Αποστολέας Θέμα: Πιθανό πρόβλημα με κομπρεσέρ???  (Αναγνώστηκε 23883 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
Πιθανό πρόβλημα με κομπρεσέρ???
« στις: Ιουλίου 18, 2010, 01:22:18 μμ »
Καλημέρα σε όλους.Θα ήθελα τα ''φώτα'' όσων γνωρίζουν.Έχω το κομπρεσέρ της SIL AIR,το μοντέλο 15C.Κάθε φορά που τελειώνω το βάψιμο,στο ξεβίδωμα της βαλβίδας εκτόνωσης ''φτύνει'' πολύ λάδι.Στο τέλος θα μείνω χωρίς λάδι  :roll: Είναι φυσιολογικό αυτό?Μετά από κάθε βαψιμο,ανεξαρτήτου χρονικής διάρκειας,ξελασκάρω τη βαλβίδα εκτόνωσης όπως με συμβούλεψε και ο Κος Λαρόζας.Δώστε μου σας παρακαλώ κάποιες βασικές οδηγίες/tips χρήσης που θα έπρεπε να γνωρίζω,γιατί στο τέλος θα πάθω ζημιά  :shock: Να είστε καλά και ευχαριστώ  :wink:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Πιθανό πρόβλημα με κομπρεσέρ???
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 18, 2010, 01:32:40 μμ »
Αυτο που φτυνει δεν ειναι σκετο λαδι. Ειναι κυριως νερο με λιγο λαδι. Ρειχνε καμια ματια στο  ματακι της σταθμης λαδιου. Αν ειναι στην μεση εισαι οκ.

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 18, 2010, 01:47:48 μμ »
Έχω το 15D από το 1996.
Ποτέ δεν είχα ξεβιδώσει τη βαλβίδα εκτόνωσης στα τόσα χρόνια (δεν το ήξερα βασικά ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο) ούτε άδειαζα τη μπουκάλα μετά το τέλος κάθε σειράς βαψίματος. Εκτός από το αρχικό, δεν έχω ξαναβάλει λάδι στο κομπρεσέρ και δουλεύει άψογα για 14 χρόνια τώρα.
Μόλις διάβασα το ποστ ξεβίδωσα τη βαλβίδα εκτόνωσης για να δω τι θα συμβεί και πέταξε ελάχιστο λαδόνερο (2-3 σταγόνες). Προφανώς βέβαια πετάει και σταγόνες κάθε φορά που γεμίζει η μπουκάλα και εκτονώνει, πάντως η στάθμη του λαδιού δεν έχει πέσει ακόμα (τουλάχιστον εμφανώς)...
Γιάννης Γιαβάσης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 18, 2010, 02:00:44 μμ »
Παιδιά,το δουλεύω 10 μήνες (όχι 14 χρόνια!!!),έχει πέσει ελάχιστα η στάθμη του λαδιού,φτύνει αρκετά (όχι 2-3 σταγόνες) και με πίεση μεγάλη και η υδατοπαγίδα είναι κίτρινη και φούλ στην υγρασία  :? Τί είναι καλό να κάνω από δώ και πέρα?Να εκτονώνω μετά από κάθε βάψιμο τη βαλβίδα και την υδατοπαγίδα?Πρέπει να συμπληρώνω και λάδι ή θα προκαλέσω καμμιά ζημιά?Στο τελευταίο βάψιμο εν τω μεταξύ,ο ρυθμιστής πίεσης δεν ''άκουγε'' και πολύ.Στο 1,5 το ρύθμιζα και με το που ψέκαζα για 1 δευτερόλεπτο,η πίεση έμενε στο 1.Ωραία πράγματα,ε?  :wink:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 18, 2010, 02:16:48 μμ »

