Αποστολέας Θέμα: Κομπρεσέρ & Αερογράφος  (Αναγνώστηκε 32303 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« στις: Μαΐου 29, 2005, 07:22:29 μμ »
Skeftika oti tha itan kalo na xekinagame ena thread me thema ta kobreser kai tous aerografous pou xrisimopoioume kai tautoxrona na antalaxoume tis ebeiries mas apo ti xrisi tous. Isws etsi lithoun aporeies kai problimata pou tixon mas exoun emfanistei xwris na boresoume na ta lisoume, i isws anakalipsoume kati pou pote den eixame skeftei pws borouse na ginei me auta ta thaumasta ergaleia!

Gia paradeigma, apektisa prosfata to Sil-Air 15A to opoio borw na pw pws einai ena exairetiko ergaleio, alla auto pou me disanasxetise itan pws kata ti diarkeia tis leitourgias tou parousiazei kena stin paroxi aera. Kati pou argotera diapistwsa pws ofeiletai stin eleipsi extra fialis, i opoia parexetai se pio akriva montela. To thema einai pws einai anagkaio na prosthesei kapios ena tetoio exartima ean epithimei sinexi kai aviasti paroxi aera alla den boresa na brw kati tetoio sta ellinika modelistika katastimata...  Twra auto pou tha rwtisw isws einai ligo travigmeno, alla mipws iparxei kapios pou na exei paromoio kobresser kai na exei kanei auto to "upgrade"? An nai pou tin agorase? Einai akrivo san exartima?
Autes einai oi dikes mou mixanikes (pera apo tis polles montelistikes) anisixies! :P

Peran toutou exw sti diathesi mou ena panarxaio Grapho Tech HP-104 agorasmeno apo to 1993 parakalw! (enas aerografos pou me afise ekplikto para tin kapws "ftiniariki" kataskeui tou)
Ena Olympos HP-22 diplis leitourgias (o kaliteros aerografos pou exw doulepsei mexri stigmis me monadiko "elatwma" tin poli euaisthiti velona tou, distixws i etairia Olympos exei klisei pia kai exei sigxwneutei me tin Iwata paragontas aerografous aparamilis poiotitas) kai ena Iwata Revolution SAR monis leitourgias (akomi den borw na ekferw gnwmi gia tin poiotita tou mias kai einai prosfata agorasmenos, pantws dixnei gematos yposxeseis!)...

... Eseis? :)
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 29, 2005, 07:28:16 μμ »
Βρε μπας και έχουμε τον ίδιο?
εμένα είναι σαν τον πρώτο
http://www.diy-compressors.com/shop/silent-compressors.htm
Δεν μου έχει παρουσιάσει ούτε μία φορά αυτό το κενό που λες...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 29, 2005, 07:34:41 μμ »
H alitheia einai oti mou to parousiase prosfata, kai anagastika na apeuthinthw se xena forum gia na to lisw. Ekei mou eipan pws auta ta kobreser xreiazontai fiales gia aviasti kai sinexi paroxi aera... :| Isws na to parousiaze logw tis palaiotitas tou aerografou kai tis yparxis ypolimatwn xrwmatos sto stomio tou...

To montelo pou exw egw miazei perissotero me to tetarto kata seira (mono pou exei ena metaliko tetragwnoeides perivlima girw apo to swma tis dexamenis) sto parakatw link:

http://www.airoil.com/ai02051.htm
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 29, 2005, 07:40:25 μμ »
Αυτό εννοείς?

Πιθανόν να είναι χωρίς σταθεροποιητή πίεσης ή να έχει μαζέψει υγρασία.
Επίσης τσέκαρε και την στάθμη του λαδιού.
Σε τελική κοίταξε το στον Καλφάκη που τα φέρνει...
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 29, 2005, 07:46:48 μμ »
Nai auto, pantws to provlima fenetai na einai sxedon memonomeno kai kiriws otan xrisimopoiw ton arxaio Grapho Tech, alla me provlimatise k auto pou mou eipan sta xena forum... Den mou exei dixei tetoia periergi siberifora me ton Iwata i ton Olympos akomi kai meta apo poliwri leitourgia. Mallon o arxaios arxise na distropizei. Poso kairo xrisimopoieis auto to kobreser kai me ti aerografo?
Kai kati allo pou tha ithela na rwtisw. Stis odigies tou sil-air simeiwnoun pws kathe 15 lepta prepei na stamatas, na ypothesw pws einai paratravigmeno auto pou lene? Exw doulepsei ews kai 2 wres xwris diakopi me apolitws kanena problima, mipws de tha eprepe omos? Ton klinw kanonika otan den xreiazomai aera pantws..
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 04, 2005, 11:25:37 μμ »
Έχετε να προτείνεται κάποιον συγκεκριμένα ή κάποιον τύπο αερογράφου...Λέω να χτυπήσω έναν, αλλά δεν το έχω ψάξει...Από τιμές τι παίζουν; Δεν έχω καταλάβει και αυτό το μονής-διπλής... :?:

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 05, 2005, 01:39:53 μμ »
Το Θέμα αερογράφος είναι πολύ μεγάλο! Τώρα χοντρικά να σου πω πως μονής λειτουργίας είναι ο αερογράφος που έχει σταθερή σκανδάλη και αυξομειώνεις το πάχος της γραμμής περιστρέφοντας ένα είδος δαχτυλιδιού στο πίσω μέρος του αερογράφου (συνήθως). Είναι πολύ καλός γι'αρχάριους και κατάλληλος για εύκολα projects. Ο διπλής λειτουργίας διαφέρει απο τον μονής στο ότι κανονίζεις το μέγεθος της γραμμής (η το πάχος της όπως θέλεις πάρτο :) ) καθώς και τον αέρα απο την σκανδάλη, εξ'ού και ο όρος διπλή λειτουργία, εξαιτίας της ικανότητας της σκανδάλης να εκτελεί δύο εντολές. Είναι πιο δύσκολοι στη χρήση και απαιτούν σταθερότητα του χεριού και πολύωρες δοκιμές μέχρι να μπορέσεις να τους χειριστείς αποδεκτά. Όταν όμως τους δαμάσεις αποδίδουν τέλεια αποτελέσματα και πραγματοποιούν εφέ και ποιότητα γραμμής που απλά δεν είναι εφικτό για τους μονής λειτουργίας!

Πολύ καλούς αερογράφους παράγουν οι εταιρίες : Badger, Iwata, Paache kai Aztec. To μόνο που απομένει είναι να επιλέξεις αυτόν που σου ταιριάζει.. μην ξεχνάμε πως μία συνάντηση θα ήταν ότι καλύτερο για την σε βάθος επεξήγηση του θέματος αερογράφος. :)

Badger : http://www.badger-airbrush.com

Iwata   : http://www.medea-artool.com/iwata.htm

Aztec : http://naturecoast.com/hobby/aztek.htm
Ανδρέας Αποστολόπουλος

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 06, 2005, 12:35:34 πμ »
Οπότε θα περιμένω τη συνάντηση για να μου τα εξηγήσετε από κοντά...

Αποσυνδεδεμένος modeler

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΑΘΗΝΑ
GRAPHO TECH SYNEXEIA
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 06, 2005, 10:29:39 πμ »
ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΝ ΙΔΙΟ ΑΕΡΟΓΡΑΦΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΚΟΛΛΑΕΙ Η ΒΑΛΒΙΔΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΨΕΚΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ
ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 06, 2005, 10:47:03 πμ »
Τι αερογράφο-κομπρεσέρ έχεις? Ίσως έχεις πρόβλημα με την φλάτζα η την κορώνα του αερογράφου...
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος modeler

• Scale 1/144
  • *
GRAPHO-TECH HP-104
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 06, 2005, 11:46:49 πμ »
Ο ΑΕΡΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ GRAPHO-TECH ΤΟ ΚΟΜΠΡΕΣΕΡ ΚΑΠΟΙΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΑΡΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΤΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΡΚΕΤΑ
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΕΡΟΓΡΑΦΟΥ (ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ -ΚΟΛΛΑΕΙ- ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΤΟΝ ΨΕΚΑΣΜΟ ΑΜΕΣΩΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4-5") ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΒΕΒΑΙΑ

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 06, 2005, 12:40:25 μμ »
ποιο μοντελο του GRAPHO-TECH :?:

Αποσυνδεδεμένος modeler

• Scale 1/144
  • *
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 06, 2005, 01:30:52 μμ »
ΟΛΑ ΜΙΣΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ...
ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΡ-104 106 ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ
ΕΧΩ ΗΔΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
...ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΧΑΡΙΣΕΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΑ

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 06, 2005, 01:40:25 μμ »
Παράθεση από: modeler
ΟΛΑ ΜΙΣΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ...
ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΡ-104 106 ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ
ΕΧΩ ΗΔΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
...ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΧΑΡΙΣΕΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΑ

'Ενας απο τους αερογράφους μου είναι αυτός! Τον πήγα στο plastimodellismo για επισκευή και μου είπαν πως δεν υπάρχουν πια τα ανταλλακτικα! Θα ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ... Σε ποιό μαγαζί πήγες για να ρωτήσεις αν επισκευάζεται?
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος modeler

• Scale 1/144
  • *
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 07, 2005, 08:46:27 πμ »
Παράθεση
'Ενας απο τους αερογράφους μου είναι αυτός! Τον πήγα στο plastimodellismo για επισκευή και μου είπαν πως δεν υπάρχουν πια τα ανταλλακτικα! Θα ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ... Σε ποιό μαγαζί πήγες για να ρωτήσεις αν επισκευάζεται?

θα παω σημερα  στο plastimodellismo , νομιζω οτι καταλαβαν απο την τηλ επικοινωνια και μου ειπαν οτι γινετε
Θα δοκιμασω και ενα Καλφακη μηπως και αγορασω κατι αλλο, αν και σκεφτομαι εντονα αγορα Badger μέσω internet

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 08, 2005, 12:18:52 πμ »
Η βλάβη που αναφέρεις μπορεί να είναι πρόβλημα στο ελατήριο επαναφοράς ή να έβγαλες την σκανδάλη και να μην την έβαλες σωστά...
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος modeler

• Scale 1/144
  • *
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 08, 2005, 09:40:29 πμ »
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΕΙΠΕ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ?? ΗΘΕΛΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ

ΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΘΟΤΙ ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑ ΑΛΛΟΥ  

MODELER=ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΡΕΑΣ για να μην ειμαστε αγνωστοι

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 08, 2005, 11:05:27 πμ »
Nα προσθέσω εδώ κάτι περίεργο που μου παρουσιάζει το κομπρεσέρ. Μετά από κάποια λεπτά λειτουργίας και αφού το σταματήσω για να τσεκάρω την πορεία του βαψίματος, με το που βγάζω την παροχή αέρα έχω πάντα τη συνήθεια να τη στρέφω πάνω μου μέχρι να σταματήσει ο αέρας (ξέρετε τώρα καλοκαίρι!  :D  :D ). Τώρα τελευταία λοιπόν όποτε το κάνω αυτό με πιτσιλάνε μικρές σταγόνες νερού που συσωρεύονται στο στόμιο του σωλήνα... έκανα την προβλεπόμενη διαδικασία, (τραβάμε κάτω και στρέφουμε με τη φορά του ρολογιού το δαχτυλίδι της υδατοπαγίδας, αλλά δεν έχω καταλάβει αν αυτό πρέπει να γίνει με τον αερογράφο συνδεδεμένο ή όχι... μήπως χρειάζεται μέγιστη πίεση? Μήπως προκαλείται ζημιά στο κομπρεσέρ αν γίνει λάθος η διαδικασία?  :? ) για να βγάλω το νερό που είναι παγιδευμένο στην υδατοπαγίδα αλλά αυτό συνεχίζει να με φτύνει! Ελπίζω να είναι ένα χαζό πρόβλημα και τίποτα παραπάνω... τελευταία δε με θένε αυτά τα δύο (κομπρεσέρ-αερογράφος). :roll:
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 08, 2005, 04:30:20 μμ »
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΕΙΠΕ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ?? ΗΘΕΛΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ

ΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΘΟΤΙ ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑ ΑΛΛΟΥ  

Βαλε βαζελινη στον μηχανισμο της σκανδαλης. :wink:

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 09, 2005, 11:29:52 μμ »
Παράθεση από: CROW

Βαλε βαζελινη στον μηχανισμο της σκανδαλης. :wink:

Λίγο γράσσο τελικά ήταν η λύση...Guns and Laroses... Xaxaxa... :D

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 10, 2005, 01:30:10 πμ »
Πλάκα στη πλάκα όλα καλά.. τώρα μου κάνει φούσκες ο παλιομπαμπέσης αερογράφος και δεν μπορώ να τις εξαλείψω όσο και αν προσπάθησα με τους τρόπους που με εξήγησε ο Laroze's  :lol:  :cry:  :oops:
Θα δοκιμάσω αύριο πιο εξονηχηστικά.. σήμερα δεν έιχα πολύ χρόνο να το ψάξω όσο γινόταν... :roll:
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 11, 2005, 06:03:30 μμ »
Παράθεση από: Brutalos
Πλάκα στη πλάκα όλα καλά.. τώρα μου κάνει φούσκες ο παλιομπαμπέσης αερογράφος και δεν μπορώ να τις εξαλείψω όσο και αν προσπάθησα με τους τρόπους που με εξήγησε ο Laroze's  :lol:  :cry:  :oops:
Θα δοκιμάσω αύριο πιο εξονηχηστικά.. σήμερα δεν έιχα πολύ χρόνο να το ψάξω όσο γινόταν... :roll:

Από κάπου πρέπει να χάνει η φλάντζα...
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 11, 2005, 08:37:05 μμ »
Το έψαξα λίγο παραπάνω χθές και σήμερα, παρουσιάζει τις φουσκάλες σε μεγάλη πίεση... σε μικρή πίεση (κάτω των 25psi) δεν βγάζει ούτε μία και βάφει αβίαστα... φλάτζα είναι αυτό, η κακή μόνωση των μεταλλικών μερών του? Ο Λαρόζας που το κοίταξε μου είπε πως δεν είχε πρόβλημα η φλάτζα...  :roll:  :roll:
Ανδρέας Αποστολόπουλος

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 12, 2005, 11:00:15 μμ »
Σήμερα ακούστηκαν τα πρώτα πσιτ...Σε μονόχρωμο είναι τέλειος ο πλαστικός που πήρα... Τα προβλήματα αρχίζουν με το δεύτερο χρώμα... Μάλλον λόγω λάθους στην αναλογία χρώματος διαλυτικού ότι ακουμπάει στο πλαστικό, στο επόμενο πσιτ κόβει βόλτες όπου φυσάει ο αέρας... :cry:  :cry:  :cry: Καμία συμβουλή; Στα ακρυλικά σε τι αναλογίες να παίζω; Νερό για διαλυτικό ή τα διαλυτικά που δίνουν στη modelling valley;  :?:

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Κομπρεσέρ & Αερογράφος
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 13, 2005, 09:50:07 πμ »
Όχι ρε συ εκτελεστή!! Μακριά απο το νερό  :lol:  :lol: ΑΖΑΧ, οινόπνευμα (για καθαρισμό μόνο) και τα διαλυτικά ακρυλικών της ΤAMIYA είναι τέλεια. Αναλογία τώρα, το ότι σου έτρεχε προς τη φορά του αέρα σημαίνει πως το είχες αραιώσει πολύ και δεν "καθόταν" στην επιφάνεια μιας και ήταν υπερβολικά αραιωμένο... Μην ψάχνεις αναλογίες και τέτοια, ποιό εύκολος τρόπος για να ξέρεις πως το χρώμα μέσα στο μπουκάλι του αερογράφου σου είναι σε κατάλληλη αραίωση για βάψιμο, είναι βάζοντας μικρές ποσότητες διαλυτικού μέσα στο μπουκάλι και κάθε τόσο να τσεκάρεις την πυκνότητα του με μια μπατονέτα βουτώντας τη μέσα στο χρώμα και αμέσως μετά ακουμπώντας την στα τοιχώματα του μπουκαλιού. Όταν το χρώμα θα πέφτει αβίαστα και σαν σταγόνα νερού ενώ ταυτόχρονα θα αφήνει ένα αδιαφανές ίχνος στην πορεία του τότε είσαι έτοιμος :!:  :idea:
Που 'σαι... Συγχαρητήρια είσαι ο ΠΣΣΣΣΣΣΙΤ  :D
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Tags: