Αποστολέας Θέμα: LaGG-5FN (1/72 Zvezda)  (Αναγνώστηκε 1048 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
LaGG-5FN (1/72 Zvezda)
« στις: Ιουνίου 22, 2010, 11:42:00 μμ »
Συνεχίζω με τα σοβιετικά θέματα, το κίτ είναι της svezda 1/72, δυστυχώς δεν είναι ότι καλύτερο έχω δει αλλά σε γενικές γραμμες αποδίδει τις γραμμες του πραγματικού με αρκετο ρεαλισμό!.
Εκανα (ουσιαστικά ανακατασκεύασα) αρκετή δουλειά στο κόκπιτ, η οποία δυστυχώς δεν είναι όρατή καθώς έκανα κλειστή την καλύπτρα.

Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
Απ: Lagg-5FN (1/72 Zvezda)
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 23, 2010, 12:15:34 πμ »
Το washάκι και οι καπνιές σου δεν μου αρέσουν.

Όλα τα υπόλοιπα όμως μου αρέσουν:
* Στρώσιμο χρώματος
* Χαλκομανίες
* Καθαρότητα κρυστάλλινης καλύπτρας

Καλή συνέχεια,
Σε ευχαριστούμε!
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος johnza

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 23, 2010, 12:26:29 πμ »
Αγαπητέ Θεέ, για τις καπνιές δεν θα συμφωνήσω, αλλά για το Wash έχεις απόλυτο δίκιο, ωστόσο όταν τις έκανα συνέβει το εξής παράδοξο: το μοντέλο βάφτικε με ακρυλικά, κατόπιν περάστηκε με gloss βερνίκι της humbrol (enamel) και αφέθηκε να στεγνώσει 2 ημέρες. Οταν πλέον στέγνωσε προσπάθησα να κάνω το wash με λάδιαστην υπερηψωμένη γράμωση όμως το χρώμα ρουφούσε το λάδι και γι' αυτό φένεται έτσι. Δυστυχώς δεν έχω όμως τα νεύρα να το ξαναφτιάξω!!! Ευχαριστώ για την κριτικη σου και αν βλέπεις και άλλα πες αφού μονο έτσι βελτιωνόμαστε!!! 8)
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 23, 2010, 01:02:20 πμ »
Σε τίποτα δεν χρειάζεται να συμφωνήσεις. Αρκεί να σου αρέσει εσένα, να το βλέπεις στην βιτρίνα σου και να ταξιδεύεις.

Το wash πάντα επάνω σε ακρυλικό gloss βερνίκι, με πολύ αραιωμένο λάδι.
Τα enamel βερνίκια μόνο για το τελικό βερνίκι και την απόδοση της τελικής υφής του καμουφλάζ.

Αααααααχ! Μου θύμισες τα νιάτα μου! Έχω καταστρέψει με αυτό τον τρόπο ένα F-4E, ένα F-15E, ένα INTRUDER και ένα APACHE. Τι όμορφα χρόνια!!!

Ειδικά σε μοντέλα με υπερυψωμένη γράμμωση, ίσως το preshading να είναι καλύτερο από το wash ή το postshading.

Οι καπνιές δεν είναι κακές. Με λίγη σκόνη αγιογραφίας ή ξηρά παστέλ θα είχε γίνει όμως τέλειο.
Φιλικά,
Διονύσης

Tags: la-5