Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Αν και δεν είναι ο γάτος το αγαπημένο μου αεροπλάνο, επέλεξα να τον αγοράσω μόνο και μόνο για τα εντυπωσιακά σήματα. Σκοπός μου ήταν να φτιάξω Jolly Rogers, αλλά μου κόπηκε η όρεξη ανοίγωντας το κουτί. Πέραν της εντυπωσιακής καρτέλας με τα σήματα, το υπόλοιπο είναι για κλάματα. Λεπτομέρεια 0, μόνο γράμμωση έχει όπως βλέπετε η οποία είναι τελείως εκτός κλίμακας. κόκπιτ ανάγλυφοι πίνακες οργάνων και πλαϊνές κονσόλες που περισσότερο θα ταίριαζαν σε X-wing fighter παρά σε F-14, με τεράστια κενά και ελλείψεις μεταξύ των τοιχωμάτων του κόκπιτ και της μπανιέρας κλπ κλπ. Η επιλογή τηwε κλειστής καλύπτρας μονόδρομος, δεν υπάρχει λόγος να μπλέκω με ρητίνες όταν και το υπόλοιπο κιτ δεν μπορεί να τις υποστηρίξει.
Προκειμένου να μην το φάει το χρονοντούλαπο είπα να το φτιάξω με το ποιο εντυπωσιακό καμο που έδινε το κιτ και μπορούσα για να αντισταθμίσω τα υπόλοιπα ελαττώματα του. Τέλος όσον αφορά την εφαρμογή θα έλεγα ότι δεν είναι και άσχημη, με λίγη προσοχή, πολύ dry fitting και τριμάρισμα γλίτωσα τις χαράδρες και εξοικονόμησα αρκετό στόκο.
Αφού ολοκλήρωσα την συναρμολόγηση, έβαψα με ένα ανοιχτό γκρι primer, έκανα preshade με ένα λίγο ποιο σκούρο γκρι και στην συνέχεια ξεκίνησα να βάφω το άσπρο της παραλλαγής. Μου στοίχησε μισό μπουκαλάκι flat white της model master. Επέλεξα το ματ άσπρο μόνο και μόνο γιατί έχει καλύτερη καταληπτότητα από το γκλος και στεγνώνει ποιο γρήγορα άρα μπορείς να ξαναβάψεις συντομότερα και είναι εύκολο να το κάνεις είτε γκλοσ είτε σατινέ με το ανάλογο βερνίκι (προσωπική διαπίστωση). Στην συνέχεια έβαψα και το γκρι στις επάνω επιφάνειες και πέρασα σατινέ βερνίκι όλο το μοντέλο. Ξανοίγματα στο γκρι δεν έκανα γιατί με το preshade φαινόταν μια χαρά με ελαφρύ weathering το όποιο τόνισε περισσότερο το wash το οποίο δεν είναι ακριβώς wash αλλά πέρασμα της γράμμωσης με υδατοδιάλιτο μελάνι αποχρώσεως raw umber χρησιμοποιώντας λεπτό πινελάκι αμέτρητων μηδενικών. Εννοείτε ότι ήδη από πριν είχαν περαστεί τα σήματα τα οποία έχουν χοντρό φιλμ το οποίο εξαφανίστηκε με το θαυματουργο Gunze Sangyo Mr Mark Softer (ναι του κάνω διαφήμιση είναι το καλύτερο που έχω χρησιμοποιήσει)
Τέλος τα χρώματα που χρησιμοποίησα είναι τα ακρυλικά της model master ενώ το χρώμα που χρησιμοποίησα για το radome tan είναι το radome tan της model master.
Ζήτω τα μοντέλα OOB που δεν χρειάζεται να διαβάσεις 50 βιβλία να δεις 500 φωτογραφίες και να σερφάρεις άπειρες ώρες για να ανακαλύψεις και το τελευταίο πριτσίνι. Όχι ότι δεν μου αρέσουν αλλά με τα OOB κάνω την ψυχοθεραπεία μου, χαλαρώνω και το ευχαριστιέμαι όπως θέλω εγώ χωρίς ψυχαναγκασμό, γυρνάω 25χρόνια πίσω (μακριά από στάσεις πληρωμών, μειώσεις μισθών και λοιπά καταθλιπτικά) τότε που είχα ένα πινέλο χοντρό, κόλλα σωληνάριο και έκανα το μεγάλο break through όταν έβαφα με τις λαδομπογιές του πατέρα μου κάνοντας μάλιστα και αναμείξεις χρωμάτων, τοποθετούσα τα σήματα και είχα το BEST OF THE BEST οποιουδήποτε διαγωνισμού σε όλους του γνωστούς και άγνωστους γαλαξίες.
Ευχαριστώ και πάλι και καλά μοντέλα