Γειά σας και από εμένα,

Είπα να επιστρέψω στο "άθλημα" του μοντελισμού.Μετά από αρκετές ώρες διαβάσματος στο φόρουμ,έχω μερικές απορίες..οι οποίες είναι:
- Ταινίες μασκαρίσματος..Όλοι προτείνετε αυτή της Tamiya,η αντίστοιχη της 3Μ που χρησιμεύει ; Να την αγοράσω ; Επίσης τη πλάτος να έχει η ταινία 6mm,10mm ή γενικά κάτι άλλο...
- Στόκοι..Τι προτείνετε να αγοράσω,σε στερεή ή υγρή μορφή ; Που τον χρησιμοποιώ τον καθένα από αυτούς ; (Κάποια προτίμηση σε μάρκα..Squadron,humbrol,gunze,revell,italeri κάποια άλλη; )
- Βελτιωτικά για τις χαλκομανίες..Απ'ότι διάβασα πιστεύω ένα από τα δύο να είναι ικανοποιητικά (micro set/sol ή Mr. Mark softer/setter)
Τώρα όσο αφορά το βάψιμο..
Να προτιμήσω ακρυλικά ή enamel χρώματα,για πινέλο μιας και είμαι σε αρχικό στάδιο.. (ποιας εταιρίας ; )
Βερνίκια (mat,gloss) να αγοράσω κάποιο συγκεκριμένο από το κατάστημα μοντελισμού ή μπορώ και από αλλού (πχ Πλαίσιο,κατάστημα με είδη ζωγραφικής)...Διάβασα για παρκετίνη! που πολλοί τη χρησιμοποιείται..Μπορούμε να τη βάλουμε αντί για gloss βερνίκι ;
Κάποιο υδροδιαλυτό χρώμα ή λάδι για τις φθορές...αρχικά δεν νομίζω να το χρησιμοποιήσω αλλά ας το πάρω για να κάνω κάποτε και δοκιμή..
ποια η χρησιμότητα του white spirit ;
και κάτι τελευταίο..είναι σωστή η παρακάτω σειρά κατασκευής ενός kit ;
κατασκευή
preshading
βάψιμο
παρκετίνη
χαλκομανίες
βερνίκι (gloss ή mat,απ'ότι έχω καταλάβει αυτό εξαρτάται από τον τύπο του χρώματος-acrylic/enamel)
wash
βερνίκι (τα ίδια με πάνω)
(το βελτιωτικό για τις χαλκομανίες πότε μπαίνει ; )
Αυτά από εμένα...Συγγνώμη για το μεγάλο μου ποστ,απλά θέλω να ξεμπερδέψω μερικά πραγματάκια που με το καιρό πιστεύω ξεπεραστούν...Σας ευχαριστώ πολύ για τυχών απαντήσεις!