Αποστολέας Θέμα: Red Tulip Bf-109K-4  (Αναγνώστηκε 3042 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος corfuisland

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα
    • my home page
Red Tulip Bf-109K-4
« στις: Αυγούστου 20, 2010, 05:37:20 μμ »
Καλησπέρα σ' όλους,

Αποφάσισα ότι ήταν καιρός να ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες από την εξέλιξη της κόκκινης τουλίπας η οποία προς το τέλος αποφάσισε να μας αγχώσει  :mrgreen:
Αλλά πριν ξεκινήσω θα ήθελα να συστηθώ πρώτα, μιας και παρακολουθώ το forum εδω και μερικούς μήνες... Δεν είμαι Κερκυραίος αλλά όπου γης και πατρίς αφού εδώ παντρεύτηκα και νοικοκυρεύτηκα. Το άθλημα το είχα ξεχάσει κάπου 20 και κάτι χρόνια οπότε υπερίσχυσε η δημιουργική όρεξη (και ας λένε όλοι οι άλλοι ότι θέλουν :mrgreen:) έναντι της αμφιβολίας εάν μπορώ. Και λέω αμφιβολία γιατί έχω εκπλαγεί πόσο έχουν προχωρήσει τα πράγματα στον μοντελισμό αλλά και το επίπεδο που ήμουν τότε. Όλα αυτά όμως είναι περιττά και η πορεία και μόνο θα το δείξεις γι' αυτό και είπα να ξεκινήσω με την κόκκινη τουλίπα...

Οπότε το ερώτημα είναι: το πράσινο καμουφλάζ είναι το σωστό ή όχι  :?: Το τι παιχνίδι έχει παιχτεί με το RLM83 δεν περιγράφεται και το όλο σκηνικό έρχονται να συμπληρώσουν οι δεκάδες διαφορετικές παραλλαγές του πράσινου που έχω βρει στο internet για το συγκεκριμένο καμουφλάζ! Το ίδιο ισχύει και για τις φωτογραφίες (ασπρόμαυρες) από τα διάφορα βιβλία που κατάφερα να βρω, αλλού η τονικότητα είναι ποιό έντονη και αλλού ποιό απαλή, λες και είχαν άλλες παρτίδες χρωμάτων  :? Στη κρίση σας και άποψη σας για το εάν πρέπει να ξαναβάψω το πράσινο ή όχι
Σημ. 1. το έβαψα με το  ΜΜ ΙΙ Lichtgrun 2092 (RLM83).
Σημ. 2. για τους σχολαστικούς (και καλά κάνετε) υπάρχουν αρκετές ατέλειες, συγχωρέστε όμως είπαμε ότι είναι το πρώτο  :)

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και πολλάκις τον αγαπητό c.nemo ο οποίος με βοήθησε να ξεκινήσω αλλά και να κατανοήσω πολλά ακατανόητα!!!!  ʼλλωστε το υπέροχο σβήσιμο του καμουφλάζ σε ποιόν νομίζετε ότι ανήκει (και όχι μόνο)? Καλά μαντέψατε  ::eusa_clap::

seeya

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
Απ: Red Tulip Bf 109K-4
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 20, 2010, 06:29:57 μμ »
Γεια σου γειτονα! Καλως ηρθες.Η κατασκευη σου ειναι ωραιοτατη.Καλη συνεχεια ::salut::
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 20, 2010, 06:30:19 μμ »

Εμείς προσπαθήσαμε να φτιάξουμε αυτό,κρίμα που βρήκαμε τώρα αυτό το προφίλ....σίγουρα θα πρέπει να ξαναβαφτεί το πράσσινο ,τουλάχιστον σε φτερά και ράχη.....
Και επειδή μάλλον μπλοκάραμε οτι ιδέα και πρόταση έχετε...καλοδεχούμενη. ::icon_thumright:: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 20, 2010, 06:37:49 μμ »
μπραβο ανδρεα ωραια κατασκευη και ωραιο βαψιμο κανατε με τον σταματη. ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
το πρασινο μολις φτιαχτει θα δειξει μια χαρα.
και με την φθορα μετα ακομα καλυτερα.
καλα τελειωματα. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 20, 2010, 06:38:12 μμ »
Εγω λεω να αφησεις τον ανθρωπο να χαρει την πρωτη του κατασκευη η οποια ειναι και πολυ καλη :) Να μη ξενερωσει με ραβε-ξυλωνε και σηκωθει να φυγει,δεν εγινε δα και κατι τραγικο...

• Scale 1/72
  • *
    • my home page
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 20, 2010, 07:17:23 μμ »
...και για να περιπλέξω τα πράγματα, το site της http://www.warbirdcolors.com/selection.asp?bf109k015.jpg προτείνει πολύ σωστά (αλλά δυστυχώς το ανακαλύψαμε αργά) το RLM 83 Dunkelgrun αλλά η Model Master το Dunkelgrun το δίνει σε δύο κωδικούς το 2081 (RLM 71) και το 2091 (RLM 82) τα οποία και φαίνονται ίδια  :?

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 22, 2010, 05:59:49 μμ »
...και για να περιπλέξω τα πράγματα, το site της http://www.warbirdcolors.com/selection.asp?bf109k015.jpg προτείνει πολύ σωστά (αλλά δυστυχώς το ανακαλύψαμε αργά) το RLM 83 Dunkelgrun αλλά η Model Master το Dunkelgrun το δίνει σε δύο κωδικούς το 2081 (RLM 71) και το 2091 (RLM 82) τα οποία και φαίνονται ίδια  :?
Αν κανεις κεφι, διορθωσε το φιλε μου..Αν οχι, και παλι μια χαρα ειναι, την επομενη φορα ψαξτο πιο εγκαιρα..Σε καθε περιπτωση μην αγχωνεσαι.. :? :? ::book:: ::book::
Τωρα, αν ο καλλιτεχνης  ::painting:: ::painting::διπλα σου εχει αλλη αποψη.. ::dontknow:: ::dontknow::

::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

• Scale 1/72
  • *
    • my home page
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 24, 2010, 06:39:43 μμ »
καλησπέρα σ'όλους,
αναμένοντας τα σωστά χρώματα, είπα να ξεκινήσω τα φωτίσματα και το wash στην κάτω πλευρά της ατράκτου μιας και την είχαμε ολοκληρώσει προ πολλού... :mrgreen:

seeya

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 24, 2010, 06:45:50 μμ »
Ανδρέα πολύ καλό φίλε ,στα φτερά εκεί που έχει κάτσει το σήμα σταματάνε απότομα τα πριτσίνια γιατί πέφτει το φίλμ της χαλκομανίας επάνω.Δεν ξέρω αν έχεις περάσει παρκετίνη αν όχι βάλε λιγο βελτιωτικό και με μιά οδοντογλυφίδα μάρκαρε ένα ενα πριτσίνι.επανέλλαβε τη διαδικασία του wash επιμέρους.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

• Scale 1/72
  • *
    • my home page
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 24, 2010, 07:12:51 μμ »
νομίζω κατάλαβα  ::salut::
θα διορθώσω και θα επανέλθω...

ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ ΓΙΑΝΝΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
    • http://i824.photobucket.com/albums/zz162/koytagia/submarines/DSC049480-1.jpg
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 25, 2010, 10:26:05 μμ »
Πολυ καλο Ανδρεα, συνεχισε ετσι! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/72
  • *
    • my home page
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2010, 12:17:40 μμ »
Πολυ καλο Ανδρεα, συνεχισε ετσι! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Ευχαριστώ Γιάννη... ::icon_thumright:: έως το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνω το project και ανεβάζω φώτο γιατί έπεται νέα κατασκευή!!!

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2010, 03:14:10 πμ »
Έτσι να αυξανόμαστε γιατί μας έχουν φάει τα συμμαχικά!!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
ʼλλο ένα πολύ όμορφο BF!!!!!Μπράβο για το πολύ ζόρικο motling!!!!
FLY LOW HIT HARD

• Scale 1/72
  • *
    • my home page
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 08:11:51 μμ »
Επιτέλους τέλος!  :P Και λέω επιτέλους γιατί είχε αρχίσει να γίνεται "βάρος" το αποτέλεσμα που ήθελα να πετύχω με βάση τις προσδοκίες μου.
Διότι ξεκίνησα με τον πήχη χαμηλά αλλά όσο εντρυφούσα στο θέμα τόσο επιδίωκα να πετύχω αυτό που καταξιωμένοι μοντελιστές καταφέρνουν.
Οπότε είπα  ::stop::, σιγά σιγά και έπονται και άλλα μοντέλα...

Και λίγη ιστορία: το θέμα με το χρώμα το γνωρίζετε και πραγματικά με την αμέριστη βοήθεια του c.nemo καταφέραμε να το φέρουμε σχεδόν στα ίσια του. Σχεδόν γιατί το χρώμα της MM II συμπεριφέρθηκε λίγο περίεργα, είτε ήταν πολύ αραιό και δεν έστρωνε σωστά είτε μας άφηνε κόκκους αφού δοκιμάζαμε λιγότερη αραίωση με το body acryl 740 (ναι ναι αυτό που ένας συνάδελφος μόνο στον καφέ του δεν το βάζει  :mrgreen:). Μια μικρή ατυχία επίσης με τα decals στην πάνω πλευρά των φτερών, με ανάγκασε να μασκάρω και να βάψω με αερογράφο με όχι και πολύ μεγάλη επιτυχία (μου έκανε σκαλοπάτι και μερικά σημεία ξεκόλλησαν με την ταινία  :().
Οι αετομάτηδες  ::cop:: σίγουρα θα εντοπίσετε κάποιες ανακρίβειες ή λάθη και είναι ευπρόσδεκτες όλες οι καλοπροαίρετες κριτικές σας... ::sprechende_015::
Δεν θα σας κουράσω περισσότερο απλά ένα μεγάλο ευχαριστώ σ' όλους για την βοήθεια σας.

Σημ. Είναι αβερνίκωτο γιατί δεν είχα αποφασίσει ακόμα ποιό θα βάλω. Έχω πάρει πάντος το KLARLACK Matt της Waco, το έχει χρησιμοποιήσει κανείς  :?:

Έπεται συνέχεια και λέγετε Eduard 1/48 Spitfire Mk 22/24 + AIRES Engine (που έμπλεξα ο καημένος με φωτοχαραγμένα και ρητήνες  ::eusa_wall::)

seeya
Andreas  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ ΓΙΑΝΝΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
    • http://i824.photobucket.com/albums/zz162/koytagia/submarines/DSC049480-1.jpg
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 08:31:00 μμ »
Εχεις κανει πολυ καλη δουλεια Αντρεα! Καλη αρχη με το επομενο!

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 08:35:08 μμ »
Μάστορα μην παραπονιέσαι, αφού ήθελες κοκκινάδια καλά να πάθεις :twisted:
Πάντως μια χαρά κατασκευή, πολύ όμορφη παραλλαγή, πετυχημένα decals και σκιάσεις, in-scale κεραία ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Και αφασία η τουλίπα :mrgreen:
Ρίχτου ένα χέρι ματ και πάμε για το επόμενο ::salut::

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 11:09:34 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::Υπέροχο!!!
Θα πρότεινα semigloss για βερνίκιον!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 09:35:16 πμ »
Ανδρέα πραγματικά βγήκε πάρα πολύ καλό,η επιτυχία του πρώτου σου,μετά από πολλά χρόνια είναι πιά Ιστορία :mrgreen:
Εγώ λίγα πράγματα έκανα μια και οι θεωριτηκές γνώσεις σου ήταν πάρα πολλές μετά από πολύ διάβασμα και κόπο.
Το οτι κατάφερες να τις κάνεις πράξη πάνω σε αυτό το μοντέλο είναι καθαρά δική σου επιτυχία,έχει να κάνει με το πως αντιλαμβανεσαι και
πως φιλτράρεις τα πράγματα.
Σημασία έχει που παρόλες τις αναποδιές που αντιμετώπισες δεν το έβαλες κάτω και τελειώσες ένα υπέροχο μοντέλο.
Συνχαρητήρια λοιπόν φίλε έυχομαι καλή και λαμπρή συνέχεια και κάθε μοντέλο σου να είναι καλύτερο από το προηγούμενο. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::

• Scale 1/72
  • *
    • my home page
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 10:41:29 πμ »
καλημέρα,

ευχαριστώ όλους για τα ενθαρυντικά σας λόγια  ::salut::
προχωράω ακάθεκτος  ::planeemoticon::

σύντομα το νεο project...

seeya
Andreas

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 01:46:37 μμ »
Γειτονα,ειναι πολυ ωραιο!Μπραβο

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 03:13:13 μμ »
πολυ ωραιο το τελικο αποτελεσμα ανδρεα
πολλα μπραβο και απο εμενα ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
και για πρωτο σου μοντελο  ::icon_thumright::
καλη συνεχεια με τα επομενα ::salut:: ::salut::

• Scale 1/72
  • *
    • my home page
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 07:49:27 μμ »
...  ::arrowred:: Θανάση ευχαριστώ αν και θα έλεγα ότι η γειτνίαση (ecuador!!!) πέφτει κομματάκι μακριά  :)  :)  :)

::arrowred:: Σπύρο ευχαριστώ και πάλι και σύντομα θα χρειασθώ τις πολύτιμες συμβουλές σου για τον κινητήρα του spit... ::icon_thumright::

seeya
Andreas

Tags: