Καλησπέρα παιδιά,
Σας παρουσιάζω το πρώτο μου μοντέλό, το οποίο τελειώσα πριν απο δυο μέρες.

Το κιτ είναι ένα 1/72 T-6G Texan της Academy με χρώματα και decals από την Κορεάτικη πολεμική αεροπορία. Τα χρώματα είναι enamel humbrol, αλουμίνιο μεταλλικό και μαύρο ματ για το κύριο βάψιμο, και interior green, olive drab και gunmetal grey για το cockpit, κινητήρα και τις φωλέες των τροχών. Το τελείωμα έγινε, αρχικά, με humbrol ακρυλικό gloss βερνίκι, wash με raw umber λάδι και στο τέλος πέρασα ένα ματ ακρυλικό, humbrol και αυτό. Όλη η βαφή έγινε με πινέλα.
Είναι προφανές ότι ως πρώτη μοντελιστική απόπειρα, το αποτέλεσμα έχει αρκετές παραφωνίες. Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο φιάσκο έγινε με την καλύπτρα, όπου λόγω απειρίας και επιπολαιίοτητας, την κατάστρεψα!

και για αυτό το λόγο δεν αποπειράθηκα να την βάψω με τον φόβο ότι θα της έκανα μεγαλύτερη ζημιά. Επίσης λάθη με την χρήση της κόλλας κατα την διάρκεια της συναρμολόγησης της ατράκτου και των φτερών, είχαν ως αποτέλεσμα να καταστρέψω τελείως το πλαστικό σε κάποια σημεία, ειδικότερα στο κάτω μέρος του αεροσκάφους. Το wash πιστεύω ότι για αρχή είχε ανεκτά αποτελέσματα αν και "κατάφερα" να δώσω με κάποιο τρόπο μια εικόνα πολύ "βρώμικη" στο τελικό αποτέλεσμα.
Αυτά τα λίγα απο εμένα. Πιστεύω οι φωτογραφίες να σας δώσουν μια καλή εικόνα του επιτευγματος μου

... Συμβουλές, παρατηρήσεις, επισημάνσεις και κυρίως σκληρή κριτική είναι καλοδεχούμενα.

Φιλικά,
Γιώργος