Αποστολέας Θέμα: Scharnhorst and the Channel Dash:Operation Cerberus .Airfix 1/400  (Αναγνώστηκε 1187 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Scharnhorst and the Channel Dash:Operation Cerberus .Airfix 1/400
« στις: Σεπτεμβρίου 20, 2011, 04:25:25 πμ »
Ο ήλιος μόλις είχε ανατείλει στο βάθος του κόλπου του Wihelmshaven .
Μια αίσθηση γαλήνης και ανακούφισης έχει καταλάβει τα πληρώματα.Με εμφανή τα σημάδια των σποραδικών επιθέσεων πάνω του το Scharnhorst μαζί με το Gneisenau και το Prince Eugen κατάφεραν να διαβούν του κανάλι και να διαφύγουν το κίνδυνο του αποκλισμού τους από τον Αγγλικό στόλο.
Για περισσότερα http://modelclub.gr/forums/index.php/topic,18430.0.html

Click to see the original size.   Click to see the original size.      Click to see the original size.      Click to see the original size.      Click to see the original size.      Click to see the original size. 
    Click to see the original size.      Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

Riging 

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Αυτή τη φορά όλα τα οριζόντια ''σύρματα'' έχουν γίνει με μαλλιά μελαχρινής κούκλας.

Click to see the original size.  Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.   

Click to see the original size.   Click to see the original size.   Click to see the original size.

Click to see the original size.   Click to see the original size. 

Λίγα λόγια για το Schnellboot.

To σκάφος είναι από τη Heller στην 1/400 .Πρόκειτε για ενα σκάφος S-100 type.
Μετά από πολύ ψάξιμο μετά λύπης διαπίστωσα οτι ο τύπος μπήκε σε υπηρεσία το 43' ηταν πλέον αργά η αλλαγή πλάνου.
Η θέση της τορπιλακάτου ήταν εκεί από την αρχή της κατασκευής της θάλασσας.
Με λιγο κόψε ράψε όμως το σώσαμε...νομίζω....
Το διοραμά μου λοιπόν περιλλαμβάνει μια S-38b .Προγενέστερο μοντέλο της S-100 type.Μάλιστα στην S-38b στηρίχτηκε και η εξελειξη του σκάφους σε Type S-100.
Για τη μετατροπή της που λιγο διαφέρη απο την 100 χρειάστηκε αλλάχιστο φύλλο πλαστικού για τη δημιουργεία μιας ακόμα ξύλινης επιφάνειας στην πρύμνη του σκάφους
καθώς και μηκος evergreen για την υπερύψωση της γέφυρας.Δυο μικρές εγκοπές για τα φωτα πλευσης (κόκκινο-πράσσινο) και η κατασκευή μιας κυκλικής κεραίαςεπί της γέφυρας.
Τα οπλα είναι από το σετ της white ensigne με τα γερμανικά αντιεροπορικά στην 1/400.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Tags: