Αποστολέας Θέμα: Ηellenic freedom fighter 1821  (Αναγνώστηκε 2685 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Θεόδωρος Γιαννακόπουλος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
Ηellenic freedom fighter 1821
« στις: Ιουλίου 23, 2010, 05:37:50 μμ »
Επί τέλους κατόρθωσα να τελειώσω (τρόπος του λέγειν "τελειώσω", αφού γεμάτη ατέλειες είναι ...) τούτη τη μινιατούρα που παίδευα και με παίδευε από τον Απρίλη. Μεγάλο, δύσκολο μπούστο, με πολλά δυσπρόσιτα σημεία για μένα, αλλά χαλάλι... το θέμα του είναι μοντελιστικά μοναδικό, άκρως ελληνικού ενδιαφέροντος και η ομορφιά του μεγάλη, η πόζα του σπουδαία. Ελπίζω πως σύντομα θα έχουμε και την δεύτερη μινιατούρα της σειράς της YS Masterpieces

Στα μάτια του, το μπούστο αυτό εικονίζει τον προ-προ-πάππο μου Καπετάν Λάμπρο Σταθόπουλο. Το βάψιμό της λοιπόν ήταν για μένα κάτι σαν απόδοση τιμής σ' εκείνους τους σπουδαίους μαχητές της Ελευθερίας. Ορίστε το αποτέλεσμα :

** O πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων ! **

salonikios

• Επισκέπτης
Απ: Ηellenic freedom fighter 1821
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 23, 2010, 05:48:12 μμ »
πολύ καλό βάψιμο, μου άρεσε ιδιαίτερα η ζώνη,τα πιστόλια. Καλό είναι και το πρόσωπο, λίγο σκιές παραπάνω παίρνει νομίζω στο γιλέκο και στην άσπρη πουκαμίσα.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Κ. Καριωτέλλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 23, 2010, 07:09:42 μμ »
Θοδωρη το συναισθηματικο κινητρο πρεπει σιγουρα να λειτουργησε σε μεγαλυτερο βαθμο απο το μοντελιστικο. Το δευτερο αν θελει καποιος, φτιαχνεται,το πρωτο πρεπει να το'χεις.
Εκανες πολυ καλη δουλεια,συγχαρητηρια

ΚΚ

Αποσυνδεδεμένος nickolas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 23, 2010, 11:46:00 μμ »
Gia sou file thodori! ego den tha krino to vapsimo alla tha statho sto prosopo. nomizo oti i ekfrasi pou exis petixi antapokrinete akrivos stis peristasis tis epoxis! mou vgazi enan agonisti taleporimeno tsakismeno alla ke etimo gia ola mexri ke ti thisia gia tin eleutheria! BRAVO mou arese para poli !!!!!!!!.

[modbreak]Παρακαλώ πολύ να μην ξαναχρησιμοποιήσεις greeklish. Απαγορεύονται στο forum, εκτός από περιπτώσεις ανωτέρας βίας (συνάδελφοι από το εξωτερικό κτλ)[/modbreak]

• Scale 1/48
  • *
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 25, 2010, 11:54:56 μμ »
πολύ καλό βάψιμο, μου άρεσε ιδιαίτερα η ζώνη,τα πιστόλια. Καλό είναι και το πρόσωπο, λίγο σκιές παραπάνω παίρνει νομίζω στο γιλέκο και στην άσπρη πουκαμίσα.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Φίλε Σαλονικιέ, ευχαριστώ για το σχόλιο και τα καλά σου λόγια.  Ή φωτογράφιση του μοντέλου έγινε στη βεράντα του σπιτιού μου και το διάχυτο καλοκαιριάτικο φως όντως έχει κρύψει τις σκιάσεις του πουκαμίσου, που εδώ εμφανίζεται αρκετά λευκό.
Επίσης, για το γιλέκο έχεις δίκιο, πιστεύω πως έπρεπε να έχουν σκιασθεί τα αυλάκια που σχηματίζουν τα εφαρμοστά κορδόνια του κεντήματος. Το προσπάθησα και με ακρυλικό και με λάδι, αλλά έβγαινε σχεδόν σαν λερωμένο. Επειδή το αποτέλεσμα δεν έβγαινε ικανοποιητικό, αποφάσισα να σκιάσω τα σημεία εκείνα που δεν εκτείθενται απ'ευθείας στο φως.
** O πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων ! **

