Αποστολέας Θέμα: Rivets στην 1/72, μία προσέγγιση...  (Αναγνώστηκε 1403 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Rivets στην 1/72, μία προσέγγιση...
« στις: Ιουλίου 04, 2010, 07:27:04 μμ »
Προσπαθώντας να κάνω το παλιό, καλό Airfix Mk I να μοιάζει με κάτι που πραγματικά υπήρξε, έχασα στο τρίψιμο όλα τα πριτσίνια πάνω από το χώρο του οδηγού και του διοικητή. Αποφάσισα να τα επαναφέρω κόβοντας κομμάτια από ΖΤΠ, μήκους περίπου 0.5mm και κολλώντας τα με τη βοήθεια ενός πινέλου πάνω στο μοντέλο το οποίο είχα ήδη βάλει μία σταγόνα κόλλα. Με λίγη τύχη κατάφερα να κολλήσω και 4 μαζύ σε μία προσπάθεια. Στο τέλος ένα wash με κόλλα τα ασφάλισε στη θέση τους και εξαφάνισε γράζια και ανωμαλίες που υπήρχαν. Παρά το ότι ξεκίνησα με απαισιόδοξη διάθεση, τελικά κάτι κατάφερα και μάλιστα σε χρόνο κάτω από 10min.

Συμβουλή: κατά την όλη διαδικασία φορέστε τη μάσκα που έχετε για προστασία κατά το ψέκασμα των χρωμάτων. Τα κομμάτια του ΖΤΠ φεύγουν ακόμα και με την ελάχιστη πνοή αέρα, η αναπνοή σας είναι παραπάνω από ικανή να τα εξαφανίσει όλα...

Και άλλη συμβουλή: για ΖΤΠ επιλέξτε ένα σκουρόχρωμο πλαστικό και δουλέψτε πάνω σε ένα λευκό κομμάτι χαρτί.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: Rivets στην 1/72, μία προσέγγιση...
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 04, 2010, 08:15:19 μμ »
       Βρε Γιώργο, δεν το κατάλαβα έτσι που το έγραψες............ :roll: :roll:

Επειδή δεν είμαι και ο πιό έξυπνος του φόρουμ, αλλά καθώς σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι πιό χαζοί κι από εμένα,δεν τα κάνεις κάπως πιό λιανά.......... :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 04, 2010, 08:18:39 μμ »
Ωραία κάλυψη σε μια τεχνική για εμάς τους αετομάτηδες!!! :mrgreen:

Γιώργο εγώ όταν εφαρμόζω αυτή την τεχνική προσθέτω ένα ακόμα στάδιο για μεγαλύτερη ομοιομορφία στα μπουλόνια.
Επειδή το να κόψεις rivets από ΖΤΠ ακριβός στο ίδιο μέγεθος είναι μάλλον κάτι αδύνατο, τα κόβεις πάντα λίγο μεγαλύτερα από όσο χεριάζετε και αφού τα κολλήσεις με τον τρόπο που έδειξες (ή και ένα ένα με την μύτη του κόφτη για τους πιο άρρωστος) και στεγνώσει πλήρως η υγρή κόλα περνάς με ένα 800 - 1000 stick και σιγά σιγά τα rivets από πάνω και έτσι έρχονται όλα στο σωστό μέγεθος αλλά κυρίως είναι όλα ίδια.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 04, 2010, 09:03:53 μμ »
προσθέτω σε ότι είπε ο Ν.Τ.
ότι εαν θέλεις να έχεις και απολύτως όμοια πριτσίνια (σε ύψος)
πριν τα τρίψεις βάζεις διπλα τους ένα κομμάτι ΦΠ στο πάχος που θελεις κι έτσι χρησιμεύει ως οδηγός για ομοιόμορφο τρίψιμο
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 04, 2010, 09:05:21 μμ »
 ::spam_smilie:: ::spam_smilie:: ::spam_smilie::

....ή και ένα ένα με την μύτη του κόφτη για τους πιο άρρωστους

Ωχ!!!!! Εμένα εννοεί ο Τσίτσος ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall::

Καλή τεχνική Γιώργη και .... φτηνή!!!! Για ομοιόμορφα αποτελέσματα όμως, ένα σετάκι punch and die (εξωφρενικά ακριβό όμως  :evil: :evil: :evil:) είναι μάλλον μονόδρομος

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 04, 2010, 09:41:38 μμ »
 πάντως και μένα περισσότερο με βολεύει η μύτη του κόφτη, νομίζω είναι πιο εύκολο τελικά να τοποθετήσεις το μπουλόνι εκεί που το θές.

πέρσι πάντως αγόρασα για πρώτη φορά έτοιμα μπουλόνια της ρωσικής εταιρίας Master Club : http://www.masterclub.ru/models/index.php?SECTION_ID=93 τα οποία βγαίνουν σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία σχημάτων και διαμέτρων, έχουν εξαιρετική ποιότητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοιχτούν τρυπούλες για να μπούν τα στελέχη τους. Ίσως ακούγεται κουραστικό αλλά τελικά είναι πιο εύκολο από το να κόβεις κομματάκια από τεντωμένο πλαστικό και να προσπαθείς να τα κάνεις ομοιόμορφα (και να κρατάς και την ανάσα σου για να μην ξεχνάμε την συμβουλή του Γιώργου!!!)

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 05, 2010, 12:04:43 πμ »
Δεν ξερω εαν ειμαι τρελος( :mrgreen: ) αλλα τα διαφορα p.e. στο κοκπιτ και σε αλλα σημεια ενος αεροσκαφους τα κολλαω με την μυτη του κοφτη η οποια εχει ΕΛΑΧΙΣΤΟ Blue tack (patafix) :wink: :wink:  8) 8)

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 05, 2010, 12:12:04 πμ »
Δεν ξερω εαν ειμαι τρελος( :mrgreen: ) αλλα τα διαφορα p.e. στο κοκπιτ και σε αλλα σημεια ενος αεροσκαφους τα κολλαω με την μυτη του κοφτη η οποια εχει ΕΛΑΧΙΣΤΟ Blue tack (patafix) :wink: :wink:  8) 8)

Εχεις καταλαβει τι μεγεθος εχουν τα μπουλονια? :roll:

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 05, 2010, 12:31:52 πμ »

Εχεις καταλαβει τι μεγεθος εχουν τα μπουλονια? :roll:

Ναι, σε εκεινη την φωτο με τον κοφτη :? :wink:

Εχω αντιμετωπισει και p.e. σε τετοιο μεγεθος.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 05, 2010, 10:01:33 πμ »
Επειδή αυτό μου θυμίζει προσθήκη κουμπιών σε κονσόλες μαχητικού να προσθέσω με επιφύλαξη ότι μετά το σημάδεμα των  σημείων που θα πάρουν το μήκος πλαστικού μπορεί να γίνει μία μικρή τρυπίτσα-οδηγός στην οποία θα κάτσει το μήκος πλαστικού. Βοηθάει και στην τελική τοποθέτηση αρκεί να έχει το κατάλληλο μέγεθος. Επίσης κάνει την τελική κόλληση καλύτερη ώστε να εφαρμόσεις το τρίψιμο που είπαν οι συνάδελφοι με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σταύρο ωραίο το κόλπο!