Πήγα για πρώτη φορά με τόσο ελλειπή προετοιμασία και κακό κέφι αλλά τελικά και η παρέα ήταν καλή και μου έφτιαξε το κέφι,και τα αποτελάσματα δεν ήταν άσχημα, έμαθα πολλά πράγματα και ήμουν τυχερός στο τέλος(όχι αγωνιστικά),αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά
Ελεύθερα δοκιμαστικά Σαββάτου
Το club έδειχνε λίγο άδειο,οι τακτικοί των events Dave Wisdom,Ralph Parker,David Lawson,Bill Charters έλλειπαν,οι 2 πρώτοι από προβλήματα υγείας.Και επακόλουθο να λείπουν τα αριστουργήματα των Wisdom και Lawson.
Πρώτη επαφή με την πίστα με το 850,μικρή κατηγορία,το οποία ενώ στην Πεντέλη χοροπηδούσε πίσω εκεί
πήγαινε άριστα.Προσέθεσα και λίγο βάρος και άρχισε να πηγαίνει στρωτά και να γυρίζει σε χρόνους οριακά
κάτω από 10 sec,τα περισσότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας γύριζαν πάνω από 10,με εξαίρεση το αυτοκίνητο του Graham Abarth 1000 tcr που γύρναγε κάτω από 9.Μου έλειπε λίγη τελική και έτσι άλλαξ την σ΄χεση μετάδοσης από 8/30 σε 8/26 και μπορούσα να πετύχω χρόνους 9,5-9,8 σταθερά χωρίς εξόδους.
Πολύτιμο συμπέρασμα,τα λάστιχα PCS αντιδρούν τέλεια με το cocktail #35 μου και γίνονται σαν τσίχλα.
Μετά καταπιάστηκα με την BMW 2002 που θα έτρεχε η Μαρία της ρύθμισα τον controller(Slot.it)
linear off off καθότι ήταν αγύμναστη
Ολα αυτά,σε συνδυασμό με τις απαραίτητες διακοπές για κουβέντα,πήραν μέχρι τις μία και μετά καταπιάστηκα
με την GTA.
Εδώ κατάλαβα ένα λάθος που έκανα μέχρι τώρα στον σχεδιασμό των σασί:κατεβάζω το μοτέρ πολύ χαμηλά,
και δεν αφήνω χώρο για προσθήκη βάρους στην μέση.Και αυτό μου βγήκε τυχαία,επειδή δεν είχα χρόνο
να κάνω καινούργιο σασί με απόσταση 3 χιλ από την πίστα,πήρα το περσινό που ήταν offset και γύρισα το bracket ανάποδα και έγινε reverse offset.Αυτό άφησε το μοτέρ ψηλά και χώρο για μολύβι 1 χιλ. κάτω απ'το μοτέρ.Αποτέλεσμα ήταν αυτοκίνητο λιγότερο απότομο.Και με βάρος κάτω από το pinion και λίγο στα πλαινά
το αυτοκίνητο έστρωσε.Αλλαξα και την σχέση μετάδοσης από 8/29 σε 8/25 και βρήκα την τελική που μου ελειπε
αλλά έχασα από φρένα,όμως σαν συνδυασμός ήταν ο ταχύτερος,γύριζα στο 8,6-8,8 ενώ οι γρήγοροι γυρνούσα στο 8,1-8,2.Με ένα δυνατότερο μοτέρ και πιο κοντή σχέση ίσως να ήταν καλύτερα αλλά αυτό αντίθετα με τις προθέσεις μου έμεινε απάνω στον πάγκο μου στην Αθήνα.
Μετά έκανα μερικές δοκιμές με το 124 Abarth SCX που είχα ετοιμάσει με stock εξαρτήματα,θα γράψω γι'αυτό
σε άλλο topic, και ενθουσιάστηκα.
Και τότε ήρθε ο πανικός.Λίγο πριν την ώρα να μαζέψουμε βάζει ο Graham την GTA απάνω σε μία πλάκα
και μουλέει μπορείς να το χαμηλωσεις κι'άλλο,όχι του λέω είναι 3 χιλ στο όριο .Οχι 2 είναι το όριο απαντάει και 1,5 στα μικρά,λέω αποκλείεται,
ρωτάμε και κάποιον άλλον που απαντάει και συ τώρα το έμαθες?Ο οργανωτής μας είχε προσκαλέσει να συμμετάσχουμε με email και είχε επισυνάψει τους κανονισμούς.Το Απρίλιο όμως ξαναδημοσίευσε τους κανονισμούς στο forum Slotmaniacs με αλλαγμένο το ύψος αλλά χωρίς επισήμανση ότι υπάρχουν αλλαγές και χωρίς να μας στείλει τους αλλαγμένους κανονισμούς.
Δεν υπήρχε πολύ ώρα διαθέσιμη.Για καλή μου τύχη και από την βιασύνη η βάση του guide στο 850 είχε βγεί λίγο ψηλά και για να το φέρω στην θέση του είχε βάλει ροδέλλες τις
έβγαλα λοιπόν,τρόχισα τα πίσω λάστιχα και έκλεψα τα εμπρός του Abarth και κατέβηκε στα 2,2.
Ελεύθερα δοκιμαστικά Κυριακής.Τεχνικός έλεγχος
Αποφάσισα να μην πειράξω την GTA μια και ήταν ζυγισμένη,απλά άλλαξα τα 2 πίσω λάστιχα με τα ρεζέρβα που ήταν λίγο μικρότερα και να τρέξω το 850 ,δεν ήταν όμως γραφτό.
Από την προηγούμενη μέρα έκανε κάποιες ανεξήγητες διακοπές που νόμιζεα ότι ήταν λόγω των braids που ήταν βρώμικες.Μετά από ένα καλό καθάρισμα
ξαναδοκίμασα και όταν το σταμ'άτησα στην ευθεία μπροστά μου μετά ήθελε σπρώξιμο,ξαναδοκίμασα σε άλλη θέση της πίστας τα ίδια,διάγνωση μοτέρ,που αυτή την φορά δεν είχα μαζί μου ρεζέρβα,τέλοςΧρόνος για άλλες δοκξιμές δεν υπήρχε αναγκαζτικά λοιπόν έτρεξα την GTA
Το άλλο πράγμα που έμαθα ήταν ότι μπορείς να μειώσεις το φάρδος του αυτοκινήτου για να το πας μια κατηγορία κάτω,έτσι είχε κάνει ο Graham στο Abarth,καρότσα SCX που αρχικά
ήταν 50 χιλ,είχε φάει λίγο τα φτερά ώστε να τρέχει στην μικρή κατηγορία <=48 χιλ πλάτοσ
Θα μπορούσα να είχα κάνει το ίδιο με την GTA δεν το είχα σκεφτεί,του χρόνου όμως θα είμαι διαβασμένος
Αγώνας Κατάταξης
Κατάφερα και έτρεξα και τις 4 σειρές χωρίς εξόδους,αν και με έβγαλαν 2-3 φορές ,κατά σειρά 3ος,1ος,4ος,2ος όμως τα λάστιχα δεν είχαν καμμία σχέση με την προηγούμενη,φαίνεται ότι η σκόνη από τα ortmann κάτι χαλάει,όμως κάτι έμαθα και πάλι, έβαλα την Μαρία να μου καθαρίσει τα λάστιχα μετά το τέλος του γύρου σχηματισμού,επιτρέπεται αλλά πρέπει να έχεις κάποιον βοηθό,στην τελευταία σειρά και ενδεικτικό είναι ότι τον ταχύτερο γύρο από τις 4 τον πέτυχα στην πιό δύσκολη γραμμή(μπλέ-εξωτερική)δυστυχώς το κατάλαβα αργά.Η Μαρία ήταν τελευταία δεδομένου ότι το Σάββατο νύσταζε και ήθελε οπωσδήποτε να μάθει το τέλος του βιβλίου που διάβαζε.
Τελικοι
Ημουν πρώτος στην τετράδα μου και άργησα στην εκκίνηση με αποτέλεσμα να βρεθώ τρίτος,πριν τελειώσει ο πρωτος γύρος ήμουν 2ος και πλησιάζα τον πρώτο,βρεθήκαμε για κάποιο
διάστημα με διαφορά 1 μέτρου και όταν τον πλησίασα βγήκε μπροστα μου και έβγαλε και μένα,ατυχία αν ήμουνα 50 πόντους πιο πίσω τον είχα,ξαναξεκινήσαμε μαζί και για 2-3 γύρους πηγαίναμε μαζί όμως σιγά σιγά τα λάστιχά μου με αποχαιρετούσαν,ξαναβγήκε και τότε ρισκάρισα για να τον πιάσω ,βγήκα 2 φορές και κατέληξα 3ος.
Απονομή
Εγινε και το κουφό.Πριν την απονομή έγινε η κλήρωση των λαχνων που αντιστοιχούν σε διάφορα δώρα από τους σπόνσορες και που η είσπραξη πάει σε ένα νοσομείο για παιδιά με ανίατες ασθένειες.Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αντιστοιχία λαχνού-δώρου,ο πρώτος που κληρώνεται διαλέγει ότι του αρέσει και οι υπόλοιποι από όσα απομένουν.Είχαμε αγοράσει Μαρία και εγώ από 5 λαχνούς,1 λίρα ο ένας.Πρώτος λαχνός Αλέξης,και διάλεξα ενα Renault 5 Team Slot δεύτερος λαχνός Μαρία,διαλέγει ένα κιτ της Penelope Pit lane,5ος λαχνός ξανά Αλέξης 6ος λαχνός ξανά Μαρία,εννοείται ότι ποαραιτηθήκαμε από τα δεύτερα δώρα.Στο αεροδρόμιο του Gatwik πουλάνε λαχνούς προς 20 λίρες για την κλήρωση μιας Ferrari 430 και έτσι αφού ήταν
το τυχερό μου σαββατοκύριακο πήραν έναν.Λέτε?
Τελικά ήταν ένα καλό σαββατοκύριακο,πέρασα καλά και χαλαρά και κυρίως απέκτησα γνώσεις(αλήθεια ξέρετε πως πίνεται η Guinness παραδίδονται ιδιαίτερα).Τώρα τα κεφάλια μέσα γιατί πρέπει να ετοιμάσω αυτοκίνητο για τον επόμενο αγώνα 20/11 προπολεμικά αυτοκίνητα δρόμου και Brooklands και 3 αυτοκίνητα για το Can-Am proxy που πρέπει να βρίσκονται στις ΗΠΑ την 1η Δεκεμβρίου.