Αποστολέας Θέμα: C-130H Επετειακό σε 1/72  (Αναγνώστηκε 2437 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MicaGR

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: A8hna
C-130H Επετειακό σε 1/72
« στις: Μαρτίου 30, 2010, 08:34:09 μμ »
Γειαααααα σας.... :mrgreen:

Μετά από πολύ καιρό... Είπα να ασχοληθώ ξανά με τα μοντέλα... :oops:
Το συγκεκριμένο μοντέλο το είχα φτιάξει σε πολύ μικρή ηλικία... Μιλάμε για δημοτικό.... :!:

Ήταν απ τα μοντέλα που είχε αγοράσει ο πατέρας μου... όταν ήμασταν στα ξεκινήματα και ήταν αγορά από κατάστημα στο Βέλγιο. Δεν θυμάμαι ποιας εταιρίας... :mrgreen:

Το μοντέλο είχε βαφτεί με πινέλο ΤΟΤΕ... με λάθος παραλλαγή, και μετά από κάποια χρόνια, το ξανά πέρασα με πινέλο με την σωστή κατά κάποιο τρόπο παραλλαγή.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται και ένα Mirage F1CG σε κλίμακα 1/32.  :wink:
Είναι οι μόνες φωτογραφίες με το C-130 που είχα πριν πάει για καθάρισμα...  8)

Η μόνη βελτίωση που είχα κάνει είναι αυτή που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες.

Το Σαββατοκύριακο αυτό, και καθώς χάζευα στο forum είδα άλλο ένα επετειακό c-130. Ήταν η αφορμή στο να με μπριζώσει και να ξεκινήσω ξανά...
Έτσι πήρα το FORNET πρώτη φορά που το έκανα, και κατόπιν οδηγιών από έναν φίλο  ::icon_thumright::  το ψέκασα το έβαλα σε μαύρη σακούλα σκουπιδιών και μετά με ρολό χαρτί καθάρισμα. Αυτό το επανέλαβα 3ης φορές.. ΠΑΕΙ το FORNET.

Κατόπιν καθαρισμού σκουπίσματος πλυσίματος... Δεν ασχολήθηκα με τίποτα παραπάνω, όπως στοκαρίσματα τριψίματα.. απλά ήθελα να το βάψω με αερογράφο και να του βάλω σωστές χαλκομανίες. Μιας και οι προηγούμενες ήταν σκόρπιες...!  :(
Να συμπληρώσω εδώ ότι οι χαλκομανίες που πήρα είναι από την "THREE STAR DECALS" και μπορώ να πω ότι μέχρι στιγμής ο Γιάννης είναι εξυπηρετικότατος.. :!: :!:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΝΝΗ! ::salut::

Έτσι το πέρασα ένα χέρι ανοιχτό γκρι της LIFECOLOR FS36251 και μετά έκανα pre... αυτό με μαύρο!... Ακολούθησε βάψιμο χωρίς μασκάρισμα... ήθελα να δοκιμάσω τον αερογράφο σε παραλλαγή με ελεύθερο χέρι. Ήταν η δεύτερη φορά που έκανα παραλλαγή.  :mrgreen:
Πρώτη με το T-33 όπου εκεί έκανα μασκάρισμα....
Θεωρώ πως τα πήγα πολύ καλά.. για το επίπεδο μοντελισμού μου...  ::glossa::

Παρακάτω φωτογραφίες σε τι κατάσταση είναι τώρα...
Έχω να βάψω τροχούς κάποια σημεία μαύρα όπως στους κινητήρες.

Επίσης πρέπει να φτιάξω τις έλικες που ήταν σε άθλια κατάσταση... Πολλές φορές σπασμένες και κολλημένες με κόλα ταχείας πήξεως.  :evil:

ΦΩΤΟ:

ΟΥΦ.. αυτά για τώρα..... Α! έκανα και μια ΠΑΤΑΤΑ!!  :mrgreen:
Και εδώ θέλω την βοήθεια σας...

Ήθελα μετά το βάψιμο να κάνω.... πως το λένε.. που οι ενώσεις των μετάλλων φαίνονται ποιο σκούρα... Οι γραμμώσεις...
Το λάθος μου ήταν ότι στο πράσινο σκούρο έριξα μαύρο αρκετό... με αποτέλεσμα όταν πήγα να τραβήξω τις γραμμές, ΠΡΩΤΟΝ να κάνω κάτι γραμμές χάλια... σαν τις στροφές τις Μεγαλόπολης, και ΔΕΥΤΕΡΟΝ βγήκαν πάρα πολύ σκούρες... Μπορείτε να το δείτε εδω: :(

Φαίνεται στην μούρη του μπροστά... με αποτέλεσμα μετά να ξανά περάσω κάποια σημεία...  :(

ΑΥΤΑ!...
Ακούω κράξιμο...  :mrgreen:
Είναι δεύτερο μοντέλο παραλλαγή με αερογράφο, 4ο σε σύνολο μοντέλων που βάφω!....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
[

"Αμες δε γεσόμεθα, πολλώ κάρρονες"
https://www.facebook.com/Vitrina.Collection

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: C-130H Επετειακό σε 1/72
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 30, 2010, 09:17:18 μμ »
Η τεχνική που έκανες είναι το post-shading.Ποιο ελεγχόμενο είναι το preshading, όπου περνάς τις γραμμώσεις του μοντέλου με μαύρο χρώμα και μετά ψεκάζεις την παραλλαγή!
Ωραίο βγαίνει πάντως!
Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος MicaGR

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 30, 2010, 09:27:19 μμ »
Η τεχνική που έκανες είναι το post-shading.Ποιο ελεγχόμενο είναι το preshading, όπου περνάς τις γραμμώσεις του μοντέλου με μαύρο χρώμα και μετά ψεκάζεις την παραλλαγή!
Ωραίο βγαίνει πάντως!
Καλή συνέχεια!

Σε ευχαριστώ... Έκανα και preshading...
Το post-shading πως γίνεται?

Τώρα φτιάχνω τους έλικες, και θα βάψω κάποια μαύρα σημεία... :shock:
[

Αποσυνδεδεμένος FOX-3

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 30, 2010, 09:35:12 μμ »
πολυ δουλεια και κοπος για ενα παλιο μοντελο (μου αρεσει αυτο ) το κανω κι εγω συχνα αλλα μιας και το εκανες επρεπε να βαλεις και λογο στοκο

εκανες που εκανες τετοια δουλεια λιγο παραπανω και θα ειχες ενα παρα πολυ καλο μοντελο

τωρα το ελευθερο χερι μια χαρα αλλα το ανοιχτο απο κατω, ηθελε μασκαρισμα και για τις καμπιλες και για το οβερ-σπρει

καλη συνεχεια !!!

Αποσυνδεδεμένος MicaGR

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 30, 2010, 09:43:07 μμ »
τωρα το ελευθερο χερι μια χαρα αλλα το ανοιχτο απο κατω, ηθελε μασκαρισμα και για τις καμπιλες και για το οβερ-σπρει

καλη συνεχεια !!!

ΝΑΙ!!!... έπρεπε να πλαστίκ να το κάνω.. δεν το σκέφτηκα στην αρχή.. σήμερα το σκέφτηκα...
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...

Ναι το χαίρομε που έγινε κάτι καλύτερο... μου αρέσει το μέχρι τώρα αποτέλεσμα...
[

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 31, 2010, 01:02:00 πμ »
Μιχάλη γειά σου, καλό το βάψιμο, θα σου συνιστούσα το κάθετο σταθερό να το βάψης μαύρο μέχρι την ρίζα και μπροστά από αυτό η μύτη που σχηματίζεται στην ράχη, πρίν βάλης τις χαλκομανίες , καλά πάς καλή συνέχεια ...σεχαιρετώ φιλικά Γιάννης...
IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

Αποσυνδεδεμένος MicaGR

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 31, 2010, 09:44:55 πμ »
Καλημέρα σας.

Χθες το βράδυ ασχολήθηκα με κάποια σημεία που πρέπει να βαφτούν μαύρα.

Όπως η μύτη μπροστά κάτω απ τα φτερά (πίσω απ τους κινητήρες)... τροχούς και το πίσω κάθετο όσο μπορούσα.

Επίσης έκανα λίγο με τον αερογράφο σαν φθορές πρώτο χέρι στην κοιλιά του C-130 ΑΛΛΑ... θα ακολουθήσει και με στεγνό πινέλο κάποια σημεία.

Τέλος έχω να φτιάξω τους έλικες, τις θυρίδες των τροχών και την μπροστινή πόρτα.... ΚΑΙ φυσικά χαλκομανίες....
[

Αποσυνδεδεμένος MicaGR

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 31, 2010, 01:10:38 μμ »
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΚΕΤΙΝΗ.... (αυτή που κάνει και για καλύπτρες) η διάφανη.... :mrgreen:
Ποιος μπορεί να με προμηθεύσει? ή από πού μπορώ να αγοράσω???

Δεν με βλέπω να μου φτάνει για το C-130...  :(
[

Αποσυνδεδεμένος MicaGR

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 05, 2010, 01:50:44 πμ »
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ... με υγεία σε όλους...

Βρήκα λίγο χρόνο να σηκώσω μερικές φωτογραφίες από το επόμενο βήμα που ήταν οι χαλκομανίες... ΔΕΝ τις έχω ολοκληρώσει όλες, καθώς επίσης γίνονται κάποια μερεμέτια ακόμα...

Στοκάρισμα κάποιο σημείο που είχε πρόβλημα... μπροστινούς τροχούς πρέπει να κολληθούν, κάποιες πόρτες και σκάλα που πρέπει επίσης καθώς τέλος και οι έλικες που είχαν πρόβλημα...

Ελπίζω να σας αρέσει...
[

Αποσυνδεδεμένος MicaGR

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 28, 2010, 10:38:14 πμ »
Μπορεί κάποιος να μου πει ή αν μπορεί να μου βγάλει αντίγραφα από τις προπέλες? Σε 1/72.... :(

Γιατί με τον καιρό είχαν σπάσει είχαν κολληθεί με λάθος τρόπο είναι σε άθλια κατάσταση και τώρα με την ανακατασκευή του... έπρεπε να τις ξεκολλήσω με αποτέλεσμα κάποιες να σπάσουν...
[

Tags: