Αποστολέας Θέμα: 1/72 Fokker Dr I "Strip Down"  (Αναγνώστηκε 8575 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
1/72 Fokker Dr I "Strip Down"
« στις: Ιουνίου 08, 2010, 12:16:32 μμ »
Την τελευταία εβδομάδα μαζί με όλες της άλλες τρέχουσες κατασκευές μου (που ως συνήθως πάνε με ρυθμούς χελώνας λόγο μπουχτίσματος) είπα να πιάσω κάτι εντελώς διαφορετικό,
έξω από τα νερά μου, στην σωστή κλίμακα αλλά και πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο. Δεν ξέρω πως το βλέπουν οι αεροπλανάδες αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι ίσως το δυσκολότερο μοντέλο
που είχα στο στοκ (και είναι πολλά ζωή να έχουν).

Πρόκειται για το 1/72 Fokker Dr I της eduard αλλά όχι το απλό πλαστικό μοντέλο αλλά το εξολοκλήρου "μεταλλικό" αποτελούμενο από καμιά εκατοστή p.e. κομμάτια σε διαμόρφωση strip down.

Δεν έφτανε μόνο αυτό (το αεροπλάνο ντε) είχα και τον γνωστό "αεροπλανά" ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: Alex να μου βάζει γκάζια το Σάββατο γιατί τάχα δεν είχα υπολογίσει ότι αυτό το μαραφέτι δεν πετάει με bluetooth!  :shock:
αλλά είχε ένα σκασμό συρματόσχοινα εντός ατράκτου που στο strip down θα πρέπει να φαίνονται!!!! :(

Κατά τα άλλα το μοντέλο είναι η χαρά του μυτοτσίμπιδου! :twisted: Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζονται περίπου 5 ζευγάρια χέρια και καμιά 15αριά μυτοτσίμπιδα για να λυγίσουν σωστά τα p.e.

Φυσικά μοντέλο δικό μου και out of the box είναι δυο πράγματα που έχουν πάρει διαζύγιο προ πολλού :twisted: ::glossa:: οπότε προχώρησα στο σκάλισμα ενός μικρού καπιτονέ μαξιλαριού για το κάθισμα του πιλότου
απο εποξικό στόκο της tamiya με τα κουμπιά "πατημένα" με ζουπμαδάκι αργυροχρυσοχοΐας μετά από εξαιρετική ιδέα του Γιώργου - mmaker. ::salut:: Πέρασα και όλα τα εσωτερικά συρματόσχοινα διεύθυνσης,
άλλαξα θέση και στης επιφάνειες ελέγχου (αεροπλανάδικη μόδα ::lol18::) για να μην ακούω τον γκρινιάρη να κράζει  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: και έφτασα ως εδώ.

Η συνέχεια περιλαμβάνει της πτέρυγες αλλά μετά τα συρματόσχοινα δεν φοβάμαι τίποτα!!!

Συνολικό μήκος περίπου 8cm!!!

Ελπίζω να σας αρέσει. ::icon_thumright::

Υ/Γ: Να δω πως θα το βάψω στο τέλος!!!! :?
Υ/Γ2: Ο αναπτήρας στης φωτό είναι ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ μικρός bic! ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
Απ: 1/72 Fokker Dr I "Strip Down"
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 08, 2010, 12:22:55 μμ »
Ευχομαι καλη συνεχεια στο ευελικτοτερο και εντυποσιακοτερο αεροσκαφος της ιστοριας :wink: ::salut:: ::salut:: ::salut::

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 08, 2010, 12:24:16 μμ »
 :shock: :shock:Καλά έχω μείνει με το στόμα και τα μάτια σε κράτηση....
Πόση λεπτομέρεια μπορεί να χωρέσει σε 8 εκατοστά.....Καλή συνέχεια!!! ::salut:: ::salut::
Μου θυμίζεις έναν Γάλλο (εαν δεν κάνω λάθος ο madman) που έχει κατασκευάσει και αυτός μεταξύ άλλων και μερικά μικροσκοπικά μοντέλα!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 08, 2010, 12:40:25 μμ »
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Νικόλα, έχεις καταπιαστεί με ένα θέμα δύσκολο, που πολλοί "αεροπλανάδες" (εμού συμπεριλαμβανομένου), θα σκεφτόταν πολύ πριν το αποτολμήσουν...
Η δουλειά σου βέβαια είναι εξαιρετική έως τώρα, μου άρεσε πολύ η ιδέα για τα κουμπιά του μαξιλαριού!
Κατά τα λοιπά, η εργασία ως τώρα είναι πολύ καθαρή και μεθοδική, άλλωστε είσαι συνηθισμένος λόγω κλίμακας και φυσικά περιμένω από σένα ένα καταπληκτικό μοντέλο στο τέλος...  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 08, 2010, 02:38:16 μμ »
Χαρά στο κουράγιο σου που αποφάσισες να ξεκινήσεις αυτό το μοντέλο!!!!!
Οχι στην 1/72, ούτε σε 32άρι δεν θα το έφτιαχνα!
Πάρα πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα, είδες πόσο ωραίο είναι με τα συρματόσχοινα? Επίσης τώρα θα πρέπει να φτιάξεις και το αντίστοιχο συρματόσχοινο από την μανέτα γκαζιού, μέχρι τον κινητήρα, όπως και τα καλώδια στον πίνακα οργάνων!

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 08, 2010, 04:19:49 μμ »
Νίκο μεχρι στιγμης εκπληκτική εργασία.....
παντως σε βλεπω με νευρικό κλονισμο....σοβαρα δεν σκεφτεσαι το παιδι σου... :mrgreen: :mrgreen:. μετα απο αυτο στο Δαφνι σε βλεπω παρεα με τους υπολοιπους τροφίμους :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
παντως σοβαρα πιστευω οτι πρεπει να εχεις ενα χταποδια για βοηθό όσο το κατασκευαζεις...
εγω δεν θα το αποτολμούσα τοσο μικροοοοοοοοοοοοο
καλο κουραγιοοοοο ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: η επιτυχια ειναι σίγουρη

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 08, 2010, 05:43:44 μμ »
Νικο απορω πως δεν εχεις μπλεχτει και δεν εχεις πετσοκοφτει με τοσο ρ.e ρε παιδι μου.Αψογη δουλεια,μπραβο
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 08, 2010, 06:36:11 μμ »
Θα μπορούσε να είναι 24αρι ή 32αρι ,άντε 48αρι.....72 με τίποτα...Δεν υπάρχουν λόγια,ευγε για την τόλμη ,για το αποτέλεσμα μόνο μια ερώτηση.....που πουλούν τόσο μεγάλους big; ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 08, 2010, 06:52:23 μμ »
Τα έχουμε ξαναπεί για σένα.. Νανομοντελισμός..  :shock: :shock: :shock:

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 09, 2010, 03:01:46 μμ »
Σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια.  ::salut::
Η αλήθεια είναι ότι για να φτιαχτεί ένα τέτοιο κιτ χρειάζεται πολύ ενθάρρυνση. Τα κομμάτια είναι πολλά, πολύ ευαίσθητα και η σκέψη του ότι είναι
out of production και δεν πρόκειται να το ξαναβρείς σε γεμίζει με διπλό άγχος για να μην πάει κάτι στραβά. Είναι κρίμα πάντως που τα έχει σταματήσει
η eduard (υπήρχε ολόκληρη σειρά από τα strip down) προφανώς γιατί θα έστειλε στο ψυχιατρείο πριν την ώρα τους αρκετούς μοντελιστές!!! :twisted:

Το μεγάλο γλέντι  θα ακολουθήσει με τα φτερά που απαιτούν λυγίσματα κάθε 3-4mm και όλα αυτα με απόλυτη συμμετρία! :?

Αποσυνδεδεμένος Κ. Καριωτέλλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 09, 2010, 06:55:11 μμ »
Νικο καλησπερα
πολυ ομορφο αεροπλανο και καταπληκτικη δουλεια ως τωρα
ειμαι σιγουρος οτι σ αυτα τα 8 εκατοστα θα κανεις μεγαλα πραγματα!

οταν τελειωσει η κατασκευη η ατρακτος ντυνεται?
τι ειδους κολλα χρησιμοπιησες [δεν βλεπω ιχνος κολλας]?
θα το βαψεις με αερογραφο η πινελο ?

συγνωμη για τις ερωτησεις

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 09, 2010, 08:01:45 μμ »
Σε ευχαριστώ Κώστα για τα καλά σου λόγια.

οταν τελειωσει η κατασκευη η ατρακτος ντυνεται?

Όχι, η άτρακτος μένει γυμνή όπως και το 70-80% του αεροσκάφους Τα μόνα καλύμματα που μπαίνουν είναι αυτό του κινητήρα (είναι και το μοναδικό κομμάτι απο το πλαστικό κιτ),
τα πλαϊνά και πάνω "ξύλινα" καλύμματα του κόκπιτ που και αυτα είναι σε p.e και πρέπει να κουρμπάρουν κατάλληλα και τέλος το τεντωμένο πανί στα χείλη προσβολής
των πτερύγων (p.e και αυτα). Είναι ακριβός στην ίδια λογική με μια παλιά κυκλοφορία της Hasegawa στην 1/8! μόνο που αυτό της eduard είναι 72άρι.

Click to see the original size.

Εδώ τα περιεχόμενα του κιτ
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

τι ειδους κολλα χρησιμοπιησες [δεν βλεπω ιχνος κολλας]?

Χρησιμοποιώ λεπτόρρευστη (ροζ) Zap με την προσθήκη στο στόμιο μιας μικρής βελόνας από σύριγγα ινσουλίνης. Αφού φέρω τα κομμάτια όσο το δυνατών καλύτερα μεταξύ τους
αρκεί μια "πονταρισιά" σε ένα σημείο της ένωσης και μετά η κόλλα επειδή είναι πολύ λεπτόρρευστη τρέχει κατά μήκος της. Παρόλα αυτα μικροσημαδάκια υπάρχουν αλλά μάλλον
δεν φάνηκαν στης φωτό! :mrgreen:

θα το βαψεις με αερογραφο η πινελο ?

Γύρο από το κόκπιτ σίγουρα με πινελάκι το υπόλοιπο και ειδικά τα ξύλινα μέρη με αερογράφο και μετά με πινελάκι θα περάσω λάδια.

Αποσυνδεδεμένος Κ. Καριωτέλλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 09, 2010, 08:36:32 μμ »
Νικο ευχαριστω πολυ

κατι αλλο,αν δε σε κουραζω΄για πανια θα βαλεις αυτα που δινει το κιτ η σκεφτεσαι κατι αλλο? και κατι τελευταιο,θα το στησεις οπως εχει ...η το πας για δοιραματακι?

η ποιοτητα αλλα και η κλιμακα...μ' εχει διαολισει

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 09, 2010, 08:55:30 μμ »
Θα σε μαλώσω :!: :!: :!:
Αντί να ξεκινήσεις το SA-8 μου άρχισες αεροπλάνο :?:
Κάτι τέτοια βλέπει ο Alex και χαίρεται :!:
 :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 08, 2013, 02:22:49 πμ »
3 +  χρόνια μετά το τελευταίο ποστ είπα να το συνεχίσω έτσι για να κάνω τα νεύρα μου κρόσσια και τα μάτια μου κουμπότρυπες! :lol: :lol: :lol:
Τα δύσκολα κομμάτια με τα pe που απαιτούσαν συμμετρία έχουν προχωρήσει αρκετά και μένουν μόνο τα ευκολάκια (κινητήρας, έλικα κλπ... για τόσο εύκολα λέμε :twisted: ).
Η κατασκευή θα μείνει σε υποσύνολα για διευκόλυνση στο βάψιμο και θα κουμπωθούν στο τέλος όλα μαζί (και τα χέρια μου παρέα)  ::glossa::
Αυτά....

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Πσσστ μοντεράτορα ....πίσω στα υπό κατασκευή!!! (εδώ που τα λέμε και εγώ για "τελειωμένο" το είχα εδώ και 3 χρόνια) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 08, 2013, 02:51:22 πμ »
Κάνες στα πολυβόλα γιατί δεν έβαλες μπουλκουμεδάκι μου; βαριόμαστε βαριόμαστε;  ::glossa:: ::glossa:: :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Busa

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Μοσχάτο
  • the fun lies in the curves... all kind...
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 08, 2013, 03:26:29 πμ »
Παράθεση
Τα κομμάτια είναι πολλά, πολύ ευαίσθητα και η σκέψη του ότι είναι
out of production και δεν πρόκειται να το ξαναβρείς σε γεμίζει με διπλό άγχος για να μην πάει κάτι στραβά.
To ξαναέβγαλε και έβαλε και ρητίνες (κινητήρα):
http://www.eduard.com/store/Eduard/Fokker-Dr-I-STRIPDOWN-1-72-1.html?cur=1&listtype=search&searchparam=fokker%20dr

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 08, 2013, 08:47:25 πμ »
Τσίτσερε, λυπάμαι που θα στο πω...αλλά το το τελευταίο δωμάτιο στο Δαφνί μάλλον το κατέλαβε ο Συμεών...δια της βίας!  :lol:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 08, 2013, 09:23:19 πμ »
Απλά απίστευτο... μπράβο Νίκο!

Να σε ρωτήσω, από χρώματα ξέρεις τι θα χρησιμοποιήσεις; Αν θυμάμαι καλά ο σκελετός ήταν από ατσαλένιους ασταρωμένους δοκούς (δηλαδή RLM02, και ναι σωστά λέω) και οι πτέρυγες ξύλο περασμένο μπόλικα χέρια βερνίκι. Αν θες να το κοιτάξω λεπτομερέστερα, μου λες.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος jnsimos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 08, 2013, 11:56:43 πμ »
Ρε τι θα γίνει με εσάς? Ο ένας πάει και μας δείχνει κάτι σπίρτα και ντεπόν ΝΑ (με το συμπάθειο) και εσύ κάτι τεράστια μονόλεπτα. Που τα βρίσκετε? Πάντως ευτυχώς υπάρχουν και άλλα ιδρύματα που μπορούν να σε φιλοξενήσουν μέχρι να γίνεις καλά...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 08, 2013, 01:02:42 μμ »
Έχετε βαλθεί να μας (από)τρελάνετε;;;;;
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 08, 2013, 01:07:01 μμ »
Έχετε βαλθεί να μας (από)τρελάνετε;;;;;
+1
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 08, 2013, 01:12:48 μμ »
Νικ, πρόσεξε την δεξιά ζάντα του τροχού, ... θέλει ακτινολόγηση  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 08, 2013, 01:56:34 μμ »
Κάνες στα πολυβόλα γιατί δεν έβαλες μπουλκουμεδάκι μου; βαριόμαστε βαριόμαστε;  ::glossa:: ::glossa:: :twisted: :twisted:
Μπορώ να τον φιλοξενήσω αν θέλει. ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

Τσίτσε αν και δεν έβαλες κάνες στα πολυβόλα....... κατά τα άλλα καταπληκτική δουλειά.

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 08, 2013, 02:55:42 μμ »
  Φοβερή δουλειά έως τώρα και μιά αξιοθαύμαστη επίδειξη ανθρώπινης υπομονής,αναμένουμε τη συνέχεια. ::good_job_smilie:: ::salut::

Tags: