Αποστολέας Θέμα: Πληροφορίες ζητούνται για Sparmax HD 115  (Αναγνώστηκε 1124 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος promitheas

• Scale 1/144
  • *
Πληροφορίες ζητούνται για Sparmax HD 115
« στις: Ιουνίου 04, 2010, 10:37:19 μμ »
Εν αρχή χαιρετισμούς προς όλα τα μέλη του φόρουμ.

Ειμαι καινούργιος στον χώρο του μοντελισμου και της αερογραφίας γενικά και εδώ και κάποιο διάστημα
δεν μπορώ να καταλήξω σε ποιά προοιόντα να καταλήξω σαν πρώτη αγορά.   :?

Πρώτο και πιο μείζων ζητούμενο είναι η αγορά αερογράφου. Εχω ακούσει κάποια σχόλια απο φίλους μου
για τον sparmax 115 οτι είναι η καλύτερη επιλογή , στην αναλογία κόστος-απόδοση.

Αληθεύει ;;  Κάποιοι επαγγελματίες σε καταστήματα δεν συμφώνησαν, πιθανότατα και για δικούς τους
προσωπικούς λόγους. Εχω μπερδευτεί πάρα πολύ , και το ιντερνετ μέχρι στιγμής δεν με έχει βοηθήσει
ιδιαίτερα, το ενάντια πιο πολύ μπερδεύομαι με τις διυστάμενες αποψεις που έχω συλλέξει .   :roll:

PLEASE HELP !!! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ;; ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΩ  ;;  Με ενδιαφέρει πολύ να κάνω λεπτομέριες. θα μου αποδίδει την
δέσμη τρίχας που μου υπόσχεται κάποιος, η ακούω υπεραισιόδοξα σχόλια ;; Αντέχει στον χρόνο η θα μου βγεί
(της κυριακής χαρά και της δευτέρας λύπη) ;;  

Ευχαριστώ προκαταβολικά και για όποιες τυχόν απαντήσεις μου δοθούν !!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Πληροφορίες ζητούνται για sparmax hd 115
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 04, 2010, 11:05:00 μμ »
Kαλησπέρα και καλώς ήρθες. Διευκρίνησε δύο πράγματα σε παρακαλώ : Τι μοντέλα σχεδιάζεις να κατασκεάζεις καταρχήν και πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις για αγορά αερογράφου (και κομπρεσέρ?)

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 05, 2010, 01:36:19 πμ »
Ramfighter ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση !!!

Θέλω να ξεκινήσω να φτιάχνω μοντελάκια μοτοσυκλετών, και στην συνέχεια θέλω ν'ασχοληθώ και με κράνη.
Δεν ξέρω αν μπορώ νε έχω έναν αερογράφο που θα μου κάνει και τις δύο δουλειές. Νομίζω οτι θα είναι πολύ μεσοβέζικο !
Πάντως θα δίνω πολύ έμφαση στην λεπτομέρεια και στις δύο περιπτώσεις, οπότε νομίζω οτι χρειάζομαι κάτι με πολύ ψιλή δέσμη.

Λόγο της δουλείας μου  έχω  κομπρεσσέρ βιομηχανικό του οποίου θα κάνω την ανάλογη
μετατροπη στις υποδοχές(βυσματα) και θα προσθέσω επίσης έναν ρυθμιστή πίεσης εξόδου
στο αεροθυλάκιο. Νομίζω οτι με αυτό θα είμαι ο.κ Η μου ξεφεύγει κάτι ;;

Δεν έχω πρόβλημα να δώσω 200 ευρώ για αερογράφο, αρκεί να είναι κάτι αξιόλογο,
που θα μπορέσω να το αξιοποιήσω και κατ'επέκταση θα υλοποιεί αυτά που θέλω
να κάνω.

Να υποθέσω οτι ο sparmax δεν....... παίζει σύμφωνα με τα παραπάνω ;;;

Μου άρεσε που έδινε και κάποια συνοδευτικά αξεσουάρ μαζί. Οπως δύο μεγέθη δοχεία χρώματος  κ.τ.λ
τα οποία σε άλλες πιο επώνυμες εταιρίες έπρεπε να χρυσοπληρώσω !!

Τι προτείνεις βάση τούτων ;  Ξέρω οτι με κράνη δεν ασχολείστε οι μοντελιστές. Κατα προσέγγιση όμως και βάση της εμπειρίας σου κάτι καλό
θα έχεις να με συμβουλεύσεις !

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 05, 2010, 02:27:32 πμ »
Μου έκανε εντύπωση οτι διάλεξες ένα αερογράφο που τροφοδοτείται από χρώμα πλευρικά. Αυτή η διάταξη δίνει κάποια πλεονεκτήματα σε γραφίστες  :wink:. Θες λοιπόν να κάνεις κατι τέτοιο  ::arrowdown::

Η γνώμη μου είναι να αγοράσειςς 2 αερογράφους. Ο πρώτος να είναι  εξωτερικής μίξης (δηλαδή ο αέρας να ανακατεύεται με το χρώμα έξω από τον αερογράφο) με τροφοδότηση αναρρόφησης (δηλαδή δοχείο από κάτω και όχι από το πλάι. Οι συγκεκριμένοι κοστίζουν από 15 έως 60 ευρώ και δίνουν τα καλύτερα γκλοss βαψίματα. Δες και τι γραμμή πετυχαίνει ο staticjim με έναν τέτοιο.  :arrow: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,15136.0.html
Ο δεύτερος να είναι για λεπτομέρειες. Εσωτερικής μίξης, διπλής λειτουργίας με προρύθμιση δέσμης και μην σου πω και μύτη μικρότερη από 0,35. Εδώ μην λυπηθείς τα λεφτά. Υπάρχουν επώνυμα και καλά από 120-170 ευρώ. Iwata με μύτη 0,2, badger 100, 150, ο harder& steenbeck από το εξωτειρικό με μύτες 0,15, 0,2 και 0,4 (διαλέγεις συνδυασμό 2 από αυτών) και ο νεότευκτος Badger renegade.

• Scale 1/144
  • *
Απ: Πληροφορίες ζητούνται για Sparmax HD 115
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 05, 2010, 11:34:33 πμ »
Ramfighter πρέπει να έχεις έχεις δίκιο....αυτήν την άποψη έχουν διατυπώσει και άλλοι επαγγελματίες.

Προτείνουν οτι πρέπει να πάρω και έναν εξωτερικής ανάμιξης για να ρίχνω τα βερνίκια μόνο, και αφου
το επαληθεύεις και εσύ ,νομίζω οτι θα προχωρήσω σε αυτήν την επιλογή.

Απο'τι κατάλαβα δηλαδή ο Sparmax δεν ενδείκνυτε για την χρήση που θέλω !!

Τολάχιστον είναι αξιόπιστος  ;;; Κάποια στιγμή που μπορει να θέλω να αγοράσω έναν τρίτο σαν βοηθητικό, να τον έχω στις επιλογές μου ;;; :(

Tags: Sparmax