ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Βάψιμο,Χρώματα & Βερνίκια

Αναπαράσταση μεταλλικών επιφανειών.

(1/1)

mirrage:
Καλημέρα!

Έχω στην κατοχή μου 4 αεροσκάφη της δεκαετίας του 50(F-84G,T-33,F-86E,MIG-15BIS)τα οποία όπως όλοι γνωρίζετε ήταν συνήθως άβαφα η μερικώς βαμένα.Θέλω να τα βάψω με μεταλικά χρώματα αλλά το alcad είναι ακριβό και τοξικό οπότε το απορίπτω(για να μη με "απορίψει" η μάνα μου).
Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο χρώμα η τεχνική που αποδίδει καλά?
Το κόλπο με την ταινία λέει τιπ?Τι ταινία είναι αυτή και πως την ζητάω?Η μπογιά μετά κάθεται επάνω η τρέχει?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Corto:
Γεια χαρά Mirrage,

Αυτή τη στιγμή κάνω το Ελληνικό Spitfire με αναπαράσταση φυσικού μετάλλου. Χρησιμοποιώ ακρυλικά της Tamiya. To Flat Aluminum με προσθηκη Flat White η Flat Black για διαφορετικούς τόνους στα panels. Απέφυγε το Chrome Silver διότι έχει πολύ χονδρο κόκκο και δε στρώνει ομοιόμορφα. Επίσης πριν το μεταλλικό βάψιμο βάφω το μοντέλο με Semi Gloss Black διότι μεταλλικές μπογιές γραπώνουν καλύτερα σε Gloss επιφάνειες.

mirrage:
Καλός!Δεν το ήξερα αυτό με το gloss χρώμα.Ευχαριστώ!
 :D

Corto:
Επίσης, πριν από τη Gloss βάση πρέπει να στοκάρεις (πχ. Mr.Surfacer) και να γυαλίσεις το μοντέλο (πχ. Micro Mesh) πολύ καλά εάν έχει ατέλειες από κολλήσεις διότι δε κρύβονται καλά κάτω από μεταλλικά χρώματα. Το Matt φινίρισμα καλύπτει πιο εύκολα ψεγάδια.

Πολλοί μοντελιστές ψεκάζουν το μοντέλο με Future (με χαμηλή πίεση) πριν το τελικό βάψιμο διότι έχει την ικανότητα να γεμίζει τα ψεγάδια της συναρμολογησης και να αφήνει λεία επιφάνεια.

Farao Mike:
Γεια σας και απο μενα.
Καλα ολ'αυτα αλλα γιατι να μην χρησιμοποιησεις αληθινο μεταλο?
Ειδικα στις μεγαλες επιφανειες (πτερυγες,ουραιο καθετο και οριζοντιο αλλα και ατρακτο) αφου κανεις ολη την προεργασια σαν να προκειται να βαψεις,
περνα ενα ελαφρυ και ομοιομορφο χερι Microscale Micro metal foil adheshive
η ακομα και κοινη λευκη Ατλακολ,αστη να "τραβηξει λιγο",εαν προκειται για
Microscale περιμενε μεχρι να γινει διαφανο και κολησε κοινο αλουμινοφυλλο.
Πριν απο αυτη την διαδικασια περνα το μοντελο ενα χερι με καποιο μεταλικο χρωμα (gloss οπως λεει και ο Corto) για να βοηθησεις και την κολα και το αλουμινιο να στρωσουν καλα.
Καθε φορα περνα ενα panel μονο.Ξερω θελει υπομονη αλλα ετσι κι αλλιως το χομπυ μας ειναι 50% υπομονη
Αναλογως το φινιρισμα που θελεις να εχει το συγκεκριμενο πανελ χρησιμοποιησε και την αναλογη πλευρα του αλουμινοφυλου ως "πανω".
Επισης μπορεις να παιξεις αφοβα με βερνικια.
 Κοβεις το αλουμινιο λιγο μεγαλυτερο απο την επιφανεια που θα ντυσεις και  
το στρωνεις  με αργες κυκλικες κινησεις με την βοηθεια μιας μπατονετας καθαρισματος αυτιων η με ενα κοματι χαρτομαντιλο στην ακρη της λαβιδας σου.
Οταν τραβηξει η κολα και σταθεροποιηθει,κοβεις οτι περισσευει με μια καινουργια λεπιδα Νο11,η μια χειρουργικη λεπιδα καινουργια παντα!  8)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση