Αποστολέας Θέμα: SPITFIRE XVIe Ελληνικο (οπλισμος και σηματα)  (Αναγνώστηκε 2208 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kingstonian

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
SPITFIRE XVIe Ελληνικο (οπλισμος και σηματα)
« στις: Ιούνιος 01, 2010, 12:34:58 μμ »
εχω δυο κιτακια της HELLER. τα εχω ετοιμα βαμμενα

πρωτο θεμα...ποσο σωστο ειναι να τα κανω χωρις ρουκετες;
εαν κλεψω απο Μοσκιτο θα ειναι σωστες ή υπερβολικα μεγαλες;;;

στην κατω πτερυγα τι μεγεθος σημα εχουν;
οι χαλκομανιες της Ικαρος λενε και για κωδικο TD στις κατω πτερυγες αν και νομιζω οτι στα μαχιμα δεν υπηρξε ποτε αλλα μονο στα εκπαιδευτικα μετα τον εμφυλιο...
οποτε κανονικα δεν επρεπε να ειχαν το νορμαλ μεγεθος διαμετρου και οχι το μικρο.....;;
(προλαβα και εκανα το ενα με μικρο αλλα το δευτερο ειναι ακομα κενο, οποτε να διορθωσω ....)

σε μια φωτο φαινεται οτι στο πλαι ειχαν γαλαζιο και στην κατω πτερυγα πιο σκουρα-μηπως ειναι η σκια-και μεγεθος το λεπτο γαλαζιο κυκλο.

χαλκομανια εχω του πλαστεμοντελισμο το μεσαιο μπλε.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Απ: SPITIFIRE XVIe Ελληνικο (οπλισμος και σηματα)
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 01, 2010, 03:12:19 μμ »
Noμίζω πώς οι ρουκέττες που λές κάνουν (4 κάτω από κάθε φτερό). Πετούσαν, βέβαια, και χωρίς αυτές, ή με βόμβες, ή με ναπάλμ. Θεωρώ πως στο ίδιο αεροπλάνο δέν μπορεί να έπαιζαν ΔΥΟ αποχρώσεις του γαλάζιου των εθνοσήμων. Ή της ατράκτου έχουν ξανοίξει από τον ήλιο, ή φωτίζονται πάρα πολύ. Όσο για τα κωδικά στην κάτω επιφάνεια των πτερύγων, νομίζω πως φέρονταν κανονικά από τα 9ρια και 16αρια διαρκούντος του Εμφυλίου

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 01, 2010, 04:13:38 μμ »
Καλησπέρα! Πιθανώς να σου είναι χρήσιμο και αυτό το θέμα, σχετικά με τις ρουκέτες που μετέφεραν τα Spitfire.
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 01, 2010, 04:57:23 μμ »
Noμίζω πώς οι ρουκέττες που λές κάνουν (4 κάτω από κάθε φτερό). Πετούσαν, βέβαια, και χωρίς αυτές, ή με βόμβες, ή με ναπάλμ. Θεωρώ πως στο ίδιο αεροπλάνο δέν μπορεί να έπαιζαν ΔΥΟ αποχρώσεις του γαλάζιου των εθνοσήμων. Ή της ατράκτου έχουν ξανοίξει από τον ήλιο, ή φωτίζονται πάρα πολύ. Όσο για τα κωδικά στην κάτω επιφάνεια των πτερύγων, νομίζω πως φέρονταν κανονικά από τα 9ρια και 16αρια διαρκούντος του Εμφυλίου
Είδες ξεχνάω...3 HVAR κάτω από κάθε πτέρυγα. Οι ρουκέτες ήταν αμερικάνικες, άρα αναζήτησέ τες σε αμερικάνικα αεροπλάνα πχ, Κορσαίρ, Χέλλκατ, Μάστανγκ, Λάιτνινγκ, έχει δίκιο ο Γπαυ.

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
Απ: SPITFIRE XVIe Ελληνικο (οπλισμος και σηματα)
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 30, 2010, 12:28:46 πμ »
Παιδιά, από όσες φωτογραφίες Ελληνικών Spitfire Mk.IXe/XVI έχω δει οι ρουκέτες ήταν 3 κάτω από κάθε φτερό και Βρετανικού τύπου. Ίδιες με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν από τα Typhoon:
http://en.wikipedia.org/wiki/RP-3
Οι εκτοξευτήρες επίσης βρετανικού τύπου - η πέμπτη κατά σειρά φωτογραφία δείχνει τους εκτοξευτήρες που δίνει η CMR στο Spitfire της:
http://www.ipmsdeutschland.de/FirstLook/CMR/CMR_Spitfire_MkIXE_MkXVIE/CMR_177_Spitfire_MkIXE.html

Ελληνικό Spitfire XVIe (κοφτη ράχη) με βρετανικού τύπου ρουκέτες από το βιβλίο του Ηλία Καρταλαμάκη "Η Αεροπορία στον Εμφύλιο" B' Τόμος.

Ελληνικό Spitfire XVIe με βρετανικού τύπου εκτοξευτήρες ρουκετών από το βιβλίο "Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας 1929-2001"

Ελπίζω να βοήθησα.
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 30, 2010, 03:58:32 μμ »
Στις φωτογραφίες του Κόρτο φαίνονται, εκτός από τις ρουκεττες, και οι αριθμοί σειράς στην κάτω επιφάνεια των πτερύγων. Σύγγνώμη άν δημιούργησα σύγχυση όσον αφορά τις ρουκέττες (προέλευση και αριθμός) :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος kingstonian

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 21, 2010, 09:17:30 πμ »
ευχαριστω παιδια....οι φωτο ειναι κατατοπιστικες....

Tags: spitfire