Παιδιά καλησπέρα, η πρόοδος αργή αλλά σταθερή, είναι πολλά τα ρημάδια τα κομμάτια!!!! και πολλά από αυτά, όπως και αρκετές από τις σωληνώσεις θα μπούνε πάνω αφού βαφτούν πρώτα. Για την ώρα όπως σας είπα και παραπάνω είμαι στο στάδιο της βελτίωσης...
Λοιπόν ανοίχτηκαν οι τρύπες εκέι που η Ταμιγια τις είχε μόνο σαν σημάδια, επίσης και στο frame του πίνακα των οργάνων για να δεχθεί τις ντίζες από την μανέτα.
Στοκαρίστηκαν τα σημάδια από το καλούπι (ΝΑΙ κι όμως υπάρχουν) τα οποία λόγω θέσης θα φαίνονταν και σκρατσαρίστηκαν δύο κομάτια που θα αποτελέσουν το frame 13, για να μπορέσω να φτιάξω τον μηχανισμό στήριξης της κεραίας και το σημέιο από το οποίο θα περάσουν οι ντίζες των ζωνών ασφάλισης του χειριστή.
Πιο συγκεκριμένα θέλω να φτιάξω αυτό (αν μπορέσω)
Μπήκαν κάποια βελτιωτικούλια της Έδουαρδ και πιο συγκεκριμένα τα αστεροηδή που βλέπετε είναι για να μπορεί ο χειριστής να μεταβάλλει την θέση των ποδωστηρίων μπρός πίσω (το έκανε με την μπότα του βιδώνοντας ή ξεβιδώνοντας, για αυτό και το σχήμα τους) τα άλλα μια απλή αλλά ουσιαστική βελτίωση στο μάτι, των ποδωστηρίων
Στο κομμάτι που βλέπετε εδώ (το χάλασα πριν το βγάλω φωτό), χωρίστηκε στα δύο, στο στρογυλλό κάτω κομμάτι και στο κομμάτι με τις λάμπες από το οποίο και αφαιρέθηκαν αυτές
Τοποθετήθηκε το βελτιωτικό της Έδουαρδ το οποίο και θα φιλοξενησει τις λάμπες και αυτές πήραν τον δρόμο για το σακκουλάκι φύλαξης μέχρι να έρθει η σειρά τους. Παράλληλα στην φωτό βλέπετε και το μικρό floodlight.
Στην συνέχεια punch n' die με σκοπό να φτιαχτεί το remote contactor δηλαδή αυτό (Όχι η Ταμιγια δεν το δίνει και ας είναι ένα κομμάτι που υπήρχε σε όλα σχεδόν τα spitfire).
Έφτιαξα αυτό το οποίο το βλέπετε και πρόχειρα τοποθετημένο, του λείπει βέβαια η απεικόνησή του που θα μπεί από πίσω αργότερα αφού βαφτεί. Το ρημάδι όσο και αν δεν του φαίνεται μου πήρε 1,5 ώρα να το φτιάξω. Στην διπλανή εικόνα βλέπετε και το άλλο μισό, αυτό κάτω από τις λάμπες παραπάνω, στην θέση που θα μπεί αργότερα με την απαραίτητη καλωδίωσή του.
Η γενικότερη προσπάθεια είναι να αποδοθεί, όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο αυτό
Βελτιώσεων συνέχεια, αποδώθηκαν κάποια πριτσίνια σε ορισμένα κομάτια. Παράλληλα βλέπετε και κάποια από τα σύνεργα για την δουλειά αυτή, η οδοντογλυφίδα χρησιμέυει για την μεταφορά του πριτσινιού στο σημείο που θα το κολλήσεις, πως θα το πιάσεις ούτε με το τσιμπίδι δεν μπορείς. Σαλιώνεις την μύτη της οδοντογλυφίδας και αυτό κολλάει πάνω της σαν την βδέλλα και το πας όπου θες.
Το tip της ημέρας, κλεμμένο από κάποιο άλλο φόρουμ (δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο πρωτοτυπώ). Μηχανικό μολύβι, στην προκειμένη περίπτωση 0.5, το οποίο το χρησιμοποιούμε σαν punch n' die, με την μυτούλα του βοηθούμαστε να βγάλουμε το κομματάκι που φτιάξαμε. Στην δέυτερη σε σειρά είκόνα από πάνω, τα πριτσινάκια αυτά είναι φτιαγμένα με τον ίδιο τρόπο αλλά από βελόνη σύριγγας για να πετύχω ακόμα πιο μικρή διάμετρο που την χρειαζόμουν εδώ. Το πρόβλημα εδώ είναι πως θα βγάλουμε το κομμάτι που παντσάραμε, εγώ το έκανα, μετά κόπων και βασάνων με ένα λεπτό συρματάκι.
Να και το σακκουλάκι με τις λάμπες και τα υπόλοιπα κούτσικα κομματάκια
Αυτά για την ώρα παιδιά, σας είπα δεν είναι και σπουδαία πρόοδος αλλά κάτι γίνεται σιγά σιγά....αναμένω τυχόν παρατηρήσεις, βελτιώσεις.
stay tuned.. to be continued
Γιάννης