Αποστολέας Θέμα: To πρώτο μου μοντέλο-ελπίζω όχι & το τελευταίο!  (Αναγνώστηκε 3409 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Speedst3r

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιάννης
Απ: To πρώτο μου μοντέλο-ελπίζω όχι & το τελευταίο!
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 08, 2010, 08:13:12 μμ »
Στους πυραύλους, σε κάποια σημεία έχει κάτσει το χρώμα και έχει ζαρώσει.
Το ζάρωμα που λες μοιάζει με ρυτίδες-σπασίματα του χρώματος ή εννοείς ότι το χρώμα έχει πιάσει μεν αλλά η επιφάνεια έχει ανομοιομορφίες?Στην πρώτη περίπτωση βιάστηκες  να περάσεις δεύτερο χέρι με χρώμα πολύ αραιωμένο (μεγάλη ποσότητα διαλύτη) και στην δεύτερη άπλωσες πολύ παχύ στρώμα χρώματος μη σωστά αραιωμένου.Γενικά να προτιμάς να περνάς καλά αραιωμένα (λεπτά) χέρια κι ας μην σου καλύψουν το πλαστικό με την μία,αφήνοντας σωστό χρόνο στεγνώματος αναμεταξύ τους.Τις λύσεις σου τις είπε ο Ορέστης  :wink:

Never ride faster than your angel is able to fly...

Αποσυνδεδεμένος Orestis_T

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσ/νικη
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 08, 2010, 08:16:07 μμ »
Ναι του έβαλα μπόλικο χρώμα, ήταν η πρώτη μου απόπειρα, με λευκό χρώμα και μου φαινόταν υπερβολικά ωραιό οπότε το στούμπωσα... Ελπίζω να φτιάξει. Όσο για το στόκο, υπάρχει και υγρός (ή μόνο υγρός;);; Λογικά στο μοντελιστικό μαγαζί θα μου δώσουν το κατάλληλο.
Ενα Tip για τον στοκο! Ειναι Τοξικος και μυριζει υπερβολικα οποτε καλο θα ηταν να κανεις δουλειες με στοκο σε κανα μπαλκονη και να αποφυγεις να τον εισπνεεις!
Εμενα μου δωσανε Αυτον και ειμαι πολυ ικανοποιημενος! Στεγνωνει υπερβολικα γρηγορα!

Αποσυνδεδεμένος vf

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 08, 2010, 08:18:41 μμ »
 @Speedst3r 'Εκανα την 1η βλακεία.
@Orestis_T : Και πώς χρησιμοποιείται;  :?:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 08, 2010, 08:21:46 μμ »
@Speedst3r 'Εκανα την 1η βλακεία.
@Orestis_T : Και πώς χρησιμοποιείται;  :?:
Στο κενο που πιθανον δημιουργειτε αναμεσα στα πλαστικα κοματια βαζεις λιγο στοκο πανω στην λεπιδα απλωνεις προσεκτικα στο κενο ωστε να κλεισει περιμενεις λιγο να στεγνωσει
και μετα με ντουκοχαρτο τριβεις ωστε να εχει το αποτελεσμα που αναζητας...

Αποσυνδεδεμένος vf

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 08, 2010, 08:23:41 μμ »
Ευχαριστώ πολύ!! Τώρα προσπαθώ να βάψω το cockpit, θα ανεβάσω φωτό όταν τελειώσει!

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 08, 2010, 08:25:32 μμ »
Αποψη μου ειναι οτι για αρχη δεν χρειαζεται να μπεις σε τετοιες λεπτομεριες με στοκους!!!
Τα ιδια εκανα και εγω απο τις πολλες πληροφοριες εδω μεσα θες να κανεις ολα απο την αρχη!
Αλλα το θεμα ειναι να το διασκεδαζεις και ας μην εχεις αριστο αποτελεσμα απο την πρωτη φορα!
Αποψη μου ειναι στα πρωτα μοντελα να κανεις τα βασικα! και σιγα σιγα θα ερθουν και τα αλλα!

Αποσυνδεδεμένος Speedst3r

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιάννης
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 08, 2010, 08:40:32 μμ »
Το στοκάρισμα είναι από τις βασικότερες εργασίες σε ένα μοντέλο.Το μεγαλύτερο μέρος της εμφάνισης του στο πέρας των εργασιών κρίνεται από αυτή τη διαδικασία.Και δεν μιλάω για το αν θα πετύχεις τις πρώτες φορές ένα καλό στοκάρισμα.Αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί τώρα ξεκινάς.Καλά θα κάνεις όμως να προμηθευτείς έναν στόκο και από το επόμενο κιόλας μοντέλο σου να δοκιμάσεις να στοκάρεις κάποια εύκολα σημεία έτσι για να δεις πως δουλεύεται.Τα σημεία ένωσης των πτερύγων με την άτρακτο στο αεροσκάφος που φτιάχνεις τώρα ήταν μια καλή επιφάνεια για εξάσκηση γιατί χαρακτηρίζονται από ευθύτητα (δεν παρεμβάλονται έντονες καμπύλες) και δουλεύεται άνετα εκεί το ντουκόχαρτο.Στην επόμενη ευκαιρία λοιπόν που θα έχεις όρεξη σου συνιστώ να το δοκιμάσεις.Στο κάτω κάτω ο στόκος είναι κάτι που με ντουκόχαρτο τρίβεται οπότε δεν θα έχεις καταστρεπτικά αποτελέσματα αν το δοκιμάσεις σε μια μικρή και όχι τόσο εμφανή σχισμή για αρχή  ::salut::
Πάνω από όλα όμως κοίτα να το διασκεδάζεις και μην αγχώνεσαι.Απλά όσο μπορείς δοκίμαζε υλικά και τεχνικές μιας και αυτά μπορούν να σε διευκολύνουν πολύ  ::icon_thumright::

Never ride faster than your angel is able to fly...

Αποσυνδεδεμένος vf

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 09, 2010, 10:11:45 πμ »
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις συμβουλές σας! Το στόκο θα το χρησιμοποιήσω, γιατί θέλω να το κάνω σωστά, ανεξάρτητα αν είναι δύσκολο ή όχι. Εξάλλου συνήθως τα καταφέρνω καλύτερα στα δύσκολα παρά στα εύκολα. Τώρα αν μου βγει χρέπι, έ δεν πειράζει, το επόμενο θα γίνει λίγο καλύτερο!

Αποσυνδεδεμένος vf

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 09, 2010, 10:23:23 πμ »
Aυτό είναι το πιλοτήριο. Ο Θεός να το κάνει. Μούφα σκέτη.

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 09, 2010, 12:26:58 μμ »
Aυτό είναι το πιλοτήριο. Ο Θεός να το κάνει. Μούφα σκέτη.

Α' οχι μουφα :!:

Πολυ ωραιος ο πινακας οργανων ::icon_thumright:: :wink:

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vf

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 09, 2010, 12:41:17 μμ »
Ευχαριστώ! Μένει να κάνω 2 τροποποιήσεις μετά από την απαραίτητη συμβουλή του gkontog... και ελπίζω να μοιάσει λίγο περισσότερο σε cockpit.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 09, 2010, 12:51:15 μμ »
Ένταξει, έχεις σταθερό χέρι άρα ξεκινάς με ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ατού. Καλή συνέχεια.

Tags: