Αποστολέας Θέμα: Πολύκαρπος (1/72 Hasegawa - Polikarpov I-16)  (Αναγνώστηκε 2748 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
Πολύκαρπος (1/72 Hasegawa - Polikarpov I-16)
« στις: Ιουλίου 17, 2010, 11:37:27 πμ »
Καλημέρα παιδια, μετά από λίγες μόνο ημέρες απραξίας αποφάσισα να κατασκευάσω ένα "τεράστιο" μοντέλο, δηλαδή το Polikarpov I-16 type 18 στην 1/72, πρόκειται για ένα πολύ ωραίο και απλό μοντέλο, το οποίο είναι από όλες τις πλευρές ιδιαίτερο! ήδη έχω προχωρήσει στην κατασκευή του κόκπιτ και θα ανεβάσω και φωτο σύντομα!!!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
Απ: Πολίκαρπος 1/72 hasegawa
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 17, 2010, 12:12:19 μμ »
Πολυ ενδιαφερον θεμα, ουτε που ηξερα οτι η Hasegawa "βγαζει" Πολυκαρπο :shock: :wink:

Spoiler (hover to show)

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
Απ: Πολίκαρπος 1/72 hasegawa
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 17, 2010, 09:45:04 μμ »

Το μοντέλο που κατασκευάζω είναι αυτό, πολύ απλό αλλά και πολύ όμορφο!!!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
Απ: Πολίκαρπος 1/72 Hasegawa
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 19, 2010, 10:36:46 μμ »

Να σας δείξω λίγα από τα στάδια της κατασκευής που έχω κάνει μέχρι τώρα
, αποφάσισα, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει ανοικτό κοκπιτ, να μην προβώ σε καμία προσθήκη πέρω=αν των ζωνών του καθίσματος,αφου το άνοιγμα είναι τόσο μικρό που ούτως ή άλλως δεν φένεται απολύτως τίποτα.
Οι φώτος είναι χάλια αλλά παρα το τίποτα!!!!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
Απ: Πολύκαρπος (1/72 Hasegawa - Polikarpov I-16)
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 19, 2010, 11:17:59 μμ »
Ο κινητηρας ειναι καλος :wink:

Η μοναδικη φωτο που δεν ειναι θολη :mrgreen:

Μηπως ομως να τον εβαφες μαυρο και να του εκανες dry-brush με silver  :?: :roll: . Θα εδειχε πολυ πιο ωραιος  :wink:

Ωριστε μια φωτο :wink: ::arrowdown::

[imgt]http://www.internetmodeler.com/2008/april/aviation/sh_i16_Pic09.jpg[/imgt]

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος apostolos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νίκη - Λουτράκι πάνω κάτω
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 20, 2010, 12:26:02 πμ »
Βγάλε καμμιά πιο καθαρή φωτό βρε να ευχαριστηθούμε αυτό το όμορφο θέμα. Καλή συνέχεια  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 20, 2010, 02:27:58 μμ »
Reggia, πολύ ωραίες οι φώτο που μου έβαλες, ωστόσο ο κινητήρας ήταν ασιμί χρώμα και επίσης το μοντέλο είναι στην 1/72, συνεπώς σε περίπτωση που τον έκανα μαύρο δεν θα φενόταν απολύτως τίποτα ενώ τώρα από τα μικρά ανοίγματα του cowling φένεται ελάχιστα αλλά όμορφα!!! p.s. οι φώτο που μου παρέθεσες είναι από 32άρι!!! όπου το hight detailing είναι σαφώς πιο εύκολο!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 22, 2010, 11:41:49 πμ »
Κατόπιν όλων των παραπάνω αποφάσισα να το κολήσω και προχώρησα σε μία από τις πιο βαρετες μοντελιστικές εργασίες.......Το στοκάρισμα!!!,

Για το βάψιμο χρησιμοποίησα τα ακρυλικά της humbrol (δεν βρωμάνε και έτσι δεν φωνάζει η γυναίκα), τις κάτω επιφάνιες τις έβαψα με το νο. 66 ξανοιγμένο με γκρί και άσπρο μέχρις ότου φτάσει στην επιθυμητή απόχρωση. Τις πάνω επιφάνεις τις έβαψα με το νο. 116, Το μόνο κακό είναι ότι λόγω του πολύ μικρού μεγέθους εξαφανίστικε το preshading που είχα κάνει, αλλά τι να κάνουμε;;; Τέλος πάντων δεν έχω δει και πάρα πολλές φωτο με polikarpov  που να έχουν ιδιαίτερες φθορές!!!! πάντως αν έχετε να προτείνετε είστε καλοδεχούμενοι!!! :roll:

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 22, 2010, 12:44:27 μμ »
Οντως Πολύκαρπους με έντονες φθορές δεν έχω δει,ούτε καν με καπνιές από τις εξατμίσεις.
Πάντως μπορείς να του βάψεις τις πάνινες επιφάνειες στις πτέρυγες και στην ουρά με ένα τόνο ανοικτότερο χρώμα από το βασικό,να του κάνεις ένα πολύ ψιλό chipping στα καλύματα του κινητήρα,ένα μαυρισματάκι στην εξαγωγή του ψυγείου λαδιού στο κάτω μέρος και ένα βρωμισματάκι με λασπόχωμα στις φωλεές και στα καλύματα του συστήματος προσγείωσης.

::arrowred:: Μου φαίνεται πολύ χοντρόκοκκο το χρώμα?

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 22, 2010, 01:43:13 μμ »
Όσον αφορά τις φθορές φίλε μου θα κάνω πρώτα μία φωτογρφική έρευνα και μετα θα προχωρίσω. Τώρα για το χρώμα έχεις δίκιο είναι λίγο χοντρό αλλά μην ξεχνάς ότι πρόκειται για ματ... από την άλλη δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα να βρω άλλα χρώμματα καθώς μένω στο Ηράκλειο... Αν έχεις καμία φωτο ?????
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 22, 2010, 02:09:01 μμ »
Εαν τρίψεις την βαμμένη επιφάνεια του μοντέλου,σιγά-σιγά, με μια μπαλίτσα από μπαμπάκι,θα μειωθεί ο κόκκος πολύ και θα γίνει πιο στιλπνή η επιφάνεια.Δοκίμασέ το εαν θες σε ένα σημείο ή βάψε ένα κομμάτι πλαστικό και κάνε τεστ.
Τα ΕΛΤΑ πάντως κουβαλάνε χρώματα σε όλη την Ελληνική επικράτεια...

Φωτό έχω πάρα πολλές,αλλά θα μπορέσω να σου ποστάρω το βράδυ.

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 22, 2010, 02:12:35 μμ »
Εσύ καλά τα λες αλλά να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω καν από που να τα παραγγείλω, έχω γύρω στις 4.500 μοντέλα στο σπίτι οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν πολυψάχνωμαι, αν μπορείς δώσε μου πληροφορίες απο που. Ευχαριστώ πολύ
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 22, 2010, 03:07:26 μμ »
Κοίτα εδώ : http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,3012.0/highlight,%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1.html

Οι Plastimodellismo, G.E.Hobbies, Real Models και Καλφάκης καλύπτουν σχεδόν όλη την γκάμα των χρωμάτων που κυκλοφορούν.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 23, 2010, 08:51:59 πμ »
Ορίστε μερικές φωτό για φθορές:

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 23, 2010, 01:59:03 μμ »
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ γι τις φώτο, από ότι βλέπω το μοναδικό που μπορώ να του κάνω είναι κάποια ξεφτίσματα στο χρώμμα και τίποτα άλλο καθώς από ότι βλέπω πάρα το γεγονός ότι πρόκειται για μπαρουτοκαπνισμένα α/π δεν έχουν ούτε καπνιές από τις εξατμίσεις!!! και αυτό για όσους λένε ότι οι ρώσσοι δεν έχουν κλιματολογικά ενδιαφέροντα :lol:
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 23, 2010, 06:39:26 μμ »
4500 μοντέλα  :shock: Είναι σωστό το νούμερο ή έιναι 450;Όχι οτι είναι λίγα και αυτά αλλά λέμε τώρα....
Μπράβο που την παλεύεις με τα ακρυλικά της Humbrol.Προσωπικά μια φορά έβαψα με δαύτα και τα πετάξα όπως ήταν.Πάντως σχεδόν όλα τα μοντελομάγαζα στέλνουν ταχυδρομικά ακόμα και με αντικαταβολή  ::icon_thumright::
Το κόλπο που σου λέει ο Mastoras το έχω ακούσει και με μια παραλλαγή του...νοτισμένο (προσοχή..νοτισμένο όχι μούσκεμα) βαμβάκι σε οινόπνευμα και ίσα-ίσα που ακουμπάς την επιφάνεια.Έχει σαν αποτέλεσμα μια πιο λεία επιφάνεια (πάντως δεν το έχω δοκιμάσει να σου πω την αλήθεια).
Καλή συνέχεια  ::salut::

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 23, 2010, 10:00:45 μμ »
Όσον αφορά το βαμβάκι Φοβάμαι !!!! Ναι φίλε μου το νούμερο που άκουσες είναι αληθινό, έχω κυριολεκτικά ότι υπάρχει, το 90% είναι αεροπλάνα και κυρίως 1/72, το όνειρο ήταν να κάνουμε (με τον πατέρα μου ο οποίος δυστυχώς έφυγε νωρίς) μια έκθεση μέσα στο σπίτι με όλα αυτά. εγώ το είχα σταματήσει το σπόρ επειδή στεναχωριόμουν (αναμνήσεις) για 2 χρόνια αλλά τώρα έχω ξανακολήσει!!!
Σας παραθέτω μερικές φώτο από την εξέληξη των εργασιών στον μικρό μου τσάρο, έχω βάλει τις χαλοκομανίες, η οποίες παρεπιτώντως είναι λεπτότατες αλλά έχουν πολύ και ιδιαιτέρως κίτρινο φιλμ!!! κατόπιν έκανα ένα wash με καφέ λάδι και βουαλά !!!!

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 23, 2010, 10:36:37 μμ »
Γενικα καλο το βλεπω προσωπικα! ::icon_thumright::
Οι χαλκομανιες -κυριως στις κατω επιφανειες- δεν εχουν κατσει πολυ καλα ομως,ετσι?

Υ.Γ. Επειδη με φωναζουν και Θωμα  :mrgreen: :mrgreen: στειλε βρε παλληκαρι μου και καμμια φωτο με ολο αυτο το αποθεμα σου.. :roll: :roll:

::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 23, 2010, 11:15:00 μμ »
Δεν ξέρω αν έχεις ευρυγώνιο!!!έχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά ,καλή συνέχεια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 24, 2010, 12:24:13 πμ »
Οι χαλκομανιες -κυριως στις κατω επιφανειες- δεν εχουν κατσει πολυ καλα ομως,ετσι?

Εννοω δεν εχουν κολλησει καλα.... 8)

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 25, 2010, 03:16:56 μμ »

Σας δείχνω μερικές φώτο του τελειωμένου μοντέλου, με σαφώς καλύτερη ποιότητα φωτογραφιών, προκειμένου να δείτε πως είναι στην πραγματικότητα. Παιδιά το μοντέλο είναι πολύ ευχάριστο στην κατασκευή του και έχει πολύ καλή απόδοση λεπτομέρειας, ωστόσο μετάνιωσα που δούλεψα το εσωτερικό αφού δεν φένεται (σχεδόν) ούτε το κάθισμα! τώτα όσον αφορά βελτιώσεις οι μοναδικές που έκανα περιορίζονται στην αντικατάσταση των πολυβόλων στις πτερυγες με λεπτή σύριγκα και αυτά του κώνου τις έλικας , αυτά του cowling τα τρύπησα με πάρα πολύ προσοχή, έχω κάνει προχωρημένα- εκτεταμμένα ξεφτίσματα στην παραλαγή, αφού πιστευω ότι οι σοβιετικοί διάλεγαν αυτά τα οποία φωτογράφιζαν!!! Ελπίζω να σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, εμένα πάντως με καλύπτει πλήρως
ps έχω πρόβλημα με την σύνδεση μου συνεπώς θα ανεβάσω όσες μπορω, έπεται συνέχεια!!!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 25, 2010, 06:42:17 μμ »
Πολύ όμορφο δείχνει, μπράβο!
Μόνο οι χαλκομανίες σε "προδώσανε" αλλα την επόμενη φορά δοκίμασε να αφήσεις μερικές μέρες την καρτέλα στον ήλιο (προστατευμένες απο την υγρασία φυσικά). Στις περισσότερες περιπτώσεις (εκτός ίσως απο πολύ παλιές καρτέλες) η "κιτρινίλα" του φίλμ φεύγει!

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 25, 2010, 08:12:12 μμ »
Γιατί το λες αυτό για τις χαλκομανίες; εγώ να σου πώ την αλήθεια δεν βλέπω κάποια ιδιαίτερη κιτρινάδα, τωρα τι να πώς ίσως και να έχεις δίκιο, πάντως για το μέγεθός του καλό είναι!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 25, 2010, 08:20:51 μμ »

Μερικές ακόμα
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 26, 2010, 12:42:03 μμ »
Για τον φίλο μου που ενίοτε τον φωνάζουν και Θωμά

, πρόκειται για δείγμα αλλά δεν κα΄θομαι να βγάλω άλλες.

Γιάννης

Tags: