Μετά απο πάρα πολλά χρόνια, αποφάσισα να φτιάξω ενα διοραμμα με ενα αυτοκίνητο πίστας στην 1/24.
Λοιπόν, το ξύλο θα εχει τις διαστάσεις μια σελίδας Α4 και ετσι οπως το εχω σκεφτεί είναι:
Ενα αγωνιστικό αυτοκίνητο πίστας πάνω σε στροφή με τις ρόδες να τείνουν για το εσωτερικό κέρβ, σηκωμένο ελαφρά στις δύο ρόδες (η εμπρός να εχει 5mm απόσταση απο την άσφαλτο και η πίσω σχεδόν να γλύφει).
Στο εσωτερικό της πίστας και του κερβ, θα εχει γκαζόν και χορτάρι, αλλα προς το τέλος του ξύλου θα αρχίζει να φαίνεται και το επιβραδυντικό υλικό. Στην εξωτερική διαγράμμιση θα υπάρχει η οριοθέτηση-ασπρη γραμμή και λίγο γκαζόν πάλι.
Τα προλήματα - Ερωτήσεις που εχω είναι:
1ον, ο ασφαλτοτάπητας απο τι υλικό να γίνει? Και τι χρώμα?
2ον, Το κερβ, λέω να το κατασκευάσω με στόκο επάνω στην άσφαλτο και με σπάτουλα να του δώσω τριγωνική μορφή που χρειάζεται.Ετσι μετά μπορώ να σχεδιάσω επάνω στον στόκο νταμάκια που αργότερα θα βαφτούν ασπρα-κόκκινα.
3ον, Επειδή μιλάμε για άσφαλτο, το αυτοκίνητο πρέπει να εχει ενα σχετικό "σκόνισμα".Με τί χρώματα και τι αποχρώσεις θα μπορούσα να ψεκάσω το αυτοκίνητο ώστε να δείχνει σκονισμένο?
4ον, το επιβραδυντικό υλικό στις πίστες είναι συνήθως αμμος. Τι να χρησιμοποιήσω?
5ον, Επάνω στον ασφαλτοτάπητα, πρεπει κάποια σημεία να είναι πιο σκούρα( απο λαστιχιές), οπως και πεταμένα μικρά κομματάκια απο λάστιχο. Με τι θα μπορούσαν να γίνουν αυτά?
Ελπίζω και θέλω την βοήθειά σας... Ευχαριστώ!