Αποστολέας Θέμα: Κατασκευη οικονομικων βασεων διοραματων  (Αναγνώστηκε 5362 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

tzoudas

• Επισκέπτης
Κατασκευη οικονομικων βασεων διοραματων
« στις: Απριλίου 19, 2010, 04:50:23 μμ »
Καλησπερα παιδια οπως σας ειχα πει θα μιλησουμε βημα βημα για την κατασκευη οικονομικων,ελαφριων βασεων δεινοντας τον επειθυμιτο ογκο,ο χρονος κατασκευης της δεν ξεπερνα τις 30 ωρες μετριμενο,μην σας ξεγελαει η ημερομηνια των φωτογραφιων που εχουμε ανεβασει.
Σταδιο 1
Περνουμε την ξυλινη βαση και αφου την ξεσκωνησουμε απλωνουμε αργα και σταδιακα τον αφρο πολυεθανης χωρισ να αφησουμε κενο αναμεσα στισ σειρες

Σταδιο 2
Αφου αφησουμε να διογκοθει αφρος (χρονος διογκοσεις αφρου 12 ωρες) κοβουμε τον αφρο στο σχημα που θελουμε.Αν θελουμε να δωσουμε περισσοτερο ογκο η υψος περναμε δευτερη σειρα με αφρο,η και τριτη η και τεταρτη και λοιπα.

Σταδιο 3
Αφου κοψουμε τον αφρο αραιωνουμε γυψο καλλιτεχνιας σχεδον να γινει νερο και περνουνε ενα πλατυ πινελο και περναμε την επιφανεια ενα ελαφρυ χερι ισα ισα για να καλυψουμε τον αφρο,αφου στεγνωξει ο γυψος σχεδον αλλες 12 ωρες η βαση ειναι ετοιμη για να δεχτει τα μοντελα μας.

Ελπιζω να μπορεσα να σας βοηθησω
Με φιλικη εκτιμιση Χρηστος Τζουδας

Αποσυνδεδεμένος IBANEZos

• Δημήτρης Μπουρέκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Χίος
Απ: Κατασκευη οικονομικων βασεων διοραματων
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 19, 2010, 05:00:08 μμ »
Πολυ καλο!!

Σε ευχαριστουμε πολυ! ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KV-3

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Batcave
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 06:11:13 μμ »
Καλησπερα,
 ειδα τον τροπο με το οποιο ο φιλος απλωσε την πολυορεθανη ωστε να την ετοιμασει για βαση.Εχω μια απορια,επειδη ειμαι σε κατασκευη ενος τετοιου διοραματος και θα ειναι το 2ο μου μιας και ειμαι απειρος,

&feature=relmfu

θα ηθελα να ρωτησω κατα ποιον τροπο θα πρεπει να απλωσω τον αφρο ωστε να εχω το επιθυμητο αποτελεσμα των βιντεο,δηλαδη τα αυλακια στους ''βραχους''  τις κοιλοτητες την οροφη κτλ.Πρεπει να σκαλισω πανω σε χοντρες στρωσεις η απλα να παει το χερι με την ροη που θελω?και σε τι ποσοτητα?(δεν ξερω κατα ποσες φορες διογκωνεται)Αν γνωριζει καποιος να απαντησει θα με βοηθουσε παρα πολυ!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 08:19:38 μμ »
ο αφρος πολυουρεθανης δεν ειναι και ο πιο πρόσφορος τρόπος/υλικό για να φτιάξεις βάση διοράματος.

καλυτερα να χρησιμοποιήσεις οικοδομικό φελιζόλ (τύπου DOW) που κοβεται - τρίβεται - σκαλιζεται ευκολα και μετα γύψο κλπ.

εαν ψαξεις εδω, υπάρχει και σχετικό βίντεο από σεμινάριο σε εκθεση της IPMS Ελλάδος

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος KV-3

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Batcave
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 08:36:20 μμ »
Σταυρο σε ευχαριστω για την απαντηση σου.Αν κανεις ενα κοπο να δεις ενα απο τα λινκ,ο τυπος εχει φτιαξει το διοραμα ολο απο πολυορεθανη,δηλαδη το εσωτερικο μιας σπηλιας.Εννοω πως δεν την θελω για βαση.Αλλα εαν το φελιζολ που λες ειναι και αυτο μια λυση αντιστοιχη,γιατι οχι.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2012, 08:57:13 μμ »
Καλησπερα,
 ειδα τον τροπο με το οποιο ο φιλος απλωσε την πολυορεθανη ωστε να την ετοιμασει για βαση.Εχω μια απορια,επειδη ειμαι σε κατασκευη ενος τετοιου διοραματος και θα ειναι το 2ο μου μιας και ειμαι απειρος,

&feature=relmfu

θα ηθελα να ρωτησω κατα ποιον τροπο θα πρεπει να απλωσω τον αφρο ωστε να εχω το επιθυμητο αποτελεσμα των βιντεο,δηλαδη τα αυλακια στους ''βραχους''  τις κοιλοτητες την οροφη κτλ.Πρεπει να σκαλισω πανω σε χοντρες στρωσεις η απλα να παει το χερι με την ροη που θελω?και σε τι ποσοτητα?(δεν ξερω κατα ποσες φορες διογκωνεται)Αν γνωριζει καποιος να απαντησει θα με βοηθουσε παρα πολυ!

Χωρίς να είναι η ρεαλιστικότερη λύση, ο αφρός πολυουρεθάνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνει με ευκολία μια ικανοποιητική αναπαράσταση σπηλιάς.
Θα σου πρότεινα να κάνεις γραμμές αφρού πάχους 1-2-3cm και μήκους όσο θες,πάνω σε μια λεία επιφάνεια ώστε μετά να βγαίνουν εύκολα.Πρόσεχε να είναι μακριά η μια από την άλλη ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.Μην σε νοιάζει να βγαίνουν ομοιόμορφες.
Οταν στεγνώσουν,ξεκόλλα τες με την βοήθεια μιας σπάτουλας και ένωσέ τες μεταξύ τους σχηματίζοντας την σπηλιά που θες αφήνοντας ανοίγματα όπου χρειάζεσαι.Μπορείς και να τις τσακίζεις σε σημεία για να σχηματίσεις την οροφή.
Μπορείς να τις συγκρατείς προσωρινά στη θέση τους καρφώνοντάς τες με οδοντογλυφίδες ή σουβλάκια και μετά να τις κολλήσεις με Ατλακόλ.
Για να την βάψεις πέρνα την τελειωμένη σπηλιά δύο χέρια αραιωμένη Ατλακόλ για αστάρι και μετά βάφεις με πλαστικά χρώματα.
Καλή επιτυχία.

Tags: âáóç