Το μοντέλο βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο μετά απο ατελείωτο τρίψιμο , ρετουσάρισμα και dry fit κομματιών, ξανά τρίψιμο και τέλος, ξανά τρίψιμο...!
Για όλα αυτά φταίνε οι παρακάτω λόγοι:
- Η Kinetic δέν έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στα fittings των κομματιών μεταξύ τους σε σχέση με άλλα κίτ.
- Επειδή εγώ "πείραξα" την μύτη του μοντέλου που ήταν λάθος εκ κατασκευής Kinetic, μου δημιούργησε άλλα προβλήματα στις πλαινές θυρίδες του Radar καθώς και στο panel των IFF στην κορυφή του ρύγχους...
- Τεράστιο πρόβλημα (αλλά επιλύσιμο) εμφανίζεται στα Slats και Flaps του μοντέλου. Το κενό που αφήνουν σε σχέση με την πτέρυγα είναι τεράστιο για την κλίμακα. 2 κινήσεις επιλύουν την κατάσταση όμως:
α) Τέλεια εφαρμογή (όσο το δυνατόν πιο συσφιγμένη) των 2 άνω-κάτω μισών της πτέρυγας
β) και σωστή προετοιμασία των Slats/Flaps , δηλαδή προσθήκη περαιτέρω καμπυλότητας στα ακρα τους (στην ενωση με την πτερυγα) και συνεχη dry fits. Τέλος κόλληση με κυαλοακρυλική και συνεχές πάτημα προς τα μέσα!
Γενικότερα το κίτ είναι μπελαλίδικο και έχε χάρη που έχω πολύ καιρό να μοντελάρω. Ειδάλλως θα είχα εξαντλήσει την υπομονή μου... εάν βαριέστε τα στοκαρίσματα, απλά ΜΗΝ το αγοράσετε, θα σας σκίσει!
Ξέρω οτι αυτό ερχεται εκ διαμέτρου αντίθετο με ότι έλεγα αρχικά αλλά οι δυσκολίες της κατασκευής του είναι τέτοιες που πολλοί είναι αυτοί που θα το βαρεθούν εντέλει...
Πάντως αν το δούμε απο την θετική του πλευρά, είναι ένα καλό practice για στοκάρισμα-τρίψιμο! Εγώ προσωπικά έμαθα αρκετά απο αυτό...
Πάμε λοιπόν...
Το μοντέλο έχει την εξής μορφή προς το παρόν...

Απο αλουμινόφυλλο Nescafe φτιάχτηκαν τα Strengnething plates της πτέρυγας του F-16 που προέρχονται απο την δομική αναβάθμιση Falcon UP στην οποία υποβλήθηκαν καί τα Βέλγικα F-16A πρίν αρκετά χρόνια.

Έπειτα εφαρμόστηκαν στις πτέρυγες αφού πέρασα τη σωστή τους γράμμωση και πριτσίνωμα...

Εδώ φαίνονται αναλυτικά οι προσθήκες των Strengnething Plates σε ενα Block 25 άλλά οι θέσεις είναι ίδιες και για ένα Block 15 MLU.
(Πηγή: Afterburner Decals)
Ακολουθούν οι προσθήκες των Fuselage Strengnething Plates,η προσθήκη και το βάψιμο της εξαγωγής καθώς και εξονυχιστικός έλεγχος των στοκαρισμάτων πρίν το βάψιμο...
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!