Αποστολέας Θέμα: Tamiya Spitfire 1/32 - Ιωάννης Αγοραστός Πλαγής  (Αναγνώστηκε 31362 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Tamiya Spitfire 1/32 - Ιωάννης Αγοραστός Πλαγής
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2010, 05:05:34 μμ »
Παιδιά καλησπέρα, νέα αρχή με ένα από τα πιο αγαπημένα μου αεροπλάνα, το spitfire, και συνέχεια σε ένα άτυπο αφιέρωμα (αν μπορώ να το πω έτσι) στους Έλληνες αεροπόρους που πέταξαν με ξένα φτερά. Αυτή την φορά τιμή θα αποδοθεί σε έναν άσσο της RAF, έναν Έλληνα από την Ροδεσία, τον Ιωάννη Αγοραστό Πλαγή.

Περίσσότερα για αυτόν τον Έλληνα αεροπόρο μπορείτε να διαβάσετε εδώ

http://www.acesofww2.com/rhodesia/Plagis.htm και εδώ
http://imansolas.freeservers.com/Aces/John_Plagis.html

Το εγχείρημα θα είναι η αναπαράσταση αυτού του προφίλ

που είναι το αφος που ο Πλαγής πέταγε ότα ήταν Διοικητής του 126 σμήνους της RAF. Το καινούριο για μένα εδώ είναι η βαφή των invasion stripes, που θα έιναι μια πρόκληση.

Τα βοηθήματα για αυτό:

το κιτ, δεν νομίζω ότι χρειάζονται και πολλά λόγια, μόλις το άνοιξα μου έπεσαν τα δόντια όταν είδα τα κομμάτια που το αποτελούν, Α Π Ε Ι Ρ Α,  ο κινητήρας από μόνος του είναι ένα κιτ.

αλλά και κάποια βελτιωτικά (θα μου πεις θέλει βελτιωτικά αυτό το κιτ?, όχι αλλά αφού υπάρχουν κάποια....)

και τα οποία είναι το Interor - exterior set by Eduard, Zolt decals, ζώνες Sutton QK type από εδώ http://www.radubstore.com/index.php?main_page=product_info&cPath=89&products_id=332, Τα Hispano 20mm cannons από την Master-model.pl και κάθισμα πόρτα και λεπτομέρειες εσωτερικές από εδώ http://barracudacals.com/products.php?cat=13.
Το κάθισμα είναι όλα τα λεφτά, νομίζω ότι μπορείτε να διακρίνετε την λεπτομέρεια που κουβαλάει, αλλά και οι εσωτερικές λεπτομέρειες είναι πολύ προσεγμένες, σου έχει ακόμα και τις τρύπες πάνω στο στικ για να περάσεις την καλωδίωση, την οποία στην δίνει κιόλας, σου παρέχει ένα βαμμένο μάύρο σύρμα .30 διατομή αν δεν κάνω λάθος. Παράλληλα σου δίνει και χαλκομανίες για να τονίσεις λεπτομέρειες μέσα στο κοκπιτ, καθώς και αναλυτικότατες οδηγίες.
Πολύ καλές επίσης και οι ζώνες που θέλουν αρκετή δουλίτσα για να φτιαχτούν, δεν θέλουν βάψιμο, είναι από χαρτί και με πολύ καλή πιστότητα.

Για κάνα δυό μέρες τα κοίταγα και δεν τόλμαγα να τα αγγίξω. Τελικά πήρα φόρα και για την ώρα έχω κόψει και καθαρίσει όλα τα κομμάτια του κοκπιτ και τις ρητίνες και τα έχω ταξινομήσει ανά χρώμα που θα βαφτούν. Επόμενο βημα οι διάφορες βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν και θα έχουν περισσότερο να κάνουν με τις καλωδιώσεις που θα απλωθούν μέσα στο κοκπιτ. Για παράδειγμα...

Ακόμα είμαι στην αρχή αλλά παιδιά το συγκεκριμένο κιτ θέλει απίστευτο ψάξιμο και προσοχή στην δουλειά για να μπορέσεις να αποδόσεις την ιστορική ακρίβεια του μοντέλου που θέλεις να φτιάξεις, αφού με τα spitfire γινόταν λίγο χαμός όσον αφορά τις εκδόσεις και τις τροποποιήσεις, οπότε υπομονή και η συνέχεια πιστέυω ότι θα μας ανταμείψει όλους.

Αυτά για τη ώρα, ελπίζω να το χαρείτε όσο και εγώ,

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

jkbsprint

• Επισκέπτης
Απ: Tamiya Spitfire 1/32 - Ιωάννης Αγοραστός Πλαγής
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 08, 2010, 05:11:02 μμ »
Εχω διαβασει για αυτο το κιτ, λενε οτι ειναι εκπληκτικο. Καλη συνεχεια, θα εχει πολυ ενδιαφερον...... (ειδικα με Ελληνα πιλοτο).  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 08, 2010, 05:16:17 μμ »
Κόλαση ::077devil:: ::077devil:: ::077devil::
Όρμα του Γιάννη και μην φοβάσαι τίποτα, πολύ ωραίο το "αποβατικό" προφίλ με τις ασπρόμαυρες λωρίδες ::icon_thumright::
Καλή αρχή :mrgreen: ::salut::

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 08, 2010, 05:18:18 μμ »
Εχω διαβασει για αυτο το κιτ, λενε οτι ειναι εκπληκτικο. Καλη συνεχεια, θα εχει πολυ ενδιαφερον...... (ειδικα με Ελληνα πιλοτο).  ::salut::

...και ειδικά από τα χέρια του Γιάννη!

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 08, 2010, 05:19:59 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά, θα έχουμε πολύυυυυ καιρό μπρόστά μας να τα λέμε  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος corfuisland

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα
    • my home page
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 08, 2010, 06:11:54 μμ »
καλησπέρα,

καλή αρχή σ' ένα εξαιρετικά ποιοτικό Kit  ::icon_thumright:: όπου και να διαβάσεις αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια...

seeya
Andreas

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 08, 2010, 06:38:38 μμ »
Οι κατασκευές σου φίλε μου Γιάννη δεν είναι για σχόλια παρά μόνο απ' αυτούς που τις βλέπουν για πρώτη φορά!!!
Οι κατασκευές σου είναι για να καθόμαστε να τις βλέπουμε και να απολαμβάνουμε την δουλειά σου απ' όλες τις απόψεις.
Και να μην ξεχνάμε ότι αυτό που ξεκινάς τώρα,ένα υπερμοντέλο με ένα σωρό βελτιωτικά,είναι μόλις το 4ο σου μοντέλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλή αρχή και από εμένα φίλε μου. ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 08, 2010, 07:09:21 μμ »
Αντρέα, Ορέστη σας ευχαριστώ  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος tigas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 08, 2010, 07:33:16 μμ »
Καλη αρχη και απο εμενα!!!

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 09, 2010, 10:40:46 πμ »
Γιάννη καλή αρχή φίλε!!!!
Πιστεύω ότι θα το χαρείς αυτό το μοντέλο όσο κανένα άλλο γιατί πραγματικά είναι απίστευτο και μαζί με τα βελτιωτικά θα είναι μια φοβερή κατασκευή!!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 09, 2010, 11:55:18 πμ »
Και πολύ άργησες να το ξεκινήσεις.Καλή συνέχεια Γιάννη

::salut::

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 09, 2010, 08:03:18 μμ »
Γιαννη σου ευχομαι κι εγω καλη αρχη!
Ειμαι σιγουρος οτι για αλλη μια φορα θα μας αφησεις με ανοιχτο το στομα!
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xorxe

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 09, 2010, 08:08:34 μμ »
Γιαννη μπραβο για την επιλογη σου. ::icon_thumright::(καπια στιγμη θα σε φτασω που να θα παει. χε χε χε). :evil:
Καλη Αρχη. ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 09, 2010, 08:33:27 μμ »
Καλη αρχη και απο εμενα φιλε μου Γιαννη και περιμενουμε να το απολαυσουμε απο τα χερακια σου. ::salut:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 10, 2010, 06:58:46 πμ »
Thanks guys  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::, ευχαριστώ για το κουράγιο, θα το χρειαστώ, απλά να έχετε υπομονή  :wink: :wink:

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 10, 2010, 07:46:04 πμ »
Εξαιρετική επιλογή θέματος και μοντέλου  ::icon_thumright::
Καλή συνέχεια  ::icon_thumright::
Σ.Σ.

ΥΓ. η καρτέλλα των σημάτων περιλαμβάνει το εν λόγω αεροπλάνο (του Πλαγή ?). πολύ ενδιαφέρον !!

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 10, 2010, 08:13:11 πμ »
Thanks Σταυρο ναι όντως για αυτό την χτύπησα, έχει και ελληνικά σήματα!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 10, 2010, 11:30:31 πμ »
ΥΓ. η καρτέλλα των σημάτων περιλαμβάνει το εν λόγω αεροπλάνο (του Πλαγή ?). πολύ ενδιαφέρον !!

Επίσης τα σήματα αυτά υπάρχουν στην 1/48 στο κιτ του Spitfire Mk IX της ICM!

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 10, 2010, 01:29:13 μμ »
Εξαιρετική επιλογή θέματος και μοντέλου  ::icon_thumright::
Καλή συνέχεια  ::icon_thumright::
Σ.Σ.

επειδη τις αγορασα και εγω προσφατα.Δεν εχουν το αεροσκαφος του πλαγη αλλα του Γεωργιου Σμυρνιοτοπουλου,βετερανου των PZL, και το υπαρκτο αεροσκαφος του το ΜΥΣΤΡΑ!!

Αναμενω να δω αποτελεσματα φιλε μου απο το Spitfire σου,πιστευω οτι θα ευχαριστηθω.Προσφατα εφτιαξα ενα 32 hasegawa MkV trop,ερημου!

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 10, 2010, 07:24:25 μμ »
Nosdio φίλε μου έχει και του Πλαγή τα σήματα, δες καλύτερα και θα τα διακρίνεις. Το έχεις ποστάρει το μοντελάκι σου?

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 10, 2010, 09:34:17 μμ »
πολυ σωστος φιλε μου,επειδη ηταν RAF δε το ειδα καν.Οχι δε το εχω ποσταρει,θα το βγαλω μια φωτο να το βαλω εδω αν θες μιας και ειναι 32αρη Hasegawa παλιο κιτ...καμια σχεση με το διαμαντι που εχεις στα χερια σου.Στο ebay το εχω δει στα 90ευρω αλλα αξιζει!Αναμενω να το δω ζωντανο :mrgreen:
τα decals ειναι καλα απο οσο ειδα παντως.

ΥΓ:Γιαννης  και εγω:D

Αποσυνδεδεμένος stavros F-5

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: αθηνα-αγρινιο
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 10, 2010, 09:54:09 μμ »
ωραιααααα!!αρχισαν τα  ::drumstel:: ::Laie_41:: ::moshi44x42:: ::music-smiley-010:: ::bioliicon::!!!κλεινω ραντεβου για οφθαλμιατρο γιαννη για κολληρια θα χρειαστουν :wink:πανω του φιλε μου αν και το αποτελεσμα ειναι παλι γνωστο :shock: :shock: :shock: :shock:

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 10, 2010, 11:06:54 μμ »
Γιάννη αν ψάξεις θα το βρεις και πιο φθηνά!! Η καρτέλα είναι όντως πολύ καλή αν και με τρώει ο κ....ος μου να τα βάψω τελικά, δεν ξέρω έχω πολύ δρόμο ακόμα μέχρι εκεί....
Σταύρο σε ευχαριστώ φίλε, θα προσπαθήσω για το καλύτερο.

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Σεπτέμβριος 12, 2010, 05:04:28 μμ »
Παιδιά καλησπέρα, η πρόοδος αργή αλλά σταθερή, είναι πολλά τα ρημάδια τα κομμάτια!!!! και πολλά από αυτά, όπως και αρκετές από τις σωληνώσεις θα μπούνε πάνω αφού βαφτούν πρώτα. Για την ώρα όπως σας είπα και παραπάνω είμαι στο στάδιο της βελτίωσης...

Λοιπόν ανοίχτηκαν οι τρύπες εκέι που η Ταμιγια τις είχε μόνο σαν σημάδια, επίσης και στο frame του πίνακα των οργάνων για να δεχθεί τις ντίζες από την μανέτα.

Στοκαρίστηκαν τα σημάδια από το καλούπι (ΝΑΙ κι όμως υπάρχουν) τα οποία λόγω θέσης θα φαίνονταν και σκρατσαρίστηκαν δύο κομάτια που θα αποτελέσουν το frame 13, για να μπορέσω να φτιάξω τον μηχανισμό στήριξης της κεραίας και το σημέιο από το οποίο θα περάσουν οι ντίζες των ζωνών ασφάλισης του χειριστή.

Πιο συγκεκριμένα θέλω να φτιάξω αυτό (αν μπορέσω)

Μπήκαν κάποια βελτιωτικούλια της Έδουαρδ και πιο συγκεκριμένα τα αστεροηδή που βλέπετε είναι για να μπορεί ο χειριστής να μεταβάλλει την θέση των ποδωστηρίων μπρός πίσω (το έκανε με την μπότα του βιδώνοντας ή ξεβιδώνοντας, για αυτό και το σχήμα τους) τα άλλα μια απλή αλλά ουσιαστική βελτίωση στο μάτι, των ποδωστηρίων

Στο κομμάτι που βλέπετε εδώ (το χάλασα πριν το βγάλω φωτό), χωρίστηκε στα δύο, στο στρογυλλό κάτω κομμάτι και στο κομμάτι με τις λάμπες από το οποίο και αφαιρέθηκαν αυτές

Τοποθετήθηκε το βελτιωτικό της Έδουαρδ το οποίο και θα φιλοξενησει τις λάμπες και αυτές πήραν τον δρόμο για το σακκουλάκι φύλαξης μέχρι να έρθει η σειρά τους. Παράλληλα στην φωτό βλέπετε και το μικρό floodlight.

Στην συνέχεια punch n' die με σκοπό να φτιαχτεί το remote contactor δηλαδή αυτό (Όχι η Ταμιγια δεν το δίνει και ας είναι ένα κομμάτι που υπήρχε σε όλα σχεδόν τα spitfire).

Έφτιαξα αυτό το οποίο το βλέπετε και πρόχειρα τοποθετημένο, του λείπει βέβαια η απεικόνησή του που θα μπεί από πίσω αργότερα αφού βαφτεί. Το ρημάδι όσο και αν δεν του φαίνεται μου πήρε 1,5 ώρα να το φτιάξω. Στην διπλανή εικόνα βλέπετε και το άλλο μισό, αυτό κάτω από τις λάμπες παραπάνω, στην θέση που θα μπεί αργότερα με την απαραίτητη καλωδίωσή του.

Η γενικότερη προσπάθεια είναι να αποδοθεί, όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο αυτό

Βελτιώσεων συνέχεια, αποδώθηκαν κάποια πριτσίνια σε ορισμένα κομάτια. Παράλληλα βλέπετε και κάποια από τα σύνεργα για την δουλειά αυτή, η οδοντογλυφίδα χρησιμέυει για την μεταφορά του πριτσινιού στο σημείο που θα το κολλήσεις, πως θα το πιάσεις ούτε με το τσιμπίδι δεν μπορείς. Σαλιώνεις την μύτη της οδοντογλυφίδας και αυτό κολλάει πάνω της σαν την βδέλλα και το πας όπου θες.

Το tip της ημέρας, κλεμμένο από κάποιο άλλο φόρουμ (δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο πρωτοτυπώ). Μηχανικό μολύβι, στην προκειμένη περίπτωση 0.5, το οποίο το χρησιμοποιούμε σαν punch n' die, με την μυτούλα του βοηθούμαστε να βγάλουμε το κομματάκι που φτιάξαμε. Στην δέυτερη σε σειρά είκόνα από πάνω, τα πριτσινάκια αυτά είναι φτιαγμένα με τον ίδιο τρόπο αλλά από βελόνη σύριγγας για να πετύχω ακόμα πιο μικρή διάμετρο που την χρειαζόμουν εδώ. Το πρόβλημα εδώ είναι πως θα βγάλουμε το κομμάτι που παντσάραμε, εγώ το έκανα, μετά κόπων και βασάνων με ένα λεπτό συρματάκι.

Να και το σακκουλάκι με τις λάμπες και τα υπόλοιπα κούτσικα κομματάκια

Αυτά για την ώρα παιδιά, σας είπα δεν είναι και σπουδαία πρόοδος αλλά κάτι γίνεται σιγά σιγά....αναμένω τυχόν παρατηρήσεις, βελτιώσεις.

stay tuned.. to be continued

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #24 στις: Σεπτέμβριος 12, 2010, 06:05:36 μμ »
Αυτά είναι...μπράβο Γιάννη  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Αφού έφτασες στο σημείο να βελτιώνεις και το spitfire της Tamiya τι άλλο θέλεις

::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Tags: spitfire