Πιθανον να το εχετε δει αρκετοι. Ψαχνοντας στο γνωστο site της αμυνας (με αφορμη του αρθρου των ελικοπτερων εναντιων αεροσκαφων που ποσταρε ο φιλος AETOC69) βρηκα ενα αρθρο για τα δικα μας F-84G μαλλον απο το Cockpit.
http://www.defencenet.gr/defence/media/CO_90_F-84G.pdf Οι φωτογραφιες ειναι ολα τα λεφτα, καθως ειναι οχι και τοσο γνωστες. Εγω μονο 1-2 ειχα ξαναδει ποτε μου.
Επειδη ειναι ασπρομαυρες οι φωτογραφιες, τα καθετα σταθερα σηκωνουν αρκετη συζητηση σχετικα με τους χρωματισμους τους και σε ποιες μοιρες ανηκαν.
Εχω ηδη τις ερωτησεις μου...οποιος θελει προσθετει κατι

- Στη σελιδα 72 ειναι 4 αεροσκαφη. Το Νο 4 του σχηματισμου, το 9836 ειναι αξιοσημειωτο γιατι εμφανιστηκε ο Μπαρμπα-Μητσος σε πρωιμη ηλικια

- ειναι βαμμενο με αλλου ειδους γραμματοσειρα στο ρυγχος (FS-836) απο το συνηθισμενο ,
- οι λωριδες στην ατρακτο ειναι βαμμενες αντιστροφα απο τα υπολοιπα 3 αεροσκαφη
- Στο serial 9836 το ''3'' φαινεται σαν να ειναι βαμμενο στο χερι με πινελο.
- Η λωριδα του anti-glare μπροστα απο το καθετο μαλλον ειναι ξεθωριασμενο olive drab και οχι ιδιο χρωμα με το καθετο (?)
Προφανως το καθετο ειναι χρωμα κοκκινο και οι λωριδες μπλε, λευκο, κοκκινο και μαλλον αεροσκαφη και τα 4 της 337?
- Η διαμετρος των εθνοσημων των ατρακτων των αεροσκαφων της παραπανω αναφερομενης φωτογραφιας ειναι οντως μεγαλυτερη απο τη διαμετρο των εθνοσημων των πτερυγων ή ειναι οφθαλμαπατη? Φαινονται και ποιο σκουρα αυτα της ατρακτου, οποτε μηπως τα ξαναβαψανε και μαλιστα μεγαλυτερα?
- Η λωριδα των αεροσκαφων του ακροβατικου σμηνους που φαινεται στη σελιδα 78 στο καθετο ειναι μαυρη ή σκουρα μπλε?
- Στη σελιδα 78 η δευτερη φωτογραφια ειναι σιγουρα δικο μας αεροσκαφος ή καμια επισκεψη τυχον αμερικανικων ή καποιας αλλης χωρας? Αν ειναι δικο μας ειναι ακρως ενδιαφερον!!!
Θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας, οσοι γνωριζετε κατι απο εκεινη την εποχη και οχι μονο και να κανουμε κουβεντουλα γενικοτερα. Οποιος εχει φωτογραφιες και αλλες ας τις ποσταρει