Μάθημα 1ο:  Επιλέξτε με προσοχή τον εκτυπωτή που θα χρησιμοποιήσετε.  Εγώ τύπωσα τις χαλκομανίες μου σε ένα EPSON Photo Stylous που δεν έχει ρύθμιση για ανάλυση dpi και το πράσινο αν και στο μάτι φαίνεται καλό σχετικά, πάνω στο αεροπλάνο με άσπρο υπόβαθρο φαίνεται λίγο χάλια.  Ίσως ένας laser τελικά να είναι καλύτερος.  Ή ίσως θα ήταν καλύτερα εκτύπωση σε άσπρο χαρτί χαλκομανίας.

Μάθημα 2ο: Το μελάνι του εκτυπωτή ίσως να μην έχει καλές σχέσεις με τα βελτιωτικά MicroSet/Sol.

Μάθυμα 3ο: Πολλά απαλά χέρια με Decal film δίνουν μια ωραία δυνατή χαλκομανία.
Αυτή αφαιρέθηκε από το αεροπλάνο γιατί τα χρώματα αλλοιώθηκαν από το MicroSol... Παρόλα αυτά ΔΕΝ έσπασε!... Πιθανότατα να ψέκασα παραπάνω decal film απ' ότι πραγματικά χρειαζόταν, όμως δεν φαινόταν τίποτα από αυτό (δείτε προηγούμενη φωτογραφία) κι' ας είχε παχύνει η χαλκομανία.

Ευτυχώς είχα προνοήσει ότι κάτι θα πήγαινε στραβά ξανά και στο ίδιο φύλο έχω τυπώσει 2πλες τις χαλκομανίες. Οπότε πάμε πάλι από την αρχή...

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 04:45:31 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 04:49:20 μμ »
Γιώργο δεν θέλω να το παίξω έξυπνος αλλά πιστεύω ότι από όσα μας έχεις δείξει μέχρι στιγμής μόνο τα μαύρα γράμματα ήταν απαραίτητα από σήματα... Τα υπόλοιπα μπορούσες κάλλιστα να τα ψεκάσεις με χρώμα και μασκάρωντας...

Θα γλίτωνες και το παίδεμα...  :wink: :wink:
Όσο εύκολο φαίνεται, τόσο δύσκολο είναι.  Τα χρώματα είναι περίεργα. Και το logo μπροστά είναι ακόμα πιο περίεργο που δεν επιδέχεται μασκάρισμα και βάψιμο... Πχ... το "ΑΕ" μπροστά στην άτρακτο...
http://www.airliners.net/photo/Air-Europe/Boeing-737-4S3/1196386/L/&sid=41580d414f0e79f87d0edbacab7d836a
http://www.airliners.net/photo/Air-Europe/Boeing-737-4S3/1140437/L/&sid=41580d414f0e79f87d0edbacab7d836a

αλλιώς, ναι, θα μπορούσε να βαφτεί.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 05:08:28 μμ »
Μάθημα 1ο:  Επιλέξτε με προσοχή τον εκτυπωτή που θα χρησιμοποιήσετε.  Εγώ τύπωσα τις χαλκομανίες μου σε ένα EPSON Photo Stylous που δεν έχει ρύθμιση για ανάλυση dpi...
Δεν έχει;!!! Δε μπορεί, κάτι θα έχει, printing quality, κάτι, δεν είναι δυνατόν! Πιο μοντέλο έχεις;

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 05:14:00 μμ »
Δεν έχει;!!! Δε μπορεί, κάτι θα έχει, printing quality, κάτι, δεν είναι δυνατόν! Πιο μοντέλο έχεις;
Στους laser επιλέγεις DPI... Σε αυτόν είχε απλά 3 επιλογές : Πρόχειρη, κανονική, καλή.  Και το είχα βάλει στην καλή.
Ενώ δοκίμασα και την φωτογραφική ποιότητα αλλά τα χρώματα βγαίνανε λάθος...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #43 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 05:21:33 μμ »
Στους laser επιλέγεις DPI... Σε αυτόν είχε απλά 3 επιλογές : Πρόχειρη, κανονική, καλή.  Και το είχα βάλει στην καλή.
Ενώ δοκίμασα και την φωτογραφική ποιότητα αλλά τα χρώματα βγαίνανε λάθος...
Ωχ... και εμένα ο HP έτσι είναι αλλά στο Fine τυπώνει μια χαρά χωρίς τα προβλήματα που εσλυ έχεις. Οσο για τα υγρά της Microscale, κάνε μία δοκιμή χωρίς αυτά, αν έχεις χαρτί από το Γρηγόρη μάλλον δεν θα τα χρειαστείς. Δώσε χρόνο στο σήμα να κάτσει όσο μπορεί μόνο του και μετά αποφασίζεις αν πρέπει να βάλεις βελτιωτικό ή όχι.

Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 05:27:04 μμ »
Ναι, το χαρτί της Bare Metal είναι από τον Γρηγόρη.  Μια χαρά είναι το χαρτί. Βελτιωτικό έβαλα γιατί έχει αρκετή λεπτομέρεια η ουρά.
Δεν θα το ξανακάνω.  Από τα 3 χαρτιά του σετ, το ένα πήγε σκουπίδια, το 2 είναι αυτό που δουλεύω τώρα και μου έχει μείνει μόνο ένα...
Τα έχω τυπώσει όμως όλα διπλά ακριβώς επειδή περίμενα κάτι να πάει στραβά... Μέρφυ μη σε πετύχω στο δρόμο μόνο...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 10:29:10 μμ »
Μάθημα 4ο.  Σε αντίθεση όσων ξέρετε και ακολουθείτε μέχρι τώρα στις επαγγελματικές χαλκομανίες και στις χαλκομανίες μεταξοτυπίας (silk-screen) μην κόβετε την χαλκομανία σύριζα στην άκρη της εκτύπωσης αλλά 0.5-1mm πιο έξω αφήνοντας λίγο από το φιλμ.  Αυτό γιατί το ψεκασμένο φιλμ με το φιλμ του χαρτιού κάνουν αεροστεγές κλείσιμο και δεν περνάει νερό ή άλλο υγρό στο μελάνι που είναι ενδιάμεσα.
Στην πρώτη μου προσπάθεια (που χάλασαν τα χρώματα και έβγαλα τη χαλκομανία, βλ. προηγούμενα ποστ) είχα κόψει σύριζα το σήμα.
Στην 2η προσπάθεια άφησα λίγο φιλμ και έκατσε καλύτερα.

Μάθημα 5ο. Αν η χαλκομανία φαίνεται να μην κολλάει, βρέξτε λίγο ένα πινελάκι και κατόπιν αφού το περάσετε μερικές φορές από το χαρτί της χαλκομανίας που μόλις βγάλατε για να μαζέψει λίγη κόλα, περνάτε τη χαλκομανία και από πάνω αλλά και από κάτω στις άκρες όπου δεν έχει κάτσει/κολλήσει.  Επαναλάβατε αν χρειαστεί. Στεγνώνουμε απαλά με καθαρό χαρτί κουζίνας. Όχι χαρτομάντιλο, διαλύεται και αφήνει ίχνη.

Μάθημα 6ο.  Εάν έχουμε μακριές λωρίδες χαλκομανίες, τις κόβουμε σε μικρότερες και τις κολλάμε λίγο λίγο.  Η μεγάλη μακριά χαλκομανία είτε θα σπάσει είτε θα τσακίσει ή στην χειρότερη περίπτωση θα γίνει σαν σωλήνας και δεν θα κολλάει με τίποτα.

Ότι άλλο παρατηρήσω θα το γράψω εδώ.

Τα ανωτέρω ισχύουν για εκτυπώσεις με εκτυπωτή Inkjet κυρίως. Πιθανώς με εκτύπωση laser να μην χρειάζονται όλες οι τακτικές αυτές ή να χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #46 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 06:40:01 πμ »
Καλημέρα Γιώργο.
Θα σου έλεγα να δουλεύεις την εικόνα σε CMYK και όχι RGB.
Σίγουρα η διαφάνεια της χαλκομανίας δε βοηθάει στο τελικό αποτέλεσμα.
Εγώ που είχα φτιάξει decal σε lazer δεν είχα δει καλύτερα αποτελέσματα. Βέβαια είχα και χαρτί για inkjet που ίσως επηρέασε κάτι.

Το πρόβλημα στο πράσινο είναι σίγουρα από τη διαφάνεια της χαλκομανίας
Αποδεκτά αποτελέσματα είχα μόνο σε σκούρα χρώματα.

Πιστεύω πέρα από το καλύτερο χαρτί οι επαγγελματίες θα έχουν και ειδικές μπογιές για εκτύπωση. Ώστε να έχουν καλύτερη κάλυψη.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #47 στις: Δεκεμβρίου 27, 2011, 07:39:07 πμ »
Οι οικιακοί εκτυπωτές για να δημιουργήσουν όλα τα χρώματα διαθέτουν μια παλέτα 4 μονο χρωματων (CMYK - Cyan, Magenta, Yellow & blacK). Ο συνδυασμός των παραπάνω δημιουργεί όλα τα χρώματα που μπορούν να τυπωθούν. Για ανοιχτότερους ή σκουρότερους τόνους μιας απόχρωσης, ο εκτυπωτής χρησιμοποιεί το μαύρο μελάνι ή το λευκό του... χαρτιού (αφου δεν υπάρχει άσπρο μελάνι!) γι'αυτό και στα ανοιχτά χρώματα φαίνεται εντονότερα ο "κόκκος" ή "κουκίδα" (DPI - Dots per Inch) αφού για να ξεγελάσει το μάτι, ο εκτυπωτής "αραιώνει" τις κουκίδες του χρώματος για να διακρίνεται περισσότερο το λευκό του χαρτιού. Αντιλαμβάνεστε οτι άν το χαρτί ή (όπως στην περίπτωση της διαφανούς χαλκομανίας, το χρώμα του υποστρώματος) δεν είναι λευκό, τα χρώματα βγαίνουν άλλα αντι άλλων...

Ανάλογα λειτουργούν και οι laser και υπολείπονται σε ανάλυση και ανάμιξη των χρωμάτων.
Οι εκτυπώσεις μεταξοτυπίας έχουν τη δυνατότητα χρήσης ξεχωριστών μελανιών για ΚΑΘΕ χρώμα που χρειάζεται γι'αυτό και στις καρτέλες χαλκομανιών βλέπετε όμορφα τυπωμένα γκρί ή γαλάζια πλακάτα χρώματα(= χωρίς κουκίδες) ή ασημόχρυσα κλπ. που δεν τυπώνονται διαφορετικά.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 18, 2012, 03:56:15 μμ »
Για να ξεθάψω λίγο το θέμα να μην ανοίγω καινούργιο.
Επειδή μου τελειώνει το Liquid Decal Film και δεν μπορώ να βρω άλλο προς το παρόν, έχει δοκιμάσει κανείς να σφραγίσει τις τυπωμένες σε inkjet χαλκομανίες με βερνίκι ή παρκετίνη αντί για το Liquid Decal Film; Τι αποτελέσματα είχε ;

Ευχαριστώ.
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 18, 2012, 04:04:34 μμ »
Για να ξεθάψω λίγο το θέμα να μην ανοίγω καινούργιο.
Επειδή μου τελειώνει το Liquid Decal Film και δεν μπορώ να βρω άλλο προς το παρόν, έχει δοκιμάσει κανείς να σφραγίσει τις τυπωμένες σε inkjet χαλκομανίες με βερνίκι ή παρκετίνη αντί για το Liquid Decal Film; Τι αποτελέσματα είχε ;

Ευχαριστώ.
Γιώργος
Αργυρούπολη κοίταξες;

Tags: microscale