Αποστολέας Θέμα: MIG-29 H ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!!!!  (Αναγνώστηκε 5526 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μούργα

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πατρα
MIG-29 H ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!!!!
« στις: Ιουνίου 01, 2010, 01:38:36 πμ »
Γεια χαρα συμφορουμηστες μετα απο πανω απο πεντε μηνες αποχη απο την κατασκευη μοντελων δεν αντεξα αλλο και να μαι παλι εδω να σας πρηζω!!!!Η κατασκευη δεν ειναι τωρινη αλλα ενα πο τα τελευταια μου δημιουργηματα τελειωσε μεσα οκτωβριου το 2009 !!προκειτε για το γνωστο 72ρι της χασεγκαβα και αποικονιζει τα mig 29 toy 115 συνταγματος της ρωσικης αεροποριας στις αρχες της δεκαετιας του 90 στο Τερμεζ του Ουζμπεκισταν!!!παραπανω λεπτομερειες δεν μπορω να παρασχω αυτην την στιγμη!!Το ανεβαζω για να προετοιμασω το εδαφος για τα επερχομενα project.....
Τα χρωματα ειναι 103,120,186,116 enamel της Humbrol!!!Η παραλλαγη μοιαζει με αυτην των ΜΙG-23 και την επελεξα γιατι δεν την ειχα δει παλι σε ΜΙG-29.Ξερετε την εμονη μου στα ρωσικα και στις περιεργες παραλλαγες!!!!
Η κατασκευη εγινε απευθειας απο το κουτι και χρησιμοποιηθηκαν τα σηματα του κιτ με μικρες επεμβασεις στα νουμερα των αεραγωγων!!
Ελπιζω να σας αρεσει καθε σχολιο και παρατηρηση οπως παντα καλοδεχουμενα!!!

Αποσυνδεδεμένος Falcon341sqn

• Σωτήρης "The Ghostrider"
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ζήσε για τίποτα, ή πέθανε για κάτι...
Απ: MIG-29 H ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!!!!
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 01, 2010, 03:09:56 πμ »
 ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright::
Μπράβο συνάδελφε !!!καλη συνεχεια με την επιστροφη σου στο αθλημα...

Σωτήρης  ::salut::
Για κάποιους ο ουρανός ειναι η κορυφή...για άλλους είναι απλά το σπίτι τους...

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 01, 2010, 09:01:48 πμ »
Φίλε Μούργα, πολύ καλό το μοντελάκι, απλά μια παρατήρηση για το σβήσιμο της παραλλαγής... 1/72 και τέτοιο σβήσιμο; Στην 1/1 δηλαδή το ένα χρώμα θα έμπαινε μέσα στο άλλο καμμιά 20-αριά εκατοστά;

Το έχω συζητήσει με τον Jet72 και τον Indy στο παρελθόν και πείστηκα ότι για 1/72 και κάτω, η μόνη αποδεκτή λύση είναι ο κοφτός διαχωρισμός του χρώματος με ταινία μασκαρίσματος, ούτε καν με blue-tac. Εδώ αρχίζω να αναρωτιέμαι για 1/48 αν είναι σωστό και το blue-tac ακόμα...

Κατά τα άλλα σούπερ!!!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 01, 2010, 09:57:46 πμ »
Το έχω συζητήσει με τον Jet72 και τον Indy στο παρελθόν και πείστηκα ότι για 1/72 και κάτω, η μόνη αποδεκτή λύση είναι ο κοφτός διαχωρισμός του χρώματος με ταινία μασκαρίσματος,
Παρέες είναι αυτές που έχεις;  ::glossa::

Σε κάποιες περιπτώσεις αξίζει ένα fading αλλά πολύ διακριτικό (πχ M2000). Αλλά σε άλλες (F-84) ναι, πρέπει να είναι κοφτό.

Πάντως ο συνδυασμός μοντερνου αφους με παλαιότερη καμούφλα είναι παραπάνω από ενδιαφέρων!

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 01, 2010, 11:32:59 πμ »

πείστηκα ότι για 1/72 και κάτω, η μόνη αποδεκτή λύση είναι ο κοφτός διαχωρισμός του χρώματος με ταινία μασκαρίσματος, ούτε καν με blue-tac.

Γιατι :?:Το patafix δεν κανει κοφτο σβησιμο καταλληλο για 1/72 :?:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 01, 2010, 12:04:04 μμ »
Κοίτα τώρα τι γίνεται... Το blue-tac (patafix κτλ, ίδια προϊόντα είναι απλά άλλης εταιρίας) κάνει ένα σβήσιμο πλάτους 1mm περίπου, στα δικά μου χέρια τουλάχιστον, δεν ξέρω πώς το δουλεύετε εσείς. Αυτό στην 1/48 είναι 48mm στην πραγματικότητα και στην 1/72 72mm, δηλαδή 4,8 και 7,2 εκατοστά πλάτος της διαχωριστικής γραμμής των χρωμάτων μεταξύ τους. Εγώ δεν έχω δει κανένα αεροπλάνο με τόσο πλατύ το σβήσιμο μεταξύ των δύο χρωμάτων. Μπορεί το εφέ να μας αρέσει, αλλά πραγματικά θεωρώ ότι για να είμαστε απόλυτα σωστοί, ακόμα και στην 1/48 θα έπρεπε να χωρίζουμε με ταινία τα χρώματα. Από 32 και πάνω ίσως παίζει το σβήσιμο σαν ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

ʼποψή μου αυτή, έτσι; Ο μοντελισμός είναι θέμα αντίληψης πάνω απ' όλα και επαναλαμβάνω, κι εγώ με σβήσιμο βάφω. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το θεωρώ τεχνικά σωστό για την υπό κλίμακα αναπαράσταση του πραγματικού.

Δεν είναι απαραίτητο βέβαια να έχω δίκιο.  8)

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 01, 2010, 12:08:38 μμ »
Κοίτα τώρα τι γίνεται... Το blue-tac (patafix κτλ, ίδια προϊόντα είναι απλά άλλης εταιρίας) κάνει ένα σβήσιμο πλάτους 1mm περίπου, στα δικά μου χέρια τουλάχιστον, δεν ξέρω πώς το δουλεύετε εσείς. Αυτό στην 1/48 είναι 48mm στην πραγματικότητα και στην 1/72 72mm, δηλαδή 4,8 και 7,2 εκατοστά πλάτος της διαχωριστικής γραμμής των χρωμάτων μεταξύ τους. Εγώ δεν έχω δει κανένα αεροπλάνο με τόσο πλατύ το σβήσιμο μεταξύ των δύο χρωμάτων. Μπορεί το εφέ να μας αρέσει, αλλά πραγματικά θεωρώ ότι για να είμαστε απόλυτα σωστοί, ακόμα και στην 1/48 θα έπρεπε να χωρίζουμε με ταινία τα χρώματα. Από 32 και πάνω ίσως παίζει το σβήσιμο σαν ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Άποψή μου αυτή, έτσι; Ο μοντελισμός είναι θέμα αντίληψης πάνω απ' όλα και επαναλαμβάνω, κι εγώ με σβήσιμο βάφω. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το θεωρώ τεχνικά σωστό για την υπό κλίμακα αναπαράσταση του πραγματικού.

Δεν είναι απαραίτητο βέβαια να έχω δίκιο.  8)

Πάρε μία φωτογραφία από ένα Mirage2000 (δεκαετίας 90) και μίκρυνέ τη ώστε το αφος να φαίνεται στην οθόνη σου όσο θα ήταν σε 1.72 (γύρω στα 15εκ, κάτι τέτοιο....) Βλέπεις fading στην περιοχή του κάθετου σταθερού; Αν ναι τότε απλά βρήκες μία περίπτωση όπου υπάρχει μεγάλο fading....

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 01, 2010, 12:20:51 μμ »
Παίρνω για παράδειγμα αυτή:

Αυτό που βλέπω στην οθόνη μου είναι περίπου 23 cm σε μήκος, όσο υπολογίζω ότι θα είναι ένα M2000 σε 1/72. Όχι, δεν θεωρώ ότι αυτό που βλέπω στην οθόνη λοιπόν είναι σβήσιμο. Αν το έβαφα σε μοντέλο και ήθελα να είμαι τεχνικά σωστός και όχι αισθητικά ικανοποιημένος, θα το έβαψα με μάσκα.

Και επίσης, θέλω να πω ότι δεν είναι απόλυτα σωστή αυτή η μέθοδος. Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, θα πάρουμε μια φωτογραφία ενός τμήματος 20 cm ας πούμε ενός α/φ στο σημείο που αλλάζουν τα χρώματα, θα την βάλουμε στο autocad και με τη διάσταση αναφοράς θα αλλάξουμε την κλίμακα και θα δούμε τι επίδραση έχει αυτό στην εκτύπωση των 2 φωτογραφιών, σε 1/1 και σε 1/72. Είμαι πεπεισμένος ότι το σβήσιμο θα έχει εξαφανιστεί εντελώς.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 01, 2010, 12:24:34 μμ »
Αλλά δες για παράδειγμα το μοντέλο του φίλου Μούργα (του οποίου το θέμα έχουμε ξεσκίσει στο off topic και είναι κρίμα):

Είναι ένα πολύ καλοβαμμένο μοντέλο, με ωραίες φθορές κτλ, αλλά κοίτα τον διαχωρισμό του καφέ απ' το tan στην περιοχή της καλύπτρας. Έχει πάχος όσο σχεδόν ο σκελετός της καλύπτρας. Σύγκρινε και με το Mirage.
Ακόμα και με blue-tac η διαφορά θα ήταν πολύ μεγάλη.

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 01, 2010, 12:40:54 μμ »
Πολύ καλή η επιστροφή  ::icon_thumright::

Όσο για το σβήσιμο, είναι θέμα αναλογιών και πως αρέσκεται ο καθένας.

Προσωπικά μου αρέσει πολύ όπως βγήκε, μερικά σημεία χρειάζονται όντως βελτίωση, από την άλλη αν ήταν πολύ κοφτό, θα έμοιαζε με παιχνίδάκι λόγω μεγέθους.

Στο επόμενο Flanker που θα φτιάξεις  :wink: θα εξασκηθείς καλύτερα στο freehand  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 01, 2010, 01:08:47 μμ »
Πάλι καλά που μίλησε και Ευγένιος και μπήκαμε εντός τόπικ.

Όμως... Νάσο σωστή η φωτό, να τι έχω και γω κατά νου (και προφανώς κάτι τέτοια παραδείγματα μου μένουν στο μυαλό γιατί είναι αυτά που ΔΕΝ μπορώ να φτιάξω...)

Πολύ σβήσιμο, ορατό και σε 1/72...

Νομίζω πάντως ότι η όποια ένσταση δεν έχει να κάνει τόσο με το σβήσιμο όσο με την αυστηρότητά του.
Και πάλι να πω όμως για να έρθω εντός τόπικ ότι το Mig του συναδέλφου είναι όντως πολύ όμορφο.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 01, 2010, 04:37:24 μμ »
Για να κλείσουμε το offtopic...

Σύμφωνα με τη φωτογραφία που δείχνεις Γιάννη, έχεις δίκιο. Μήπως έχει να κάνει με το αν τα αεροπλάνα που βλέπουμε έχουν ακόμα το εργοστασιακό βάψιμο ή αν έχει βάλει χέρι κάποιος βαφέας μονάδας;

Αλλά αυτό είναι συζήτηση για άλλο θέμα.

Κι εμένα μου αρέσει πολύ το Mig του φίλου μας και σε καμμία περίπτωση δεν θέλω να φανεί ότι διυλίζω τον κώνωπα. Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Απλά με την ευκαιρία της παραλλαγής του, ανοίξαμε λίγο τη συζήτηση... :)

Ευχαριστούμε φίλε Μούργα και μας συγχωρείς για την αναστάτωση! :)

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 01, 2010, 04:41:08 μμ »
Όπως τα λέει ο Νάσος ακριβώς...