• Scale 1/48
  • *
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 26, 2010, 12:01:41 πμ »
Θοδωρη το συναισθηματικο κινητρο πρεπει σιγουρα να λειτουργησε σε μεγαλυτερο βαθμο απο το μοντελιστικο. Το δευτερο αν θελει καποιος, φτιαχνεται,το πρωτο πρεπει να το'χεις.
Εκανες πολυ καλη δουλεια,συγχαρητηρια

ΚΚ

Κώστα, έτσι ακριβώς είναι. Η φιγούρα -για μένα- ειναι χόμπυ, απασχόληση, μανία, συναίσθημα, ιστορική αναζήτηση, κέφι, χρώμα, ακόμα και αναμνήσεις από εικόνες που κουβαλούμε από την παιδική μας ηλικία : λ.χ ο "Λοχίας Σόντερς" ή μία μορφή από τα βιβλία του Ιουλίου Βερν ή της Πηνελόπης Δέλτα...
Ο έπαινος από εσένα, σημαίνει πολλά. Ευχαριστώ για το σχόλιο.

• Scale 1/48
  • *
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 26, 2010, 12:03:22 πμ »
Gia sou file thodori! ego den tha krino to vapsimo alla tha statho sto prosopo. nomizo oti i ekfrasi pou exis petixi antapokrinete akrivos stis peristasis tis epoxis! mou vgazi enan agonisti taleporimeno tsakismeno alla ke etimo gia ola mexri ke ti thisia gia tin eleutheria! BRAVO mou arese para poli !!!!!!!!.

[modbreak]Παρακαλώ πολύ να μην ξαναχρησιμοποιήσεις greeklish. Απαγορεύονται στο forum, εκτός από περιπτώσεις ανωτέρας βίας (συνάδελφοι από το εξωτερικό κτλ)[/modbreak]

Nickola, το μπούστο -κατά βάση- είναι πρόσωπο και το πρόσωπο οφείλει να είναι εκφραστικό. Ευχαριστώ για την παρατήρηση. Συμφωνώ μαζί σου.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 26, 2010, 10:23:20 πμ »
Μα αυτή η φιγούρα είναι έτοιμη να μιλήσει! Πολύ ομορφη δουλειά!

Αποσυνδεδεμένος 8ANOS

• Scale 1/144
  • *
    • http://i28.photobucket.com/albums/c224/theodoros/STARCLUB2_zpse4acdf33.gif
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 26, 2010, 04:39:38 μμ »
Συγχαρητήρια Θοδωρή.
Νομίζω ότι κάθε φιγούρα σου είναι καλύτερη από την προηγούμενη.
Τιμή στον καπετάν Λάμπρο λοιπόν....

ΘΒ
ΘΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 31, 2010, 05:14:08 μμ »
Συγχαρητήρια Θοδωρή.
Νομίζω ότι κάθε φιγούρα σου είναι καλύτερη από την προηγούμενη.
Τιμή στον καπετάν Λάμπρο λοιπόν....

ΘΒ

Θάνο, σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Είναι ευχάριστο όταν μου πιστώνεται πρόοδος, από ανθρώπους με ιδιαίτερη και πολύπλευρη γνώση της μινιατούρας όπως εσύ.

Αποσυνδεδεμένος christoskats

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 03, 2010, 11:18:47 μμ »
Θοδωρή μπράβο. περιμένουμε για το επόμενο!!!!