Το ρύθμιζες στο 1,5 με πατημένη τη σκανδάλη του αερογράφου; Υπόψιν ότι με πατημένη τη σκανδάλη, η ένδειξη πίεσης πέφτει λιγάκι. Ίσως κάπου δεν στεγανοποιείται σωστά, δοκίμασε να βάλεις λίγο τεφλόν στο σπείρωμα όπου βιδώνει το λάστιχο του αερογράφου.
Η συμπλήρωση λαδιού δεν νομίζω να προκαλέσει προβλήματα, αρκεί να μην το παρακάνεις, η στάθμη πρέπει να είναι στη μέση...
Την υδατοπαγίδα να την εκτονώνεις...
Γιάννης Γιαβάσης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 18, 2010, 02:35:32 μμ »

Όχι,δεν την είχα πατημένη.Θα βάλω τεφλόν να τσεκάρω τί γίνεται.Οκ για το λάδι,Οκ και γιατην υδατοπαγίδα  ::icon_thumright:: Σ'ευχαριστώ Γιάννη  :wink:
IPMS 1188

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 18, 2010, 10:46:00 μμ »
Πρίν 10 λεπτά τελείωσα το βάψιμο ενός μοντέλου.Δούλευα με πίεση 1 επί μισή ώρα και στο τέλος έβαλα άζαξ και πήγα την πίεση στις 3 για να τον καθαρίσω.Παιδιά,μιλάμε ότι το κομπρεσεράκι έβγαλε τρελό λάδι.Κάτι χαλκομανίες που τις είχα στο κρεβάτι σε απόσταση 2 μέτρων είχανε σταγόνες λαδιού πάνω  :shock: Κάνω κάτι λάθος ??? Δε μπορεί να ''ξερνάει'' έτσι,έτσι δεν είναι? Please...Help  :wink:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος FISHER

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 18, 2010, 11:51:46 μμ »
Φιλε groi χωρις να εχω δουλεψει αυτο το κομπρεσερ ξερω οτι εχει ''κλειστο'' συμπιεστη ψυκτικου τυπου. Αυτα τα μοτερ ειναι σχεδιασμενα να κυκλοφορουν μικρη ποσοτητα λαδι μαζι με το freon , επομενως μια μικρη απωλεια λογικα θα την εχεις. Οταν ομως η πιεση αναροφησης ειναι πολυ μικρη(στην περιπτωση μας αν τυχον ειναι φρακαρισμενη η εισοδος αερα) και δημιουργειται υποπιεση η η υψηλη πιεση ειναι υπερβολικα μεγαλη (πχ αν αναγκαζεται το μοτερ να ανεβασει πολλα bar την πιεση), τοτε διαφευγει μεγαλη ποσοτητα λαδιου. Υπαρχει βεβαια και η περιπτωση ελατωματικου μοτερ. Ελπιζω να βοηθησα . Φιλικα fisher

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 19, 2010, 12:07:29 πμ »

Mε ψιλομπέρδεψες αλλά υποθέτω από τον τρόπο που εκφράζεσαι,το κατέχεις το πράγμα  :wink: Εγώ πάλι,δεν...  :? Η λύση από αυτά που μου έγραψες είναι να βγάλω το καπάκι που εισέρχεται ο αέρας και το καπάκι του φίλτρου ώστε να ''αναπνεύσει'' καλύτερα το κομπρεσέρ?Κατάλαβα καλά ή άλλα αντί άλλων?  :mrgreen:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος FISHER

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 19, 2010, 09:30:26 πμ »
Καλα καταλαβες. Δοκιμασε να αναπνευσει καλυτερα το μοτερ και ρυθμισε να δουλευει σε πιο λιγα bar.Ελπιζω να πετυχει αλλιως πας για την εγυηση.   

Αποσυνδεδεμένος FISHER

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 19, 2010, 09:44:40 πμ »
Διευκρινιζω οτι δεν εχω δουλεψει αυτο το κομπρεσερ. Τα παραπανω τα εχω δει δεκαδες φορες σε ψυκτικες εγκαταστασεις(επαγγελμα ψυκτικος). Το σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι φυσιολογικη η μεγαλη απωλεια λαδιου.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 19, 2010, 10:51:49 πμ »
Σε μια συζήτηση που είχαμε εντελώς τυχαία στην συνάντηση με κάποιον συνάδελφο (που εχει εμπειρία σε αρκετά θέματα) για το πως μπορούμε να βγάλουμε το λάδι απο μεσα χωρις να το τουμπαρουμε ή να το ανοιξουμε.
κατάλήξαμε στο οτι είναι φυσιολογικό να εχει λάδι οταν ανοιγεις αυτή την βαλβίδα. Αυτό γίνεται λόγο θερμοκρασίας του μοτερ που αναπτύσει το λάδι ελαφρώς παρουσίάζει ατμους που στην συνέχεια υγροποιέιται ή παρουσίασει το φενόμενο του νέφους ώστε να συμπαρασύρει μικροσταγωνίδια στην μπουκάλα-σωλήνα του κομπρεσερ.
και εμενα το ίδιο κάνει απο την αρχή που το αγόρασα....ιδιαίτερα οταν ζεσταίνεται αρκετά αλλες φορες λιγότερο και αλλες περισσότερο.
όπως και το φίλτρο υγρασίας και αυτο μαζευει λάδι και το πλενω.
αρα θεωρώ εφικτό να πετάει αρκετό κατα την απότομη έξοδο του αέρα απο τον σωλήνα συμπαρασυρει οτιδήποτε υλικά υπάρχουν στον σωλήνα.
Αυτο το θεωρώ καλο γιατι πολυ άπλα δεν μένουν υπολοίματα ώστε να δημιουργήσουν μουργα ή γενικά πρόβλημα με διαφορα σκουπίδια που μπορει να κρατήσει μέσα.
κανονικα αυτό το κομπρεσερ δεν θέλει ποτέ να αλλάξεις λάδια παρα να συμπληρώνεις όταν πεσει η στάθμη.
Αρα με αυτή την λογική κάπου πρέπει να εχει απώλειες..... αρα αυτό είναι το είδος των απωλειών.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 19, 2010, 10:56:10 πμ »
Mάλλον υπάρχει ''θέμα'',γιατί τώρα το πρωί έριξα ένα βερνικάκι,αφαίρεσα τα 2 καπάκια από το κομπρεσέρ αλλά και πάλι έβγαλε πολύ λάδι  :(
IPMS 1188

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 19, 2010, 11:00:14 πμ »
Δημήτρη συμφωνώ ότι πρέπει να βγαίνει λίγο λαδάκι όταν αποσυμπιέζεται,αλλά ΛΙΓΟ  :!: :!: :!: Εγώ έβαλα μία χαρτοπετσέτα πριν λίγο (για να μή με κάνει χάλια) και κιτρίνισε ολόκληρη  :shock: :evil:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 19, 2010, 11:05:29 πμ »
θεωρω υπερβολική ποσότητα εβγαλε......τότε μια επίσκεψη απο εκεί που το αγόρασες θα σου έλυνε σίγουρα τις απορίες και ισως να θελει κατι να αλλαχτει.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 19, 2010, 11:58:03 πμ »
Εαν η στάθμη του λαδιού σου παραμένει σχεδόν σταθερή,
τότε είσαι ΟΚ
μέχρι τώρα νομίζω ότι περιγράφεις το κανονικό (υγρασία από τη συμπίεση του αέρα μαζί με ίχνη λαδιού)
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 19, 2010, 12:00:44 μμ »
ναι βρε Σταυρο αλλα πάντα θα εχει την απορία αν κάτι κάνει λαθος ή εχει προβλημα το κομπρεσερ...... καλυτερα να δει να του φύγουν ολες οι απορίες και οι ενδιασμοι και να κάνει απλα την δουλεια του.......το ιδιο θα καναμε ολοι μας πιστευω.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 19, 2010, 12:16:31 μμ »
Το θέμα είναι η ποσότητα του λαδιού.
Μέχρι κάποιες σταγόνες ανακατεμένες με υγρασία είναι απολύτως φυσιολογικό.
Αν και νομίζω ότι έχεις το ίδιο πρόβλημα που είχε και το δικό μου όταν το αγόρασα.  :?

Η ποσότητα ήταν πολύ μεγαλύτερη και έτσι αναγκάστηκα και το πήγα στο μαγαζί που το αγόρασα.
Εκεί αφού τους είπα ότι ουδέποτε αναποδογυρίστηκε ή ταρακουνήθηκε το κομπρεσέρ κάναμε ένα τεστ επιτόπου.
Ο μαγαζάτορας γούρλωσε τα μάτια όταν είδε την ποσότητα του λαδιού που έχανε το κομπρεσέρ κατά την εκτόνωση και αφού είχε δουλέψει μόλις για 2 λεπτά!!!
Ταλαιπωρήθηκα λιγάκι (περίπου 1μήνα) μέχρι να έρθει η εντολή επισκευής / αντικατάστασης από Ιταλία που είναι η χώρα παραγωγής των Silair.
Παρέλαβα νέο κομπρεσέρ από το κατάστημα το οποίο γεμίσαμε επιτόπου με λάδι και λειτούργησε άψογα  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
...μέχρι και σήμερα 3 χρόνια μετά και με πολύωρα βαψίματα στο ενεργητικό του δεν φτύνει παρά μερικά σταγονίδια υγρασίας με ελάχιστο λάδι (φυσιολογικό)

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 19, 2010, 12:54:52 μμ »
επειδή με ζώσανε τα φίδια και εμενα Νίκο με αυτο που είπες....σήμερα κίολας θα τραβήξω ενα βιντεάκι για να δουμε την ποσότητα και υπολογίσουμε πανω κατω ποσο βγάζει.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 19, 2010, 01:34:44 μμ »

Να σου πώ την Ιστορία του κομπρεσέρ Νίκο.Το Κομπρεσέρ το αγόρασα από Plastimodellismo το 1998 (  :!: :!: :!: ) αλλά του έβαλα λάδι και το χρησιμοποίησα 1η φορά τον Οκτώβρη του 2009.Μη ρωτάς τί και πώς,με το που το αγόρασα αναγκάστηκα να εγκαταλείψω τον μοντελισμό λόγω σπουδών   :( .ʼρα στην εγγύηση δεν είμαι.Kάποια στιγμή ανέφερα στον Νίκο που δουλεύει εκεί το πρόβλημα αλλά με καθησύχασε.Βέβαια,το πιό πιθανό είναι να μη κατάλαβε το πρόβλημα ο άνθρωπος.Τέλος πάντων,απ'ότι κατάλαβα,μου προτείνετε να το πάω στο κατάστημα να δούμε τί πάει στραβά,σωστά ??? Δεν ξέρω να ''ανεβάζω'' βίντεο,ειδάλλως θα σας έδειχνα τί γίνεται  :?
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 19, 2010, 01:59:18 μμ »
Για να μην γίνει καμία παρεξήγηση και τρέχετε άδικα στο κατάστημα τα κομπρεσέρ να σας πω περίπου τι έτρεχε σε εμένα για να καταλάβετε γιατί χρειάστηκε αντικατάσταση μέσω Ιταλίας με την ευγενική συμβολή του κυρίου Λαρόζα.

Με λειτουργία κοντά στα 2 λεπτά το κομπρεσέρ στην εκτόνωση έβγαζε μια χούφτα!!!! λάδι. Το δοκιμάσαμε αρκετές φορές στο μαγαζί ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν είχε μαζέψει λάδι στη φιάλη - χειρολαβή από κάποια βίαιη μετακίνηση. Μετά από κάθε εκτόνωση η φιάλη ήταν εντελώς άδεια... 2 λεπτά αργότερα πέταγε υπερβολικά πολύ λάδι... με το ρυθμό αυτό θα χρειαζόταν πάλι γέμισμα με λάδι μετά από 10 χρίσεις γιατί θα είχε στεγνώσει.

Προσοχή η εγγύηση είναι του Ιταλικού εργοστασίου όχι του καταστήματος!!! Προς τιμήν του ο κύριος Λαρόζας (από όπου είχα αγοράσει το κομπρεσέρ μια εβδομάδα νωρίτερα) αντιλήφθηκε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα και με βοήθησε και στην επικοινωνία με το εργοστάσιο αλλά και στα διαδικαστικά για να έρθει το νέο και εγώ απλός παρέλαβα το νέο κομπρεσέρ με την μικρότερη δυνατή καθυστέρηση (περίπου 1 μήνα όπως είπα)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 19, 2010, 02:40:13 μμ »
Προσπαθώ να ανεβάσω ένα βιντεάκι 2 λεπτών για να διαλευκανθεί το αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι.Δυστυχώς πήρα στο κατάστημα,αλλά μόνο Σάββατο μπορώ να το πάω να το δεί ο Κος Λαρόζας.
IPMS 1188

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 19, 2010, 03:29:50 μμ »
Όπως προείπα,ανεβάζω βιντεάκι να μου πείτε τί γίνεται.Εκτός του βασικού προβλήματος,δείτε/παρατηρείστε στο 42 sec πώς πέφτει η πίεση κατά τη διάρκεια του ψεκάσματος!Επίσης να πώ ότι η δεξαμενή θερμαίνεται υπερβολικά,ακόμα και σε χρήση 1-2 λεπτών.Περιμένω γνώμες παιδιά και σας ευχαριστώ που βοηθάτε  ::proskino::

http://rapidshare.com/files/407790364/P1020359.MOV
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 19, 2010, 06:10:35 μμ »
Καταρχήν νομίζω ότι έχεις ανάποδα το φίλτρο με την τάπα για την υποδοχή λαδιού. Εγώ τουλάχιστον τα έχω τοποθετήσει ανάποδα και δεν έχω πρόβλημα, επίσης δες μήπως και έχει πιάσει σκόνη ή κάτι άλλο η μικρή τρύπα στο πλάι του φίλτρου και έτσι το εμποδίζει. Το ότι ζεσταίνεται γρήγορα είναι εν μέρη φυσιολογικό(38 βαθμούς έχουμε έξω), όπως και το ότι πέφτει απότομα η ένδειξη στο μανόμετρο. Το συγκεκριμένο, δεν έχει μεγάλο θάλαμο για τον αέρα, με αποτέλεσμα η παραμικρή απώλεια κατά το ψέκασμα να κατεβάζει την πίεση και σε μένα έτσι γίνεται. Επίσης θα ήταν πιο συνετό να μην ξεβιδώνεις όλη την τάπα στο τέλος, αλλά να τραβάς τον κρίκο, οπότε βγαίνει από τη βαλβίδα ο περισσευούμενος αέρας. Όχι τίποτε άλλο, αλλά μπορεί να έχεις μεγάλη πίεση κάποια στιγμή. και να το φας στο δόξα πατρί...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 19, 2010, 06:25:26 μμ »
Κωστή,όπως το βλέπεις μου το έδειξαν στο κατάστημα,δεν έχω κάνει κάτι από μόνος μου.Μακάρι να μην είχα τόση σκόνη στο σπίτι και να τα έβγαζα εντελώς.Επίσης,λόγω του ότι στο φίλτρο πιάνει γρέζι,από το μαγαζί πάλι μου είπανε να το καθαρίζω όπως μπορώ και στη χειρότερη να βάζω υαλοβάμβακα εν είδη φίλτρου.Τί να πώ? :roll:
IPMS 1188