Αποστολέας Θέμα: Πως χρησιμοποιούνται τα Παστελ ????  (Αναγνώστηκε 1860 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ptolemaios

• Scale 1/144
  • *
Πως χρησιμοποιούνται τα Παστελ ????
« στις: Μαΐου 05, 2010, 02:11:38 μμ »
Καλησπερα παιδια...ασχολουμε 2 χρονια με τον μοντελισμο αλλα ποτε με το να τα κανω πιο ρεαλιστικα με τις φυσικες τους φθορες κλπ...πανω σε αυτο το θεμα ειμαι ασχετος και θα ηθελα να σας ρωρησω για τα παστελ...απο οτι καταλαβα ειναι σκονη σε διαφορες αποχρωσεις αλλα πως χρησιμοποιουνται...απλα σαν make up ή με καποια αναμειξη?...αν ειμαι τελειως λαθος παρακαλω διορθωστε με...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
Απ: παστελ ??????!!!
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 05, 2010, 05:42:48 μμ »
Το παστέλ είναι σαν κιμωλία που την τρίβεις σε ένα ντουκόχαρτο και χρησιμοποιείς την σκόνη με ένα πινέλο.Συνήθως τα σφραγίζεις με ένα ειδικό βερνίκι που είναι για τα παστελ (δεν θυμάμαι το όνομα του) αλλά και με κανονικό βερνίκι (αν και παίζει να χαθεί το εφέ σε κάποια ανοιχτά χρώματα).Οι έτοιμες σκόνες που αναφέρεις λέγονται pigments και είναι πάρα πολύ καλές.Σφραγίζονται με βερνίκι και αυτά αλλά αξίζει το κόπο να γίνει με το pigment fixer του Mig που είναι ΑΠΑΙΧΤΟ.
Αυτά απο μένα..ότι άλλο θες,εδώ είμαστε ::salut::

• Scale 1/144
  • *
Απ: παστελ ??????!!!
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 05, 2010, 06:47:13 μμ »
ευχαριστω πολυ s-mat...δηλαδη ειναι καλυτερο να πειραματιστω με pigments για να πετυχω σκουριες και φθορες απο'τι με παστελ? το λεω αυτο γιατι σε αυτο τον τομεα ειμαι αρχαριος..

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
Απ: Πως χρησιμοποιούνται τα Παστελ ????
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 06, 2010, 01:09:36 πμ »
Απλά με τα pigments είναι πιο εύκολο να βρεις την απόχρωση που θέλεις π.χ για σκουριές.Επίσης μπορείς εύκολα να δημιουργήσεις μέχρι και λάσπη με αυτά
Πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα pigments αν και λίγο ακριβούτσικα  :wink:

• Scale 1/144
  • *
Απ: Πως χρησιμοποιούνται τα Παστελ ????
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 06, 2010, 01:22:15 πμ »
ευχαριστω και παλι για την απαντηση σου

Tags: pastel ÐÁÓÔÅË