Αποστολέας Θέμα: Το πρώτο μου μοντέλο! 1/72 T-6G Texan, Academy Kit  (Αναγνώστηκε 1582 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gpagidas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Santa Barbara
Το πρώτο μου μοντέλο! 1/72 T-6G Texan, Academy Kit
« στις: Αυγούστου 22, 2010, 02:31:53 μμ »
Καλησπέρα παιδιά,

Σας παρουσιάζω το πρώτο μου μοντέλό, το οποίο τελειώσα πριν απο δυο μέρες.  :D Το κιτ είναι ένα 1/72 T-6G Texan της Academy με χρώματα και decals από την Κορεάτικη πολεμική αεροπορία. Τα χρώματα είναι enamel humbrol, αλουμίνιο μεταλλικό και μαύρο ματ για το κύριο βάψιμο, και interior green, olive drab και gunmetal grey για το cockpit, κινητήρα και τις φωλέες των τροχών. Το τελείωμα έγινε, αρχικά, με humbrol ακρυλικό gloss βερνίκι, wash με raw umber λάδι και στο τέλος πέρασα ένα ματ ακρυλικό, humbrol και αυτό. Όλη η βαφή έγινε με πινέλα.

Είναι προφανές ότι ως πρώτη μοντελιστική απόπειρα, το αποτέλεσμα έχει αρκετές παραφωνίες. Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο φιάσκο έγινε με την καλύπτρα, όπου λόγω απειρίας και επιπολαιίοτητας, την κατάστρεψα! :oops: και για αυτό το λόγο δεν αποπειράθηκα να την βάψω με τον φόβο ότι θα της έκανα μεγαλύτερη ζημιά. Επίσης λάθη με την χρήση της κόλλας κατα την διάρκεια της συναρμολόγησης της ατράκτου και των φτερών, είχαν ως αποτέλεσμα να καταστρέψω τελείως το πλαστικό σε κάποια σημεία, ειδικότερα στο κάτω μέρος του αεροσκάφους. Το wash πιστεύω ότι για αρχή είχε ανεκτά αποτελέσματα αν και "κατάφερα" να δώσω με κάποιο τρόπο μια εικόνα πολύ "βρώμικη" στο τελικό αποτέλεσμα.

Αυτά τα λίγα απο εμένα. Πιστεύω οι φωτογραφίες να σας δώσουν μια καλή εικόνα του επιτευγματος μου ::glossa:: ... Συμβουλές, παρατηρήσεις, επισημάνσεις και κυρίως σκληρή κριτική είναι καλοδεχούμενα. ::thanx::

Φιλικά,

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: Το πρώτο μου μοντέλο! 1/72 T-6G Texan, Academy Kit
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 22, 2010, 03:44:15 μμ »
  Είσαι σε καλό δρόμο. Το επόμενο πρέπει, και θα είναι, πολύ καλύτερο.

Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος Markpa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Norwich
    • Shuttleworth
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 22, 2010, 04:40:17 μμ »
Για πρωτη προσπάθεια στέκεται αξιοπρεπέστατα. Πόλύ ωραία η προσπάθεια σου καλή συνέχεια με τα επόμενα
PER ARDUA AD ASTRA

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 22, 2010, 05:30:14 μμ »
Δεν νομίζω ότι κανένας απο εμάς έκανε το πρωτο του μοντέλο καλύτερο από το δικό σου, σίγουρα μπορείς και θα βελτιωθείς στις επόμενες προσπάθειες σου. Επίσης όσο καλό και αν κάνεις ένα μοντέλο πάντα θα πιστεύεις ότι μπορείς και καλύτερα και να σου πώ, αυτό είναι το όμορφο στον μοντελισμό ότι σε κάνει να βελτιώνεσαι συνεχώς!!! καλώς ώρισες και καλή συνέχεια!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος gpagidas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 23, 2010, 04:13:00 μμ »
Σας ευχαριστώ παιδιά για τα μηνύματα σας.  :) Σίγουρα στην επόμενη προσπάθεια (κατά πάσα πιθανότητα ένα Aichi Α6Α1 Seiran της Tamiya :mrgreen:) θα προσπαθήσω να βελτιώσω πολλά από τα λάθη που έγιναν στην συναρμολόγηση του πρώτου μοντέλου.

Να πω την αλήθεια, έπεσα στην παγίδα να βιαστώ σε πολλά από τα βήματα της κατασκευής με τα προφανή αποτελέσματα και με την τελική αίσθηση ότι κάποια πράγματα έγιναν λίγο "άρπα κόλα" ...

Και όπως είπε ο φίλος johnza, είναι όντως ωραία αυτή η αίσθηση του να θέλεις να βελτιωθείς από μοντέλο σε μοντέλο.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 23, 2010, 04:35:09 μμ »
Καλωσόρισες Γιώργο!
Για αρχή το μοντελάκι σου είναι μια χαρά!
Θα σου πρότεινα σε κάθε μοντέλο να προσέχεις συγκεκριμένους τομείς!
Πχ,να δώσεις καλή βάση στο σωστό κόλλημα!
Το σωστό κόλλημα,θα βοηθήσει για να στοκάρεις καλύτερα,και αυτά με την σειρά τους για να βάψεις ακόμη καλύτερα!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 23, 2010, 09:41:09 μμ »
Καλη αρχη και απο εμενα. Μη <ΚΟΛΛΑΣ>!!!! πουθενα. :wink:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 24, 2010, 02:16:13 μμ »
Το βασικό είναι να μην βιάζεσαι. Ο μοντελισμός θέλει πολύ υπομονή. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να βελτιώσεις είναι οι ενώσεις των κομματιών του κιτ. Θα πάρεις μερικά ντουκόχαρτα που θα ξεκινάνε από τους 600 βαθμούς και θα φτάνουν μέχρι και τους 1.500 ή και 2.000 και αφού τα βρέξεις, θα τρίβεις απαλά την ένωση, μέχρι να εξαφανιστεί η ένωση. Για να το καταλάβεις αν η ένωση έχει εξαφανιστεί, θα κοιτάς κόντρα στο φως και παράλληλα με το νύχι σου θα βλέπεις αν συναντάς σκαλοπάτι, ή αντίσταση πάνω στην ένωση.

Αποσυνδεδεμένος gpagidas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 24, 2010, 02:33:34 μμ »
Χρήσιμη και εποικοδομητική κριτική από όλους σας, Thanks :D

@ ALEX_SSGTi

Ήδη έχω ντουκόχαρτα από 800 έως 2000, αλλά όπως φαίνεται δεν τα δούλεψα και με τον καλύτερο τρόπο. Sorry αν θα ακουστεί καρα-αρχάριο αυτό που θα σου πω, αλλά όταν λες να βρέξω το ντουκόχαρτο, τι εννοείς; με σκέτο νερό και μετά να τρίψω απαλά πάνω στο μοντέλο χωρίς την χρήση στόκου;

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 24, 2010, 03:14:57 μμ »
Ακριβώς έτσι θα κάνεις! Θα πάρεις ένα κυπελάκι, θα του βάλεις νερό μέσα και ανά τακτά διαστήματα όσο τρίβεις, θα βρέχεις το ντουκόχαρτο!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 24, 2010, 03:23:24 μμ »
Ακριβώς έτσι θα κάνεις! Θα πάρεις ένα κυπελάκι, θα του βάλεις νερό μέσα και ανά τακτά διαστήματα όσο τρίβεις, θα βρέχεις το ντουκόχαρτο!
Τι ακριβως ετσι ρε παπατζα? Ο φιλος μας εδω γραφει αν πρεπει νε τριψει με βρεγμενο χωρις να βαλει στοκο. Το σωστο ειναι να στοκαρεις κανονικα και οταν στεγνωσει καλα ο στοκος να τον τριψεις με ντουκοχσρτο που θα το βρεχεις τακτικα.

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 24, 2010, 03:31:09 μμ »
Ωχ, ναι, σόρρυ! Πρώτα θα στοκάρεις και όταν στεγνώσει ο στόκος, τότε θα τρίψεις!

Αποσυνδεδεμένος gpagidas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 24, 2010, 03:39:09 μμ »
Είπα και εγώ! Ήμουνα σχεδον έτοιμος να τρίψω "στεγνά" το μοντέλο! ::glossa:: Το αποτέλεσμα θα ήταν "ενδιαφέρον" :mrgreen:

Πέρα από τη πλάκα, οι συμβουλές σας με βοήθησαν να καταλάβω τι λάθη έκανα, τουλάχιστον στο θέμα των ενώσεων και της κόλλησης. Ήδη έχω ψάξει στην ενότητα του forum σχετικά με τα εργαλεία και μου έχουν λυθεί αρκετές απορίες και από εκεί.

Thanks!

Tags: