Αποστολέας Θέμα: Crusader AA Mk III (1/72 Hasegawa + Scratch)  (Αναγνώστηκε 2794 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Crusader AA Mk III (1/72 Hasegawa + Scratch)
« στις: Αυγούστου 29, 2010, 08:58:36 μμ »
Καλησπέρα σε όλους

Τον καιρό που τελείωνα με το Buffalo, είπα να φτιάξω και το Crusader AA Mk III, μιας και κάποτε είχα αγοράσει ένα ρητινένιο σετ μετασκευής της HR Models, οπότε πήγαινα για κάτι απλό. Εννοείται ότι ατύχησα παταγωδώς :evil: :evil: :evil: Το ρητινάκι ήταν πολύ "θαμπό" στην αποτύπωση λεπτομερειας και το κυριώτερο ήταν τελείως λάθος όσον αφορά το πάνω μέρος του πύργου. Οπότε η λύση γνωστή: ΣΚΡΑΤΣ

Πρώτα όμως, λίγα λόγια για το αρματάκι. Όπως όλα τα Crusader είχε και αυτό τα γνωστά προβλήματα (υπερθέρμανση, συχνές βλάβες, κακές ερπύστριες, κλπ). Επιπλέον τα δύο Oerlikon, απέδιδαν στο μέγιστο, όταν ήταν σε οριζόντια θέση  :!: :!: :!: πράγμα που φυσικά το καθιστούσε προβληματικό (για το σκοπό τουλάχιστον που φτιάχτηκε). Παρόλα αυτά κατασκευάστηκαν κάπου 600 από αυτά και εντάχθηκαν στις ομάδες διοίκησης των τεθωρακισμένων σχηματισμών (μέχρι και το επίπεδο συντάγματος). Χρησιμοποιήθηκε κατά την απόβαση στη Νορμανδία, όπου, ευτυχώς για τους ʼγγλους, η Λουφτβάφε έλαμψε δια της απουσίας της.

Το μοντέλο της  Hasegawa παρότι πανάρχαιο (δεκαετία '70) είναι αρκετά σωστό και ούτως ή άλλως είναι το μόνο που υπάρχει σε 1/72. Ο πύργος έγινε από ΦΠ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (καθώς αποτελείται από επίπεδες επιφάνειες και έγινε με βάση σχέδια και φωτογραφίες που μου έστειλε ο Jagdpanther  ::salut:: Μόνο προβληματικό σημείο ήταν το δέσιμο των πυροβόλων στον πύργο.

Ελπίζω να σας αρέσει προς ώρας. Σχόλια κάθε είδους δεκτά

Συνεχίζεται.........

Σύγκριση του ρητινένου πύργου με τον ιδιοκατασκευασμένο

Ο ιδιοκατασκυασμένος πύργος: Τα γκρίζα κομμάτια είναι από το βασικό κιτ και τα πυροβόλα από το ρητινένιο
[IMGt]http://i460.photobucket.com/albums/qq325/DimitriosKontos/P1012698.jpg[/imgt] [IMGt]http://i460.photobucket.com/albums/qq325/DimitriosKontos/P1012699.jpg[/imgt] [IMGt]http://i460.photobucket.com/albums/qq325/DimitriosKontos/P1012700.jpg[/imgt]

Και τοποθετημένος πρόχειρα στο (μισοφτιαγμένο) μοντέλο της Hasegawa
[IMGt]http://i460.photobucket.com/albums/qq325/DimitriosKontos/P1012701.jpg[/imgt] [IMGt]http://i460.photobucket.com/albums/qq325/DimitriosKontos/P1012702.jpg[/imgt] [IMGt]http://i460.photobucket.com/albums/qq325/DimitriosKontos/P1012703.jpg[/imgt] [IMGt]http://i460.photobucket.com/albums/qq325/DimitriosKontos/P1012704.jpg[/imgt]

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
Απ: Crusader AA Mk III (1/72 Hasegawa + Scratch)
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 29, 2010, 09:16:43 μμ »
 :shock: :shock: :shock:
εντάξει ρε Δημήτρη!!!! Στείλε μας και άλλο αδιάβαστους!!!
και κάθομαι και γκρινιάζω για λίγο στόκο παραπάνω που χριεάζεται να βάλω  ::glossa::
πάω να συνεχίσω το πλέξιμο με το BT-5...
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 29, 2010, 09:23:29 μμ »
Πύργος ιδιοκατασκευή; Μπράβο κουράγιο! Καλή συνέχεια  ::salut::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 30, 2010, 08:56:08 πμ »
Ευχαριστώ φίλοι.

Δόξα τω Θεώ, μέχρι τώρα προχωράει καλά, οπότε σύντομα θα έχουμε νεώτερα

Να είστε καλά

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 30, 2010, 09:17:49 πμ »
Eυγε ,φίλε πραγματικό ποιηματάκι.Τι να τα κάνεις τα ρητινένια!!!Δημήτρη μου παρακολουθώ με περίσσιο ενδιαφέρον.
Αναμένω και τα βαψίματα,ελπίζω όχι olive drab(ωχ Νορμανδία γράφεις).  :mrgreen:Καλή συνέχεια φίλε.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 30, 2010, 10:02:24 πμ »
......Τι να τα κάνεις τα ρητινένια!!!.....

δεν τον εχεις καταλάβει ακόμη ?
πέρνει τις ρητίνες για γενικό μέτρημα και ως σημείο αναφοράς  και μετα τις φτιάχνει διορθωμένες απο ΣΚΡΑΤΣ.
δυστυχως ή ευτυχώς ...OD κι αυτό αλλά ..... ποιο OD ? (αλλο αιώνιο ερώτημα , ποια το έχει σωστότερο)
καλή συνέχεια Δημήτριε
 ::salut::

Σ.Σ.

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 30, 2010, 06:11:15 μμ »
Φίλε μου Σταμάτη σε ευχαριστώ πολύ. με κάνεις και  :oops: :oops: :oops:

δεν τον εχεις καταλάβει ακόμη ?
πέρνει τις ρητίνες για γενικό μέτρημα και ως σημείο αναφοράς  και μετα τις φτιάχνει διορθωμένες απο ΣΚΡΑΤΣ.
δυστυχως ή ευτυχώς ...OD κι αυτό αλλά ..... ποιο OD ? (αλλο αιώνιο ερώτημα , ποια το έχει σωστότερο)
καλή συνέχεια Δημήτριε
 ::salut::

Πλάκα - πλάκα, με το συγκεκριμένο έτσι ακριβώς έγινε :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Τώρα για το olive drab, ας μην μπούμε σε τέτοια συζήτηση, γιατί θα πελαγώσουμε. Εγώ πάντως ΔΕΝ βάφω με "έτοιμα" olive drab, αλλά με παραπλήσια χρώματα
ʼλλωστε είμαι γνωστός οπαδός του "άμα μοιάζει σωστό, τότε είναι σωστό".

ΔΚ

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 06:40:31 μμ »
Καλησπέρα σε όλους

Πριν από λίγες μέρες, τελέιωσα με το Crusader και πήρε και αυτό το δρόμο για τη βιτρίνα. Να πω μόνο ότι τα σήματα προέρχονται από το ρητινένιο κιτ (όλα τα είχε η Μαριωρή....), και αφορούν σε ένα άρμα της Ανεξάρτητης Τσεχοσλοβάκικης Ταξιαρχίας το Φθινόπωρο του 1944, στην περιοχή της Δουνκέρκης.

Για το λάσπωμα χρησιμοποίησα μια νέα τεχνική, της οποίας αν σας αρέσει το αποτέλεσμα, μπορούμε να την συζητήσουμε στις τεχνικές (ή και εδώ :?:)

Ελπίζω να σας αρέσει. Σχόλια και κριτικές (κάθε είδους) είναι more than welcomed

Και μια κοντινή στο στόχαστρο:

Τελειώσαμε???? ΟΧΙ: Καθώς είναι γνωστό ότι μου αρέσει να φτιάχνω "οικογενειες" στα θέματά μου (κανένας "ειδικός" τριγύρω? :mrgreen:), και μιας και είχα διαθέσιμα τα μοντέλα, έφτιαξα παράλληλα και το πρωτοξαδελφάκι του το Mk I. Όπως βλέπετε είναι αρκετά πιό πρωτόγονη κατασκευή, με ελάχιστη προστασία για το πλήρωμα. Για την ιστορία να πούμε μόνο ότι προσαρτήθηκε στις μονάδες πυροβολικού στη Νορμανδία. Το Bofors είναι της Wespe (χωρίς τη βάση του φυσικά) και η μόνη προσθήκη αφορά στο ασπίδιο (ΦΠ) και το σκοπευτικό (ΡΕ της Milicast). Αν έχετε διαθεση, κάντε καμιά κρίση και γι αυτό το καημένο

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 06:46:57 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
υπέροχα και τα δύο!!!!!!
δεν ξέρω αλλά το "πρωτοξαδελφάκι" Mk I, μου αρέσει περισσότερο... έχει κατι τις που τραβάει το μάτι...

Παράθεση
Για το λάσπωμα χρησιμοποίησα μια νέα τεχνική
για πές??

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 06:52:10 μμ »
πολυ πετυχημενες οι φθορες για τοσο μικρη κλιμακα.Κατι ελεγες για λασπωματα....για πες να εμπλουτιζουμε τις γνωσεις μας
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 09:01:29 μμ »
Προοδευεις, προοδευεις  :mrgreen: 

Και τα δυο παρα πολυ καλα.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Υ.Γ τιποτις σε Dozer ? :wink:
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 09:05:50 μμ »
Και εμενα το καημενο μου αρεσει! Τυχαιο? Δεν νομιζω! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 09:07:33 μμ »
παρα πολυ ωραια και τα δυο δημητρη μπραβο ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
για την κλιμακα τους ειναι καταπλικτικα.εμενα μου αρεσουν.και οι φθορες σουπερ.
(και ας μην εχω φτιαξει ακομα αρμα.)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 09:16:35 μμ »
Φίλε Δημήτρη και τα δύο μου αρέσουν πάρα πολύ.....Θα πρέπει στο σπίτι να έχεις το olive drab σε οικογενειακή συσκευασία. :mrgreen:
Ασχημο χρώμα το άτιμο,στα μοντέλα σου δείχνει υπέροχο.!!! ::icon_thumright:: ::eusa_clap::
Καλή συνέχεια με το επόμενο. ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 09:17:52 μμ »
Κοίτα το σκ@τουλάκι που βγήκε σκέτο κουκλάκι!!!!
Πολύ ωραίο Δημήτρη!! Θα το δούμε φαντάζομαι από κοντά στην έκθεση,ε??? (με μεγενθυντικό φακό)

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 10:04:57 μμ »
Δημήτρη ωραία δουλειά έχεις κάνει ::eusa_clap::

αν δεν σου κάνει κόπο πες και δυό λόγια για το λάσπωμα, το αποτέλεσμα δείχνει ωραίο και φυσικό, καλό είναι να ακούμε και νέες ιδέες. ::salut::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 08:28:19 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους και χαίρομαι που σας άρεσαν τα αντιαεροπορικούλια (sic) μου.

Σχετικά με το λάσπωμα: Με λίγο ακρυλικό βερνίκι λίγη ατλακόλλα και νερό φτιάχνουμε ένα αραιό διάλυμα. Με ένα πινέλο"βάφουμε" τα σημεία που θέλουμε να λασπώσουμε (στην προκειμένη περίπτωση τα πλαινά του άρματος πίσω από τις ρόδες). Με το πινέλο μας βρεγμένο από το διάλυμα, "τσιμπάμε" σκόνη αγιογραφίας (ή μοντελιστική) στην απόχρωση που θέλουμε και περνάμε με "χτυπηματάκια" την επιφάνεια. Σιγά-σιγά, η σκόνη χτίζει πάνω στο μοντέλο, ενώ το βερνίκι και η κόλλα την συγκρατούν και δεν χρειάζεται φιξάρισμα. Στα δικά μου (εντάξει είναι και μικρά :mrgreen:) η όλη διαδικασία μου πήρε περίπου 5 λεπτά. Υποθέτω ότι οι μάστορες του αερογράφου μπορούν μετά να κάνουν και διάφορα εφέ (στεγνή - φρέσκια λάσπη, σκιές, κλπ).

Στις ρόδες έκανα το ίδιο αλλά μόνο με νερό, καθώς δεν ήθελα λάσπη εκεί, αλλά "βαρύ" σκόνισμα. Στην πραγματικότητα είναι ένα wash με σκόνη αγιογραφίας. Όταν το νερό στεγνώσει έχουμε μια απαράδεκτα καφέ ρόδα. Δεν μασάμε..... Με το δάχτυλο ή με ένα πινέλο (και αρκετή επιμονή), σκουπίζουμε τη σκόνη από τα σημεία που δεν τη θέλουμε. Τέλος αφού τελειώσουμε, περνάμε και ένα χέρι ακρυλικό βερνίκι (προσοχή: υποχρεωτικά με τον αερογράφο) και σφραγίζουμε ότι κάναμε.

Προφανώς δεν "κομίζω γλαύκα ες Αθήναις" με τα παραπάνω και μάλλον θα υπάρχει και αλλού κάτι αντίστοιχο (πιθανώς ακόμα και στο MC - δεν το έψαξα). Συνεπώς δεν διεκδικώ την πατρότητα. Απλά μου ήρθε μια ιδέα, την εφάρμοσα και (στα δικά μου μάτια τουλάχιστον), έδωσε ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Στα πλεονεκτήματά της είναι η διαθεσιμότητα των υλικών, και η ταχύτητά εφαρμογής της.

Αν κάποιος φίλος θέλει περισσότερες εξηγήσεις, στη διάθεσή του

Να είστε όλοι καλά

ΔΚ

Tags: