Αποστολέας Θέμα: MiG-21 SMT OEZ 1/48 ή αλλιώς ''ο έκπτωτος Τσάρος''this is the END''  (Αναγνώστηκε 37578 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Μετά από πολλά χρόνια ,σίγουρα δεκαπέντε ,μπορεί και είκοσι,απόφασησα να φτιάξω ένα αεροσκάφος.
Το κιτ είναι της Τσεχοσλοβακικής ΟΕΖ στην 1/48 .
Δυστυχώς προκειται για ένα ελλειπές και φτωχό σε εσωτερική λεπτομέρεια μοντέλο,με πολλά προβλήματα σε κόκπιτ,
εξαγωγή ,με ένα κάθησμα ο Θεός να το κάνει και με ανύπαρκτο ΗUD.Ευτυχώς την κατάσταση έρχεται να σώσει η
πολλή καλή εξωτερική λεπτομέρεια με χαραγμένες και πριτσινωμένες επιφάνειες που μάλλον είναι σωστές, τουλάχιστον
έτσι μου φαίνεται.

Το στόρυ λοιπόν περιλλαμβάνει ένα μη επιχειρισιακό αεροσκάφος από τα πολλά που υπάρχουν παρατημένα σε κάποια άκρη,
κάποιου στρατιωτικού αεροδρομείου.
Θα φέρει παραλλαγή που ακόμα δεν έχω αποφασίσει και από τον τίτλο του θέματος μάλλον θα είναι Ρωσικό.
Αυτα τα ολίγα λοιπόν και συνέχεια με μερικές φώτο για να αρχίσει και αυτή η μοντελιστική περιπέτεια....
Φωτο από πραγματικά αεροσκάφη και ελπίζω για το καλύτερο δυνατό. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Το stick ,ζεσταμένο ντετ.πλαστικό ,εποξικός μπατονέτα και σύρμα...ξέρετε οικιακά πράγματα.
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

και πηγαίνοντας στο άλλο άκρο ....η φάνα.....με τα ιδια πράγματα...και η εργασία άρχισε κάπως έτσι...
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

και λίγο από Hud μια και δεν είναι πλήρες ακόμα.....
Click to see the original size.Click to see the original size.

Θα συνεχιστεί με το κάθησμα........σύντομα .Ευχαριστώ για το χρόνο και την προσοχή σας......τα σχολιά σας παραπάνω από ευπρόσδεκτα,όπως πάντα. ::salut:: ::salut:: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
Απ: Mig 21 SMT OEZ 1/48 ή αλλιώς ''ο έκπτωτος Τσάρος''
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 08, 2010, 05:20:26 μμ »
 MiG 21 forever!!! Καλη αρχη και καλη συνεχεια σου ευχομαι!

Απ'οτι βλεπω κι εσυ θα το scratch-αρεις αβερτα - κι εγω παιδευομαι με ενα Fishbed, της Academy μεν, το ιδιο 'σπαρτιατικο' σε λεπτομερια δε, οποτε οπλισου με αρκετη υπομονη, αλλα απ'οτι βλεπω το εχεις  ::icon_thumright::
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 08, 2010, 05:24:50 μμ »
ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ! ʼντε πες και του άλλου στη Σαλονίκη να πιάσει κανένα μπουράκι και κείνος...

Αν κατάλαβα καλά θα φτιάξεις κάτι σε διόραμα;

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 08, 2010, 05:27:55 μμ »
 :shock: :shock: :shock:

Καλή αρχή Σταμάτη.........

Απλά τα υλικά αλλά με την κατάλληλη εργασία θαυματουργά

keep going  ::icon_thumright::

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 08, 2010, 05:37:19 μμ »
Καλή συνέχεια (η αρχή είναι ήδη καλή!)
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 08, 2010, 05:40:20 μμ »
Φίλε Palanadine ,είναι ωραίο το άτιμο...αλλά όντως γυμνό .Να ένας λόγος για σκρατς μέχρι τελικής πτώσης ,φώτο να έχουμε και όλα τα άλλα έπονται.....εντάξει νομίζω δηλαδή...θα δέιξει.Σε ευχαριστώ ::salut:: πολύ.

Μπα φίλε Γιάννη με τίποτα τώρα που σφίγουν και η ζέστες μάλλον για κάνα ανεμηστηράκι το πολύ.Διόραμα Γιάννη μου ,πρώτα ο Θεός.Σε ευχαριστώ φίλε. ::salut::

Θάνο το νούμερο ενα είναι οι φωτογραφίες από τα πραγματικά και τώρα με το νετ τα πράγματα είναι πολύ πιό ευκολα.Κάποτε ήταν απλώς αδιανόητα.Νά'σε καλά φίλε. ::salut::

Σε ευχαριστώ πολύ jogiav..άμα το λες εσύ ,μάλλον καλά πάει. ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 08, 2010, 05:41:51 μμ »
Κάποιος μου πέιραξε το ποστ μου!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 08, 2010, 05:43:28 μμ »
φιλε μου το πρωι καλα μου τα ελεγες ::sprechende_007:: αλλα αυτο που βλεπω εδω ειναι σουπερ ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
καλη συνεχεια και απο εμενα ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος apostolos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νίκη - Λουτράκι πάνω κάτω
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 08, 2010, 05:45:50 μμ »
Πουλάκι μου, δεν σε προλαβαίνουμε. Θα βάλεις και θάλασσα;  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 08, 2010, 05:49:09 μμ »
Καπετάνιο άψογος! Πάρα πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα! Είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη! ::eusa_clap::

Keep going my friend.. ::icon_thumright::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 08, 2010, 06:04:30 μμ »
Σπύρο για το κάθησμα σου έλεγα :mrgreen:thanks !!!

Απόστολε και Siva σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου.....οχι ρε γαμώτο δε βρήκα ουτε μια φωτο με θάλασσα. :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 08, 2010, 06:23:19 μμ »
Και η ejection seat...θέλει κάτι ψιλά ακόμα όπως τα πτυσώμενα μπράτσα και κάτι μικρά μοχλουδάκια.
Ψάχνω το σιτε με τις φωτο που έχω εκτυπωμένες από το πραγματικό κάθησμα.Σιγουρα θα το βρω με τα βαψίματα.

΄Στο πάνω μέρος του προσκέφαλου φαίνεται ο χώρος του αλεξιπτώτου,που κάποτε υπήρχε.
Στο κάθησμα δεν θα γίνουν ζώνες και μαξιλαράκια μια και είναι αεροσκάφους παροπλισμένου.Από τη μια λιγότερος εποξικός, από την άλλη έχτρα δουλειά με φύλλο νες.

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 08, 2010, 06:39:21 μμ »

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 08, 2010, 06:44:31 μμ »
Ευγένιε σε ευχαριστώ πολύ ,τη συγκεκριμένη την έχω ξεψαχνίσει ,και αυτήν.Βασικά δούλεψα από μία άλλη .Αν δε βρω το site
θα φωτογραφίσω τις ίδη εκτυπωμένες.Με τις εκτυπώσεις που έχω ,εκδίδω βιβλίο για το mig 21....Σε ευχαριστώ και πάλι...

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 08, 2010, 08:02:55 μμ »
αγαπημενο αεροσκαφος και οπως βλεπω πας για μεγαλα πραγματα,,ειμαι σιγουρος πως θα δουμε υπεροχη δουλεια..ετσι μου ερχεται να ξανακανω κι εγω ακομη ενα,,,,

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 08, 2010, 08:09:37 μμ »
Πάρα πολύ καλή αρχή Σταμάτη  ::icon_thumright:: Εύχομαι στη συνέχεια τα καλύτερα φίλε  :wink:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος tasaraskam

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • have a nice modelling time!
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 08, 2010, 08:51:18 μμ »
Πολυ καλη δουλεια! ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::Καλη συνεχεια!

Αποσυνδεδεμένος checkyour6

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • YOU 'RE GOING NOWHERE JERRY....
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 08, 2010, 09:28:53 μμ »
Μετά από πολλά χρόνια ,σίγουρα δεκαπέντε ,μπορεί και είκοσι,απόφασησα να φτιάξω ένα αεροσκάφος.
Το κιτ είναι της Τσεχοσλοβακικής ΟΕΖ στην 1/48 .
Δυστυχώς προκειται για ένα ελλειπές και φτωχό σε εσωτερική λεπτομέρεια μοντέλο,με πολλά προβλήματα σε κόκπιτ,
εξαγωγή ,με ένα κάθησμα ο Θεός να το κάνει και με ανύπαρκτο ΗUD.Ευτυχώς την κατάσταση έρχεται να σώσει η
πολλή καλή εξωτερική λεπτομέρεια με χαραγμένες και πριτσινωμένες επιφάνειες που μάλλον είναι σωστές, τουλάχιστον
έτσι μου φαίνεται.

Το στόρυ λοιπόν περιλλαμβάνει ένα μη επιχειρισιακό αεροσκάφος από τα πολλά που υπάρχουν παρατημένα σε κάποια άκρη,
κάποιου στρατιωτικού αεροδρομείου.
Θα φέρει παραλλαγή που ακόμα δεν έχω αποφασίσει και από τον τίτλο του θέματος μάλλον θα είναι Ρωσικό.
Αυτα τα ολίγα λοιπόν και συνέχεια με μερικές φώτο για να αρχίσει και αυτή η μοντελιστική περιπέτεια....
Φωτο από πραγματικά αεροσκάφη και ελπίζω για το καλύτερο δυνατό. ::salut:: ::salut:: ::salut::

(Image removed from quote.)

Το stick ,ζεσταμένο ντετ.πλαστικό ,εποξικός μπατονέτα και σύρμα...ξέρετε οικιακά πράγματα.
[IMGt]http://i714.photobucket.com/albums/ww149/stamatis1972/Stamatis%20modelling%202/mig21theproject016.jpg[/IMGt][IMGt]http://i714.photobucket.com/albums/ww149/stamatis1972/Stamatis%20modelling%202/mig21theproject015.jpg[/IMGt][IMGt]http://i714.photobucket.com/albums/ww149/stamatis1972/Stamatis%20modelling%202/mig21theproject010.jpg[/IMGt][IMGt]http://i714.photobucket.com/albums/ww149/stamatis1972/Stamatis%20modelling%202/mig21theproject007.jpg[/IMGt]

και πηγαίνοντας στο άλλο άκρο ....η φάνα.....με τα ιδια πράγματα...και η εργασία άρχισε κάπως έτσι...
[IMGt]http://i714.photobucket.com/albums/ww149/stamatis1972/Stamatis%20modelling%202/mig21theproject002.jpg[/IMGt][IMGt]http://i714.photobucket.com/albums/ww149/stamatis1972/Stamatis%20modelling%202/mig21theproject003.jpg[/IMGt][IMGt]http://i714.photobucket.com/albums/ww149/stamatis1972/Stamatis%20modelling%202/mig21theproject006.jpg[/IMGt][IMGt]http://i714.photobucket.com/albums/ww149/stamatis1972/Stamatis%20modelling%202/mig21theproject017.jpg[/IMGt]

και λίγο από Hud μια και δεν είναι πλήρες ακόμα.....
[IMGt]http://i714.photobucket.com/albums/ww149/stamatis1972/Stamatis%20modelling%202/mig21theproject2001.jpg[/IMGt][IMGt]http://i714.photobucket.com/albums/ww149/stamatis1972/Stamatis%20modelling%202/ds_mig-21pfm_cockpit_10.jpg[/IMGt]

Θα συνεχιστεί με το κάθησμα........σύντομα .Ευχαριστώ για το χρόνο και την προσοχή σας......τα σχολιά σας παραπάνω από ευπρόσδεκτα,όπως πάντα. ::salut:: ::salut:: ::salut::

ΑΝΤΕ ΒΟΥΡ ΣΥΝΤΡΟΦΕ!!!!

(το κιτ ηταν μια ευγενικη χορηγια του στοκ μου, ευχομαι να το κανεις να ...λαμψει!!!!....καντο ασημενιο με κοκκινα αστερια)
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΙΤ Α/ΦΩΝ. ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 4/2/15 ->
http://www.modelclub.gr/market/index.php?page=user&action=pub_profile&id=167

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 08, 2010, 10:41:50 μμ »
Βασίλη το ρητό λέει ένα είναι πολύ λίγο για Μιγκ...το θυμάμαι το μοντέλο σου μαζί με κάποιο άλλο Ρώσικο .Μάλλον το δικό σου και κάνα δυο άλλα εδώ μέσα με αρρώστησαν.Είναι πολύ ωραίο το άτιμο.Σε ευχαριστώ πολύ.

Γιώργο σε ευχαριστώ φίλε ,και εγώ το έυχομαι ,από εφαρμογή είναι χάλια ,φαντάσου τα σκρατσ ήταν το εύκολο κομμάτι.

Τάσο σε ευχαριστώ φίλε ,προχώρα ακάθεκτος.

Ακη φίλε σε ευχαριστώ.....από κάτω θα είναι ασημί. :mrgreen:Τώρα αστέρια θα έχει σίγουρα,δεν ξέρω αν θα είναι πολύ κόκκινα λόγο φθοράς. :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: Mig-21 SMT OEZ 1/48 ή αλλιώς ''ο έκπτωτος Τσάρος''
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 09, 2010, 05:38:40 πμ »
Βρε βρεε... Τι έχουμε εδω; Σταμάτη κι εσύ; Μόνο ο Γιάννης λείπει να αρχίσει να ανεβάζει μπουριά... ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

Ωραία ιδέα και επειδή με άρεσε πολύ η πρώτη φωτό ελπίζω σε κάτι αντίστοιχο με πολλά φύλλα και δέντρα...

Καλή συνέχεια... ::salut:: ::salut::

Κάτι μου λέει ότι αυτή  η μπίλια από πλαστελίνη θα γίνει διάσημη... :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 09, 2010, 09:25:12 πμ »
Nίκο μου ας γίνει το αεροσκάφος πρώτα και θα δούμε και μια φώτο για φόντο με δέντρα καλή θα είναι !!
Τώρα που σφίξανε οι ζέστες μάλλον καμιά βουτιά από κανα κατάστρωμα και κάνα ανεμιστηρακι τον βλέπω. :mrgreen:
Την μπίλια ιδη την έχω καλουπώσει και σκέφτομαι να βγάλω περιορισμένο αριθμό αντιγραφων.. :mrgreen: :mrgreen:
Σε ευχαριστώ πολύ. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 09, 2010, 11:13:57 πμ »
Μετα απο 15-20 χρονια, και ξεκινας ετσι?????? ΚΑΤΑΛΑΒΑ!!!!!!!!!!!!!!!!![Τρομερο α/φ, απο τα αγαπημενα μου. εχω φτιαγμενα 2 και σκευτωμε και για 3]

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 09, 2010, 12:00:19 μμ »
Καπετάνιε μας έχεις αφήσει όλους παγωτό :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Απίστευτη λεπτομέρεια με το "καλημέρα" της κατασκευής ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Προχώρα να παίρνουμε μαθήματα, καλή συνέχεια ::salut::

Φιλικά, Γιάννης

Spoiler (hover to show)
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος apostolos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νίκη - Λουτράκι πάνω κάτω
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 09, 2010, 12:11:27 μμ »
[/spoiler]Θα σου έλεγα να παρατήσεις τα φλοτέρια και να πιάσεις τα φτερωτά, αλλά μετά ποιος τους ακούει που θα με ζαλίσουνε να κάνω το ίδιο - αφού ήδη αρχίσανε μερικοί-μερικοί ::077devil::[/spoiler]
[/quote]

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 09, 2010, 12:27:37 μμ »
Μιχάλη σε ευχαριστώ φίλε....μεγάλη αποχή στα αεροσκάφη είχα....αλλά μάλλον είναι οπως το κάπνισμα που έχεις κόψει,είναι να μην κάνεις ένα...

Γιάννη φίλε ,ξέρεις οτι δε δίνω μαθήματα,αυτά που έχω δει εδώ μέσα εφαρμόζω....έιναι ποιό ευκολο από οτι φαίνεταιαιαιαιαια!!!!Ευχαριστώ φίλε.

Απόστολε έτοιμος είναι...αλλά η θάλασσα είναι π....τ....α και μάλιστα καλή.

Tags: mig-21