Αποστολέας Θέμα: FW-190A5 της EDUARD στην 1/48  (Αναγνώστηκε 5555 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
Απ: FW-190A5 της EDUARD στην 1/48
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 02, 2010, 05:12:00 μμ »
Παίδες ,το κιτ παρόλο που προσφέρει πολύ λεπτομέρεια, πρόκειται για μεγάλο "παλτό"  :evil:

Τα επίμαχα σημεία είναι πολύ σωστά σημειωμένα στις φωτο του συνάδελφου, στα οποία οφείλω να προσθέσω το τεράστιο κενό
μεταξύ firewall και ατράκτου (ορατό στις φωτό).

Επίσης ο κινητήρας απέχει πολύ από την πραγματικότητα, αναγκάζοντας όποιον θέλει να είναι
ιστορικά ακριβής να "επενδύσει" σε βελτιωτικά.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 02, 2010, 07:50:33 μμ »
Χωρίς προβλήματα εφαρμογής, αρκεί να σεβαστεί κανείς το πλήθος των κομματιών και την λεπτομέρεια, αποτελεί παράδειγμα για όλες τις καλές εταιρείες.
Σίγουρα δεν είναι μοντέλο για αρχάριο, όπως δεν είναι για παράδειγμα και το εκπληκτικό zero της TAMIYA!!!

Η σχεδίαση και το γενικότερο engineering των κίτ της Tamiya είναι, μακράν, το καλύτερο αυτή τη στιγμή. Ακόμα και το ολοκαίνουργιο zero στην 1/48 δεν θα παρουσιάσει προβλήματα σε κάποιον αρχάριο μοντελιστή. Όσον αφορά το FW-190 της Eduard η άποψη του Ευγένιου με κάλυψε πλήρως.  Tέλος τα συγχαρητήρια μου στον SilverHawk  για το όμορφο τελικό αποτέλεσμα, παρά τις αντιξοότητες. 
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος BLACK SHEEP

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Σουρλής Γιώργος
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 02, 2010, 08:53:23 μμ »
Πολύ όμορφη δουλειά σε ένα απο τα αγαπημένα μου α/φ και μάλιστα σε ένα ολίγον "δύστροπο" μοντέλο. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 03, 2010, 10:19:45 μμ »
Μας έστειλες!
Μόνο προβλήματα δεν θα έλεγα ότι έχει αυτό το μοντέλο.

::arrowred:: Υπερπλήρης κινητήρας, αντιπυρικό διάφραγμα.
 ::arrowred:: Πλήρη πυροβόλα πτέρυγας και ρύγχους, βάση, γενιστήρες.
 ::arrowred:: Πληρέστατο πιλοτήριο, στα επίπεδα βελτιωτικών,
 ::arrowred:: Λεπτομέρεια και γράμμωση που "τα σπάει" (όπως λέει και ένας φίλος)
 ::arrowred:: Δύο ειδών καλύπτρες, κλειστή και ανοικτή (δεν το δίνει κανένα άλλο 190άρι)
 ::arrowred:: Μάσκες για καλύπτρα, ρόδες
 ::arrowred:: Photo Etched και μάλιστα βαμμένα για το πιλοτήριο τις ζώνες κλπ κλπ.

Χωρίς προβλήματα εφαρμογής, αρκεί να σεβαστεί κανείς το πλήθος των κομματιών και την λεπτομέρεια, αποτελεί παράδειγμα για όλες τις καλές εταιρείες.
Σίγουρα δεν είναι μοντέλο για αρχάριο, όπως δεν είναι για παράδειγμα και το εκπληκτικό zero της TAMIYA!!!

Όλα τα πιο πάνω τα εννόησα με τα προσωπάκια. Μια εικόνα = χίλιες λέξεις  :mrgreen:

εγω ενοουσα για το επιπεδο του παιδιου λογω τις πληθωρας των κομματιων δεν ειναι ουτε hasegawa ουτε tamiya  και οι συμετριες ατρακτου κινητηρα δεν ειναι οι καλυτερες χαλαρωσε λιγο στις απαντησεις σου και ασε τα προσωπακια και τα βιολια
εχει ο καθενας δικαιωμα να πει την γνωμη του

Φίλε μου είμαι πολύ χαλαρός, αντίθετα από ότι δείχνει η δική σου μάλλον θυμωμένη απάντηση. Λυπάμαι που σε στεναχώρησαν τα προσωπάκια και τα βιολιά. Ωστόσο να σκέφτεσαι ότι και οι άλλοι μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, ακριβώς όπως και εσύ. Αρκετά τα π@π@ρι@σαμε το θέμα του φίλου μας, πάμε για άλλα...
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 03, 2010, 11:21:44 μμ »
SilverHawk συγχαρητήρια για την πρώτη σου προσπάθεια και την επάνοδό σου στο χόμπυ. Οι φωτογραφίες σου είνια πολύ ωραίες και καθαρές. Καλές κατασκευές!

Όσο για το κιτ της EDUARD συμφωνώ με τον Ήφαιστο και επαυξάνω. Το θεωρώ παράδειγμα προς αποφυγή για τις άλλες εταιρίες και όχι το αντίθετο που ειπώθηκε, κυρίως λόγω της μέτριας ποιότητας των καλουπιών. Επίσης νομίζω ότι εσφαλμένα η EDUARD προσπάθησε να τα προσφέρει όλα σε ένα με αποτέλεσμα σε κανένα σημείο να μην είναι πολύ καλό εκτός ίσως από την γράμμωση και τις ακριβείς εξωτερικές διαστάσεις. Προσωπικά νομίζω ότι δεν άξιζε τα 40 ευρώ της αρχικής του τιμής, η αξία του είναι τα 16-17ευρώ του weekend edition. Με 40 ευρώ παίρνεις πχ. το Gekko (irving) ή το πιο πρόσφατο Zero της Tamiya που τουλάχιστον σε επίπεδο engineering των καλουπιών ειδικά το Zero είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το κιτ της EDUARD.

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 04, 2010, 12:15:05 πμ »

Όσο για το κιτ της EDUARD συμφωνώ με τον Ήφαιστο και επαυξάνω. Το θεωρώ παράδειγμα προς αποφυγή για τις άλλες εταιρίες και όχι το αντίθετο που ειπώθηκε, κυρίως λόγω της μέτριας ποιότητας των καλουπιών. Επίσης νομίζω ότι εσφαλμένα η EDUARD προσπάθησε να τα προσφέρει όλα σε ένα με αποτέλεσμα σε κανένα σημείο να μην είναι πολύ καλό εκτός ίσως από την γράμμωση και τις ακριβείς εξωτερικές διαστάσεις. Προσωπικά νομίζω ότι δεν άξιζε τα 40 ευρώ της αρχικής του τιμής, η αξία του είναι τα 16-17ευρώ του weekend edition. Με 40 ευρώ παίρνεις πχ. το Gekko (irving) ή το πιο πρόσφατο Zero της Tamiya που τουλάχιστον σε επίπεδο engineering των καλουπιών ειδικά το Zero είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το κιτ της EDUARD.

ʼλλωστε η Eduard στα μεταγενέστερα 110 και 190d9 ακολούθησε πιο απλές σχεδιάσεις (χωρίς κινητήρες κ.λ.π.) Βέβαια το καινούργιο 110D της Dragon/Cyberhobby υπερέχει του αντίστοιχου της Eduard σε όλους τους τομείς.
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 04, 2010, 03:36:17 μμ »
Βρε τι είστε εσείς!

Όταν μία εταιρία δεν σας δίνει τίποτα περισσότερο από ένα τέλειο κουφάρι (HASEGAWA) γκρινιάζετε γιατί δεν έχει χωριστά πηδάλια, ανοικτές φωλιές κλπ κλπ!
Όταν σας δίνει παπάδες, με τίμημα φυσικά την λίγο πιο δύσκολη κατασκευή (EDUARD), γκρινιάζετε για ότι θα μπορούσε να είναι πιο απλό, χωρίς προβλήματα κατασκευής κλπ κλπ!
Όταν δίνει ένα τέλειο κουφάρι, με παπάδες μέσα (TRUMPETER), τότε γκρινιάζετε για το λάθη στον σχήμα, αν το συγκρίνεις με την απίθανη έκδοση εκείνων των blueprints του 1812!!!

Ε, τι να κάνουμε!!! Η TAMIYA δεν είναι δυνατό να βγάλει τα πάντα όλα!!!   :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Πέρα όμως από την πλάκα, σας θυμίζω ότι τέλειο μοντέλο ΔΕΝ υπάρχει, καθώς και ότι το τι είναι τελικά καλό κακό μέτριο είναι σε μεγάλο ποσοστό υποκειμενικό.

Αυτό που μου μένει τελικά είναι ότι βλέπω το μοντέλο του φίλου μας, και μου αρέσει...
Φιλικά,
Διονύσης

Tags: fw-190a5 fw-190