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 01, 2010, 05:50:17 μμ »
Πολύ ωραίο θέμα και στην σωστή κλίμακα ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Αν δεν φάνηκε από τα προηγούμενα συμφραζόμενα, θα προτιμούσα κι εγώ ένα πιο διακριτικό σβήσιμο :oops:
Αλλά είναι και θέμα γούστου, κατά πόσον δηλαδή ο μάστορας θέλει να ρίξει βάρος στο εφέ του σβησίματος ή στην συνολική εικόνα υπό κλίμακα.
Πάντως στην ουσία, έχεις κάνει πολύ όμορφη και καθαρή δουλειά :mrgreen:

Φιλικά, Γιάννης

Spoiler (hover to show)
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 01, 2010, 06:42:50 μμ »
Μου αρεσει παρα πολυ!
Η παραλλαγη ειναι πανεμορφη!
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 01, 2010, 07:14:01 μμ »
...Πάντως ο συνδυασμός μοντερνου αφους με παλαιότερη καμούφλα είναι παραπάνω από ενδιαφέρων!
Πόσο δίκιο έχεις Γιάννη  ::icon_thumright:: Πολύ ωραία δουλειά Μούργα με ιδιαίτερα εντυπωσιακό βάψιμο  ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 01, 2010, 07:41:37 μμ »
Σβησιμο ξεσβησιμο ,εμενα μου αρεσε πολυ παντως,αν ηταν και 48 αρι ακομη καλυτερα ,και η παραλλαγη του πολυ πολυ καλη.welldone my friend

Αποσυνδεδεμένος MANOS F4

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Περιστερι
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 01, 2010, 08:28:20 μμ »
μου αρεσει!!!!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 01, 2010, 08:43:32 μμ »
Ωραίο κομμάτι και με πρωτότυπη παραλλαγή... ::icon_thumright:: ::icon_thumright::  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Όσον αφορά το σβήσιμο, πλαστελίνη ή ακόμα καλύτερα playdoh εφαρμόζουν πολύ καλά και δεν αφήνουν σβήσιμο με σωστή τοποθέτηση...
Απλά θέλει προσοχή γιατί μπορεί να αφήσουν "λαδιά'' σε ματ χρώματα... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 01, 2010, 09:52:36 μμ »
καλοοοό...οπως παντα αλλωστε....

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 02, 2010, 07:40:15 πμ »
Συμφωνώντας με όσα αναφέρθηκαν για το σβήσιμο της παραλλαγής, θα προσθέσω ότι αυτό που βλέπω τελικά είναι ένα πολύ όμορφο μοντέλο, με όση φθορά θα ήθελα αν ήταν δικό μου! ʼρα, μου αρέσει :-)
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 06, 2010, 05:29:07 μμ »
Για άλλη μια φορά με πρωτότυπες παραλλαγές και αεροπλανάρες για παρουσίαση!!! κουκλί Μούργα, θα συμφωνήσω για το σβήσιμο αλλά και πάλι ωραίο!

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΤΕΛΗΣ

• 1/72
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Chanea-Krete
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 06, 2010, 06:39:29 μμ »
Προτότυπη παραλλαγή και κουκλάκι το α/φος  ::eusa_clap::
 ::good_job_smilie:: ::keep_mod::
"ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ"

Αποσυνδεδεμένος Μούργα

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 08, 2010, 01:59:14 πμ »
Ευχαριστω για τα καλα σας λογια και τις παρατηρησεις για μενα δεν υπαρχει off topic στο θεμα μου οι ανταλλαγες αποψεων ειναι μερος του παιχνιδιου και ευκαιρια για καποιους να μαθουμε πεντε πραγματα παραπανω!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 08, 2010, 02:20:09 μμ »
Μπράβο, μου άρεσε και εμένα πολύ. Είμαι και εγώ fun των jets σε 1/72. Το μοντέλο αυτό το έχω στο πρόγραμμα να το προμυθευτώ για μελλοντικό project. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν παρέχεται κάποια ανάγλυφη λεπτομέρεια στο cockpit και στο κάθισμα από τη Hasegawa ή θα χρειαστεί κάτι σε aftermarket?

Tags: mig-29 fulcrum