Γειαααααα σας....

Μετά από πολύ καιρό... Είπα να ασχοληθώ ξανά με τα μοντέλα...
Το συγκεκριμένο μοντέλο το είχα φτιάξει σε πολύ μικρή ηλικία... Μιλάμε για δημοτικό....

Ήταν απ τα μοντέλα που είχε αγοράσει ο πατέρας μου... όταν ήμασταν στα ξεκινήματα και ήταν αγορά από κατάστημα στο Βέλγιο. Δεν θυμάμαι ποιας εταιρίας...

Το μοντέλο είχε βαφτεί με πινέλο ΤΟΤΕ... με λάθος παραλλαγή, και μετά από κάποια χρόνια, το ξανά πέρασα με πινέλο με την σωστή κατά κάποιο τρόπο παραλλαγή.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται και ένα Mirage F1CG σε κλίμακα 1/32.

Είναι οι μόνες φωτογραφίες με το C-130 που είχα πριν πάει για καθάρισμα...

Η μόνη βελτίωση που είχα κάνει είναι αυτή που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες.

Το Σαββατοκύριακο αυτό, και καθώς χάζευα στο forum είδα άλλο ένα επετειακό c-130. Ήταν η αφορμή στο να με μπριζώσει και να ξεκινήσω ξανά...
Έτσι πήρα το FORNET πρώτη φορά που το έκανα, και κατόπιν οδηγιών από έναν φίλο

το ψέκασα το έβαλα σε μαύρη σακούλα σκουπιδιών και μετά με ρολό χαρτί καθάρισμα. Αυτό το επανέλαβα 3ης φορές.. ΠΑΕΙ το FORNET.
Κατόπιν καθαρισμού σκουπίσματος πλυσίματος... Δεν ασχολήθηκα με τίποτα παραπάνω, όπως στοκαρίσματα τριψίματα.. απλά ήθελα να το βάψω με αερογράφο και να του βάλω σωστές χαλκομανίες. Μιας και οι προηγούμενες ήταν σκόρπιες...!

Να συμπληρώσω εδώ ότι οι χαλκομανίες που πήρα είναι από την "THREE STAR DECALS" και μπορώ να πω ότι μέχρι στιγμής ο Γιάννης είναι εξυπηρετικότατος..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΝΝΗ!

Έτσι το πέρασα ένα χέρι ανοιχτό γκρι της LIFECOLOR FS36251 και μετά έκανα pre... αυτό με μαύρο!... Ακολούθησε βάψιμο χωρίς μασκάρισμα... ήθελα να δοκιμάσω τον αερογράφο σε παραλλαγή με ελεύθερο χέρι. Ήταν η δεύτερη φορά που έκανα παραλλαγή.

Πρώτη με το T-33 όπου εκεί έκανα μασκάρισμα....
Θεωρώ πως τα πήγα πολύ καλά.. για το επίπεδο μοντελισμού μου...

Παρακάτω φωτογραφίες σε τι κατάσταση είναι τώρα...
Έχω να βάψω τροχούς κάποια σημεία μαύρα όπως στους κινητήρες.
Επίσης πρέπει να φτιάξω τις έλικες που ήταν σε άθλια κατάσταση... Πολλές φορές σπασμένες και κολλημένες με κόλα ταχείας πήξεως.

ΦΩΤΟ:

ΟΥΦ.. αυτά για τώρα..... Α! έκανα και μια ΠΑΤΑΤΑ!!

Και εδώ θέλω την βοήθεια σας...
Ήθελα μετά το βάψιμο να κάνω.... πως το λένε.. που οι ενώσεις των μετάλλων φαίνονται ποιο σκούρα... Οι γραμμώσεις...
Το λάθος μου ήταν ότι στο πράσινο σκούρο έριξα μαύρο αρκετό... με αποτέλεσμα όταν πήγα να τραβήξω τις γραμμές, ΠΡΩΤΟΝ να κάνω κάτι γραμμές χάλια... σαν τις στροφές τις Μεγαλόπολης, και ΔΕΥΤΕΡΟΝ βγήκαν πάρα πολύ σκούρες... Μπορείτε να το δείτε εδω:

Φαίνεται στην μούρη του μπροστά... με αποτέλεσμα μετά να ξανά περάσω κάποια σημεία...

ΑΥΤΑ!...
Ακούω κράξιμο...

Είναι δεύτερο μοντέλο παραλλαγή με αερογράφο, 4ο σε σύνολο μοντέλων που βάφω!....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...